Mohuč vyřadila z kádru El Ghaziho za příspěvek ke konfliktu v Gaze

17.10.2023, 22:36
Aktuality
Mewa Arena (© AFP)

Bundesligová Mohuč vyřadila do odvolání z kádru nizozemského fotbalistu Anwara El Ghaziho za to, že na sociální síti sdílel příspěvek na podporu Palestiny a kritizoval Izrael. Německý celek to dnes oznámil v prohlášení, v němž uvedl, že pro klub byl tento příspěvek nepřijatelný.

El Ghazi, který přišel do Mohuče před třemi týdny po předčasném konci v PSV Eindhoven, mezitím z instagramu inkriminovaný post odstranil. Dvojnásobný nizozemský reprezentant, jenž má i marocké občanství, kritizoval na sociální síti odvetné kroky Izraele proti islamistickému hnutí Hamás, jehož příslušníci minulý týden zabili 1400 Izraelců. Při izraelských náletech v Pásmu Gazy zahynulo na 3000 lidí. Své prohlášení El Ghazi zakončil slovy "Od řeky až k moři, Palestina bude svobodná." Toto slovní spojení často používá také Hamás.

"Mohuč respektuje, že existují různé pohledy na složitý konflikt na Blízkém východě, který trvá po celá desetiletí. Od obsahu příspěvku se však jasně distancuje, protože neodráží hodnoty našeho klubu," uvedla Mohuč.

El Ghazi podepsal s klubem smlouvu na dva roky.

Autor: ČTK

Komentáře (101)

Přidat komentář
Mass

Kdyby vás zajímalo, co napsal, tak: "From the river to the sea, Palestine will be free"

Jinak zajímavé, že tenhle hráč před dvěma rokama smazal svůj twitter a kritizoval nadávky (abuse) na sociálních sítích kvůli tomu, že mu na něm nějaký fanda napsal: "''I hope you die and never play for my club again.''

Reagovat
doshcz

"From the river to the sea, Palestine will be free" je něco jako kdyby tam dával hákáče, tak asi zasloužený padák

Reagovat
Mass

Ziyech dával stejný post, jenže ten teď hraje za Galatasaray

Reagovat
doshcz

Reagovat
Losinho

To asi nebylo všechno, co tam napsal, ne?

Reagovat
Mass

Ono stačí jen tohle, v některých zemích se to považuje za něco podobnýho, jako třeba u nás kdyby sis vzal tričko se znakem Vágnerovců.

Reagovat
Losinho

V gymech běžnej jev

Reagovat
FC-RUBRIKA

Čekal sem teda větší běs za vyřazení z kádru ale po tom co dělal NBA a Brooklyn Nets loni když Kyrie pouze sdilel odkaz na knihu (Hebrews to Negroes: Wake Up Black America) mě už nic nepřekvapí.

Reagovat
Seydou Doumbia

Irwing je frajer

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Drevar

To je ono dvojaký meter.... to je aktuálny štandard

Reagovat
kilobyte

Kde vidíš ten dvojí metr?

Reagovat
Drevar

https://www.csfd.sk/film/302402-slzy-gazy/prehlad/

Kukni si tento starší film keď budeš mať čas. Neviem či je to teraz legálne,ale doteraz to bolo v pohode

Reagovat
kilobyte

Nestačilo by uvést ten dvojí metr?

Reagovat
Drevar

Kto nechce nepočuje, nevidí...

Reagovat
kilobyte

Takže si mám kvůli tomu kouknout na 90 minutový film, který není na DVD, ani na žádné streamovací platformě.

Těžko se poslouchá a kouká, když nikdo nemluví a neukazuje.

Reagovat
Pablos

Hlavně by to musel bejt film o fotbalovým klubu Mohuč jak podporuje, já nevím... třeba Putina... nebo jinak nechápu jakej dvojí metr jako

Reagovat
FC-RUBRIKA

Mohuč podpořila Izrael a Ghazi Palestinu. Zatímco Ghazi Mohuč za podporu Izraele netrestal, Mohuč Ghaziho za podporu Palestiny potrestala.

Reagovat
Pablos

To neznamená přeci dvojí metr

Reagovat
FC-RUBRIKA

Mas pravdu

Reagovat
tofupust

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
LeonardoUžoa

Reagovat
Drevar

V odkaze je aj trailer, tak to v Palestine funguje desaťročia. Keď ťa to zaujme, si to vygoogli, alebo stiahni čo ja viem z uložto.

Reagovat
kilobyte

Trailer jsem viděl, ale pořád nevím, co je tam podle tebe ten dvojí metr?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsi asi natvrdlý, nebo se předvádíš.

Reagovat
kilobyte

Nevím, asi budu teda natvrdlý. Můžeš mě teda popostrčit a říct mi prosím, v čem je ten dvojí metr?

Reagovat
Drevar

Tento bol ťažký, dám ti iný príklad: Ukrajina napadne dronmi v Moskve civilné štvrte a zlý Putin by dal ultimátum, nech Kyjev opustia civilisti do 24 hodín, lebo tam buchne zopár kindžalov. To by bolo kvikotu, mekotu v správach, na sociálnych sieťach atď.. Ale keď to vyhlásila vláda Izraela, tak nič ticho, normalka, kľud.... Aký je rozdiel medzi civilným obyvateľstvom pásma Gazy a Kyjevom? Proste pokrytectvo. Toľko detí čo teraz zomrelo v Palestine za týždeň, nezomrelo na Ukrajine za dva roky.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Pablos

takže dvojí metr, který si nejdříve musíš absolutně nepravděpodobně nejdříve vymyslet.. hustý

Reagovat
kilobyte

Putin nevyzval Ukrajinu ať se vzdá a rusáci nebombardují nemocnice, obchody, hřiště, atd.? Dokonce z Ukrajiny ty děti i unášejí.

Jestli bereš v potaz čísla, který si Hamas vymýšlí, tak si dost mimo. Teď přišli s tím, že Izrael trefil nemocnici a zemřelo tam minimálně 500 lidí. Akorát, že to udělali Palestinci špatnou raketou a nebyla to nemocnice, ale parkoviště před ní. Nemocnice tam stojí netknutá. A to jak dokáží spočítat oběti během chvíle a ještě je rozdělit na děti a ženy by ti mohlo být taky podezřelé.

Reagovat
Drevar

Ja nikde netvrdím že na Ukrajine sa nič nedeje, je tam peklo. Len ten kvikot je iný. A s tým parkoviskom si zabil

Reagovat
kilobyte

Kvikot bych řekl, že je větší u Palestiny, než u Ukrajiny.

V Gaze máš "jenom" bombardování. Na Ukrajině to máš mučení, znásilňování, apod.

Reagovat
Čenda

Prosím, zase zalez do té prdele, ze které jsi vylezl, pač toto jsou strašně sračky

Reagovat
Drevar

K tebe domov nejdem, ale máš pravdu to sem nepatrí. Tešme sa na víkend bude liga v mieri

Reagovat
Čenda

Si měl říct rovnou, že jses puberťák, čus.

Reagovat
kilobyte

A ještě k těm dětem, tak na Ukrajině bojují jen dospělí a děti chrání. V Palestině to vypadá trochu jinak.

Reagovat
Pablos

Jinak by on musel se vyjadřit k lítosti nad oběti Hamásu v Izraeli a pak nad lítostí obětí Izraele v Palestině (samozřejmě bez hesel Hámasu) ...a oni ho vyhodili, pak by to byl dvojí metr. Pokud ti vadí civilní oběti, tak ti musí vadit na obou stranách přece A i kdyby mu vadili jen oběti na straně Palistinců ...tak bez té věty co používají teroristi by ho nevyhodili taky.

Reagovat
Drevar

Tak po lopate, napr. čo majú spoločné palestínske ženy, deti, nemocnice s teroristickým útokom?

To teraz by mali švedi kobercovo bombardovať Brusel, za to že im terorista rozstrieľal dvoch fanúšikov?

Reagovat
kilobyte

Nevede ty teroristický útoky vláda Palestiny? Proč nejvíce podpory Palestiny přišlo po jejich útoku? Proč se podporovatelé Palestiny skoro nikdy nevymezují proti Hamásu? A dokonce šíří jejich hesla?

Ten konflikt není černobílý a obě strany toho napáchali dost. Ale Hamás je 100% zlo a nejde jim o životy Palestinců. Takže jakákoliv podpora Hamásu, ať přímá nebo nepřímá, je prostě špatná.

Pokud by Belgie bombardovala Švédsko a stoupenci vlády by zmasakrovali stovky Švédů, tak by Švédové Brusel bombardovali. Samozřejmě za předpokladu, že by mezi nimi nebylo spojenectví, atd.

Reagovat
Drevar

Palestínska vláda sa od toho dištancuje, Hamas podporuje možno tak Irán, Turecko, Katar..... Palestínsky ľud s tým nemá nič spoločné. Pozri si mapu Izraela po 2. svetovej vojne a porovnaj ju s terajším územím a možno to pochopíš.

Reagovat
Pablos

Vždyť tam Hamás vládne několik let ...a teď se sám od sebe distancuje ?

Reagovat
Drevar

Vládne tam Izrael.. keď sa rozhodnú že v Palestine nebude elektrina, tak sa tam nesvieti.

Činy a politika Hamasu nereprezentujú palestínsky ľud. Podľa palestínskej tlačovej agentúry WAFA to uviedol palestínsky prezident Mahmúd Abbás v nedeľňajšom telefonáte s venezuelským prezidentom Nicolásom Madurom, informuje agentúra Reuters.

Abbás označil Organizáciu za oslobodenie Palestíny za "jediného legitímneho zástupcu palestínskeho ľudu“.

Reagovat
Pablos

Sorry myslel jsem Gazu ...vládu nad Gazou má Hamas... a tam taky směřujou útoky Izraele. Určitě nechci obhajovat jakkoliv Izrael, že on je svatej.... tam je to průser oboustranej a vždy je něco zaseto a pak sklizeno. Ale Hamás je prostě teroristická organizace, že se nachází v Palestině sebou nese i to riziko, že to odnesou i jiní.

Reagovat
VersaceChain

A Abbas co ma doktorat za praci kde popira holocaust ti prijde jako dobrej politik jo?

Reagovat
Pablos

Jinak ono jde spíš o to, že se k tomu vyjadřuje Maročan z pozice muslima, protože ty to berou jako boj proti židům... a světe div se, jsou na tohle v Německu trošku háklivý no.

Reagovat
Pablos

Nemám rád nějaké vyhazování na základě napsání příspěvku na sockách... to se mi fakt nelíbí. Ale dokážu pochopit, že německý klub asi tohle prostě nemohl přejít pro svůj klid od společnosti.

Reagovat
kilobyte

Palestinská vláda je Hamas. Pásmo Gazy ovládá Hamas. Jejich politika je zlikvidovat Izrael. Většina Palestinců v Gaze Hamas podporuje.

Pokud vím, tak po 2. světové OSN rozdělilo území mezi Izrael a Palestinu. Izraelci to přijali, Palestinci ne a sousední arabské státy napadli Izrael.

Reagovat
FC-RUBRIKA

Jen bych dodal že Palestina to neakceptovala protože Izraeli mělo připadnou 62% rozlohy. Velmi výhodný deal pro Izraelce když v té době tam měli použe třetinu obyvatel a vlastnili pouze 7% pudy.

Reagovat
kilobyte

Ale Izrael měl zase finančně podporovat Palestinu. Takže to bylo něco za něco.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Hamás je vláda v Gaze , Abbas ( vláda západního břehu) po útocích řekl, že Palestinci na to mají právo, je to totální retard, který popírá holokaust.

V Gaze má Hamás nadpoloviční podporu, v západním břehu by pravděpodobně vyhrál volby, kdyby je Fattah nezrušil před skoro 20 lety...

Reagovat
Drevar

Izrael spustil etnickú čistku dávno predtým ...ešte keď hamas neexistoval. To je história.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Když je vyvrácena jedna lež, tak se musí reagovat další a o tom prvním už se nebudem bavit

Jsi retard, který opakuje lži dalších retardu, jako je třeba Abbás atd...

Reagovat
Drevar

Aká vyvracena lež,?Ideš podľa manuálu.. tu sa písali iba ničím nepodložené keci. Jediny fakt som tu dal ja, ten trailer je toho dôkazom. Týpek sa tam prepašoval v 2009 a natočil náhodne videá ako tam frčí život.

Reagovat
Kiss Me Polka!

dopice trailer do filmu je dukaz, ja mam dost fakta jsou to, co jsem vypsal ja o palestine, gaze a jejich vlade, ktere rozporovali ty tvoje nemsyly. na to jsi zacal zase cosi blabolit uplne mimo tema

Reagovat
Drevar

Kwa kwa

Reagovat
Čenda

doufám, že jsi fakt ještě děcko, jestli už jsi svépravnej dospělej jedinec, tak je to smutný.

Reagovat
Blasphemer

Kdo ví, ten ví.

Reagovat
tofupust

Vysoka skola zivota pls

Reagovat
Trand

Reagovat
Čenda

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
AlevsakNevadi

ty máš určite informácie a vysvetlíš nám to .

alebo ho možno vyradili za vetu od "from the river to the sea" a našuduj si nemecké zákony, ty dvojitý meter.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Wazz Wazz

za podporu fašistického ruSSka vraždícího ukrajince nebo Hamásu co se kryje civilisty by se mělo stavět ke zdi ...lidí je jak sraček regulace je tak i tak potřeba..a poser se třeba nácku

Reagovat
Rudnevs

Popravde ani neviem ze niekto taky hral za Mainz

Reagovat
EZ

pritom to bol celkom velky talent niekedy

Reagovat
Vopi11

Já ho v ajaxu na křídle měl rád a čekal jsem, že udělá trochu větší díru do světa

Reagovat
Freedo

Ještě měl docela světlé období v Aston Ville, ale nedokázal to udržet.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
EZ

dieru do sveta mozno este urobi, ked tak sympatizuje s palestinou

Reagovat
Vopi11

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Squinty

Reagovat
icka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
STR

Reagovat
Rudnevs

Nebol to jeden z tých týpkov, čo ich Bosz povyhadzoval v Ajaxu?

Reagovat
EZ

jo

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kucka

*za příspěvek ke konfliktu k pásmu Ghazi

Reagovat
Freedo

za snahu

Reagovat
Ladas321

Takže ho odměnili placeným volnem

Reagovat
Drevar

Wau ta mrdka má pekne naložené v gebuli.. kopcom hehe

Reagovat
cr7sux

Není nad úspěšnou integraci

Reagovat
nani92

chápem o čo klubu ide, ale toto je doba, kde si fakt človek nemôže povedať už nič, čo sa neschvaľuje mainstreamom. Mainz sa od toho dištancoval a tým to malo byť vybavené. Prípadne dať upozornenie na ďalšie vyjadrovanie, ale to je opäť to, že sa zakazuje vyjadrenie.

Reagovat
Bakary3

Tak s mainstreamem... Tady snad není o čem, ne?

Ale jinak jejich krok.. je o čem?

Jeho krok nezmění, tak ho tedy měli prostě vyhodit, když to chtěli nějak řešit.

Reagovat
Rudnevs

Vsak ho vyhodili

Reagovat
tofupust

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Witcher

Reagovat
Greny

Atal je další na rade

Reagovat
adman72

Kto nepozna historiu, bude si ju musiet zopakovat. Ja k tejto teme len tolko.

Reagovat
AlevsakNevadi

ale nikto ho nevyradil za podporu palestíny preboha

Reagovat
tofupust

Tady koukam polovina uzivatelu jede v jinotajich.

Reagovat
John Obi Mikel

To tam moc dlouho nevydržel

Reagovat
Witcher

Proč neřekl že se mu mladší brácha dostal na mobil

Reagovat
Greny

Protože by se zjistilo že mladší brácha je ve skutečnosti starsi

Reagovat
DidusIneptus

Čistá spravedlnost: vyhubit lidstvo!

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
DidusIneptus

Lidem nepatří do ruky zbraň, protože nemají rozum. Fotbalistům patří do ruky fotbalový míč, a brankářovi zvlášť!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele