MOURINHO: PROHRÁLI JSME ZASLOUŽENĚ

11.02.2006, 22:25
Aktuality
Middlesbrough - Chelsea 3:0! Šokující výsledek se zrodil v sobotu odpoledne na Riverside. Vysoká, ale zasloužená, porážka londýnského lídra Premier League znamenala teprve třetí prohru José Mourinha v nejvyšší anglické soutěži za jeho kralování na Stamford Bridge. Domácí dali zapomenout na potupu od Aston Villy z minulého týdne a potěšili své fanoušky výborným výkonem. Na domácí půdě navíc zvítězili poprvé od 20. listopadu 2005.

Manažer Middlesbrough Steve McClaren netajil své nadšení z toho, jak rázně odpověděli jeho svěřenci na kritiku po propadáku z minulého víkendu. "V politice je týden dlouhá doba a ve fotbale to platí dvojnásob. Za dnešní výkon si hráči zaslouží obdiv. Přes všechnu kritiku, špatné výkony a výsledky jsme ukázali, že držíme pohromadě a hrajeme jako tým. Jsem potěšen, že jsme dali našim fanouškům možnost zapomenout na nevydařené výkony z minulých týdnů. Dnešní zápas jsme si všichni užili. Vždy jsem věřil, že můžeme předvádět takové výkony."

José Mourinho přiznal, že si Chelsea zasloužila prohrát. "Každá porážka bolí, zejména pokud nejste zvyklí prohrávat. Je to třetí porážka za mého působení v Premier League a je nejhorší. Prohráli jsme na Manchesteru City a United a ani jednou jsme si nezasloužili ztratit body. Dnes jsme prohráli zaslouženě, i když 3:0 je příliš vysoká prohra. Ve druhé půli hrál soupeř s deseti obránci na dvaceti metrech od vlastní branky. Ale hraje se devadesát minut, nestačí zapnout na jeden poločas," mračil se portugalský kouč.

Podle svých slov nebyl překvapen kvalitním výkonem domácího týmu i přes jeho nelichotivé postavení v tabulce. "Nestalo se nám to poprvé, že jsme takhle nastartovali jiný tým. Na to je Chelsea expert. Postavili jsme takhle na nohy například Betis - nemohli dlouho vyhrát, až narazili na nás. Everton měl za sebou dlouhou sérii porážek, zvedli se až po zápase s námi."

Mourinho byl hrubě nespokojen hlavně s první půlí. "Začali jsme velmi špatně, obdrželi jsme komický gól hned ve druhé minutě. Druhý gól neměl přijít, mohli jsme jít do šatny za stavu 1:0. O přestávce hráči říkali, že jsme měli kopat penaltu za ruku domácích ve vápně. Kdyby jsme srovnali na 1:1, mohl se zápas vyvíjet jinak. Ale na sudího se po takovém výkonu nechci vymlouvat. Vzhledem k přístupu hráčů Middlesbrough, k tomu, jakým způsobem bojovali od úvodních minut, si myslím, že je jejich výhra zasloužená."

Je to jen jednorázový výpadek, který se nebude opakovat, a Chelsea podle plánu dokráčí k titulu, jen s jednotýdenním zpožděním? Nebo jde o varování před podceněním zbytku sezóny, či dokonce o známku toho, že ještě není rozhodnuto?

Autor: Petr Skácel

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fabiooooo Rochemback

Reagovat
antimadrista

Náš hráč

Reagovat
HOST*Becks

Velký lodivod pan Mourinho s eneměl na co vymluvit tak jednoduše musel říct že prostě prohráli zaslouženě,coý je pro mě větší překvapení než kdyby mi teď spadla na hlavu zničeho nic cihla

Reagovat
smazaný uživatel

Ty budeš spát na stavbě?

Reagovat
HOST*BEcks

Víš jak sem to myslel

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že to není takovej blbec, jak si myslíte, prostě to přiznal..btw. ale taky sem se divil

Reagovat
HOST*

ne

Reagovat
HOST*annie #26

Reagovat
HOST*

Tak a ted by se mu barcelonske tlučhuby měly omluvit...... Už se těším jak Chelsea vyběhne s Barcou a jejím fotbalem který je 50 přihrávek na vlastní polovině.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnesak měl "nějaký" fanoušek Chelsea asi špatný den.

Reagovat
HOST*Fugas

tak ono se to dá vydržet když je máme přibližně vždycky tak po půl roce

Reagovat
HOST*

jeste jednou neco takovyho reknes tak uvidis ty blbce

Reagovat
HOST*

je opravdu nehorázné, když Middlesbrough za stavu 3:0 brání...

Reagovat
HOST*PUYOL

A takisto aj veta: "Ve druhé půli hrál soupeř s deseti obránci na dvaceti metrech od vlastní branky"

Kritizuje ich a on z Barcelonou tak hral 2 zapasy

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Jen na Efotbalu napsali, že za první gól, který nastartoval Middlesbrough, může Čech. Takže celej zápas v ......kvůli tomu lemplovi.

Reagovat
PJ

Hodně dlouho si musel čekat, než zas můžeš Čecha zkritizovat, co?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, suhlas. i ja sem musel dlouho cakat , aby se mi tak ulevilo.

Reagovat
antimadrista

To sem rád

Reagovat
antimadrista

Super už se vezou

Reagovat
ronaldinho_10

...takže Middlesborough použilo taktiku Chelsea ve druhé půli! Že o tom vůbec mluví. Pokud dá Chelsea gól a dostane se do vedení a náhodou má na hřišti dva hroty, tak hned jeden dolů a brání taky...

Jinak je dobrý, že se nechce vymlouvat na rozhodčí, jen kdyby písknul tu penaltu, tak to bylo o něčem jiným... Taky super, když se na rozhodčí nechtěl vymlouvat, tak to neměl říkat...

Reagovat
smazaný uživatel

ono je to spis, tak, ze chelsea dva hroty nema na ihrisku vubec a kdyz daju gola tak ide i ten jeden dole

Reagovat
HOST*Andy

To nic neznamená, protože Barca je taky v prdeli!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Etoo, ROnaldinho , Deco a mozna i Messi, ci na dalsi zapas Motta su pre buduci zapas spat a jelikoz sme prohrali jen vinou stupidneho golu ,tak nevim nevim

Reagovat
HOST*Andy

Co zas nevíš? Ty snad pochybuješ o CFC? Hlupáku!

Reagovat
HOST*EL Markos

Každý snad ví že je nejlepší na světě, to co dokázal je nadlidský úkol, prokopat se od zacatku tam kde je ted bylo dost tezke, prohru jsem mu i pral. Musi se naucit i prohravat, ale moc mu to uceni nejde, rekl ze Boro vyhrali zaslouzene,mel pravdu,ale ve skutecnosti ho to dost sere. Nevadí titul bude o týden později.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele