Modrič si podle Rakitiče zaslouží cenu pro nejlepšího hráče MS

15.07.2018, 11:35
Aktuality
Záložník Barcelony Ivan Rakitič je přesvědčen o tom, že jeho chorvatský spoluhráč Luka Modrič si zaslouží cenu pro nejlepšího hráče mistrovství světa. Oba borci patří ke klíčovým prvkům úspěchu Chorvatska, které se v neděli utká s Francií o titul světového šampióna.

"Nejlepší hráč musí být Chorvat a náš kapitán Modrič si to zaslouží. Jsem si jistý, že FIFA vybere právě jeho a další Chorvati budou v nejlepší jedenáctce turnaje, uvedl Rakitič na tiskové konferenci před finále.

Zároveň však okamžitě dodal, že cena pro nejlepšího hráče MS nebo místa v All Star týmu nejsou tím, pro co si do Moskvy Chorvati jedou. "Tohle ale rozhodně není to, co chceme. Chceme prostě pohár pro mistra světa," řekl Rakitič.

Na finále se třese celá země od Jadranu. Premiér Andrej Plenkovič už vyzval zaměstnavatele, aby dali svým zaměstnancům na pondělí volno, aby se fanoušci mohli zúčastnit slavnostního přivítání týmu v hlavním městě Záhřebu.

Nadšený z finálové účasti je pak i sám kapitán Luka Modrič. "Bude to největší zápas mé kariéry. Něco, co jsem si nikdy ani nedokázal představit. Byla by škoda nevyužít toho, že jsme tak blízko," prohlásil.

Autor: Jiří Fišara / football-espana.net

Komentáře (129)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Messi 5 ZL, Ronaldo 5 ZL. Bolo by načase ukončiť tento ich "súboj" remízou a dať ZL niekomu inému mimo tejto dvojice. Kandidát je jasný: Luka Modrič

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne, cely sezonu byl mimo v Realu. Straslivy stred za tech pet let jsem dlouho nevidel, to bylo tragedie. Obcas neco zahraje, ale tohle upsech stoji na jiny Chorvatech, ikdyz Modric na tom ma podil. Stejne si je smlsne francouzi, coz se mi to nelibi, ale je to muj realny tip( muj prani je vitezstvi Chorvatsko). Jinak za me to na GB fakt neni, ale chapu ten "hype" okolo toho.

Reagovat
smazaný uživatel

Celou sezónu byl mimo? Viděl si nějaký zápas Realu vůbec ? Snad jediný hráč co měl celou sezónu stabilní výkony

Reagovat
smazaný uživatel

Vynechal jsem snad jenom podzimni elClasico a zapasy, kdy Barca uz mela jistou titul.

Podzim stred tragedie, najdes muj koment snad u kazdy zapas. Kdy chodili centry a zadne kloudne prihravky ze stredu nebyl. Posouvac Kroos a Modric a motac/centrujici Isco.

Na jare to uz bylo lepsi, ale na KdB vykony to fakt neni. Protrapit se 60-65minut/1zapas na MS, kdy ho drzi soupere na uzde, ani penaltu nedal a museli do penaltovy rozstrel kvuli Modrice. Protrapit se k penalte, tomu rikam vykony. Libi se mi jako hrac, ale to GB by bylo plivnuti na tvare Iniestu a jeho vykony na MS2010. Sorry asi mame rozdilne nazory ...

Pro me na GB to fakt neni, zvlast kdyz si pustim Nedveduv vykon v roce, kdy dostal GB. To uz se ta muze pomalu prejmenovat na "Good Bullshit"

Reagovat
valloire

GB dostane Král, ale říkáš, že kvůli Lukovi museli do penalt....tak se mrkni, kdo tu penaltu zařídil...

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
smazaný uživatel

Je uplne jedno kdo ji zaridil, proste nedal

Reagovat
valloire

zařídil a pak nedal....nula od nuly pošla

Reagovat
vladino10

Úplne by stačilo pustiť na ňu niekoho kto si verí a mohol by ten moment znamenať prinos pre tim- takto ako sám pises- bol ten moment úplne zbytočný..a zbytočne..

Reagovat
valloire

Vekej hráč si vždycky na penaltu věří, viz Zico nebo i ten druhej kašpar. Že ji pak nedá je jiná věc. Ale jde na ni zase a většinou ji dá, viz Zico a Luka.

Reagovat
vladino10

Skús mi raz úprimne odpovedať bez kecov o veľkosti hráča..

Ak dnes fandis Chorvátsku, chcel by si aby v 90. Minúte šiel luka na penaltu? Aj na základe toho ako kopol tie predošlé tri? Ja teda nie..

Reagovat
valloire

Ok. Já taky ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Corabeu

Reagovat
TheTopFootbaler

Říct o Kroosovi, že je posouvač.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano letos to byl posouvac mice v Realu. Na podzimu tuplem a na jare minimalne do pulce unora.

Reagovat
TheTopFootbaler

Nemyslím si, on je známý především svými dlouhými pasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel, ale tyhle passy byli zrovna udesny letosni roce To co Kroos predvadel byl strasny. Takovy utopeny v systemu, nebylo to co hral v nemecke repre. Ale i tak formu letos ma tak akorat na to posouvani balonu a udesny podzim byl jeho snad nejhorsi vykony v Realu....

Reagovat
TheTopFootbaler

Tak ono celý Real si na podzim procházel neskutečnou krizí, je potřeba ty výkony brát s odstupem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani s odstupem se to neda brat, ta dominance vubec neni znat. Jenom u Kroose se to zvedl na MS kvuli tomu, ze hraje vyse a musi tak jit do tech slozitejsi prihravky(ktere stejne nedaval) a take ze hraje vys, nez v RM tak se dostane i k jeho zakonceni.

To same by se dalo rict i o Modricovi v celem sezonu. A on hraje vyse v RM a tam pokulhaval vsude, sice se neco povedlo, ale nebylo caste natoz aby se to dalo rict kontistetni.

A pokud si to srovnavam s tim, ze souper mu nedaval na MS misto za stavu 0-0 nebo souper vedl, tak je to same jako to bylo v RM. Museli chorvate jit spise na levou stranu pres Perisice a Mandzu. Jak se jim povedlo srovnani, tak Lukovi byl plno na hriste.

Minuly rok, kdy hral v zivotnim forme tomu bylo naopak. Tam si to Luka vodil jak ucitelku s detmi na prochazku za jakekoliv stavu a i pri osobku.

S ohledem jak MS dopadl. Tak nejlepsi hrac na MS je pro me Mbappe a nezlobil bych se, kdyby konecne dokazal prolomit tu nadvladu "Messi/CR7" . Letosni vykony v PSG superovy/konzistentni a ve finale MS soupne gola Akorat je mlady a nema takove znacku

Bylo by to krasne a zaslouzene, kdy GB dostal Zidane po MS98, tak Mbappe by mohl dostat GB za MS18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takové věci může napsat jen retard, který fotbalu absolutně nerozumí!! Luka byl a je hlavní strůjce všech úspěchů Realu....

Reagovat
smazaný uživatel

Retard jsi ty, prvni co zacne je urazkou...

Hodnotim Modricuv letosni vykony, jestli je vhodne na GB. A pro me to fakt neni na GB. Netahaj sem vykony v roce, kdy Real dal titul i LM, ten byl nejlepsi Modricuv vykon. Ale i tak porad na GB to nebylo. A protrapene vykony v playoff s penaltou na MS to fakt nezachrani.

Reagovat
misinho7

potrapene výkony.. Vážne radšej ten futbal nepozeraj.. Až na prvý tragicky polčas od celého chorvátska vš Anglicko ináč super

Reagovat
smazaný uživatel

Asi se nekoukas na CRO vs RUS. Takovou nudu jsem dlouho nezazil a vylozene meli Chorvate prejet Rusy, aby ten vykon byl hodne viteze MS. Fotbalove krasny zapas, ale nedat penaltu v prodlouzeni = to neni dominance hodne mistra sveta. CRO vs ENG utrapeny zapas co se nahodou povedlo prihravky, jinak vrcholny alibisticke fotbal od obou muzstvo. Skoro to dospelo i do hnusne penalte.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Ty jsi úplně mimo,na Tvym miste bych moc nevychazel mezi lidi s takovými názory jako třeba,ze nedat penaltu v prodloužení není hodno mistra světa. Ty jsi nemohl dělat jakýkoliv sport ani na te nejhorší úrovni. Asi se moc nemýlím,ze Tvůj největší sportovní výkon byla hodina tělocviku na speciální škole a to s odrenyma ušima..

Reagovat
smazaný uživatel

Tvoje názory a postřehy.. nevim jak to nazvat. Hnusne penalty- nějaký nový "odborný" termín.. ale nejvíc je náhodou povedlo přihrávky.. nějak tomu nerozumím.. kdyby jsi mi mohl vysvětlit co je náhodně povedena prihravka a jak to poznám,ze byla ta prihravka náhodná.. jako ze ji přihrál hráč,který se náhodou trefil vůbec do míče? Škoda,ze takový odborník jakým jsi, nedostal šanci obohatit svými názory studio české televize.

Reagovat
smazaný uživatel

Za to nedokazes vymackat ani *** ze sebe a dokazes kritizovat. Nechat zapas do penalty, kdy v normalni hraci dobe hrajou kulovy je NUDA. Take proto vcera dostali 4 goly od normalni muzstvo.

Meli tak nejak stesti, ze vsechny silnejsi tymy se potkali v jedne vetve play off a tradicni tymy meli problemy. Jinak maximum by bylo CF. Proste se mi nelibi jejich hru a to, ze hrali kulovy proti Belgii cely normalni hraci cas a na jednu momentu mi fakt nevytrhne

Reagovat
smazaný uživatel

Při vší úctě. Zlatý míč se nedává za nic jinýho než hype... takže jednoznačně Modrić.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted se to vratilo do rukou France Football, tak uz snad to tak nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Eee nebuď naivní. Hype určuje tlak a touhu společnosti, kterou se vždy nechají více či méně unést.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem naivni, ale doufat v tom muzu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To můžeš

Reagovat
Mars

Zato Rakitič je těma výkonama zralej na konec kariéry...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsi ted třeba nějakej zápas?

Jinak Modrič,Rakitič,Subašič a na druhý straně Pogba,LLoris ale nejvíc se mi na MS líbí Kanté ... ale je to def záložník tak těm se ceny nedávají

Reagovat
smazaný uživatel

Je to skoda, ze DM nejsou tak videt. Pro me je Kante uplne TOPku a zatim nejlepsi hrac na MS. Dneska se ukaze, jestli dokaze vynulovat dvojice Rakitic,Modric. Pokud ano, tak urcite pro me nejlepsi hrac na MS.

Reagovat
smazaný uživatel

je poznat, že jsi právě přišel z Marsu

Reagovat
ADM

Reagovat
REPLIKATOR

Měl horečku 39.

Reagovat
smazaný uživatel

To měl Tomio taky.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
LeonardoUžoa

Tedka bude souboj fanoušků (čti pičusů) Realu a Barcy založen na Rakitić > Modrić nebo naopak

Reagovat
valloire

to žádnej souboj pičusi není, každej ví, že je pouze jeden král zálohy

Reagovat
pepinho2

André Gomes

Reagovat
valloire

to je král zmaru a nasazenej portugalskej agent

Reagovat
TheTopFootbaler

Paul Pogba

Reagovat
Ed_Hazard

Po jeho dnesnych pozapasovych gestach, mimike a celkovo spravani by som ho oznacil akurat tak za krala kokotov. Strasny pozer a debilko. Neprial by som ho ani Barcelone..

Reagovat
TheTopFootbaler

Jako souhlasím, ale jednou je to náš hráč a skvělý fotbalista. Jeho chování se mi taky nelíbí, ale dokud bude makat na hřišti, nebudu si stěžovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Von furt s nějakým králem Jdi se léčit ty vole

Reagovat
valloire

jsem zdravej

Reagovat
pepinho2

Souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

No já nevím..kromě utkání s Islandem jsem viděl všechny zápasy Chorvatska na MS a daleko větší dojem na mě udělali Perišič nebo Mandžukič, když už by měl brát cenu někdo z Chorvatů. Por mě ale bylo na šampionátu spousta lepších hráčů: Varane, Mbappe, De Bruyne, Hazard nebo Coutinho..

Reagovat
TheTopFootbaler

Já bych se nebál tu cenu dát Griezmannovi, pokud dá dneska vítězný gól. Vyloženě Francii táhl a dost by si ji zasloužil.

Reagovat
smazaný uživatel

presne az na kdb ten nebyl lepsi ani nahodou. misto neho griez a souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě velký souhlas, Perišič se mi líbil nejvíc, ale taky dost spálil. A Subašič, Mandžukic vynikající, na druhé straně Lloris, Kante a hlavně Griezmann. Bohužel mediální hype rozhodl, že to bude Mbappé nebo Modrič. V tom případě jsem pro Modriče.

Reagovat
smazaný uživatel

Mbappé nebo De Bruyne

Reagovat
Kapřík

Griez nebo Modric

Reagovat
smazaný uživatel

Griez za to že proměnil penaltu? jinak absolutně nevidím, co tady na MS udělal dobrého.

Reagovat
F.Torres

Griez, Luka, Mbappé s tím, že má nyní náskok Luka, ale pokud on nepředvede nic a někdo z konkurentů podá životní výkon, tak to dostanou

Reagovat
Josifek

De Bruyne?

Reagovat
smazaný uživatel

De Bruyne hraje výborně celý turnaj..

Reagovat
Kluivert9

Proč proti Francii nenastoupil?

Reagovat
smazaný uživatel

Však hraje parádně. Kdyby měl na hrotu někoho, kdo umí zpracovat balon, tak je Belgie ve finále s prstem v nose.

Reagovat
Miguel19

Hrál parádně 2 zápasy no.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky kterým mají bronz.

Jsou tam jiný kandidáti, podle mě by měl být jasný Modrič, ale Mbappé za co proboha? Za jeden podařený zápas proti Argentině?

Reagovat
Josifek

Reagovat
Josifek

Právě mi přišlo, že těch dobrých zápasů na MS až tolik neměl,,

Reagovat
smazaný uživatel

Maguire

Reagovat
smazaný uživatel

kdb tady se fakt delaji zavery na zaklade 1-2 poslednich zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě nejlepší na MS Perišič, od Modriče jsem čekal, že bude vůdce, ale Perišič je tady v neskutečným laufu!!

Reagovat
Josifek

Mně teda Perišič krom toho posledního zápasu až tak ve formě na MS zatím nepřišel..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Dřív byl klíčový hráč Chorvatska, letos už tomu tak není.

Reagovat
Dody10

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Phillipinho

Rebič>Perisic

Reagovat
F.Torres

zatím o parník

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
TheTopFootbaler

To už spíš Mandžukič, Perišič takový nevýrazný.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
X-bano-X

Podľa mňa do dostane jeden zo štvorice Hazard, De Bruyne, Mbappe a práve Modrič. Ale na tú 11 turnaja som veľmi zvedavý, je tam dosť adeptov a málo miest

Reagovat
Mates_Matesović

Teď už je to hlavně Mbappé x Modrič, nicméně já bych to dal Kantému

Reagovat
X-bano-X

To si vôbec nemyslím, podľa mňa to dostane Hazard. Mbappe by musel streliť víťazný gól aby to vyhral a Modrič byť najlepším hráčom finále.

Reagovat
Mates_Matesović

No, z hráců co nehráli finále to vyhrál, co pamatuju, jenom Forlán, a to byl nejlepší střelec. Hazard by imo potřeboval víc než 3 góly a bronzovou placku.

Reagovat
Han střelil první

Mám pár favoritů, ale vůbec nevím, který si to zaslouží víc: Modrič, Hazard, Kanté, Varane...

Reagovat
zelda

Modrič je fakt dobrej hráč, ale kde se vzal tenhle neuvěřitelnej hajp tak najednou? Vždyť není na mistrovství ani nejlepším hráčem Chorvatska, natož celýho šampionátu, nedej bože na Zlatej míč?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

Reagovat
Bakary3

Ahaa, tak prosim jmeno - kdo je nejlepsi hrac Chorvatska?

Reagovat
zelda

Rakitič se mi líbí na mistrovství víc a pokud nepočítáme jenom útok, tak třeba Vida hraje perfektně

Reagovat
Pride

Vida byl skvělej

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry,ale Raketa ( a to jsem velký fanoušek Barcelony) je pro mě spíše zklamáním v dresu Chorvatů. Kromě Modrice,který pokrývá obrovský prostor hřiště a jeho oku lahodíci hra,to by měl poznat i člověk,který se podívá na fotbal max jednou za čtyři roky.. tak nad Raketovo výkony na MS bych určitě dal ještě Perisice i Rebice..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Snáď to Chorváti celé vyhrajú a Modrič získa aj GB.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

Reagovat
F.Torres

hlavně aby to nedostal CR7 že?

Reagovat
Imago

Ty vole,Carles napíše že to přeje Lukovi a Chorvatsku a ty tam zase hledáš CR, o kterém nepadlo ani slůvko... A pak kdo je tady mentál...

Reagovat
F.Torres

nevím jestli to platí u carlose, ale bohužel takové jsou myšlenkové pochody ve vašem táboře

Reagovat
smazaný uživatel

ty pochody jsou stejné i u fandů Ronalda viz Sneider, ale je pravda že Modrič si GB letos rozhodně nezaslouží. To už bych to raději dal Marcelovi.

Reagovat
technecium

To by totiž byl výsměch fotbalu

Reagovat
F.Torres

proč myslíš? Goly byly a to dosti důležité, nejlepší střelec LM jeden z nej útočníku na MS kde rozhodně nezklamal a v lize v roce 2018 to taky sázel. Dle mě favorit č.1 a 2. místo se rozhodne Luka X Messi

Reagovat
technecium

Protože je rok Mistrovství světa a měl by to dostat hráč, který si buď opanoval Mistrovství svět, nebo opanoval klubovou sezónu. A jelikož v klubový sféře nikdo extra nevyčníval nad ostatními, jen tihle tři jsou na tom podobně - Salah dotáhl tým do finále LM, Ronaldo dobré výkony na jaře skončily ve čtvrfinále a Messi urval pro Barcelonu ligu a dostal zlatou kopačku, tak by to měl dostát týpek za MS. V roce 2010 to dostal Messi, protože předváděl do tý doby nevídaný výkony v LM, v roce 2014 Ronaldo, protože měl neskutečný rok. Ale letos na klubový úrovni nikdo takhle dominantní nebyl. Fakt si myslím, že letos to bude dáno za MS a bude to fér.

Reagovat
technecium

A proč by to nemohl dostat Modrič, který má na vítězství v LM stejnou zásluhu jako Ronaldo a navíc má luxusní Mistrovství světa?

Reagovat
F.Torres

dle mého hlediska byla dominantní LM povedená kvalifikace na MS a i výkon na MS u Ronalda. Luka podává stabilní výkony, ale všude patří mezi nejlepší, není prostě nejlepší. Mám ho neskutečně rád, ale myslím si, že i toto MS hraje pod svou úroveň a má na víc. Není prostě o parník přede všema. Nedokážu ani říct, zda je o tolik lepší jak rakitič, či větší přísun nemá Subašič, Vrsljako, Mandžukič. Kdyby byl jasně o parník lepší, tak mlčím, ale on prostě řídí hru, hraje slušně, nikde výrazně nevyčnívá a ani nevzbuzuje takové ty emoce, prostě mu chybí krůček. To by fakt musel dneska předvést něco co ZZ v 2006, kdy sám vyřazoval soupeře jinak si to prostě nezaslouží. Hráč turnaje možná, GB top 3

Reagovat
technecium

Tohle glorifikování Zidana za pár kliček v zápase s Brazílií..

Reagovat
F.Torres

tak určitě

Reagovat
smazaný uživatel

konečně někdo

Reagovat
smazaný uživatel

jenže na MS dominantní není už vůbec nikdo. Naposledy to byl Ronaldo(2002) od té doby se k němu na MS nepřiblížil vůbec nikdo. Cannavaro byl vtip.

Reagovat
F.Torres

ZZ

Reagovat
-Carles-

To mi je celkom voľné

Reagovat
F.Torres

tak v tom případě se omlouvám, jsi asi jeden z mála z FCB

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

Milujem chorvátov ... ale Kevin de bruyne je lepší proste.

Reagovat
smazaný uživatel

"Nejlepší hráč musí být Chorvat..."

Ak vyhrá Francúzsko, mohol (a možno aj mal) by to dostať Kante.

Reagovat
REPLIKATOR

Rovnou Zlatý míč

Reagovat
fenixLFC

Ked to bude udelovat niekto s rozumom tak to musi byt on griezmann alebo kante. Ale vieme ako je to s tymitto individualnymi cenami takze im stopro prepne a daju to mbappemu kvoli hypu...

Reagovat
oli9

Modrič absolutně nej na MS dál Mbappe a Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Modrič ještě může zazářit, ale připadá mi docela průměrný na letošním MS: Problém je, že letos nikdo nezáří, vždycky někdo zabliká a další zápas prd. Za mě asi KDB.

Reagovat
Generalní Gladiator

když už někdo z belge,tak určitě hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard toho zadrbe strašně moc, bere to všechno na sebe a moc se mi proti Francii a Anglii nelíbil.

Reagovat
Csaplárova past

Nejlepší byl Mbappé

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele