MS 2026 bude hostit 11 měst v USA, tři v Mexiku a dvě v Kanadě

17.06.2022, 09:47
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (257)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sice máme větší šance, že se tam dostaneme, ale 48 týmů... není to málo, Antone Pavloviči?

Reagovat
JeséRodriguez

Těch 16 týmů navíc je hodně. Samozřejmě téměř na každé MS se nekvalifikuje někdo, kdo by tam rozhodně zvedl kvalitu toho turnaje, ale pak tam budou i země, které budou fakt do počtu. Z Asie, nebo respektive asijské části teď jde na MS 5 týmů. Tam si myslím, že víc jak 6 konkurenceschopných účastníků dohromady nedaj. Afrika na tom bude o něco lépe, ale ne o moc. Ale budiž, třeba se tam dostaneme častěji, a fotbal se bude rozvíjet po celém světě. Co mi teda ze všeho vadí nejvíc jsou ty skupiny po 3 týmech.

Reagovat
Seydou Doumbia

MS kde je 48 týmu už bude kvalitou o hovně. Právě proto bychom si měli užít letos poslední šampionát se 32 týmy. Jenže to my ne, budeme plivat na to že je to v prosinci a v posraném Kataru. A potom budeme plivat že tam je 48 týmu. Ted je poslední šance si užít MS se vším všudy, jebat že je to v prosinci, však my jenom vyvalime koule před obrazovkou, nám to může být celkem u prdele kdy to hrajou. Ted se prostě těším prakticky na 90% zápasu, ale za 4 roky? Já nevím.

Reagovat
JeséRodriguez

Taky moc nechápu ten hate na to, že to je v Kataru. Korupce je stejně všude. Nevím, na co si chceme hrát, to má být pořád MS v 10 vyvolených zemích? Jinak teda to víc patří k létu, ale zase na druhou stranu jsem rád, že to počasí a tak můžu využít jinak, a když bude venku zima, tak se na fotbal rád kouknu.

Jinak o tom i trochu píšu, že těch 16 týmů navíc je hodně. Tam by měla přínos třeba Itálie, Kolumbie, možná Peru, Chile, z evropy by se pár týmů taky našlo, i když by tam asi žádnou díru do světa neudělaly (my, Švédsko, Ukrajina, Rakousko, atd.). Ale kdybych si mohl vybrat, tak raději 48 účastníků a klasický skupiny, než ten paskvil se třema týmama ve skupině.

Reagovat
bobis21

U Kataru ale opravdu není jediný problém korupce. Třeba to že jim tam stadiony staví otroci je o poznání větší problém

Reagovat
JeséRodriguez

Tak to samozřejmě vím. Jestli se to teda dá označit za otroctví, když tam přichází za vidinou vysokého výdělku cizinci z chudých zemí. Tady si myslím, že se to prostě mělo řešit mnohem dřív. Kdyby se to teď zrušilo, nebo bojkotovalo, tak ta smrt byla ještě víc zbytečná. Ono se tak celkově na to nadávalo, ale přijde mi, že pro to nikdo nic neudělal.

Reagovat
bobis21

Nemělo jim to být nikdy přiděleno, to je hlavní věc.

A to že jim zaměstnavatel sebere doklady a nemůžou opustit zemi, dokud jim to zaměstnavatel nedovolí prostě otroctví je. O tom snad nemůže být žádná debata.

A nikdo pro to nic neudělal proto, že ti kdo proto mohli něco udělat jsou ti samí, kteří jim to přidělili. A když vezmeš hlasování FIFA, tak ten počet států kde jsou lidská práva na podobné úrovni je tak velký, že Evropu apod. prostě přehlasují.

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
didosh

Reagovat
Seydou Doumbia

Jasný, nějaké repre by se určitě našli, které by tu kvalitu té soutěži mohli dát, ale má potom smysl sledovat kvalifikaci? Já myslel že to je o tom že prostě top repre postoupí a nějaké top repre prostě ne. To můžeme LM taky hrát se 48 týmy, pět týmu PL, SA, LL, L1, Buli a doplnit to zbytkem. Na vrcholové turnaje se dostanou všichni, ale kvalifikace budou hrozná nuda. Takhle tam v poslední době chybala Itálie nebo Holandsko, ale o tom to právě je, nebo?

Samozřejmě mrtví Bulhaři v Kataru při stavění stadionu jsou napiču, ale reálně co z posraného Česka s tím asi uděláme? To že budu v diskuzích někde na EF urážet Katar nikomu nepomůže a to že si kvůli tomu nepustím MS taky ne.

Reagovat
JeséRodriguez

souhlas se vším

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby se hrálo s 48 týmy teď, chyběla by tam Itálie zase. Z Evropy půjde mezi 48 16 a ti tři navíc by byli z Evropy: Ukrajina, Švédsko a Severní Makedonie.

Reagovat
johnik

Není pravda, hrálo by se klasicky baráž na 2 zápasy, takže by Itálie mohla Makedonii ještě porazit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já to beru podle toho systému co byl, jinou možnost nemám. Ale to není podstatné. Podstatné je, že v Evropě se to klidně může stát i příště, že někdo z předních nepostoupí. Takže se Seydou plete, pokud jde o Evropu, tak kvalifikace nuda nebude.

Reagovat
johnik

Tak asi jinou možnost máš, když se počet kvalifikovaných zvýší z 13 na 16, tak z toho logicky plyne, že z 12 mužstev se jich bude generovat 6, tzn. klasická baráž na 2 zápasy. Jinak ale jo, favorit nemusí postoupit i příště...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný. Ale já jsem to myslel tak, že teď musím vzít ty 3, co by tam byly za Evropu navíc podle stylu, kterým se hrálo. Prostě proto, že jiným se nehrálo, tak nevím jak by to s jiným stylem dopadlo.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
JeséRodriguez

Ok, bojuj z ČR za compem proti lidským právům v Kataru.

Reagovat
Bobřík1

Proč by měl bojovat proti lidským právům?

Reagovat
Benfica

Tak hlavny problem je tam s ludskymi pravami, ale si myslim, ze prave takato akcia dokaze zmenit nejake veci k lepsiemu.

Ja si myslim, ze v zime Qatar vytrie zrak vsetkym, tym ako to pripravia. Ja sa na to tesim, aj ked by som to radsej teraz, a inde, ale uz ked to tam je..

Btw stadion Lusail je nadherny.. po Maracane a tom v Joburgu najkrasi na akom sa hrali MS v poslednych rokoch..

Reagovat
JeséRodriguez

Jj právě, změnit to může tahle akce, ale byl by nesmysl to rušit. Je mi jasné, že to bude velkolepé, šejkové se rádi předváděj. Co se týče stadionů, snad všechny mi přišly z té prezentace o level výš než stadiony, které maj hostit MS 2026. Ale i tam to MS bude prostě super.

Reagovat
Benfica

Tak MS su MS.. som si isty, ze Qatar tomu znovu da aj taku tu celkovu identitu, ktora mi chybala v Rusku ((stadiony, atmosfera, promo na nete, lopta, logo, maskot (ten sa mi zatial velmi nepaci) + nieco svoje, nieco jedinecne))

Btw v decembri tam bezal Arab Cup a prislo mi uz to dost zaujimave (len ludia s tymi satkami na hlave vyzerali v TV ako prazdne sedacky )

Reagovat
Bayern +

Ja som rád, že je to v Katare.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
lichna.

Pro mě to nemá vůbec tu pohodu spojenou s letním obdobím i tady v CR. Člověk zajde na pivko někde na zahrádce koukne na zápas pak doma na další a přitom je venku pekne a je to celkove takove pohodovejsi. Plus když jsem byl na škole, těšil jsem se na konec školního roku nebo semestru s tom ze pak začne MS.

Ted to bude v období před vánocemi, kdy spousta lidí má naprosto myšlenky. U nás v práci sezóna, takže méně času, do toho vánoční přípravy, na pivko max někde dovnitř.. A to vůbec nezahrnuju lidská práva, atraktivitu místa konání apod

Samozřejmě že se na MS těším, ale myslím si, že to nebude ono.

Reagovat
Seydou Doumbia

Chápu jak to myslíš. Ten klasický letní čil vajb tam bude chybět. Zase pokud si tam nechtěl jet nebo nejsi ten fotbalista, tak je to daleko menší problém. A zase to bude něco novýho, netradiční situace a na to se těším. Já si to pokusím vychutnat i na konci roku hlavně proto, že je to poslední kvalitní MS, dokud nám tam nenaserou dalších 16 zbytečných repre.

Reagovat
lichna.

Podle me turnaj s 48 týmy v lete bude zajímavější než 32 v listopadu. Ale samozřejmě idealka je 32 v lete.

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Fifa s UEFou už nevědí, kde by se nakapsovali

Reagovat
insane

Já nevim, na jednu stranu se to dá vnímat tak, že s tim počtem 48 týmů ten šampionát vlastně obsahuje i část kvalifikace/baráže, která je vždycky napínavá – a teď se akorát tahle fáze odsune až do dějiště šampionátu. Fotbal je ohromnej fenomén po celym světě a určitě to bude i pro ty nejslabší týmy ohromná motivace se nějak ukázat. A my díky tomu budeme moct koukat na víc zápasů.

Reagovat
johnik

Ve skutečnosti se tím rozšířením zvýší důležitost každého zápasu, jelikož budou skupiny po 3. Takže ani velcí favorité si nebudou moct dovolit jet na půl plynu, aby neskončili po 2 zápasech. To bude za mě super.

Reagovat
Emmett Brown

MS s 48 by sa dalo prežiť, keby nevymysleli ten totálne kreténsky systém skupín po 3.

Reagovat
Mass

Jak se tam bude losovat, nebude to hrozně o náhodě?

Reagovat
johnik

Reagovat
Modroočko

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
ACSMan

Za chvíli budou vznikat nové země jenom aby se obsadili ty místa co budou prázdný na MS

Reagovat
smazaný uživatel

To už se dávno děje. Slovensko, Kosovo, Luhanská lidová republika...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

Reagovat
ACSeRw!n

je, melo by byt 64

Reagovat
Modroočko

Jediná konfederácia, kde sa nebojím rozšírenia, je Afrika. Tých 9 tímov sa tam naozaj nestratí. Dokonca aj CONCACAF za mňa celkom ok. Horšie je to v prípade Ázie, kde je ten drop kvality za najlepšou päťkou naozaj markantný (hoci taká Čína alebo Vietnam by mohli ísť v najbližších rokoch hore), ale preboha. Preboha. Prečo priklepli Južnej Amerike 6 priamych miesteniek a ešte jednu barážovú? V konfederácii, kde je 10 tímov? To je úplne na hlavu a neviem, ako to chcú riešiť s kvalifikačným formátom. Taktiež uletené je pravidlo, že dodatočné miestenky do medzikontinentálnej baráže budú mať všetky konfederácie okrem Európy. Nikdy som nemal rád reči typu diskriminácia bielych, ale čo je toto, ak nie znevýhodňovanie Európy v pomere k takej J. Amerike, ktorá môže na MS poslať 70% členov

Reagovat
Benfica

tuna suhlasim 100%

Reagovat
johnik

Oni Evropě vic nedají jelikož bude 16 skupin, tzn. v každé bude 1 tým z Evropy. V těch 1 dvou zápasech je potom předpoklad, že se vylijou ty slabší země, tzn. pravděpodobně ty horší týmy z Asie, Afriky, sev. Ameriky a Oceánie...

Reagovat
smazaný uživatel

Ani moc nemáme větší šance. Když budou naši zase třetí ve skupině bude to znamenat zase konec.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto rozdělení jeví se mi poněkud nerovnoměrným.

Reagovat
JeséRodriguez

Tak to bylo vzhledem k tomu, která města kandidovala, jasné dopředu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ano. O tom nic nepíšu, jestli to bylo nebo nebylo jasné dopředu.

Reagovat
JeséRodriguez

Jasně, ale tak Kanada a Mexiko třeba nemá tolik adekvátních stadionů. Každopádně to MS tam bude fajn. Osobně se těším i na to letošní v Kataru.

Reagovat
insane

HDP USA: 20 bil. USD

HDP Kanady: 1,6 bil. USD

HDP Mexika: 1 bil. USD

Tenhle ukazatel je pro to rozdělení podle mě docela rozhodující.

Reagovat
Mass

Katar 0,14 bil

Reagovat
insane

To jsem myslel spíš v rozložení mezi jednotlivÿma zeměma na tom MS.

Reagovat
Bucky

A je to tak správně. Lepší rozdělit podle možností a kapacit, než to za každou cenu cpát do jedné země nebo dělit rovnoměrně, aby se kvůli tomu musela stavět fůra stadionů a infrastruktury, které následně nemají adekvátní využití. Takhle by se to mělo dělat. Ne jako egomaniaci v Číně, Rusku, Brazílii nebo Katar, kteří chtějí MS nebo olympiádu bez ohledu na smysluplnost a cenu.

Reagovat
Mass

Ve Mexiku mají 30 stadionů s kapacitou 20k+ , řekl bych, že přetížení zde důvodem nebude.

Reagovat
Bucky

Kapacity stadionu nejsou zdaleka jediná překážka. Musí tam být dopravní infrastruktura, ubytování na dostatečné úrovni a spousta dalších věcí, do kterých spousta pořadatelských zemí jednorázově investuje, ale pak je nedokáže využít.

Reagovat
Benfica

Ani nie, Kanada by musela stavat, mozno Mexiku mohli dat o 1 viac.. ale inak tie stadiony v USA su perfektne.. vlastne oni 3 to uz maju pripavene teraz..

Reagovat
pobody's nerfect

2002 bylo rovněž ve více státech, nicméně pouze ve dvou. Myslím, že brzy se dočkáme nesmyslů jako loni na euro, kdy bude šampionát v hromadě států po celém kontinentu. Což tedy už rok 26 splňuje, ale očekávám, že to bude rozfrcane alespoň do 10 států.

Reagovat
Lemond Laws

Tak rozloha USA, Kanada, Mexiko je poměrně odpovídající kontinentu

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Rezan

jj, víc než dvě Evropy. Je to ještě větší nesmysl než Euro

Reagovat
Mass

Reagovat
madridcan

,,2002 bylo rovněž ve více státech, nicméně pouze ve dvou"

Tlačil sa však iba jeden Naštastie to nevyšlo

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej až za par let bude hrát Argentina Euro a Senegal mistrovství Asie, to teprv bude chaos

Reagovat
fabec1222

Tak ty finanční náklady na pořádání taky rostou...Spousta zemí si už nebude moct dovolit pořádat to samostatně...Každopádně si myslim, že dřív se dočkáme EURA konaného v Arábii

Reagovat
Bucky

Pořád mi to přijde lepší rozházené po celém kontinentu, než v zemích, které nemají pro takové stadiony a infrastrukturu stavět megalomanské stavby za účelem jednoho turnaje. Raději to rozdělit do více připravených zemí, než to za každou cenu cpát do jedné.

Reagovat
Mass

Jj loni na euru sme viděli, jak to skvěle funguje /s

Reagovat
Bucky

S ohledem na to, že šlo o první turnaj tohohle typu, tak se zvládl velice dobře a probíhal v klidu. Lidi byli nasraní primárně proto, že chtěli být nasraní a měli o názoru na formát jasno už dávno předtím, než se vykopl první zápas. Problém byl primárně s některými konkrétními pořadatelskými městy, ale to není problém konceptu jako takového, to je problém konkrétního provedení.

A upřímně vůbec nevím, proč by mělo přidání pořadatelských zemí být problém, když můžou podobné turnaje hostit země jako USA nebo Rusko s jejich rozlohou. Jen tak mimochodem, letecká vzdálenost nejvzdálenějších stadionů těch "dalších" pořadatelů (Kanady a Mexika) je menší, než mezi nejvzdálenějšími stadiony v rámci USA (Seattle a Florida). Takhle velký turnaj se prostě v jednom městě neudělá a ty vzdálenosti budou vždycky velké, jen někdy větší a někdy menší.

Reagovat
smazaný uživatel

2030 kandidují společně Uruguay, Argentina, Chile a Paraguay, bude 100. výročí 1. MS v Uruguayi, ale Uruguayci by to už sami neutáhli. Podle mě jim to ale stejně nedají, je to sice jiná asociace (CONMEBOL) a de facto i jiný kontinent než u MS 2026, ale v těch 4 zemích je z hlediska FIFA skoro nulový komerční potenciál, takže bych si tipnul, že z těch dosud známých kandidátů to dostane Maroko, ale pokud se přihlásí Austrálie, tak bych je favorizoval.

Reagovat
widlak

Nevím, jak je na tom infrastrukturou Maroko, ale předpokládám, že by museli postavit/zrekonstruovat dost stadionů. A jen kvůli jednomu turnaji.

To je právě ta nesmyslnost lpění na jedné pořádající zemi. Ale to se netýká jen fotbalu, ale třeba i olympijských her.

Reagovat
sokar

Maroko by dávalo zmysel iba v spoločnej kandidátke napr. s Alžirskom resp. aj Tuniskom

Reagovat
Mass

Mně teda nedávalo, čim víc zemí, tím větší zmatek.

Reagovat
Modroočko

Ja si myslím, že Maroko má šancu jedine so Španielskom a Portugalskom. A zdá sa, že to sú silní kandidáti na udelenie MS 2030, takže pridať sa k nim je jediný logický spôsob, ako konkurovať juhoamerickej storočnici, ktorá bude ťažiť z marketingu.

Reagovat
Benfica

To by bolo zaujimave, ale neviem ci SPA a MAR na tom zhodnu..

Reagovat
TopinB

Finále v Ceutě nebo Mellile

Reagovat
Mass

12 stadionů s kapacitou 20k+

Reagovat
Benfica

V Maroku na futbal chodi dost ludi.. len tych stadionov bude trebalo viac ako doteraz..

Reagovat
frankiefcb

Nemluvilo se nahodou o spojeni Maroka se Spanelskem?

Reagovat
cubinho

Mam pocit, ze ta myslenka zanikla nekdy v 15. stoleti

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mass

Loni euro ve více zemích bylo nesmyslné hlavně kvůli kovidu. A taky že někdo si zacestoval do Azerbádžánu a někdo byl celou domu doma.

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

a 1 na Kubě

Reagovat
smazaný uživatel

Ono se moc neradujte ze 48 účastníků, ono se přidá Oceánii, Asii, Africe, Grónsku...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Evropa měla v tom původním návrhu (nevím, jestli to bylo konečné číslo) snad 3 místa navíc, takže pro nás to zas o tolik lehčí cesta nebude, když si vezmu, že v kvalifikacích o MS jsme dlouhodobě špatní.

Reagovat
Mirek na tenisu

Pokud bude selekcionerem národního mužstva Šilhavý na mundial se nikdy nedostaneme. Ten chlap na to nemá koule.

Reagovat
didosh

Reagovat
Kepy_FCB

Grónsku a Antarktidě né

Reagovat
Mass

https://en.wikipedia.org/wiki/Nuuk_Stadium Kapacita 2k ale sedíš na kameni

Reagovat
Rezan

No to je hrozná krávovina, ale co se dá dělat. Určitě se prodá víc vysílacích práv, celkem přijde na stadiony víc lidí, přijede víc turistů ze zahraničí, bude se více cestovat. Ale co na to greendeal, doufám, že na ty přelety (hráčů a fanoušků) budou mít elektrický letadla napájený čistě energií z obnovitelných zdrojů.

Reagovat
smazaný uživatel

V cizince se musí doufat, protože fotbal jako soccer, ty vymlety amiky nezajímá

Reagovat
Bucky

Tak určitě. Na přátelák Real - Manchester United přišlo v roce 2014 v Michiganu skoro 110.000 diváků, většina zápasů MLS je vyprodaná a třeba Atlanta má podobnou průměrnou domácí návštěvnost jako Liverpool, ale jasně "soccer vymlety amiky nezajímá".

Reagovat
Modroočko

Reagovat
Seydou Doumbia

to je prostě amerika no...tam i kdyby bylo mistrovství v hazení kulíček do důlku tak příjde 100 tisíc fanoušku na stadion

Reagovat
Bucky

Američani umí udělat ze sportu show. Musím říct, že jsem jednu dobu dost sledoval MLS zejména proto, že měli úplně jiný přístup k práci s obsahem a třeba YouTube kanál byl fantastický. Jedna perlička - na oficiálním kanálu soutěže byl třeba pořad, který po každém kole hodnotil a kritizoval výkony jednotlivých rozhodčích v daném kole. Něco jako má u nás Isport Zlatou píšťalku, ale tohle byl oficiální kanál soutěže a servítky si tam fakt nebrali. Pro důvěru fanoušků je třeba tohle hodně dobrý signál, i když rozhodčí z toho asi nebudou u vytržení.

Reagovat
Seydou Doumbia

já zase sleduju dost nba, ale sere mě že tam je hodinu a půl hry a hodinu a půl pauzy tak většinou koukám záznamy a přetáčím reklamy ale to už je taky jen show pro fanoušky než pravý sport mi příjde

Reagovat
Bucky

Jj, NBA na tohle trpí hodně. Ale je to dané i povahou toho sportu samotného. Fotbal nemá tolik předvídatelných pauz, které by šlo zpeněžit (ačkoli brzy někdo začne využívat určitě i ty nepředvídatelné). Ale třeba v hokeji se taky nacpe komerční přestávka do každé škvíry a to i u nás. Ta komercializace sportu nebude jen US záležitost. Jen tam prostě frčí sporty (basket, hokej, am. fotbal, baseball), které mají hodně prostoru pro rozsekání a vyplnění reklamou.

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

akorát že z těch 110 tisíc bylo asi tak 100 tisíc latinos

Reagovat
Bucky

Hezká statistika vycucaná z prstu. A i kdyby, kde je problém? To jsou taky obyvatelé USA, podle odhadů jich je okolo 20% celkové populace, takže přes 60 milionů. To rozhodně není špatná velikost cílovky, i kdybys úplně opomenul všechny nehispánské fanoušky, kterých tam jsou spousty. Nebo se musí dělat sporty jen pro bílé?

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Proto byla v roce 1994 rekordní návštěvnost. Amíci nejsou jen bílí burani, kteří kromě NFL, MLB a NASCAR nic jiného za sport nepovažují.

Reagovat
Mirek na tenisu

Soccer je v USA populární hlavně mezi hispánci. A těch jsou tam mraky. Stejně jako v 94 budou stadiony plné. Jenom aby za 4 roky nemělo lidstvo jiné starosti.

Reagovat
Rezan

to tak úplně není. Soccer tam na pořadu dne je. Myslím, že má i universitní ligu, chodí na něj hodně lidí, ale určitě v něm nejsou prachy jako v NBA, NFL, NHL atd.

Reagovat
sokar

soccer je momentálne asi na 4tom mieste, na NBA a NFL sa nechytá, ale časom vytlačí NHL z tej tom 3 obľúbených športoch, a MS v tom silno pomôže

Reagovat
Kepy_FCB

držme palce, smrt hokeji

Reagovat
Mass

O tom pochybuju, pořád má hokej v USA skoro 3x vyšší návštěvnost. A soccer je na patým, zapomněl si na MBL.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se hraje 3x vic zapasu.. v prumeru ma vic na zapas fotbal

Reagovat
Ingimir

neni baseball oblúbenejší ako hokej?

Reagovat
sokar

celkové návštevy sú vysoké, lebo odohrajú doma asi 80 zápasov, ale priemerná návštevnosť je porovnateľná s MLS, podľa štatistík tam štadióny naplnia priemerne na 30%. Návštevnosť a popularita socceru rastie, a MS tomu len prospejú

Reagovat
Salfovic

V baseballu odehrají doma 80 zápasů

Reagovat
sokar

https://www.espn.com/mlb/attendance/_/year/2021

podľa tohto áno, riadny nášup... hlavne pre nadhadzovačov je to brutálny počet

Reagovat
Salfovic

To je strašný. To by mě zajímalo, kolik šílenců chodí na každý zápas.

Reagovat
sokar

a to každý zápas ma 24 výmen, to je len čakanie na konečne poriadny odpal

Reagovat
Rezan

Baseball je taková společenská událost. Dost lidí nesedí celou dobu má tribuně. A platy v něm a vysílací práva, to je nejspíš finančně jinde než MLS

Reagovat
smazaný uživatel

Proto se taky nadhazovači střídají, aktuálně mají týmy v MLB odehráno přes 60 zápasů a nikdo v lize jich nemá jako starting pitcher víc než 14.

Reagovat
letitfly

Já myslim, že v USA hokej rozhodně nepatří do TOP 3. Před hokejem tam je MLB, asi i box a dost možná i UFC

Reagovat
Mass

Průměrná návštěva na MLS je 21k

Reagovat
smazaný uživatel

Letadla budou mít solární panely. Ale jestli se zatáhne, tak to bude průser.

Reagovat
Rezan

ještě můžou zkusit plachtit

Reagovat
ramm+

Reagovat
Leon7

Co se týče návštěvnosti to bude pecka jen ten BMO Field v Torontě tam nesedí a mohli by to přesunout do Rogers Centre.

Reagovat
Leon7

Ale teď čtu, že kapacitu zvýší tak asi OK

Reagovat
isokarhu.

Pod dva tímy v TX a CA, zahustený severovýchod a stred nič... Denver a Nashville by som bral pre Houston a napr. SF.

Reagovat
Modroočko

Podľa reakcií v USA je už aj ten Kansas prekvapivý...stred nie je z kultúrneho a marketingového hľadiska zaujímavý ako Kalifornia, východné pobrežie so silnou infraštruktúrou a Florida/Texas. Prekvapenie skôr je, že nevybrali aj Vegas.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle tohohle staršího článku se Vegas možnosti pořádat MS vzdalo kvůli vysokým nákladům spojeným s požadavky FIFA:

https://soccerstadiumdigest.com/2018/06/costs-prompted-las-vegas-to-drop-2026-world-cup-pursuit/

Reagovat
kvido17

Hlavně ať se nehraje na těch baseballových hřištích přemalovaných na fotbalové, jako hraje třeba New York City..vždy z toho bliju

Reagovat
Trand

3 města v Mexiku paráda, myslím, že hodně fanoušků překvapí, jak se jim v Mexiku bude líbit. Každopádně to je samozřejmě terč pro kartely a další zločince, doufám že se na to vláda zaměří a že nebude docházet k nějakýmu systematickýmu okrádání fanoušků.

Reagovat
Kucka

Ten je brutální

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lemond Laws

Nádhera

Reagovat
krisa

ale na první pohled je to tak neskutečné, jako by si nějaký amatér hrál s photoshopem

Reagovat
Trand

Samozřejmě každý pohled zkresluje a ty hory nejsou hned 10 metrů za stadionem, ale opravdu to tam tak vypadá. Já tam teda nebyl, ale i když si to vygoogluješ, tak ti to hází podobné obrázky.

https://pbs.twimg.com/media/DVwLFi_XcAAFVhu?format=jpg&name=4096x4096

Reagovat
Salfovic

Klasické UFO

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten stadion je typ, co se mi architektonicky nelíbí. Jen to prostředí je paráda.

Reagovat
Zark

Reagovat
Zark

spíš je to město celkově pěkné, takové u hor, hezký kontrast

Reagovat
uff

Reagovat
OTASi

nádhera

Reagovat
Mass

Reagovat
Jason_

Reagovat
Modroočko

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Mass

Až na tu zločinnost v Mexiku, třeba 50x víc vražd než v ČR, to už je síla

Reagovat
Trand

Tak oni se povětšinou vraždí kartely mezi sebou a vraždy cizinců jsou spíš náhodné, ale bohužel se tam občas děje i tohle no. Sice je Mexičanů přes 100 mega, ale mají kolem 30 000 vražd ročně, je to šílené.

Reagovat
Seydou Doumbia

ale zase kdokoli kdo byl v mexiku tak říkal že co se týče bezpečnosti že se cítil v pohodě a žádné nebezpečí...tyhle ty zkreslené informace co jsou na nově a kdesik na idnesu můžou nahánět hrůzu, ale jsou to furt jen blbé čísla a jak píšeš, ničí se tam kartely ne normální lidi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně, když budes někde na plazi v resortu tak to bude asi v poho, ale ta čísla jsou tam prostě brutálně vysoka, to nejde nějak okecat novou atd.. Žádná blbá čísla.

Reagovat
Seydou Doumbia

mám kamoše který po mexiku cestuje a nikdy se necítil v nebezpečí...z kraje do kraje...to má pro mě lepší vypovidajici hodnotu než blbé média na netu...ale samozejmě náhoda je blbec, ale to by člověk potom nemohl nikde vyjít ven...obecně ty nebezpečné místa jsou celkem v poho, jen se to někdy zbytečně moc přecenuje

Reagovat
ACSeRw!n

je to par mesicu, co se prestrelka mezi gangy odehravala primo na plazi v jednom nejvetsim letopisku a par kanadanu to nerozdejchalo... od ty doby tam na ulici i na plazi vsude vidis armadu

Reagovat
Trand

Já tam nějakou dobu žil, takže můžu potvrdit. Jak píše Benfica a eRw!n, občas se do toho připletou turisti, ale je to spíše výjimečné. Já se v Mexico City nepotkal s žádným problémem (kromě zemětřesení ) za celou dobu a cítil jsem se bezpečně, ale prostě vnímáš to trochu jinak, v ČR jsem se nikdy nebál někam chodit za tmy, tam jo. Potkáváš v ulicích lidi s transparenty, že hledají svoje ztracené dítě, nemůžeš věřit policajtům, protože spousta z nich je podplacená a jen chtějí z turistů dostat peníze, vidíš policajty s puškama a armádu na každém rohu pomalu atd. Jako jak říkám, já jsem tam byl naprosto v pohodě, ale vnímáš vše jinak než kdyby jsi byl v Česku.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Benfica

Reagovat
Freedo

Reagovat
Zark

v ČR jsem se nikdy nebál někam chodit za tmy... V Ostravě jsi asi nikdy nebyl, že?

Reagovat
Trand

Za tmy dne

Reagovat
Benfica

Problem je, ale ten ze sice sa vrzdia kartely medzi sebou, ale obcas sa stava, ze zabiju niekoho nahodneho, kto bol v zlom case na zlom mieste..

Reagovat
Seydou Doumbia

tak to ale máš všude že...ve francii tě přijede dodávka s teroristy, jen tak...

Reagovat
Salfovic

Co je větší absurdita, MS s 48 týmy nebo ME s 24 ?

Reagovat
JeséRodriguez

MS. Řekl bych, že na tom posledním EURU třeba ještě chybělo takové Řecko, Srbsko, Norsko, atd., které by tam mohli přinést kvalitu (třeba oproti Finům, nebo Severní Makedonii, která teda hrála dobře). Takže 24 týmů na EURU není takovej úlet, ale zase je totální nesmysl, že můžeš postoupit ze 3. místa.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Seydou Doumbia

Pak je otázka, jaký má smysl ta kvalifikace. To si reálně budu pouštět zápasy Gruzie a fandit jím aby postoupili, protože co jiného tam chceš sledovat? Top repre tam můžou nasadit U21 a i s tím porazí ty ostatní trosky ve skupině. A týmy druhého sledu budou mít postup taky prakticky zadarmo.

Reagovat
JeséRodriguez

je to blbý no...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na ME s 24 týmy do Francie 2016 se nedostalo třeba Nizozemsko a Dánsko.

Reagovat
Seydou Doumbia

na Dány bych zabudol

Reagovat
bobis21

EURO s 24 mě baví. A když si vezmeš které týmy by tam nejspíš nebyly, rozhodně bych neřekl že to neoživily - Makedonie, Wales, Slovensko i Maďarsko byly na turnaji zajímavé zápasy.

Reagovat
Stannis Baratheon

Hlavně je super že i po prohraných 2 zápasech máš pořád o co hrát a Euro, na které se člověk těšil, pro tebe prakticky neskončilo po dvou zápasech...

Reagovat
BBystr

oboje je blbost

Reagovat
mistr129

MS. Ne kvůli počtu týmů, ale kvůli systému. Postupy z třetího místa sice nejsou úplně to nejlepší, ale pořád o míle lepší než lichý počet týmů ve skupině

Reagovat
Mönchengladbach

Stejně si myslím, že to do dvaceti let skončí u 32 pro Euro a 64 pro MS.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
johnik

Euro s 24. Brzo to ale rozšíří na 32, takže v klidu.

Reagovat
Fakt

Na tohle MS se fakt těším

Reagovat
deiw

Kandidatura zrovna těchto tří zemí dohromady mi vůbec nedá smysl. Obzvlášť ve srovnání teď s Katarem, nebo případně právě s Marokem, kteří jsou schopni MS zorganizovat samostatně.

Reagovat
Bucky

USA by taky bylo schopné zorganizovat MS samostatně. A myslím, že i Mexiko by toho bylo schopné. To ale neznamená, že je to lepší varianta.

Reagovat
Mönchengladbach

Mně zase nedává smysl MS s osmi novými velkými stadiony seřazenými v padesátikilometrové lajně kdesi v arabské poušti.

Reagovat
Bucky

Reagovat
didosh

Reagovat
Mönchengladbach

V oblasti Los Angeles to nebude stadion Rose Bowl s 92,5k (Pasadena), ale nový SoFi Stadium se 70k (i když píšou expandable to 100,240) v Inglewoodu, který vypadá naprosto úžasně stejně jako další obří supermoderní stadiony Mercedes-Benz Stadium v Atlantě a AT&T Stadium v Dallasu.

Reagovat
bobis21

Za mě je teda nejkrásnější stadion Hard Rock Stadium v Miami. Pro ten bych klidně hlasoval i jako nejkrásnější na světě.

Reagovat
Mönchengladbach

I kdyby se nejmenoval Hard Rock Stadium, ale třeba Dolphin Stadium?

Reagovat
bobis21

Vzhledem k tomu, že jsou Dolphins můj oblíbený tým NFL, tak bych fakt neměl problém s odstraněním sponzora

Reagovat
Mass

Ten mi připomíná San Siro.

Reagovat
didosh

Reagovat
Trand

To by mě zajímalo jak je SoFi expandable teda, to si nedovedu moc představit co s tím chtějí dělat.

Reagovat
Mönchengladbach

Totéž píšou i u toho v Dallasu, tam dokonce z 80k na 105k. Taky to nechápu.

Reagovat
Trand

SoFi je z poloviny pod zemí, když přijdeš do stadionu z ulice, tak nejsi dole, ale cca v půlce tribuny, navíc je celý ten stadion uzavřený a nejsou tam volné prostory v rozích jako třeba na některých anglických stadionech. Ten Dallas sice není pod zemí, ale víceméně stejný koncept, nevím kam by ty lidi narvali. Ale asi to jsou chytřejší hlavy než my no.

Reagovat
Error

Odmontuji sedacky?

Reagovat
smazaný uživatel

a povolí pyro

Reagovat
SunFells

A nainstalují užší, protože když jde o fotbal, tak tam řadu Američanů vystřídají Evropští návštěvníci

Reagovat
Lemond Laws

Všechno total strop. Strašně se mi líbí

Reagovat
Mönchengladbach

Doporučuju k nahlédnutí ještě U.S. Bank Stadium v Minneapolisu a Allegiant Stadium v Las Vegan, taky brutální.

Reagovat
Lemond Laws

Tak aspoň motivace se třeba na do USA a na MS podívat

Reagovat
TopinB

Reagovat
srandamač

Tak abys už začal šetřit

Reagovat
uff

Kto pozerá NFL pozná

Reagovat
Trand

Reagovat
Modroočko

Reagovat
ACSeRw!n

urcite se planuju podivat zase do Mexika, az tam bude MS

Reagovat
Trand

Reagovat
OTASi

ty jeden ročílde

Reagovat
Modroočko

Reagovat
ratusek

mrtki

Reagovat
johnik

Skupiny po 3 = nejlepší věc

Reagovat
Mirek na tenisu

Bylo by hezké se po 56 letech vrátit do Guadalajary. Hrozně jsme prožívali náš první špil ve skupině. Estadio Jalisco, Brazílie - ČSSR. Uběhlo pár minut a Laco Petráš unikl Britovi z úhlu prostřelil Felixe. Pelé a spol. ale zapli a konec byl 1:4. Pak jsme pukli s Rumuny 1:2, s Albionem 0:1 a jelo se s ostudou domů. Ale hráli jsme na MS. Co by za to Češi dneska dali.

Reagovat
Modroočko

Podľa mňa to v 2026 dáte. Slovensko možno tak 2034, keď dorastie nová schopná generácia

Reagovat
Modroočko

Ak sa bude dať, určite pôjdem. Philadelphia a Atlanta sú pre mňa asi najdostupnejšie a najzaujímavejšie (Boston som už cestovateľsky absolvoval), snom je asi Seattle. Už len mať zbytočných 10-15k

Reagovat
Seydou Doumbia

jenom?

Reagovat
Coutinho10

konečně po Rusku a Qataru nějaká normálnější destinace

Reagovat
smazaný uživatel

V posledním díle Ramba teda Mexiko moc normálně nevypadalo.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak Rusko bylo oka ne?

Reagovat
Coutinho10

no, mě se nelíbilo ani před tím, co v tomto roce následovalo, ale nakonec to organizačně zvládnuli dobře

Reagovat
Benfica

Reagovat
Benfica

Tak zobrat im to mali uz v 2014.. a celkovo z MS co som videl (od 2006) zatial najslabsie..

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsem viděl od 94 tak 2. nej. MS co se týče hry. 1. jednoznačně 98. Počet velkých zápasu v Play off byl v Rusku snad nejvyšší vůbec.

Reagovat
Remt

Byla tehdy pravda že MS v Rusku se dle hlasovani vůbec nemělo pořádat? Že to bylo cinknuty? A mělo to nějakou dohru?

Reagovat
Pokahontas

Pravda byla,že to TVRDILA Anglie,která to tvrdí vždycky,když sama pořadatelství nevyhraje.

A co se týče snah o ovlivnění hlasování,je prokázáno,že se tehdy Anglie pokoušela získat pro svoji kandidaturu hlasy některých menších zemí členů FIFA pod příslibem investic do rozvoje fotbalu tam-čili krystalicky čisté uplácení.

Naštěstí jí ani tahle snaha o ovlivnění hlasování ve svůj prospěch ve výsledku tehdy nepomohla.Bylo by ostatně skandální dát přednost zemi,kde už bylo mistrovství spoustakrát před tou,kde do té doby nebylo.

Správnost volby následně potvrdilo výborné pořadatelské organizační zvládnutí mistrovství,bez zásadních problémů či výtržností.

Naopak finále posledního ME v Anglii budiž odstrašujícím příkladem toho,proč tam už nikdy radši podobnou akci nepořádat,když domácí pořadatelé nedokázali zabránit řádění domácích chuligánů dokonce ani na samotném stadionu !

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, většina MS které si pamatuji zhruba od USA 94 měla nějaký skandál, ale v Rusku to zvládli naprosto luxusně, i přes obrovské teroristické hrozby před MS. Jednoznačně jedno z nej posledních několika dekád. Mimochodem i u vychvalovaného (a i mého oblíbeného) MS 98 ve Francii se často záměrně už nezmiňují zcela nezvládnutý výtržnosti anglických a tuším německých fans který poslali na vozík francouzskýho policistu.

Přitom stát se tohle v Rusku, tak by MS klidně ukončili, stejně tak jako vyhrožovali vyloučením Ruska z Eura, když dělali jejich fans bordel. Prostě dvojí metr jako vyšitý.

Reagovat
Seydou Doumbia

To nikdy nezjístíš pravdu...pokud určité orgány budou chtít, tak ti podsunou svou pravdu a ty ji budeš věřit...pravdu zná tak pár desítek lidí, kteří o tom mlčí...my se můžeme jen domnívat, stejně jako v 95% věci v diskuzích jen hádáme a víme prd

Reagovat
Kily

Pro Rusko hlasoval tehdejší šéf fotbalové konfederace Severní a Střední Ameriky CONCACAF Jack Warner, který za to obdržel pět milionů dolarů. Stejný krok učinil také dlouholetý člen výkonného výboru FIFA Rafael Salguero z Guatemaly, který byl loni za úplatkářství potrestán sedmiletým zákazem činnosti. Salguero už v roce 2016 přiznal, že se při volbě pořadatele světového šampionátu 2018 nechal uplatit, peněz se však nedočkal.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže mu peníze slíbili, ale nezaplatili, tzv. na Tvrdíka.

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo v pohodě.

Reagovat
Pokahontas

Pro zajímavost,teplota v pořadatelských městech včera.17.6.,kolem 21:00 UTC(předpokládaný čas většiny zápasů ).

Atlanta : vzduch 35,0 /pocitová teplota 40 /pocitová na sluníčku 44

Boston : 26,1/ 30 / 33

Ciudad de México : 23,0 / 26 / 27

Dallas : 36,7 / 40 / 52

Filadelfie : 32,4 / 36 / 37

Guadalajara : 26,2 / 28 / 32

Houston : 35,7 / 43 / 50

Los Angeles : 21,7 / 25 / 45

Monterrey : 36,6 / 47 / 58

Seattle : 13,9 / 14 / 14

Svatej Franta : 19,4 / 20 / 22

Toronto : 24,9 / 26 / 26

Vancouver . 16,7 / ? / ?

Teda to musel někdo vymyslet fakt hlavou,dát to do Filadelfie,Atlanty,Dallasu,Houstonu ami,Monterrey.To chtěj aby se ti fotbalisti upekli ? To už to rovnou mohli dát do Údolí smrti.

Tyhle ,,pece " si nemají s listopadovým Katarem co vyčítat,tam ovšem budou mít aspoň klimatizovaný stadióny.Stadiony v severní Americe jsou fajn,ale odkrytý se budou klimatizovat jen těžko...

Být fotbalistou,modlím se hrát pokud možno v Seattlu,Vancouveru nebo San Francisku,případně aspoň v Ciudad de México,Guadalajaře,Los Angeles nebo Torontu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nádherné podmínky krása...když je třicet a více stupnu tak se mi běhá nejlépe, teprve se zahřívám na těchto teplotách...fotbalisti nejsou žádné sračky to zvládnou

Reagovat
Bayern +

Aspoň to vyhrá niekto z Afriky

Reagovat
Kepy_FCB

tak to fakt nehrozí

Reagovat
Bayern +

Ale mohlo by. Ak to nemajú vyhrať Nemci, tak snáď nikto iný z Európy. To platí aj v Katare.

Reagovat
penepi

Reagovat
johnik

No a to je to navíc až za 4 roky...

Reagovat
Kundus

Na houby jsou spis nerovne podminky. Nekdo bude hrat skupinu ve 20 stupnich a nekdo ve 40

Reagovat
ACSeRw!n

takze furt vetsi zima nez u nas

Reagovat
fabec1222

Jaký byli u nás vysílací časy u MS94? Dá se to čekat podobné?

Reagovat
Coutinho10

našel jsem toto:

https://www.independent.co.uk/sport/football-world-cup-1994-world-cup-1994-fixtures-1468893.html

je to v britským čase, takže u nás +1 hodina a časy nejčastější v převodu teda byly:

18:30, 22:00 a 01:30, takže to by celkem šlo

Reagovat
fabec1222

jj, to je pohoda. V létě lepší takhle večer, než zabíjet hezký počasí u fotbau

Reagovat
Coutinho10

jinak docela mě štvou ty časy v Qataru, když to teď detailně zkoumám 11:00 dopoledne nebo 14:00, tak to moc s pracovníma povinnostma nejde dát dohromady

https://www.eurofotbal.cz/mistrovstvi-sveta-2022/vysledky-rozlosovani-tabulky/

Reagovat
fabec1222

Na práci sere pes, ale bude se to krejt se zimníma sportama

Reagovat
Coutinho10

zimní sporty mě tolik netankujou, takže to mi nevadí

Reagovat
ratusek

v kanceláři v pohodě. aspon bdue co dělat

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
DidusIneptus

Televizní přenosy live se hrály v nočních hodinách SEČ. Finále Brazílie - Itálie skončilo kolem 01:00 SEČ.

Reagovat
DidusIneptus

Televizní přenosy live se hrály v nočních hodinách SEČ. Finále Brazílie - Itálie skončilo kolem 01:00 SEČ.

Reagovat
Kepy_FCB

to se mi nějak nezdá...

Reagovat
DidusIneptus

Američani jsou frajeři, není to fotbalová země a přesto v návštěvnosti strávili do kapsy všechny fotbalové země světa (i ty bohaté evropské). MS v '94 jsem všechny zápasy viděl na Němcích. Byla to paráda. Tenkrát vyhrála Brazílie. Byl jsem v sedmém nebi.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
penepi

Reagovat
netopier

USA musíš porovnávať s celou Európu.

Reagovat
Witcher

Už se dají zamluvit lístky?

Reagovat
Tomasso9

Mnohem radši bych měl MS v některém z evropských států.

Reagovat
Tomasso9

Ale třeba aspoň udělaj něco s tim bordelem v LA, San Franciscu apod..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele