Moyes navrhuje transformaci Carabao Cupu. Co takhle Britský pohár?

06.03.2020, 19:11
Aktuality
Manažer West Hamu United David Moyes otevřel diskuzi o budoucnosti anglického ligového poháru a jeho návrh zní velmi zajímavě. Podle Moyese by mohl být pro fanoušky hodně zajímavý "Britský pohár".

Šestapadesátiletý Moyes reagoval na slova prezidenta UEFA Aleksadra Čeferina, ten prohlásil, že pro všechny by bylo lepší, kdyby Ligový pohár skončil, protože by se uvolnilo více hracích termínů v nabitém kalendáři.

Moyes však prohlásil, že by raději soutěž restrukturalizoval. "Vždycky jsem si myslel, že by bychom měli přibrat celky ze Skotska. Řekněme, že by se to jmenovalo Britský pohár. Pár týmů ze Severního Irska, možná dva kluby z velšské ligy. Přineslo by to zase něco nového," prohlásil Moyes.

Ligový pohár se hraje v Anglii od roku 1960. Posledním šampionem se po nedělní výhře ve finále nad Aston Villou stal Manchester City. Utkání sledovalo ve Wembley přes osmdesát tisíc diváků.

Na druhou stranu v soutěži kluby často nasazují slabší sestavy, aby daly odpočinout svým nejlepším hráčům. Právě proto Čeferin hovořil o možném ukončení soutěže.

"Možná by bylo řešením, kdyby nehrály všechny kluby z Premier League. Je pravda, že program je nabitý a nejlepší hráči jsou nuceni hrát až příliš mnoho zápasů. Řada z nich se chystá na Euro, takže budou mít opravdu dlouhou sezonu. Času na odpočinek mají málo," řekl Moyes.

Autor: Jiří Fišara / bbc.co.uk

Komentáře (42)

Přidat komentář
cr7sux

Reagovat
Losinho

Reagovat
guzman

Reagovat
iamek

Tohle nezní spatne

Reagovat
mickey mouse

dobrý nápad

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Poll Hamm

Reagovat
Coutinho10

jednoznacne...drive jsem si i vsechny 4 anglicke ligy namichal ve fife o tymy ze Skotska a hned to bylo zajimavejsi

Reagovat
Luis_Figo

ako si to urobil:?

Reagovat
Coutinho10

pres program Creation Master...si muzes ruzne tu hru upravovat, pridavat ruzne patche, upravovat soupisky, tymy, souteze apod....me takto bavilo hrat spis ty starsi fify, ale i u tech novejsich by to pres ten program melo jit podobne upravovat

Reagovat
Vsadim gule

ten Musí mít úplně odkrvenou hlavu z toho utahovani kravaty na každé fotce. Se divím ze ho něco takového napadlo.

Dobrý nápad ale

Reagovat
8lampard8

Barney Stinson

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Please don´t call me Swarley.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
kilobyte

Ale po měsíci v poušti bez vody.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
ratusek

Mojzy dobrej nápad

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

Hele tohle je myslenka, ktera se bude stale vice prosazovat, nejen nanostrovech, voni i Albanci chtej hrat s bratry z Kosova o nejakej ten albanskej pohar... Myslim, ze tyto regionalni ligy maj potencial, jde jen o to, kdonbude postupovat fo evropskejch poharu... Ale zaujme to, protoze to je o propojovani větších regionu, coz se v Evrope chce.. Ja jsem pro

Reagovat
icemike

Reagovat
Beči

Naprosto se s takovou myšlenou ztotožňuji Klidně bych podobný koncept "Česko-slovenského poháru" uvítal i u nás.

Reagovat
LokoLFC

Stejně to nebude nikoho zajímat.

Reagovat
Imos

nestačí ti Česko-slovenský superpohár?

Reagovat
Beči

Jeden jediný zápas? Ne, opravdu nestačí.

Reagovat
Imos

on i ten jeden zápas je moc

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Kapřík

Skvely napad. Snad se to uchyti.

Reagovat
smazaný uživatel

Moyes

Určite by to bolo ďaleko atraktívnejšie, ako ten smiešny ligový pohár. Hlavne pre Celtic a Rangers by to bola veľmi dobrá príležitosť ešte viac sa ukázať a konfrontovať s PL klubmi, čo by im mohlo len pomôcť. Za mňa výborný nápad.

Reagovat
ACSMan

Rozhodně by to nic nezkazilo, akorát bych nečekal žádný zázraky od týmů mimo Anglii

Reagovat
johan14

Netrepte blbosti, stačí ME pre 8 repre a MS pre 24 a bude času na oddych až veľa pre profesionálov čo berú nehorázne prachy za behanie po ihrisku. Ako chlapci sme športovali 3 až 4 hodiny denne a zadarmo. V lete aj cez obed v najväčšej horúčave, a títo žebráci plačú že nemajú oddych

Reagovat
smazaný uživatel

O víkendu aji na 6 hodin jsme si dali fotbálek a když se podařila zima,tak hokej na rybníku na 3 hoďky aspoň

Reagovat
LokoLFC

Tvle fakt si jako chlapec podavat takove vykony jako profesionalni sportovci? Jak je mozne, ze ted sedis za monitorem a pises tady kokotiny, vsak musis byt uplne monstrum.

Reagovat
smazaný uživatel

Když začínaly pohárové soutěže,tak bývaly zapasy mezi vítězi anglického a skotského poháru,2krát to vyhráli Skotové a víckrát už to nehráli

Reagovat
LokoLFC

Podle mě top kluby stejně nasadí ve většině zápasů "B" tým, ať budou hrát proti Burnley nebo Celticu. Zajímavé to bude možná pro ty menší kluby, ale top kluby to pořád budou brát jako nutné zlo.

Reagovat
Mr.Dalby

Tak Moyes říkal, že by tam nechtěl všechny týmy PL. Což znamená, všichni co hrají poháry out. Pak třeba 4. a 3. Liga out a pak zamíchat Welšany, Iry, Skoty...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
diastan

Reagovat
Mustang™

Nevymýšlej poháry a radši přemýšlej, jak zachránit WHU!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele