MS 20 - BRAZILCI OPĚT MISTRY SVĚTA

20.12.2003, 02:29
Aktuality
V dramatickém finále Mistrovství světa dvacítek se Španělé i přes heroický výkon v oslabení titulu nedočkali. Gól z hlavičky Fernandinha 3 minuty před koncem rozhodl, že trofej poputuje stejně jako v případě mistrovství dospělých do Brazílie.


BRAZÍLIE - ŠPANĚLSKO 1:0

Zápas sotva začal a Španělé si museli připadat jako ve zlém snu. Daniel posílal dlouhý centr za obránce do míst kam nabíhal Nilmar a Iberijský kapitán a obránce Betisu Melli na chviličku Nilmara přidržel, a ten spadl na trávník. K úžasu všech vytáhl italský rozhodčí Rosetti rovnou červenou kartu a poslal španělský pilíř obrany předčasně do sprch. Další skvělý okamžik přišel o chvíli později když Daniel vystřelil na bránu Španělů nůžkami a Riesgo vytáhl jeho pokus nad břevno jen díky skvělému reflexu. Španělé se soustředili hodně na obranu, Brazilci měli stálou převahu. Španělé hrozili z brejků především po pravé Juanfranově straně a dobrou rozehrávkou Iniesty. Brazilec Adailton trefil hlavičkou po rohu Daniela břevno. Iniesta utekl po levé straně, ale Jefferson si s jeho střelou poradil.
První šanci druhé půle měl hlavičkující Španěl Vitolo, po něm byli v šancích ještě Sergio García a Iniesta. Eduardo Alcides si dal málem vlastní gól, když ukopával míč Gabimu. Gól Španělů nebyl uznán pro předchozí útočný faul. Španělé si svým heroickým výkonem v oslabení vysloužili aplaus neutrálních fanoušků. A když už se zdálo, že zápas půjde do prodloužení, přišel rozhodující gól z hlavy střídajícího Fernandinha. Daniel odcentroval rohový kop na přední tyč a Fernandinho se nejlépe zorientoval v klubku hráčů a hlavičkou prostřelil Riesga. Šílená radost střelce však neměla dlouhého trvání, neboť byl za nepatřičné projevy radosti vyloučen.

Sestava Brazílie- Jefferson, Daniel, Alcides Eduardo, Adailton, Daniel Carvalho (90. Andrezinho), Dudu, Nilmar (64. Dagoberto), Kleber, Adriano, Juninho (70. Fernandinho), Jardel

Sestava Španělska- Riesgo, Pena, Carlos García, Melli, Vitolo, Iniesta, Sergio García, Bouzon, Gabi (88. Manu), Juanfran, Pina (70. Gavilan)

Gól- 87. Fernandinho
Červené karty- 90. Fernandinho - 4. Melli
Střely na branku- 7-4
Střely- 12-8
Rohy- 9-2
Trestné kopy- 1-1
Držení míče 61% - 39%
Diváků- 60 000



O TŘETÍ MÍSTO -

KOLUMBIE - ARGENTINA 2:1
Góly- 16. Carillo, 62. Castrillon - 45. Ferreyra


NEJLEPŠÍ HRÁČ TURNAJE - Ismael Matar (SAE)
NEJLEPŠÍ STŘELCI TURNAJE - 4 góly - Ed Johnson (USA), Daisuke Sakata (JPN), Dudu (BRA)

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele