Mowbray se stal koučem Celtiku

16.06.2009, 17:33
Aktuality
Nekonečná sága o přestupu kouče Tonyho Mowbraye do Celtiku FC je u konce. Vedení skotského celku dnes veřejně oznámilo, že dosavadní trenér WBA definitivně převzal druhý tým uplynulé sezony skotské Premier League.

Glasgowský klub tak konečně dotáhl jednání s West Bromwichem Albion, které kvůli komplikacím trvalo nečekaně dlouho. Mowbray, který na lavičce nahradí Gordona Strachana, míří do Celtiku společně se svými asistenty Markem Velusem a Peterem Grantem.

Dočasný trenér Neill Lenon z oddílu také neodejde, byla mu nabídnuta pozice v managementu klubu. Mowbray bude v roli Nového kouče poprvé veřejně debatovat na středeční tiskové konferenci.

Klub z Glasgowa o víkendu souhlasil s požadovanou přestupovou částkou 2 miliony liber. Místní zdroje však uvádí, že tato suma nebude mít žádný vliv na příchody nových posil do mužstva.

Autor: Pavel Mašlaň / bbc.co.uk

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

paráda :D,cech si zahrá :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

asi tazko ked sa povrava,ze mal a ma prestupit do Celtic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A len si predstavte,ze by M.Cech prestupil Cech do Celticu v zime.Mali o neho zaujem.

Reagovat
smazaný uživatel

najviac ma to pobavilo z toho dovodu,ze o Mareka Cecha mal zaujem Celtic ...ale tak teraz po prichode tohto krasavca na trenerku lavicku (ku ktorej prisiel z WBA kde Cech aj kvoli tomu,ze sa nepresadil nehral) zrejme o neho zaujem uz nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu si dovolim z druheho konca mesta Glasgow zapochybovat o spravnosti tejto volby.

Tony Mowbray, inak byvaly obranca Celticu, manazer vypadavajuceho WBA podla mojho nazoru nie je ten spravny chlapik pre tuto vyzvu. Som v tom ze velky klub nemoze viest "maly" trener. Celtic potrebuje skuseneho harcovnika, ci uz to bude Brit alebo Europan, kazdopadne to musi byt kouc levelu klubu rangu Celticu. Ked uz maleho, mohli skusit Marka McGhee ktory mal uspechy vsade kde posobil (i ked len s malymi klubmi) kym ho este neprelanaril Aberdeen.

Co sa tyka uz avizovanych posil o ktore ma udajne Mowbray zaujem tak to bude dalsi velky problem Celticu pretoze vsetko su to hraci ktori takisto nedosahuju level tohto klubu, tudiz mu s pravdepodobnostou hraniciacou istote k uspechom nepomozu.

Zhrnute, podciarknute: Rangers ma do novej sezony prvu posilu. Vola sa Tony Mowbray

Reagovat
smazaný uživatel

Aby nezostalo bez faktov, skusil som nieco najst z historie trenerskej kariery Tonyho Mowbraya:

2004 - prevzal Hibernian

Hibs vypadli hned v uvode Intertoto po prehre s Vetrou Vilnius

Nepostupili do finale Skotskeho pohara po prehre s Dundee Utd v semi

Nakladacka 5-1 od Dnepropetrovsk v Pohari UEFA 2005

2006 - prevzal WBA

Nepostup do PL po prehre vo finale baraze proti Derby 0-1

Nepostup do finale FA Cup po prehre s Portsmouth 0-1

Posledne miesto a zostup z Premier League

Raz neviem kvoli comu ho do Celticu volaju a platia WBA este k tomu 2 m libier

Reagovat
smazaný uživatel

vypadnutia v semifinale poharov zas za neuspech nemozes brat pre druholigovy WBA bolo semifinale velkym uspechom ... inak suhlasim ze Mowbray zrejme neni kouc na urovni Celticu

Reagovat
Counter

na druhou stranu, takovou šanci ještě nedostal, uvidíme, jak se jí zhostí. Navíc má se Celticem společnou minulost, to asi taky hrálo roli...

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna pro ten fotbal, ktery pod nim klub hraje. Kdyby mel kvalitnejsi hrace.. spise jen kvalitnejsi a sehranejsi obranu, tak letos WBA skonci kolem 12. mista a hraje jeden z nejatraktivnejsich fotbalu vubec. Mowbray je fantasticky trener, jaky je manager, to je otazka druha.. na druhou stranu nemel sanci privest lepsi hrace a vzal az prilis tech prumernych. Ale trener je to skvely, koukat na jeho fotbal je radost.. Vetsinu lidi tu stve, ze nehral Marek Cech.. ale je to jen dobre, nejaka cizinecka naplavenina nebo kapitan a skvely obrance Robinson? Jen debil by daval prednost Cechovi. Na druhou stranu je nepochopitelny, ze ho vubec ToMo privedl.

Reagovat
Xavi8

ach

Reagovat
fantomas

Z extrémně nesympatického manažera se rázem stává zároveň manažer hrubě nadhodnocený, no to se podívejme...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako nic proti turistům když se sem chtěj podívat ale hoši ze Slovače asi nemaj svoje stránky tak dělaj chytrolíny na těch našich To jsem nevěděl že je tam u vás samej protestant a přitom samej pobožnej

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

My chytrolíny neděláme, někteří z vás ze sebe dobytek dělají. Alespoň to má nějaký řád

Reagovat
smazaný uživatel

Getzo5 v českém podání

Reagovat
smazaný uživatel

tahni!

Reagovat
fantomas

ally je jen chodící bulvárník, na tom neni nic až tak moc odsouzení hodného.

Reagovat
vodka

zato ty si hvězda....

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle odkaz pošli těm lidem co řadí Citizens k těm nesmyslným nákupům

Reagovat
smazaný uživatel

Ohlasy na Mowbraye z nasi,zelene casti Glasgow,nejsou vubec tak skepticke,vetsina ho vita a tesi se na jeho pojeti fotbalu.Mluvi se o dobe kdy hral za Celtic a vzpomina se na krasny a atraktivni fotbal,otazkou je zda dokaze jako kouc to stejne co dokazal na hristi.Mluvi se o prichodu cca 5hracu,necham se prekvapit zda to budou ti avizovani hosi z Hibbs(resp z Austrie Salzburg)

A tu Allyho statistiku bych nebral tak vazne,Celtic neni WBA.Ted potrebujeme nutne koupit nekoho kdo to trosku umi s balonem

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně taky slušnej komentář na nového kouče WBA se sice do PL probojoval ale hrát ji a udržet se není taková pr... ! Nevěřím že by Celtic koupil trenéra kterej stojí za to prd ! A jak dodal Celticboy hlavní jsou hráči co zahrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá volba do Celtigu!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele