Muamba je po kolapsu v nemocnici. Jeho stav je stále kritický

17.03.2012, 22:44
Aktuality
Tragickou událostí bylo předčasně utnuto čtvrtfinále FA Cupu mezi Tottenhamem a Boltonem. Pár minut před přestávkou bez cizího přičinění upadl na zem Fabrice Muamba a ani po deseti minutách se ho přímo na trávníku nepodařilo oživit. Teď je podle nejnovějších informací v kritickém stavu a pod neustálým dozorem...

Zpočátku to vypadalo na selhání srdce a ve hře byl i epileptický záchvat, neboť se 23letý fotbalista pod rukama doktorů očividně klepal, nyní ovšem příčinu problémů nelze určit. V akci už podle všeho byl i defibrilátor, dle dostupných informací fotbalista ještě při převozu dlouho nedýchal, než se ho povedlo v ambulanci přimět alespoň k jevení minimálních známek života.

Zápas byl za skandování celého publika dle očekávání nadobro přerušen a dohrávat se bude v některých z následujících dnů. Tragédii z hlediště osobně přihlížel i ředitel Boltonu Phil Gartside a nejspíš také kompletní Muambova rodina.

Spolu s hráčem odcestovali do nemocnice i kapitán týmu Kevin Davies a manažer Owen Coyle. ESPN potvrdilo, že konžský rodák a bývalý reprezentant Albionu do 21 let upadl čelem na zem, pak byl přetočen a začaly dlouho marné pokusy o jeho oživení.

Na Twitteru se již objevují přání vítězného boje i od bývalých Muambových spoluhráčů z akademie Arsenalu. Justin Hoyte záložníka označil za svého nejlepšího kamaráda ve světě fotbalu, myšlenkami je pak s Muambou i Jack Wilshere. Přispěl rovněž někdejší kapitán anglického kriketového mužstva Michael Vaughan.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (1172)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele