Motivovaný Sagnol bude dřít a bojovat

10.01.2008, 21:28
Aktuality
Kvůli poraněnému menisku musel na marodce strávit dlouhých osm měsíců. Nyní už ale obránce Bayernu Mnichov Willy Sagnol myslí na návrat, na nějž se těší jako malý kluk. Zdravě motivovaný třicetiletý fotbalista se chce ve druhé části sezóny porvat o základní sestavu a získat německý titul.

Jedním z nejžhavějších témat posledních týdnů byl v týmu německého giganta napjatý vztah mezi Willym Sagnolem a trenérem Ottmarem Hitzfeldem. Hráči nepomohlo ani prohlášení, že chce Bayern opustit.

Po změně názoru se však osobní vztah s jeho nadřízeným zlepšil. "Vždycky jsme respektoval trenérovo rozhodnutí, ale ten problém už byl mezi námi vyřešen," potvrdil uzdravený bek.

Nyní již myslí návrat, po němž chce tvrdě dřít a vyhrát boj o základní sestavu. "Nový rok znamená nový začátek," uvedl pragmaticky Sagnol. Nic jednoduchého ho ovšem nečeká, neboť na krajích obrany obstáli Philips Lahm a Christian Lell.

Konkurenci si zkušený obránce uvědomuje, ale jen díky ní prý může své výkony zlepšit. "Jako hráč se neustále dostáváte pod tlak, ale ten vás může donutit být ještě lepším," vysvětlil Sagnol, že má o motivaci postaráno. "Možná jsem dokonce více motivován než před dvěma nebo třemi lety," polemizuje.

Sagnol zároveň přiznal, že během vánočních svátků na sobě tvrdě pracoval. "Chodil jsem každý den běhat a několikrát si zašel na tenis. Bylo důležité udržet koleno v pohybu," prozradil třicetiletý fotbalista.

Po sezóně je na programu evropský šampionát, ale o něm Sagnol zatím nepřemýšlí. Podle svých slov se chce soustředit výhradně na své výkony v Bayernu. "Nikdy nebudete hrát v národním týmu, když nenastupujete v klubu," ví francouzský bek, který chystá plnohodnotný návrat počátkem února.

Autor: Pavel Janega / goal.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
milan78

kvalitní bek, jesi bude fit, nikoho na pravou stranu nepustí a skvěle bude doplnovat franka

Reagovat
smazaný uživatel

presne aj mne sa paci velmi

Reagovat
smazaný uživatel

JJ pravda

Reagovat
Kapřík

Už delší dobu bych ho nejradši viděl v Lyonu. V Bayernu už radši vidím na okrajích Lella i Lahma.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, do Lyonu s ním! I když Clerc s Reveillerem jsou také kvalitní beci.

Reagovat
Kapřík

Tak kvalitní jsou, o tom žádná. Ale Sagnol je o třídu vejš...nebo aspoň byl než se zranil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reveillere je este horsi jak clerc ale keby do lyonu tak by bayern mal kupit krajneho beka

Reagovat
smazaný uživatel

je to bojovník a věřím že mu dá hitzfeld šanci. i když nám to v obraně šlape. uvidíme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele