Mönchengladbach má první posilu, z Freiburgu koupil Kruseho

11.04.2013, 17:57
Aktuality
Borussia Mönchengladbach znovu bojuje o účast v evropských pohárech, napilno pak má její vedení, které už začalo pracovat na změnách v kádru pro příští sezonu. Německý klub dnes s předstihem získal jednu posilu, do konce byl dotažen přestup ofenzivního záložníka Freiburgu Maxe Kruseho...

25letý fotbalista se v Gladbachu podrobil zdravotní prohlídce, následně podepsal kontrakt platný do června 2017.

"Jsme opravdu velmi šťastní, že se Max Kruse rozhodl jít k nám. Je to rychlý a univerzální hráč s vynikající technikou, který do naší ofenzívy jistě přinese další možnosti," raduje se sportovní ředitel Max Eberl.

Kruse v minulosti hrával za Werder a St. Pauli, Freiburg ho pak koupil před letošní sezonou a 25letý fotbalista v jeho dresu dal v 28 zápasech devět branek. Celkem má v německé nejvyšší soutěži 62 startů, o jeden více si na své konto připsal ve druhé lize, v níž zaznamenal dvacet gólů.

Autor: Tomáš Pavlík / bundesliga.de

Komentáře (65)

Přidat komentář
Mönchengladbach

Reagovat
bruchy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
herbage

přesně hráč, který jim po odchodu Reuse chyběl a nepřišla za něj náhrada

Reagovat
smazaný uživatel

dobře oni

Reagovat
smazaný uživatel

OT: SG Dynamo Dresden-Ajax Amsterodam. 6.7.2013

Reagovat
smazaný uživatel

Chystáte se na výjezd?

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bych si nechtěl nechat ujít. Ajax sem chtěl vždy vidět. Tak sem to sem hodil, aby to viděla taky "výjezdová ekipa" a jaké je jejich stanovisko.

Reagovat
Arne

Za mě záleží, kdy bude prodej lístků, nechci moc dopředu to mít naplánovaný, na to mě přátelák tolik netáhne... Ten kec o "Europokal-atmosphäre" je sice pěknej, ale z Amstru těžko přijede větší ekipa a prostě o nic nepůjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si naopak myslím, že by mohlo přiject docela dost fanoušků od Ajaxu. Když už bylo plno na obou stranách při zápase SGD-WHU, kteří to mají nesrovnatelně dál než fanoušci z Amstru.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm... Tak to zní hodně zajímavě. Dík za info.

Reagovat
Kily

hmm hmm, na červenec ještě nic nemám

Reagovat
božský John

Nevim, nejak tak se vracim z rakouska, dam vedet

Reagovat
smazaný uživatel

a já myslel, že Gladbach chtěl Robbieho?

Reagovat
Arne

Nejdřív taky, ale tenhle je Němec a navíc nesrovnatelně lepší. Plus nemusí nikoho tahat od konkurence.

Reagovat
herbage

myslíš, že někoho ještě přivedou? Třeba Raffaela, kterého Schalke pravděpodobně nekoupí a Dynamo bude chtít prodat?

Reagovat
Arne

Nevím no... V tuhle chvíli bych řekl, že ne, ale třeba se Dortmund rozhodne jim přetáhnout Herrmanna a bude.

Reagovat
herbage

Herrmann je primárně pravý křídlo, tipnul bych si, že půjdou po někom gólovějším a univerzálnějším. Třeba Volland nebo Weimann

Reagovat
jv

Herrmann dokáže zahrát z té ofenzivní trojice všechny posty a herním stylem by se k nám hodil ze všech jmenovaných (ještě Konopljanka) nejvíce, ovšem to nic nemění na faktu, že by to byl v tuhle chvíli zbytečný luxus. Raději bych investoval do útočníka a na křídlo přivedl někoho finančně méně náročného.

Reagovat
herbage

no, Hermann by byl výborný, ale přes Kuby, Reuse a Götzeho by se neprosadil a nevím, jak by zahrál třeba na podhrotu či levém křídle. A do útočníka investujete prachy z prodeje Lewandowskiho, pokud Lewa skutečně odejde, něco jako do Reuse jste dali prachy z prodeje Kagawy. Zase nemáte potřebu škudlit a když už investovat do 1. náhradníka, tak alespoň pořádně

Reagovat
jv

Tak by hned nemusel hrát pevný základ, časem by se do něho určitě dostal... Ty prachy se obrátí určitě, akorát je otázka, jestli se přivede jeden top hráč (Džeko) anebo se to rozhodí na dvě strany (třeba Diouf a Szalai). Osobně jsem pro první variantu, protože jinak, minimálně na evropské scéně, nemůžeme uspět. Škudlit bychom nemuseli, ale pořád to na žádné obrovské nákupy není (a nikdy nebude).

Reagovat
herbage

Džeka Watzke popřel a já si myslím, že ani Džeko by se k vám moc nehrnul. Spíš bych si tipnul toho Bonyho, ale těžko říci. Zase kdyby vám přišel jen jeden top hráč a zranil se, tak máte jako náhradu jen Schiebera, což není zrovna ideál, zvláště pokud příští rok se zaměříte hlavně na titul v lize

Reagovat
jv

Právě proto bych ho řadil na tom seznamu skoro nejvýš. Jinak bych raději viděl příchod jednoho prověřeného a kvalitního hráče, než dvou trochu nadprůměrných. Třeba Bony by nestál zrovna málo a jeho výkony v BL jsou prostě otazník, naproti tomu Džeko by byl tutovka a sám se chce zpátky vrátit, tak kam jinak by pak měl zamířit, když má Bayern plno. Schieber se bude posouvat kupředu, potřebuje čas a ten dostane (původně jsem ho chtěl poslat taky hostovat, ale už jsem to přehodnotil...).

Reagovat
herbage

nevěřím, že by Džeko chtěl zpátky a že by bral u vás dobrovolně 2-3x menší plat. V tom případě nechápu, proč radši nedáte Lewandowskimu ty prachy které chce

Reagovat
jv

U Lewy to dělá hlavně jeho agent, který ho chce prostě za každou cenu prodat a zrovna dvakrát mu nezáleží, kam to bude.

Reagovat
herbage

no, vzhledem k tomu úspěchu v LM se třeba ještě dohodnete Možná mu Lukasz s Kubou domluví

Reagovat
jv

Těžko říct, ale spíš to už vidím negativně.

Reagovat
herbage

zase má čas jen do konce května, těžko říci, jestli se někdo do té doby ozve

Reagovat
jv

Třeba City se jeví jako vcelku jasná volba, i když bych ho tam viděl nerad (na druhou stranu by tam ale "zapadl"...).

Reagovat
smazaný uživatel

tak už podle mě žádná šance není

Reagovat
jv

Ta je vždycky.

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby jen vyměnil agenta, tak ty šance rázem vzlítnou nahoru

Reagovat
herbage

jestli mu šlo hlavně o to, aby byl stejně ohodnocený jako Mario a Marco a jestli se ozvou jen kluby typu Juve, Liverpool a spol. tak myslím že neodejde

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by... vůbec v to nevěřím, ale pokud opravdu zůstane, tak si dám na celý měsíc nick

"měl jsi pravdu herbe"

Reagovat
jv

To sis docela naložil, zbytečně.

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslím to, že by zůstal i příští sezonu. Měl jsem na mysli prodloužení smlouvy

Reagovat
Arne

Tak je to pravý křídlo, ale tuhle sezónu toho odehrál na podhrotu poměrně dost a vůbec ne špatně. V tomhle by problém určitě nebyl, spíš v tom, jestli by tam šel s tím, že bude jen rozšíření kádru. Ale pokud chce Dortmund hrát konkurenceschopně na více frontách, tak hráči takovýhle kvality přijít musí a musí si zahrát dost.

Reagovat
herbage

no jestli se nezvedne Kevin, tak dost by si zahrál

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý nákup pro Gladbach

Reagovat
JozkokozleJ

Siel by som este dalej, perfektny nakup pre M´gladbach

Reagovat
Arne

Akorát se o Freiburg bojím, aby se jim to nerozpadlo kompletně... Ta jejich akademie určitě není bezedná. Ještě aby skončil Streich a byli by na sestup.

Reagovat
herbage

o Gintera se zase zajímá Bayer, ale když přežili odchod Cissého, přežijí už všechno

Reagovat
FC Porto FC

no tak Rosenthal pryč, Kruse pryč a Caligiuri taky jednou nohou pryč to není dobrý

Reagovat
jv

...tahle sestava se dříve nebo později rozpadne určitě, Freiburg prostě takovou koncentraci talentu ani udržet nemůže. Systém je ale podle všeho nastavený tak, že by se mělo nadále sázet na svoje vychované hráče, takže je zřejmě případný sestup (dřív nebo později určitě zase přijde) tolik mrzet nebude.

Reagovat
JozkokozleJ

Je to takmer istota, ze ofenzivna hra Freiburgu v buducej sezone nebude tak kvalitna a pohladna ako v sucasnosti. Prave cez trojku Kruse, Caligiuri a Rosenthal ide väcsina utocnych kombinacii Freiburgu. Odchody tychto hotovych hracov (ale hlavne Kruseho) nahradit hracmi akademie len tak nepojde, kazdy mladik potrebuje cas. Aspon dvaja skusenejsi hraci by prist mali. Snad budu mat stastnu ruku ako v poslednej dobe. Inak tam je do zalohy zimna posila z K´lauternu Zuck a na hrote byva platny tych par minut, co nastupi z lavicky mlady Terrazzino.

Som zvedavy ako zvladnu tu mensiu obmenu. Kazdpadne Streich nesmie odist, to by bola tragedia.

Reagovat
jv

Sice by to nebyla náhrada, ale spekuluje se, že by do Freiburgu mohl zamířit Ginczek, který už chce hrát BL. Právě takový hráč na hrotu by mohl hru SCF ještě pozvednout, i když je jasný, že ofenziva prostě šíleně oslabí, přestože tam zůstane Schmid, Terrazzino, Zuck, Guédé a jistojistě někdo další přijde.

Reagovat
Arne

Tak Streich pokud neodejde tohle léto, tak to příští už to bude docela i pravděpodobný... On dlouhodobě nechce dělat trenéra, prý ho to vyčerpává, chce být prostě někde schovanej a v té akademii produkovat talenty. Ale ve Freiburgu zůstane na každý pád, odchod do jinýho klubu je mimo realitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Kruseho jsem ted čekal spíš do Dortmundu, prostě do většího týmu. Ale pro Gladbach dobrý kauf.

Reagovat
herbage

zas tak velký talent to není, tak proč by místo základu v Gladbachu plnil roli 3.-4. náhradníka v BVB? Dávalo by to asi stejný smysl, jako když šli Schlaudraff či Baumjohann k vám

Reagovat
JozkokozleJ

Uz som to tu raz pisal, Kruse by sa podla mna do Dortmundu naramne hodil. Je rychly a vybrony do kombinacie. na lavej strane by urcite nemusel hrat druhe husle. Je to ale bezpredmetna uvaha. Drzim mu palce, nech sa nezasekne a i v M´gladbachu predvadza to, co teraz vo Freiburgu.

Reagovat
jv

Pořád je tam ale riziko, že by to byl až příliš velký skok, jen ať jde postupně, rozhodně není všem dnům konec.

Reagovat
JozkokozleJ

To jednoznacne suhlasim. M´gladbach je pre neho dobra volba. Pri Favreho style hry bude moct vyniknut.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Na první pohled nenápadný a pořád nedoceněný hráč, ale o to kvalitnější, parádní tah od Gladbachu.

Reagovat
smazaný uživatel

neznám ho. ale četl sem že patří mezi nejlepší nahravače na světě této sezony. (počet nahrávek do šance). mimochodem na první místě je nečekaně Baines.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...tak to sbohem Evropo..bez Kruseho bez sance

Reagovat
smazaný uživatel

a ty si jako myslíš že tam přestoupí hned ted? i když není otevřený přestupní okno? neuvěřitelný co za lidi tu píše.

Reagovat
smazaný uživatel

tou poslední větou si krásně popsal svoji existenci na EF

Reagovat
smazaný uživatel

tak si přečti co napsal Novas11 to je na bohnice

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, jestli seš blbej nebo jestli to jen hraješ, ale kde píšu, že myslím tuto sezónu? Ano, tuto sezónu máme šanci na Evropu, konečně..ale pokud odejde (a to si piš, že za něj nikdo nepřijde), tak půjde hra neskutečně dolů a nedivil bych se, kdyby jsme v příští sezóně hráli na dně tabulky..pokud k tomu připočtu odchod Gintera, tak mám jasno..výkupní klauzule v hodnotě 2 milionů nebo kolik to bylo..to je prostě směšný.

Reagovat
RickNash
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele