Moje role se hodně změní, uvědomuje si Sabitzer po příchodu do Bayernu

09.09.2021, 21:55
Aktuality
Na novou výzvu se těší Marcel Sabitzer. Rakouský záložník v závěru letního přestupního termínu opustil RB Lipsko a přestoupil do Bayernu Mnichov. S novými spoluhráči už absolvoval první tréninky a několik dnů starý transfer si nemůže vynachválit...

27letý Sabitzer měl v Lipsku smlouvu na poslední rok, kontrakt nehodlal prodloužit a o jeho odchodu se spekulovalo již delší dobu. Bavorský celek nakonec uspěl s nabídkou patnáct milionů eur, služby rakouského reprezentanta si zajistil na čtyři roky.

"V Mnichově jsem se okamžitě cítil skvěle, líbí se mi město i tréninkové centrum Bayernu, ze všeho jsem nadšen," prohlásil Sabitzer.

"Moje role se hodně změní, v Lipsku jsem byl kapitánem a klíčovým hráčem, v Bayernu se stanu členem týmu a jsem si toho moc dobře vědom. Na můj post je obrovská konkurence, ale dám do toho vše," slíbil Sabitzer.

Sabitzer měl problémy svalového charakteru a v průběhu zářijové reprezentační pauzy nebyl k dispozici Rakousku, jemuž se nepovedla část kvalifikace o postup na mistrovství světa. Aklimatizaci mu hodně usnadní fakt, že se v kabině potká se dvěma známými tvářemi - z Lipska do Bayernu přestupoval i obránce Dayot Upamecano, na lavičce německého mistra navíc nově šéfuje trenér Julian Nagelsmann.

Autor: Tomáš Pavlík / sport-express.ru

Komentáře (42)

Přidat komentář
Beči

Za ty prachy je to krádež.

Vždycky žasnu nad tím, jak umí Bayern vždycky oslabit své úhlavní konkurenty v lize a ještě většinou za pakatel Bohužel to má tu stinnou stránku, že pak nemá v Bundeslize konkurenci a pro nezaujatého fanouška se tím ta liga stává méně zajímavou.

Reagovat
p-e-t-k-o

No jasne. Už som si myslel, že sa nedočkám.

Reagovat
smazaný uživatel

Neni to snad pravda?

Reagovat
vceradnesazitra

Bayern si ty tituly v podstatě kupuje.

Reagovat
Beči

To ale nikdo neříká.

Reagovat
smazaný uživatel

Niečo na tom je. Nekupuje priamo, že funkcionári na DFB prinesú klobásky, demižón vína, pečenú hus...

Reagovat
Rich

Neřeš, až Bayern zprzní nějaký anglický tým v LM, tak si otevři šampaňské a oslav to.

Reagovat
p-e-t-k-o

Reagovat
Beči

Jsi zbytečně zaslepený. Nic proti Bayernu nemám, jen říkám to, co je realita.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
guzman

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

Príbeh Bayernu je zaujímavý. V čase, keď mal už Real na konte 6 víťazstiev v PEM, bol Bayern iba taký provinčný klub, rovný si s ostatnými klubmi vzniknuvšej BL. O dekádu, dve neskôr už bol v Nemecku prvý medzi rovnými a od 90 tych rokov úplne ovládol BL.

Reagovat
Tomas Kazu Joker

Vždycky žasnu nad tím, jak má někdo potřebu to řešit pod každým článkem Bayernu.

Reagovat
Witcher

Já čtu všechno o Bayernu za posledních deset let a tohle je pro mě novinka

Reagovat
Beči

Kdyby pozorně četl, tak možná zjistíš, že proti Bayernu nic nemám a nic neřeším. Pouze jsem podotknul to, co je pravda.

A že je 15 mega za Sabitzera totální krádež a provar od Lipska, to je pro Bayern spíš chvála, nemyslíš?

Reagovat
Mr.Dalby

Však taky to ale nese ovoce. Náhodou to mají vymyšlené skvěle a funguje to.

Není potřeba na tom nic měnit. Je to průser všech ostatních v BL, kteří si nechávají od Bayernu srát na hlavu. Vůbec bych se nedivil, kdyby přišel i Haaland jako Free Agent.

Reagovat
Witcher

To by ho musel zastupovat Kisel a ne Raiola

Reagovat
Rich

Haaland půjde do PL nebo do PSG, ti jediný si ho mohou dovolit... Bayern situaci kolem něj sleduje, ale už se poohlíží jinde.. Protože Raiola údajně chce až ročně 50 mega pro Haalanda... Bayern dává Lewandovskimu přes 20, asi 22-25 milionů... Si představ, jak by to Bayern rozložilo... Tolik žádnému hráči nedají asi nikdy... Čili buď se Bayern zaměří na na Karima Adeyemiho nebo Wernera, který podle mě bude hrát dvojku a Lukaku bude jednička v Chelsea a nebo přijde časem Silva a nebo někdo úplně jiný... Těžko říct, osobně si myslím, že Haaland nepřijde...

Reagovat
utatis

Vidím to na Wernera

Reagovat
Rich

Já ti povím, že to začínám taky na to vidět a přijde mi to jako logický krok. Protože Bayern trénuje Nagelsmann a pokud Werner půjde do Bayernu, bude zase neskutečný. V Chelsea byl pod tlakem, fanoušků a medií, ale v Bayernu zapadne rychle. To je ten problém, když německý hráč půjde do Anglie... Ale chci říct, že to není nereálný... Bayern prodlouží smlouvu s Lewou a Werner bude hrát na křídle a zároveň Lewa nebude moc hrát všechny zápasy, čili za mě by byl super... Jinak až Lewa prodlouží, tak by to vycházelo na rok, co by Silvovi končila smlouva, čili vypadá to, že on by byl skvělou náhradou a nebo za tu dobu se objeví někdo nový na pozici 9.

Reagovat
utatis

Bayern s prachama umí zacházet, je to nedílná součást jejich úspěchů. S Bayernem se díky tomu vždycky bude muset počítat. Přeju jim to. Rozhodně to na mě působí líp než nadopované kluby penězma třeba od šejků.

Reagovat
Beči

Tak to bezpochyby.

Reagovat
Rich

Skvělá posila za hubičku. Příští sezonu další posily, snad Neuhaus.

Reagovat
Beči

Tak se zálohou Goretzka, Kimmich, Musiala, Müller, Sabitzer snad ani toho Neuhause nepotřebujete. Pokud se tedy nepletu, tak hraje velmi podobnou roli jako Goretzka, ne? A na úkor jeho ani Kimmicha se nikdo nemá šanci do sestavy dostat. A na sezení na lávce mi přijde až moc dobrý

Reagovat
Rich

To tobě tak přijde, ale Goretzka a Kimmich nejsou stoprocentně zdraví, vždycky vypadnou a mají za sezonu zranění... Ale jedná se o to, že odejde Tolisso a Cuissance, jelikož s těmi se moc nepočítá... Roca se uvidí, čili pokud dva odejdou, musí někdo přijít, navíc Goretzka stále neprodloužil... Ale pokud Nagelsmann bude chtít hrát na tři obránce, tak by se asi místo našlo... Základním pilířem sestavy je Kimmich, ta jeho bojovnost je skvělá a přihrávky, Neuhaus s Goretzkou by se mohli střídat, protože posty musí být slušně obsazeny.

Reagovat
$dolar$

Na ty fotce se přiznává k pedofilii?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

Skôr vyžaduje skalpy náckov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Müllered

Tak ještě Laimera v zímě, nebo v létě, tomu končí smlouva další sezonu.

Reagovat
Bayern +

Gintera berieme

Reagovat
dominios

Ja vobec nerozumiem tomu hejtu a kopaniu do Bayernu kvoli "skupovaniu" hracov. A nerobi take BvB to iste? Jediny dovod je, ze Bayern, na rozdiel od inych, to dokaze aj vyuzit. Ale hlavne, ti hraci proste do Bayernu chcu ist, pretoze chcu vyhrat LM, nie len "pokusit sa zabojovat aspon o titul v BL". Je zasadny rozdiel mat ambiciu rok co rok utocit na najvyssie priecky v Europe oproti nejakej alibistickej snahe aspon byt medzi najlepsimi v nemecku.

A ze su to take male peniaze? Staci pozriet, ako to Bayern robi, kedy kupuje tych hracov. Vzhladom na to, ze (aj vdaka 50+1 pravidlu) futbal v nemecku sa stale hybe v aspon ako-tak normalnych peniazoch (rozumej, nezvratilo sa to tam ako v PL), tak samozrejme ze hrac tesne pred koncom zmluvy ide skoro zadarmo... A zaroven, nikto tu uz nepisete, ze Bayernu sa to vracia v odchodoch, ved toto prestupove odislo par hracov, vsetci dokopy za cistu 0. A to medzi nimi boli v podstate legendy ako Alaba ci Boateng...

Suma sumarum, miesto hejtovania Bayernu staci trocha pochopit nemecky trh a mentalitu hracov a klubov. Potom ludom dojde, ze Bayern by mal byt role-model nie ze v nemecku, ale na celom svete. Ktory iny velkoklub dokaze dlhodobo hrat LM, vacsinou hrat aj obstojne vo vyradovacke (sem tam sa vypadne skoro, ale ved to je futbal), udrziavat si moralku a uroven cele dekady a popri tom vsetkom nemat ziadne, ale ze vobec ziadne dlhy a stale profitovat.

Nie, chyba nie je v Bayerne. Chyba je, ze svet za zblaznil, vsade lietaju nafuknute miliardy dolarov uplne nadhodnotene, co je dlhodobo neudrzatelne. Jediny problem je, ze zial, ani v BL niesu schopne kluby sa co-to Bayernu priucit a skusit pracovat koncepcne. Ak by napr. Dortmund sa nehral na "liahen talentov" (pritom oni len skupuju za drobne mladuckych hracov, ktory u nich vystrelia na hviezdicky), ale skusal tychto hracov aj udrzat, nastavit pracovnu moralku ze "ideme makat a vyhrame aj LM" tak by to vyzeralo inac. Ale nie, oni radsej rychlo zarobia, rozbiju kader kazdu sezonu a aj ked stale papierovo maju na viac, vlastne sa necudujme ze su tam kde su. Kolko hviezd za poslednych par rokov bolo v BvB? Lewa, Auba, Pulisic, Dembele, teraz Haaland - a to pisem len o vacsich menach z utoku. Z nich len Lewa prestupil do Bayernyu (aj to uz pomerne davno) ostatnych rychlo spenazili (Haalanda to este len caka), pricom za ten isty cas ma Bayern kader prakticky stabilny.

Reagovat
Beči

Jestli narážíš na můj komentář, tak ode mě to ale není žádný hate na Bayern. Naopak žasnu nad tím, jak to ten klub umí dělat.

Jen jsem si povzdechnul, že Bundesliga už posledních 8 let není příliš zajímavá co se týče bojů o titul, ale netvrdím, že je vinou Bayernu, že soupeři neumějí nakupovat a zapracovávat hráče, tak jako oni.

A co se těch financí týče, tak s tebou souhlasím. Ty částky hlavně v PL a ropných klubech jsou poslední roky nechutně přestřelené. I za v podstatě průměráky se dneska dává 50 mega a nikdo se nad tím nepodiví.

Reagovat
Rich

Je velice zajímavý, že toto furt řeší fanoušci týmů z Anglie či občas sem tam nějaký fanoušek Realu. Teď nenarážím na Bečiho, ten se pouze pozastavuje, jak to Bayern umí udělat... Ale nedávno prostě napíšeš komentář k něčemu a hned pod tím máš reakci, no jo Bayern vykupuje konkurenci... Ale přitom koukni na M. City, koupili Grealishe z Aston Vily, to není oslabení týmu, že? Prostě někteří si nevidí do huby... A musím souhlasit, třeba Dortmund, rok co rok vykupuje hráče ostatním týmům z Bundesligy, nebo ne rok, co rok, ale ob další sezonu... Prostě závist, je to čistá závist...

Reagovat
smazaný uživatel

Jediny rozdil mezi Bayernem a PL je v tom, ze v PL je tech top tymu, co vykupuji vic, ale ten potravni retezec je vsude stejny, u nas to byla sveho casu sparta, kdokoliv malinko vyletel tak uz hned do sparty. Neni problem Bayernu, ze dortmund/lipsko a dalsi nejsou tak financne silni, aby ty hrace udrzeli a meli ambice jako bayern. Bayern by sice mohl rict, hele tak at je liga vyrovnanejsi, tak si ty hrace nechejte, alw to funguje na papire, ne v realnem svete, kde jsou o strasne penize a prestiz udelat titul. Za 10-20 let se nikdo nebude ptat, jakou konkurenci meli, a ze by to vyhrali i s lavickou

Reagovat
Rich

Já si myslím, že to vykupování hráčů v Čechách je furt, akorát to nedělá jenom Sparta, ale i ostatní... Ale teoreticky stejně PL bude časem mít své dva hegemony, možná je už i má přeci jenom opravdu kvalitní kádr má City, teď Chelsea a možná Liverpool a United... Ale to jsou 4 týmy, to znamená, že neplatí a nestane se nějaký zázrak, jako když vyhrál Leicester... Prostě někdo to vyhraje z těchto 4... Dortmund vykupuje hráče z jiných týmů, ale teoreticky, že by to byli nějaký super hráči se říct nedá, prostě jim to nevychází... A nakupují anglické mladíky, kteří se vrátí zpět do Anglie, což je logické... Protože větší plat je táhne a možnost, možná něco vyhrát... To je ten hlavní problém... Lipsko by potencionál mělo, ale nedává do nákupů takové částky... Stejně jako Dortmund, tak Lipsko se snaží o stabilitu klubu...

Reagovat
südkurve

A nakupují anglické mladíky, kteří se vrátí zpět do Anglie.

Můžeš nám ty mladíky vypsat? Za poslední roky vím o jednom.

Reagovat
Rich

Tak Sancho je jasný, ale máš tam teď nově Bellingena, který určitě v Dortmundu zůstane, asi jako Sancho... Ale princip je stejný, chytáš mě za slovo anglický mladíci, ale prostě všeobecně se ví, že Dortmund přivede nějakého mladíka a pak ho prodá, protože mladík chce pokračovat jinde.

Reagovat
südkurve

Máš pravdu.Na Bellinghama jsem zapomněl.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz napises rok co rok a potom nebo ne rok co rok, ale ob dalsi sezonu. Tak ono to jde smazat, to se nemusis opravovat dokud to neposles.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě si přestoupil do klubu FC nečutnu si

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele