Miura stále nekončí, veterán si protáhne angažmá v Portugalsku

12.07.2023, 10:57
Aktuality

Japonský veterán Kazujoši Miura nehodlá ani v 56 letech končit s kariérou. Nejstarší profesionální hráč světa bude i v nadcházející sezoně hrát druhou portugalskou ligu. Vedení klubu Oliveirense na sociálních sítích oznámilo, že se s útočníkem dohodlo na hostování i na další rok.

Někdejší japonský reprezentant Miura má za sebou už 38 profesionálních sezon v Itálii, Chorvatsku, Brazílii, Austrálii a naposledy v Portugalsku. V Oliveirense už v minulém ročníku od února hostoval z Jokohamy a nastoupil do tří zápasů. Oba kluby mají od loňského podzimu stejného majitele.

Kariéru "Král Kazu" zahájil v roce 1986 v brazilském Santosu, protože v jeho vlasti tehdy profesionální fotbalová soutěž neexistovala. Později si zahrál v Evropě za Janov či Dinamo Záhřeb a také v Austrálii za FC Sydney. Před příchodem do Portugalska hostoval ve čtvrté japonské lize v týmu Suzuka Point Getters, za který dal v 18 zápasech dva góly.

V reprezentaci nastoupil Miura v letech 1990 až 2000 k 89 zápasům a vstřelil 55 gólů. Už dříve se nechal slyšet, že hodlá fotbal hrát do šedesáti.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

Mazec, když si člověk vezme že hrál už na domácím mistrovství Asie v roce 1992.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
kattos

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Jason_

Reagovat
johan14

In 1982, Miura left the Shizuoka Gakuen High School after less than a year, and travelled alone to Brazil at the age of fifteen to become a professional footballer there.[7]

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
johan14

V roku 1982 Miura po necelom roku opustil strednú školu Shizuoka Gakuen a ako pätnásťročný odcestoval sám do Brazílie, aby sa tam stala profesionálnym futbalistom.

Klobuk dolu, tomu sa povie viera vo svoj talent.

Reagovat
Mass

Ještě k tomu do Brazílie, kde ta konkurence mezi mládežníky musí bejt obrovská.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kucka

Reagovat
Chlupatá máma

Zas taková náhoda to asi nebude. Málo známej fakt je, že v Brazílii je největší japonská diaspora na světě. Nedivil bych se, kdyby tam měl při příchodu nějaký vzdálený příbuzný, který hráli v tomhle rozhodnutí roli.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Rudnevs

V Japonsku vtedy nebola profesionálna futbalová liga a tuším som čítal, že Brazília bola nimi veľmi obdivovaná a cenená. Čiže zrejme prvá futbalová liga, na ktorú Japonci pomyslia (alebo vtedy mysleli) bola brazilska. Určite k tomu veľmi prospel práve aj Miura.

Reagovat
djwenca

Tak ono to hraní už je jen takové symbolické, spíš marketingový tah, když čtu, že loni hrál jen ve 3 zápasech :-)

Reagovat
ratusek

Reagovat
ouninpohja

Gól dal naposledy v roce 2017.

Reagovat
Greaber

Týpek by si zcela očividně zasloužil vlastní životopisný film

Reagovat
GrimeBaller98

A i v jeho letech vypada o polovinu mladsi jak treba Lischka, Valenta a nebo tenhle drevak https://sofifa.com/player/262212/henning-matriciani/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele