Momentálně se soustředím pouze na Salzburg, řekl Marsch

18.03.2021, 20:20
Aktuality
Salzburg v posledních letech neprodukuje jenom zajímavé hráče, ale i trenéry, přičemž dalším na řadě je Jesse Marsch. Sedmačtyřicetiletý kouč se dostává do spojení s letním odchodem, sám však nechává případným nabídkám dveře otevřené a soustředí se pouze na Salzburg...

Bývalý záložník zahájil trenérskou kariéru jako asistent Boba Bradleyho u reprezentace USA, první trenérské zkušenosti později sbíral v Montrealu Impact a New Yorku Red Bulls.

Sezónu 2018/19 strávil jako asistent Ralfa Rangnicka v RB Lipsko a před začátkem uplynulého ročníku se ozval spřátelený Salzburg, jenž hledal náhradu za Marca Rose.

Marsch měl před sebou těžký úkol a během prvního roku se nevyhnul kritice, přesto slavil obhajobu titulu a vítězství v domácím poháru. Lepší to však mohlo být v pohárové Evropě, kde Salzburg po vypadnutí z Ligy mistrů skončil hned v prvním kole vyřazovací fáze Evropské ligy.

Podobně si rakouský velkoklub vede v tomto ročníku, načež se Marsch dostává do spojení se změnou působiště - po odchodu Neila Lennona ho má v zorném poli Celtic a spekuluje se také o Borussii Mönchengladbach - zde by opět nahradil Rose, jenž se ujme Dortmundu.

"V tuhle chvíli se soustředím jenom na konec sezóny v Salzburgu. V létě si vyhodnotím, jaké mám možnosti na to, abych učinil další krok," prohlásil Marsch pro "BBC".

"Samozřejmě nepopírám, že je Celtic zajímavý tým, a bylo by mi ctí, kdyby o mém příchodu uvažoval. Ale momentálně mám práci, na kterou se soustředím. A když budeme úspěšní, mohou se objevit další možnosti," řekl směrem ke své další budoucnosti 47letý trenér, jenž vedl Salzburg do 82 soutěžních zápasů a drží si průměr 2,12 bodu na utkání.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Do Gladbachu za Roseho pój

Reagovat
stas87

po odchodu Neila Lennona ho má v zorném poli Celtic a spekuluje se také o Borussii Mönchengladbach - zde by opět nahradil Rose, jenž se ujme Dortmundu.

Co by robil v Skotsku? To nemoze v zivote prijat, obrovsky krok spät ak ma moznost trenovat v Nemecku.

Reagovat
Setwo

ísť do Celticu nemá žiaden zmysel, Salzburg je na podobnej úrovni, bud nejaký klub z Top4 líg alebo radšej pokračovanie v Salzburgu

Reagovat
Kucka

Reagovat
Aldeano

Jaromír Soukup.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Rudnevs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele