MOURINHO: AFRIČANY UŽ NE

18.06.2007, 13:35
Aktuality
Manažer Chelsea Jose Mourinho má jasno, které hráče bude přehlížet při posilování kádru. Na Stamford Bridge by neměl přijít žádný africký fotbalista. Důvod je prostý, hráči z "Černého kontinentu" na začátku příštího roku odjedou reprezentovat své země na Africký pohár národů a Mourinho nebude mít dostatek fotbalistů...

"Z Afrického poháru národů jsme pokaždé nešťastní. Afričtí hráči jsou na tom skvěle technicky a již od přírody to jsou bojovníci, ale když jich máte dost, musíte si říct stop. Jejich ztráta může váš tým v klíčovích chvílích přijít hodně draho. Pokud se mě někdo zeptá, zda chci nějakého afrického fotbalistu, potom odpovím ne," prohlásil Mourinho.

V kádru Blues je hned několik afrických fotbalistů, kteří si na začátku příštího roku odjedou plnit reprezentační povinnosti. Mezi nimi jsou i dva klíčoví muži Mourinhova týmu - Didier Drogba a Michael Essien, jejichž absence se může protáhnout až na pět týdnů. Vedle Drogby nebude Mourinhovi k dispozici ani jeho krajan a další útočník Salomon Kalou, také proto si Chelsea zajistila služby Claudia Pizarra.

"Nejsem tu, abych byl Drogbovým náhradníkem. Mým snem je stát se útočníkem Chelsea číslo jedna," vyhlásil 28letý Peruánec své cíle.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak vam poviem nie preto ze som skalny fanusik Man U ale podla mojho nezávisleho nazoru si myslim ze buduci rocnik premier league nebude velmi uspesny pre chelsea dokonca si myslim ze arsenal abo liverpool budu na tom ovela lepsie... skratka bude vacsi boj o titul a chelsea spadne nizsie o jeden az dve priecky na konci sezony no ale to je zatial este daleko...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si - obzvláště Arsenal by potřeboval minimálně 5 opravdu zvučných a zkušených posil, na který prostě nemá prachy. Liverpool taky, tam ty prachy budou, ale zase to skončí příchodem španělů a na nich postavenej tým PL nevyhraje.

Reagovat
HOST*

No nejlíp asi posilnil Manchester...koupil jednoho zkušenýho, ale né starýho hráče....a pak dva mladíky, kteří určitě mají velkou perspektivu....jestli všechny posily do týmu zapadnou, tak mají velkou naději na titul v PL

Reagovat
HOST*mysman

arsenal ma plno skvelejch hracu kery by mohli talent rozdavat.Mozna to zni ako vymluva ale ten tym je perspektivni,a vubec by se mi neliblo uplne ho prebudovat a ty mladiky nekam poslat.Kouknete na to sou mlady byli ve finale curling cupu a to byl vek. prumer 20 cca let.jen kuli golu z ofsajdu cukotka vyrovnala.WHU kazdorocne utrati za posily tezky prachy a kde je?arsenalu chybela v tejto sezone hlavne koncovka-zranili se dva nejlepsi utocnici arsenalu Henry a RvP a oba dva smeproste nahradit nemohli.Jak by hrala celsi bez drogby a dejme tomu kaloua nebo sevcenka.Taky by to asi skripalo.

Reagovat
HOST*mysman

arsenalu by stacilo promenit sance.nemit zraneny,nestrilet tyce,zacelit obranu a neprohravat proti slabsim.Staci akorat tvrde trenovat a pujde to.Arsenal ma kvalitni tym.svetovy hrace,neni to jeho styl skoupit hrace s nejlepsim jmenem.

Reagovat
HOST*mysman

btw-Arsenal získal další talent »

Arsenal získal dalšího talentovaného fotbalistu. Za dva miliony eur míří do Londýna teprve 17letý norský útočník Havard Nordtviedt, který byl zatím hráčem Haugesundu.

Reagovat
HOST*mysman

maj tam chybu je to obrance ne utocnik.

Reagovat
HOST*mysman

jenze pak se ty spanele lepe prosazuji v evropskych poharech.porad je rozdil mezi anglickym stylem hry a evropskym.Letosni LM je toho dukazem.

Reagovat
smazaný uživatel

ja ako fanúšik chelsea by som bol len rád keby konečne aj arsenal a liverpool zasiahli do boja o titul. Bolo by lepšie keby sa na špici tabuľky bili 4 tímy namiesto dvoch. Ale reálne to vidím tak ako v tejto sezone - že liverpool aj arsenal odpadnú už po polovici sezony.

Reagovat
HOST*1860

to, ze chelsea nedala nehorazny penize za prichod zbytecnych predrazenych jmen, neznamena, ze nebudou bojovat o prvni misto, chtel bych pripomenout, ze hraci, kteri prisli tam zustavaji, takze zadne oslabeni..

Reagovat
HOST*MilZed

Ae liverpool si myslim ze nakupuje dost dobre pac Voronin a dalsi na tom nejsou vubec spatne.

Reagovat
HOST*CeceFCB

som vydel naniho v zostrihu na MS do 21 rokov, tak to je radost sa nan pozerat co na ihrisku vyvadza!!§je to riadny kaliber!!

Reagovat
HOST*

on je rasista??

Reagovat
HOST*-Kopy-

ne, to jen ty si negramotný...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Murhovno je sice kokot, ale v tomhle má pravdu. Pořadatelé Africa cupu by s tím měli něco dělat. Proč se může hrét ME po sezoně, Copa po sezoně. Jedinej AC se hraje v rozjetý sezoně a klubům na celej měsíc zmizej opory, a to zdůrazním, že na měsíc v době, kdy se může lomit liga na úspěšný a neúspěšný . A není to nepříjemný jen pro kluby, ale i pro samotný hráče, kteří ztrácejí v klubech svou těžce vybojovanou pozici a i pro fanoušky, kteří neuvidí měsíc svoje hvězdy v akci ...

Resumé: Africa Cup je na hovno a měl by se nad tím někdo zamyslet. Např. když už se dokázalo zavést ty repre okna, kdy se celosvětově zastaví ligové soutěže, tak bych na to navázal a určil bych, že se repre akce typu mistrovství kontinentů nebo dohrávky kvalifikací, popř. baráže se můžou hrát jen v období od 1.6. do 1. 8.

Reagovat
HOST*floppy

kdyby se hrál africkej pohár v létě, tak by polovina fotbalistů zdechla. běž hodinu a půl běhat při teplotě kolem 40° ve stínu. jestli to přežiješ tak napiš.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele