Mladé pušky Chelsea, vzad!

14.10.2008, 21:54
Názory a komentáře
V kádru londýnské Chelsea by se našlo určitě mnoho talentů. Čtveřice mladíků o nichž bude řeč má velkou šanci změnit pověst Chelsea jako mužstva milionářů na klub, který si kvalitní hráče dokáže vychovávat sám.

Před sezonou usedl na lavičku Luiz Felipe Scolari a pro mladíky v nižších týmech Chelsea to určitě musela být dobrá zpráva. Brazilec prohlašoval, že chce dát šanci mladíkům a postupně je zapracovat do kádru.

Slova ovšem neznamenají činy, o čemž nás Scolari v dosavadním průběhu ligy přesvědčuje. Stačí se podívat na fakta. V prvním týmu Chelsea jsou momentálně čtyři mladíci, kteří přišli z rezervy. Právě tato čtveřice má asi největší šanci se prosadit, jsou to Scott Sinclair, Franco Di Santo, Michael Mancienne a Miroslav Stoch. Odehrané minuty po prvních sedmi kolech mluví za vše. Dohromady mají tito hráči odehráno lehce přes poločas, ale označení "dohromady" nemůžeme brát tolik vážně. Šanci zatím dostal jediný Franco Di Santo a většinu minut si připsal proti Aston Ville, kde střídal o poločase Nicolase Anelku. Není ale jisté, zda by se na hřiště dostal tak brzy, kdyby neměl francouzský útočník zdravotní problémy.

Scott Sinclair

19letý Sinclair je produktem mládežnické akademie Bristolu Rovers, kde v devíti letech začínal a postupně rozvíjel svůj talent. Ten potvrdil již v 15 letech, kdy poprvé nastoupil za první tým. V létě roku 2005 ho ulovila Chelsea a Bristolu vyplatila 200 tisíc liber. Celková cena se ale pak může vyšplhat až na celý milion liber, pokud bude v klubu úspěšný. Jenže v tom je právě ten problém.

Sinclair si určitě představoval působení v prvním týmu Blues trochu jinak. Během tří let v klubu si totiž zahrál pouze tříkrát, a přitom jen jednou se objevil v základní sestavě. Více utkání už odehrál i za anglickou reprezentaci, i když zatím jen za mládežnické výběry. Pro Albion ovšem odvádí skvělé služby. V odehraných 14 zápasech, které si připsal při reprezentování výběru do 17, 18 a 19 let zatížil konto soupeře už osmi brankami!

V Chelsea ho pochopitelně v úvodu posílali na hostování, aby se rozehrál, protože v Londýně by stejně nastupoval pouze za rezervu. Nejvíce si zahrál hned při prvním angažmá, v Plymouth Argyle. Poté následovala hostování v Queens Park Rangers, Charltonu Athletic a naposledy v Crystalu Palace.

Zdálo se, že mu s příchodem nového manažera Luize Felipe Scolariho blýská na lepší časy, realita je ovšem úplně jiná. Sinclair šanci od začátku sezony nedostával a vše vyvrcholilo jeho nezařazením na soupisku pro LM, a to ani do tzv. B týmu, odkud se mohou za jistých okolností hráči dostat do výběru pro Ligu mistrů. Scolari totiž raději místo nadějného Sinclaira nominoval celkem 12 obránců. Přitom Siclair je typ hráče, kterého Chelsea potřebuje a to rovnou do základní sestavy. Hře Blues totiž chybí nefalšované anglické křídlo, které dokáže obejít hráče, dostat se do vápna a přesně zakončit. Na jedné straně hraje Joe Cole, který sice není typickým křídelníkem, ale své místo v sestavě má. Na druhé straně obvykle operuje Malouda, který už ovšem ortodoxním křídlem není vůbec. Přestože v Lyonu na podobné pozici hrával, v Chelsea mu to nějak zvlášť nejde. Je to vidět i na jeho výkonech. Na druhou stranu je potřeba říct, že v poslední době šla jeho forma nahoru.

Pak je zde ještě Salomon Kalou. Mourinho s Grantem ho na tuto pozici často stavěli, jednoduše nebylo na výběr. Scolari s ním ale počítá, alespoň jak se zatím ukazuje, jako se středním útočníkem. Pro Sinclaira hovoří také letošní bilance v rezervě Chelsea, kdy dal ve třech zápasech dvě branky! Bohužel, anglického mladíka Scolari zatím celkem přehlíží, takže musíme čekat, zda mu dá šanci. Ta by snad mohla přijít alespoň v pohárech. Spekuluje se však o tom, že pokud se Sinclair nedostane v zimě na soupisku pro Ligu mistrů, půjde na hostování. Možná by odešel i natrvalo. Jeho víra, že se v prvním týmu Chelsea vůbec kdy prosadí by mohla dostat povážlivé trhliny.

Franco Di Santo

19letý Argentinec Franco Di Santo do Chelsea zavítal letos v lednu a prohlásil o sobě, že může být novým Crespem. Svůj talent předvedl působivýmy výkony za rezervu, kde osmi zápasech nastřílel sedm branek a připsal si ještě několik asistencí! Řekl si tak o místo v prním týmu, se kterým také začal pravidelně trénovat.Trenér Scolari ho v nové sezoně bere pravidelně na lavičku náhradníků a mladý Franco si již také připsal první minuty. Prosadit se ovšem pro něj bude nesmírně složité, jelikož má před sebou dvojici Anelka, Drogba, případně ještě Salomona Kaloua. Momentálně ale využívá zranění Drogby a naposledy i Anelky. Letos pro něj určitě bude důležitá každá minuta.

Michael Mancienne

Z útočných řad se přesuňme až do těch obranných, zde totiž vyrůstá další talent - Michael Mancienne. 20letý Angličan, jenž je odchovancem Chelsea, nastupuje na postu stopera nebo pravého obránce. Oblíbenějším je ale pro něj místo v srdci obrany. V posledních dvou letech Mancienne hostoval v Queens Park Rangers a nutno říci, že si ho zde fanoušci skutečně oblíbili. Za dvě sezony a stihl odehrát slušnou porci 58 zápasů. Fanoušci ho zároveň zvolili nejlepším mladíkem sezony 2006/2007. Mancienne je také reprezentantem Anglie, pravidelně nastupoval v mládežnických kategoriích již od 16 let! Doposud má za Anglii odehráno 37 zápasů a na kontě má jednu branku. Na svou šanci v modrém dresu zatím stále čeká. Za stabilní dvojicí Terry - Carvalho jsou připraveni neméně kvalitní Alex s Ivanovičem. Na pravém kraji není situace, především díky příchodu Bosingwy, o moc lepší. Za portugalským bekem navíc číhají na šanci jeho krajan Ferreira a Brazilec Belletti. Jeden z nich by ale určitě měl v zimní přestávce odejít, což je pro Mancienna dobrá zpráva.

Miroslav Stoch

Teprve osmnáctiletý Miroslav Stoch zamířil do Akademie Chelsea v roce 2006, kdy upoutal svými výkony jak v rodné Nitře, tak slovenském národním týmu. V něm má mimochodem na mládežnické úrovni 12 startů a stejný počet v branek! Miňo, jak se Stochovi říká, má hlavní úkoly především v útočné fázi. Nejčastěji se objevuje na pozici ofenzivního záložníka, či křídelního hráče. Stochovi příliš dlouho netrvalo, aby se v Londýně usadil a zanedlouho se stal nedílnou součástí rezervy Blues. Sám pak v závěru loňské sezony prohlásil, že je blízko debutu za "áčko", i když v té sezoně se ho již nedočkal. Letos to ale pro něj vypadá značně lépe, když ho v posledních zápasech trenér Scolari vzal na lavičku náhradníků. Na debut ovšem stále čeká, pravděpodobný start je alespoň v pohárech.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (189)

Přidat komentář
Xavi8

Stoch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja nevim.... obcas mam pocit ze slovakum trochu zavidim, nase mlada vlna skoncila a jejich zrejme prichazi

Reagovat
osobnostx

No, tak na výsledcích mládežnických reprezentací to vidět není....

Reagovat
jtbs

to mozno nie, ale ja to vidim tak ze stoch ma sancu na A-team SR ak sa este trochu zlepsi...do roka je tam!

Reagovat
smazaný uživatel

k čemu nam sou uspechy mladejch reprezentaci, kdyz se pak ti hraci nekde zahrabou..

Reagovat
jtbs

presne, ale taky fenin sa az tak nezahrabal, len by sa mal rozstrielat

Reagovat
$dolar$

To jsou talenti, kde se na ne hrabe Arsenal nebo ManUtd. A v akademii jich mame daleko vic

Reagovat
$dolar$

PS: Skvely clanek

Reagovat
smazaný uživatel

Si jako myslíš,že tyto dva týmy nemají srovnatelné talenty? Nehledě na to,že tam mají o dost větší šanci se prosadit.

Reagovat
$dolar$

Provokace

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud bych měl někoho vyzdvihnout,tak Kakuta Gael je další DM,které má u nás velkou budoucnost.

Ale jinak nesouhlasím,že bychom na tom byli s talenty lépe než MU nebo Arsenal - vždyť kolik se jich za posledních 5 let zapracovalo do týmu? A pořád to vypadá,že se situace nezlepší

Reagovat
$dolar$

Pletes 2 veci dohromady, to jak velky je talent a zapracovani do kadru Bylo by potreba, aby se zmenila trochu ta psychologie a zacala se jim davat sance

Reagovat
fantomas

Chceš mi říct, že v akademii Arsenalu jsou menší talenti, jak v té Chelsea?

Reagovat
$dolar$

Jo ( ( Jasne, ze ne, byla to pouha provokace ) talenti jsou podle me vsichni velci))

Reagovat
fantomas

Ted ani tak nejde o kvalitu, jako spíš o kvantitu.

Reagovat
$dolar$

Ja myslim, ze i v kvantite se vam rovname, akorat tim , ze nedostavaji moc sanci, tak se o nich nemluvi

Reagovat
fantomas

Podle mě tito čtyři v článku + Kakuta je tak maximum, co je opravdu to hvězdné, dá se říct. Kdežto v Arsenalu většina borcu reprezentuje juniorky svých národností, dost často i anglických. Ale je jasné, že v Chelsea nemohou hrát nějací nazdárci, svou kvalitu mají všichni, ale do áčka to dle mě mohou dotáhnout leda tak těchto pět hráčů.

Reagovat
$dolar$

A ty myslis, ze u vas v Acku budou hrat vsichni vasi odchovanci?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v týmu jich bude víc než 5

Reagovat
$dolar$

Samozrejme ,ze bude , ale bude to na ukro kvality, jelikoz Chelsea si nebude muset lamat hlavu s nedostatkem hracu Coz Arsenal dela tak ze dava sanci mladikum

Reagovat
fantomas

Dobrý, ale bavíme se o kvalitě juniorky nebo ne? O prosazování mladíků a větších šancí v A-mužstvu se snad ani bavit nemusíme. Podivej se na tohle...v širším kádru repre Anglie U-17 je 11 (!) fotbalistů Arsenalu proti pouhym třem z Chelsea (a to se bavíme jen o Albionu)...v U-16 je to 9 ku 5, U-18 3 ku 1 a v devatenáctkách 5 ku 3 (pokaždé ve prospěch Gunners)...vyrovnalo se to až v "21", kde nastupuje za Arsenal Walcott (resp. muže nastupovat) a za Chelsea Mancienne (Sinclair zatim šanci nedostal). To je prostě vypovídající. Krom toho mohu jmenovat Nordtveita, Barazitea, Meridu, Velu a Bendtnera, kteří táhnou své země taky v mládežnických kategoriích.

Reagovat
smazaný uživatel

V Arsenalu mladíkům vždy kvetla pšenka,známá to věc,nicméně ani v Chelsea to není moc špatné,vyjma výše zmíněné pětice Smith,Woods,Rajkovic,Taylor,Ben Sahar(už dává góly za seniorskou repre),Grant,Bridcutt,to vše jsou veliké přísliby do budoucna,otázka je,nakolik s nimi vedení naloží...

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm,a ještě možná Cork...

Reagovat
$dolar$

Tak v tomhle ti bohuzel neposlouzim protze o to se nezajimam Akorat si myslim , ze mame vice hracu, kteri jsou v zahranicnich reprezentacich nez vy a myslim si, ze se to tim trochu vyrovnava A jeste jedna vec - ne vzdycky hraji za mladeznicke repre nejlepsi hraci , v tomto veku taky musi mit velkou tlacenku

Reagovat
smazaný uživatel

Radší přiznej,že je na tom Arsenal s jeslemi lépe,než takovéto pseudodůvody.

Reagovat
$dolar$

Pro tebe to jsou pseudoduvody a pro me je to muj nazor

Reagovat
smazaný uživatel

S juniorkou Arsenalu se moc rovnat nemůžeme,přece jen na tom jsou o dost lépe než my.. Přece jen mladíci ví,že šanci dostanou spíš u našich sousedů. My jsme trhák jen pro ty nejnamachrovanější talenty,kteří si myslí,že jsou nejlepší.

Reagovat
fantomas

Tak to už ti opravdu nemám co říct na toto. Sice se o to nezajímáš, ale tohle sou fakta. Jako 11 ku 3, to nemuže bejt tlačenka, ale prostě kvalita. Chápu, že to je spíš dorostenecká kategorie, ale prostě to o kvalitě akademie moc vypovídá. A to že dost hráčů táhne své repre v zahraničí je pěkná kravina. Řekni mi, kdo z nich hraje už ted za dospěláky jako Vela s Bendtnerem, kteří přitom ještě ted pomáhají U-21?

Reagovat
smazaný uživatel

Ben Sahar,no a tím to hasne.

Reagovat
fantomas

S tim sem počítal...no a já ještě přidám Walcotta z Albionu, abychom to měli komplet.

Reagovat
fantomas

Jo pardon, pro uplnost - Vela už nehraje ani za dvacítku. Jen za seniory.

Reagovat
$dolar$

Ben Sahar Mas pravdu asi , ustupuju Jenze v prosazeni, nebudete o tolik lepsi jako my, tim myslim , aby jste s tim vyhrali nejaky pohar

Reagovat
fantomas

Tak juniorka sice ustupuje, ale furt patří k tomu nejlepšímu v Anglii. A jestlis náhodou ted narážel na uspechy dospěláckého áčka, tak promin, ale jakou to má souvislost s touto debatou?

Reagovat
$dolar$

Tim jsem chtel naznacit, co z toho mate?

Reagovat
fantomas

Ale vždyt o tom řeč není.

Jinak když už: My z toho máme mimochodem jednoho z nejkreativnějších středopolařů na světě, kvalitního žolíka do útoku, dva na křídlo. Kdežto vašim hvězdám kryjí záda borci jako Belleti a Mineiro.

Reagovat
$dolar$

To ano , ale my hrajeme o titul a vy o LM

Reagovat
fantomas

To už ale neni věc juniorky. To je zas uplně o něčem jiném.

Reagovat
$dolar$

Ne je to vec obojiho Protze minulou sezonu jste hrali paradne, ale jenom kdyz vam vypadlo par hracu ze zakladni jedenactky a nastupovali vasi mladici , tak jste se propadli

Reagovat
fantomas

To je zase věc finančích prostředků například. I když je máme, nejsou malé, resp. navenek tak vystupujem, rozhodně nemužem tolik investovat a dovolit si na lávku takového Ivanoviče jako vy.

Reagovat
$dolar$

Mas pravdu, ale potom k cemu vam jsou ti mladici

Reagovat
fantomas

K tomu aby lepili přesně ty díry v sestavě, zdokonalovali se a příští roky byli schopni nahradit odcházející úplně. Krom toho to zase neber tak osudově, jako že je juniorka hrozně moc propojená s A-týmem. Furt si žije svuj život, má svou soutěž a vem si, že odmítneš hráče v 15, protože si řekneš, že se stejně prosadí jen tak na 50%, nemá to cenu a k čemu by nám vlastně byl.

Reagovat
$dolar$

Tak jo

Reagovat
smazaný uživatel

Takoví Sergio Tejera a Fabio Ferreira mají taky něco do sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Nově i Fabio Paim...

Reagovat
$dolar$

Tak toho vubec neznam, co hraje a jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Přišel z Benfiky tuším letos v létě,je to portugalec,křídlo... Zdá se mi,že dokonce trenuje už s Atýmem,ale jistý si tím nejsem. A ani bych se nedivil,kdyby dostal šanci dřív než Scott...

Reagovat
$dolar$

To by bylo smutne Sinclair by si to uz opravdu zaslouzil

Reagovat
smazaný uživatel

A nakonec i Ricardo Fernándes,další z exotických talentů.

Reagovat
smazaný uživatel

Paim je tragéd, co jsem četl, moc si to nedává

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně nechci zpochybňovat kvalitu vaší juniorky, ale i Chelsea má mnoho dalších reprezentantů svých zemí nejen v juniorských kategoriích (koneckonců Chelsea je před Arsenalem v lize rezervních týmů).... Bertrand, Cork, Sahar (střílí góly za seniorskou repre. Izraele dokonce!), Alcides, Rajkovič (hráč srbského reprezentačního áčka v 19ti), Woods, Hutchinson, Rhys Taylor (brankářská reprezentační dvojka Walesu)....Kakuta

Příliš šancí prosadit se jim však nedávám....

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký DM,Kakuta je křídelník.

Reagovat
smazaný uživatel

Já měl vždycky za to,že je to DM... Sakra,tak ted jsem se v tom nějak ztratil

Reagovat
smazaný uživatel

no jak se nato koukam tak je to celkem nadejnej mladik, mel by urcite nastupovat misto maloudy, nedokazu si predstavit aby malouda predvadel to co on

Reagovat
smazaný uživatel

nesouhlasím, chtěl bych vidět jak by dopadla chelsea kdyby do poháru postavila tým složený jenom z mladíků.. arsenal je na tom s talenty nesrovnatelně lépe (netvrdím ale že si je sám vychoval, to ne)

Reagovat
smazaný uživatel

:D seš vtipnej podívej na walcotta třeba je mu 19 a kde je on kde je sinclair,koukni na denilsona 19 .....wilshare...16(už hrál ligu mistrů )....fabregasovi je sice 21 ale i tak to je pořád mladej hráč .....takže bych o tom že má chelsea supr talenty radši pomlčel a to sem z arsenalu vyjmenoval jenom pár hráču......třeba sem neřekl 19 letýho velu atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Se bojím,že po příštím letním přestupovém termínu z tohoto kvarteta zůstane v Chelsea jen Di Santo se Stochem.

Reagovat
terry

Je to dost možné, bohužel se spekuluje už i odchodu Mancienneho.

Reagovat
$dolar$

Neeeeee jen to ne, doufam ze zustane je to vynikajici obrance, v budoucnu by mohl nahradit Terryho

Reagovat
terry

V budoucnu? A myslíš, že bude čekat třeba sedm let?

Reagovat
$dolar$

Ja tim myslel kapitanstvi Jinak vedle nej by mohl hrat uz driv

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak pochybuju,že by hráč,který se cca do 25(možná déle) neprosadí do základní sestavy bude kapitánem... Sem se naděje vkládat nedají,to spíš do Corka a Woodse. Protože narozdíl od obrany nemáme ve středu zálohy nikoho ve středním věku a mají šanci se prosadit.

Mancienne nemá prakticky šanci na základní sestavu. Před ním je tuším 26y. o. Bosingwa na RB a tam bude těžko prorážet. Na stoperu ještě horší. Terry(C) - 28 a stopeři jsou dlouhověcí. Alex i Ivanovič 23/24let... Jediná šance,jak se prosadit je přes RB,kde jsou 2 třicátníci na lavičce a to by muselo přijít ještě dlouhodobé zranění Bosingwy...

Reagovat
$dolar$

Mancienne pro me neni RB, on tam zahrat muze, ale je daleko lepsi na stoperu. Jinak si myslim, ze Alexe to vysedavani prestane bavit a odejde, Ivanovic muze hrat RB , takze Sestava do budoucna by mohla vypadat takto - Ivanovic, Mancienne, Terry, Cole ( Bridge)

Reagovat
$dolar$

To by bylo smutne Sinclair by si to uz opravdu zaslouzil

Reagovat
$dolar$

Sorry to patri vys k reakci na Fabio Paima od Talkerse

Reagovat
smazaný uživatel

Na RB má jasnou pozici Bosingwa a pokud se dlouhodobě nezraní,tak se na tom nic měnit nebude.

S Branislavem oba trenéři počítají na stopera,takže jak ho bereš ty je celkem bezpředmětné.

Jak jsem psal níže,tak Mancienne je momentálně 5.stoper a 4.RB... Ale Belletimu táhne na 33,Ferreira snad v zimě zmizí a bude o konkurenci méně. Během 2-3 let bude na pozici 4. stoper a 2(3.) RB a to už je celkem v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

Jj,navíc na stopera máme i Alcidese a Rajkovice.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj,to mě dneska pěkně namíchlo,když jsem se to dočetl. Starobinec typu Mineiro si budeme podepisovat a perspektivní odchovance necháme zalevno konkurenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Takato obava mi nevadi

Reagovat
smazaný uživatel

Sinclair má naštěstí dlouhodobou smlouvu Jinak možná by nebylo od věci poslat Mancienneho na hostování někam do tým, kde by ukázal svoje kvality. Stojím si za tím, kam se na něj hrabe nějaký David Wheater...

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda,ale pokud si budeme furt u válu držet Bellettiho,Ferreiru,Mineira a pod.,tak by nám byl naprd i Messi junior...

Reagovat
smazaný uživatel

Miro,Nitra

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kvalitní jsou všichni čtyři,ale k srdci mi přirostli především Sinclair,Mancienne a Stoch. Di Santa nějak v oblibě nemám,má takový herní styl,který mi zrovna moc nevyhovuje.

Ale kdybych měl rozebírat:

Sinclair - nechápu,jak může nedostat šanci alespon na střídačce,když je navíc zraněnej Joe Cole. Místo něj okupuje místo v Atýmu Belleti(který,přiznejme si to,hraje mizerně). Alespon šanci by dostat měl,zlepšilo by to minimálně hru Ashleyho(který za Francouzem hodně strádá nedostatkem prostoru).

Mancienne - Snad zůstane,budoucí opora zadních řad Chelsea.Škoda,že se nepodařilo v létě ACM ukořistit Carvalha,ukazuje se,že jak Alex,tak Ivanovič ho dokážou dostatečně nahradit. Snad se podaří vyštípat Belletiho a Ferreiru,měl by tím usnadněný přístup alespon na lavičku při zranění některých hráčů(jako 5.stoper a 3. RB).

Stoch - Budoucí náhrada za Decoa/Lampse,za 3-4 roky bude nedílnou součástí Atýmu. Snad se mu podaří se prosadit. Zatím podává velmi dobré výkony,už to chce jen dostat šanci. A tipuju,že bude prvním,kdo dostane výraznější šanci(pokud zůstane Deco dlouhodoběji zraněný).

Di Santo - další mladík do útoku,ale byl bych radši,kdyby dostával šance ben Sahar... Je mi mnohem sympatičtější. Ale budoucnost před sebou má,pokud teda dostane šanci.. Snad si odehraje určitou porci zápasů a třeba v létě odejde Drogba a on bude mít prostor.

Celkově by to chtělo zeštíhlit kádr ve prospěch juniorů. Odejít by měli hráči(za šipkou náhrada):

3.golman Hilario(respektive chtěl odejít Cudicini) --> Rhys Taylor

RB/DM - Belleti,Ferreira,Mineiro --> místo pro Mancienneho,Corka,Woodse a Kakutu

Další odchody,které by prospěly:

Carvalho(náhrada Alex,Ivanovič,Mancienne)

Drogba/Kalou za předpokladu,že přijde mladší útočník schopný dávat goly - Huntelaar/Mario Gomez

Maloudu bych nevyhazoval,respektive kdyby se prosadil Sinclair přes něj,tak budeme mít vlastně jen trojici Cole - Sinclair - Kalou. Což je dost málo a musel by vypomáhat Belleti nebo Anelka...

Reagovat
$dolar$

Jj Ben Sahar je lepsi , nevim proc se mu jeste nedala sance

Reagovat
smazaný uživatel

Jj,jediný mladík od nás,který hraje za seniorskou repre a pošlem ho do Pompey,kde může leda tak leštit boty reprezentantům Albionu.

Reagovat
mike.84

ty seš dobrej sebevrah.. carvalho je nejlepší stoper blues..jelikož chelsea fandím tak ho logicky sleduju a o fous převyšuje terryho. ikdyž 99% lidí hodnotí lepe terryho protože je to prostě ikona. Alex? naharda za carvalha? kdeže.. alex se na PL vůbec nehodí , je to stejný typ jako ben haim, je sice silnej a má dobre střely z velké vzdálenosti ale neukázal zatím že je adekvatní náhrada za carvalha.

drogba se rozehraje ikdyž taky ho tam nerad vidím ale musí tam zůstat páč kalou není střední utočník, pizzaro pryč ševa pryč. Ja bych tam moc rád viděl dannyho koevermanse z psv místo vašich gomezů a huntelaarů..kteří se tam neprosadí ani omylem.

Reagovat
mike.84

jinak co se týče mladíků objektivně musém uznat že nejlepší líheň má arsenal.. hoyte bendtner flamini walcott clichy djourou fabregas (wilshere viděl sem ho v přípravě)

Reagovat
terry

Zato ty máš dobrý nápady.

Kalou je hrotový útočník, jenomže za dob Mourinha a Granta hrál na křídle. Na hrot se moc nedostával a na křídlech bylo místo.

Ano, Alex není náhrada za Carvalha, to rozhodně ne. Za něj tu máme Ivanoviče. Alex je náhrada za Terryho, oba mají podobný styl hry, postavu.

Reagovat
smazaný uživatel

co si to řekl nejlepší v chelsea carvalho

carvalho zaručeně nepřevyšuje terry a to už hodně dlouho ty fanoušku Chelsea jak dlouho jí fandíš 5 let od tý doby co jí koupil Abramovič hele pro pravý Chelsýáky nej je Terry a za nim by mohl být Gallas kdyby nepřestoupil do Arsenalu ale druhej je asi Carvalho ale na světe by byl tak 25. stoper

Reagovat
mike.84

už to tady nepišu že cfc fandím od roku 99 )kvůli Zolovi) to byc htu psal u každeho článku protože zabedněnci jako ty si myslý že když někdo fandí tymu, ktery někdy v průbehu jeho ery koupí nějaky miliardař, tak mu fandí jenom kvuli peněz. kdybys sledoval kaloua ve feyenoordu tak bys viděl že hral křídlo neříkam že pořad ale jak já ho viděl tak nastupoval z pravé strany. ja tu nechodím na ten server se hadat ale psát svoje názory. a kdybys sledoval carvalha tak bys viděl že je psychicky vyrovanější a lepe čte hru. ale jak sem psal tak jen O FOUS to neznamená o třídu nebo o dvě... takže spiš ty mi řekni komu fandiš a jak dlouho.. ja ti samozřejmě nijak dokazat nemužu že cfc fandím 9 let ale holt je to tak a myslim že když ty mi nevěříš tak muj svět se rozhodně nezboří :)

Reagovat
smazaný uživatel

pojďme se pobavit srandovní scume, já fandím Crewe Alexandra od roku 1921.......

Reagovat
mike.84

:D:D:D no ty jo, ty si prosimtě vymysli další nick

Reagovat
smazaný uživatel

taky mi pripada ze carvalho podava momentalne lepsi vykony nez tery, i kdyz sem tam udela nejakou minelu ale to tery taky

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo Stoch namiesto Deca či Lampse? Stoch je krídlo

Reagovat
terry

Křídlo, ale umí i na ofenzivním záložníkovi.

Reagovat
fantomas

Zase myslim, že fandové Chelsea chtěj až nemožné. Ani v Arsenalu u Wengera, který je proslulý svým dáváním šancí mladíkům nehraje pořádně jediná 89' a vy byste chtěli Sinclaira rovnou pravidelně na lávku, kterej nehraje ani v jedenadvacítce zatim. Přijde mi to dost ujeté.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono je to především tím,že na křídle nikdo nehraje... Kdyby hrála dvojice Robben - Cole,tak neřeknu nic. Jenže je zraněnej Cole a hraje dvojice Malouda - Kalou s tím,že se v poločase na křídlo přesune bud Anelka,nebo Belleti...

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu,že vyjma Cola hrajou všichni na křídle blbě,tak to není moc podivné.

Reagovat
fantomas

No jo, za současné situace. Vy ste ale po změně volali hned na začátku sezony jen co nastoupil Scolari a ani ještě neodešel SWP.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu,že SWP nebyl schopný ani zpracovat balon,případně (alespoň) trefit bránu,o obstojném centru ani nemluvě,tak jaképak podivování se nad tím.

Reagovat
fantomas

Což ostatně potvrzuje v Man City. Problém u něj byl dle mého v malé sbedůvěře, protože se mu v Chelsea nevěřilo, nedávaly se mu šance a když ji dostal po několika týdnech pouhého trénování a, řekněme, neobstál, hned ho zase všichni zavrhovali. To prostě nebyl správný přístup.

Reagovat
fantomas

První věta - za ní:

Reagovat
smazaný uživatel

V první sezoně u nás odehrál většinu zápasů v základu...

Reagovat
fantomas

Kolik?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím a hledat to znova nebudu... Každopádně v první sezoně to bylo minimálně 20 zápasů v základní sestavě...

Reagovat
fantomas

To se mi nezdá...

Reagovat
smazaný uživatel

Hledat to už nebudu... Každopádně loni měl 23 startů v základu(+ střídání - 3xLM + 7xPL)... Což je na hráče jeho výkonů až moc...

Reagovat
smazaný uživatel

SWP nastupoval na to, jaké hrál kulové, až moc často, jenom v lize si připsal 83 zápasů během tří let, o pět utkání víc než Joe Cole!

Reagovat
smazaný uživatel

(za stejnou dobu)

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře,přiblížím pouze nejbližší budoucnost.

V letní přípravě CFC hrál SWP v podstatě ve všech utkáních a povedl se mu jen jeden zápas proti Číňanům,kdy dal gól,jinak byl permanentně špatný. Sinclair hrál méně,ale i tak ho zvládl zastínit světlými momenty,to jest aktivitou a nebezpečnými průniky. Jestli tohle není důvod,proč preferovat Scotta před Shaunem,tak už nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

SWP hrál taky velký kulový,takže situace je stále stejná

Reagovat
smazaný uživatel

walccot,vella,denilson je as 88 ale nejsem si jistej

Reagovat
fantomas

Tak když nejsi jistej a nevíš, jak psát jména hráčů, tak se ani nevyjadřuj radši.

Reagovat
smazaný uživatel

21:45 CAF oznámila nominaci na Afrického fotbalistu roku

Egyptský útočník Amr Zaki z Wiganu je spolu se svým krajanem Mouhamadem Abutrikou jedním z pětice nominovaných na cenu pro nejlepšího afrického fotbalistu za rok 2008. Egyptskou dvojici doplňuje Didier Drgoba z Pobřeží slonoviny, Ghaňan Michael Essien a Emmanuel Adebayor z Toga.

Drogba? Za co? Vždyt letos nic nepředvedl,to tam mohl být Eto´o...

Reagovat
fantomas

To by mohl klidně vyhrát Ade.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Drogba tam nemá vůbec co dělat a Essien letos neměl lepší rok než Adebayor... Pokud by to získal někdo od nás,tak byto bylo asi dost nespravedlivé.

Reagovat
$dolar$

Zaki nebo Essien

Reagovat
fantomas

Spíš Zaki nebo Adeabyor. A Zaki má na to podle mě čas - přece jen v Evropě vyniká jen poslední dva měsíce, jen za ně by se to asi udělovat nemělo.

Reagovat
$dolar$

Jenze ty beres jen jeho vykony v Evrope on hral dobre i v Asii a na mistrovstvi

Reagovat
fantomas

Já vim, já vim. Já bych ho osobně pasoval na druhé místo. Řikám, je mladý, jednou to určitě vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Akoze to,co sa zdalo byt nedavno utopiou(Stoch v A teame Chelsea) mozno bude realitou Akoze mrrrrrte drzim palce.Hamsik,Skrtel,Stoch+v talone Rendla,Weiss junior atd... World Cup 2014 vyhrame!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ty mas asi dobrý... model

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, myslím, že Stoch sa tam nikdy nepresadí....

Reagovat
smazaný uživatel

to je jasné, jemu stači taký Wigan, Stoke ...

Reagovat
smazaný uživatel

$dolar$ - no zy si ale mudry!!!! hej chelsea ma mozno vela mladych talentov, lenze ta podstatna vec je ze im nedava sancu tak ako to je v arsenale a v man utd!!!! debilko

Reagovat
smazaný uživatel

12:41 Zola sleduje mladíka z Chelsea

Michael Mancienne nedostává prostor v Chelsea a zamířit by mohl jinam, zájem o 20letého fotbalistu má manažer West Hamu Gianfranco Zola.

Tak nám to začíná...

Reagovat
smazaný uživatel

No a? Radšej nech si chlapec zahrá za WHU ako by mal hrať za juniorku...

Reagovat
terry

Samozřejmě, pro něj jen dobře a já mu přeju velkou budoucnost. Jenže pro nás by to byla obrovská ztráta.

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, oslabili by vám juniorku, tragedia....

Reagovat
terry

Myslím, asi do budoucna, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Si vážne myslíš, že by sa presadil do áčka?

Reagovat
terry

Pokud odstřelí Belletti s Ferreirou, tak klidně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak Keane použil v Sunderlandu hráče ManU, zřejmě podobnou cestou půjde Zola a začne nám skupovat talenty.... Nemám nic proti hostovačce v nějakém normálním týmu PL, ale doufám, že si Michael nevybere tak odporný klub jako WHU...

Reagovat
One-Real

Proč odporný klub?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože je obecně známo, že mezi Chelsea a WHU panuje stejná nenávistná antipatie jako třeba mezi Tottenhamem a Arsenalem.

Reagovat
honziss

To mu ještě nedává právo nazvat WHU "odporným" klubem.

Reagovat
smazaný uživatel

Co by mi k tomu mělo dávat právo? Jenom jsem vyjádřil zkráceně můj subjektivní dojem ze zmiňovaného klubu...

Reagovat
honziss

Subjektivní dojem? Když jej nazveš "odporným" klubem, který dle tebe "není normální". To už není dojem, ale vyjádření antipatii a tak trochu urážení onoho klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Můj dojem z Hammers ošklivý, proto k nim mám odpor a jsou pro mě odporným klubem. Jestli je to uráží, je mi docela jedno.... Vyjadřuji tak své znechucení.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na hostovačku by tam byl ideální.

Reagovat
fantomas

Jaký zkupovat prosim tě. Zase tolik nebul. Když si u vás ani neštrajchne, je jasné, že i sám bude mít zájem na přestupu. A WHU je dobrý tým pro to, aby vyrostl ve velkého hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj, nikdo tady nebulí (snad) Klídek. Jenom vyjadřuji svoji nelibost k přestupu mého oblíbeného obránce k Hammers.

Reagovat
fantomas

No jasný, ale mně se nelíbí to zvláštní zobecňování. Prvně bys měl hledat chybu u Chelsea - proč nehraje a zeptat se, nač ho držet a jak mu to angažmá na SB prospívá. Ideální by byla hostovačka a zrovna ve WHU, kde se talenti mají šanci prosadit, by to nebylo hrozné. V takových věcech rivalita stranou.

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni víme, že v současné době potřebuje víc, než jen hrát za rezervu…

Ideální by byla zmiňovaná hostovačka, ale všechno má určité hranice a zrovna kdyby šel do WHU, dost výrazně by je překročil. Určité věci jsou zkrátka tabu, v opačném případě se daný jedinec stane vyvrhelem svého bývalého klubu, což Michaelovi nepřeji. To ať raději jde do druholigového týmu...

Reagovat
honziss

A co se ti na WHU nelíbí, že jej nepovažuješ za normální klub PL?

Reagovat
smazaný uživatel

Celý klub, lidé, fans, mentalita, okolí, určité metody, taky hraje dost důležitou roli velká rivalita....... Nedá se říct jedna věc, je to souhrn více skutečností, které ve finálu udělají člověku ten klub docela dost nesympatický…

Reagovat
smazaný uživatel

Z nezávislého pohledu mi spíše přijde že by CFC měla být nesympatická fanouškům WHU

Vždyť Chelsea má teď v kádru J.Colea a Lamparda. Tomu by se žádnej Sinclair zatim nevyrovnal.

Reagovat
honziss

Tak tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Však ono je to zcela oboustranné...

Reagovat
honziss

Ale i tak to z něj nedělá "nenormální" klub. Je to klub stejně normální jako Chelsea, Arsenal, Sunderland nebo třeba Blackburn. Jsou to jen tvé antipatie. Já třeba taky Chelsea vůbec nemám rád, ale nenazval bych ji oním "odporným a nenormálním" klubem.

Reagovat
smazaný uživatel

a proč ne? Věci se mají nazývat pravými jmény....

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě to ale není normální, obyčejný klub.... proto ho nazývám nenormálním... podobně jako Arsenal je nenormální klub.... Já osobně mám vůči oběma dvěma odpor, to je můj dojem z nich, takže jsou pro mě odporné.

Reagovat
honziss

Tak to by se mi líbilo.

Reagovat
Slejdy

100 for ASR

Reagovat
smazaný uživatel

Stoch

Reagovat
smazaný uživatel

Čo máš zasa za problém?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám rád Stocha

Reagovat
smazaný uživatel

A ja nemám rád teba a tiež ti nedávam palce dolu....

Reagovat
Xavi8

povedz mi jeden rozumny dovod preco ho nemas rad

Reagovat
smazaný uživatel

Stoch není moc velký talent

Reagovat
smazaný uživatel

Na to si ako prišiel?

Reagovat
smazaný uživatel

já to vím

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, to gratulujem, že dokáže osoba ako ty niečo vedieť...

Reagovat
smazaný uživatel

protože mi příde hodně nesympatický a za druhé je to slovák

Reagovat
honziss

Tak to je potom jasné, že to není talentovaný hráč. Teď si na to kápnul. Dostál si své pověsti Scolari.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

směju se tomu, jak to víš...

Reagovat
smazaný uživatel

Mám prostě stochistické schopnosti

Reagovat
fabec1222

to ne to je mega talent

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřeháněj, možná hektotalent, ale mega?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi8

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom mi moc nedochází, proč se v prvním odstavci uvádí množné číslo, když z oné čtveřice je odchvoancem jen jediný.

Reagovat
One-Real

Kyslíku, kolik odchovanců pravidelně nastupuje za Barcu? (Popřípadě kteří).

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés, Puyol, Piqué, Xavi, Iniesta, Busquets Messi a Bojan, který letos zatím moc nehraje, ale loni hrál dost a dá se očekávat, že to poroste.

Reagovat
One-Real

Dik...Puyol je odchovanec? Já četl, že do Barcelony přišel, až v 17...

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, přišel dříve (tu informaci máš asi z wikipedie), i když o trošku později než Xavi tuším.

Reagovat
One-Real

Ne z Wikipedie jí nemám, co já vím, tak hrál od 7 do 17 za Vielhu, pak odešel do Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

Přišle o něco dřív, hrál za La Pobla de Segur (proto se říká El de la Pobla), každopádně zajímavější je, že byl krůček od odchodu do Málagy, protože se očekávalo, že se do áčka neprosadí.

Reagovat
One-Real

A nakonec je pro vás nepostrádatelný, já jsem to četl v Hattricku v roce 2002-2005, přesně nevím kdy to bylo, zítra se potom porozhlédnu po internetu .

Reagovat
One-Real

Ale těd, jdu na kutě, dneska byl opravdu perný den, tak čau a měj se.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší mládežnický systém ma jednoznačně BARCA! Nejvíce talentů ...V týmu hraje někdy i 7 odchovanců ...tomu se žadný tým nemuže rovnat! VISCA EL BARCA!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

ještě bych přidal Ajax, jinak je pravda, že Barca je v tomto dobrá...

Reagovat
smazaný uživatel

JJ Ajax taky...ale BARCA!

Reagovat
smazaný uživatel

Lyon taky paráda,i když,co se týče odchovanců je Barca někde jinde.

Reagovat
honziss

To je pravda. Ať si říká každý co chce, ať sebevíc nenávidí Barcu, tak musí každý uznat, že momentálně v tomhle ohledu Barcelona nemá sobě rovného v celé Evropě. Když vezmu v potaz velkokluby a kluby pravidelně se objevující na evropské scéně samozřejmě. Snad už jen ten Ajax je v závěsu, ale jinak..

Reagovat
Kapřík

Jojo, v tomhle je Barca vážně o parník před zbytkem světa. Vždycky zahřeje u fotbalovýho srdce, že někde není hráčský kádr jenom o prachách na nákupy... .

Reagovat
smazaný uživatel

Barca je kapitola sama o sobě

Reagovat
smazaný uživatel

Weiss

Reagovat
Xavi8

Reagovat
jtbs

Reagovat
smazaný uživatel

je fajn ze uz tam ani jeden nieje

Reagovat
smazaný uživatel

no mancienne hostuj,ale pochybujem,že by sa vratil...

Reagovat
Jardin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele