Mitrofanov okomentoval přestupové jednání Zenitu

28.01.2009, 19:45
Rozhovory
Zaujalo nás
Generální ředitel Zenitu Petrohrad Maxim Mitrofanov pro Sovětský Sport promluvil o všech přestupových záležitostech mužstva. V rozhovoru objasnil situaci kolem jednání o prodeji Andreje Aršavina i o možnosti odchodu dalších hráčů Pavla Pogrebňaka a Anatolije Tymoščuka i kolem kauzy Fatiha Tekke a Alejandra Domingueze.

V pondělí pozdě večer Zenit oficiálně prohlásil, že se dohodl s Arsenalem o přestupu Andreje Aršavina. Jaké faktory ještě brání v přestupu?
Ze začátku jsme byli připraveni pustit Aršavina za 20 milionů liber, i když nám bylo jasné, že budeme muset ustoupit. Arsenal začal jednání na 12 milionech liber. Co je třeba je ještě spolupráce třetí strany, samotného hráče.

Jde o to, že by Aršavin musel vrátit polovinu z bonusů, které mu byly vyplaceny v roce 2006 ve výši 5 milionů euro?
O sumě nechci mluvit, ale mohu říci, že tu jsou dvě věci. Ta první je spojená s tím, že peníze nedostal jen tak, ale za to že podepsal čtyřletý kontrakt se Zenitem. Kontrakt je splněn jen z poloviny, takže logicky musí jednu polovinu vrátit Zenitu. Tak to běžně chodí a jsme přesvědčeni, že Aršavin to ví. Nicméně o něčem takovém prý Aršavin ani nepřemýšlel, čímž všechny udivil. Včetně Dicka Advocaata, který vždy ctil přání hráče odejít do silného zahraničního klubu.

A ta druhá věc?
Arsenal nemůže dát více než 15 milionů liber. Pro Zenit by byla přijatelná cena 18 milionů. Kde najít tři miliony? Podle anglické strany Aršavin požaduje roční plat v Arsenalu ve výši 3,5 milionu liber čistého. Vzhledem k vysokým daním by je Andrej stál ročně 6,5-7 milionů. Vynásobte to čtyřmi roky a je to přes 25 milionů. Kdyby Aršavin šel Kanonýrům vstříc a souhlasil s platem 2,5 milionů ročně, Arsenal by za čtyři roky ušetřil 4 miliony a tři z nich by mohl dát Zenitu. Dostali bychom svých 18 milionů, ale Aršavinovi tahle varianta nevyhovuje.

Vždyť 2,5 milionů liber je pořád stejně víc než 2,2 milionů euro, které teď vydělává v Zenitu!
Přesně. Vzniká otázka, co vůbec sám hráč chce. Hrát fotbal, nebo si vydělat? Andrej už několikrát projevil přání zahrát si v zahraničí, ale respektovat zájmy Zenitu a jít vstříc Arsenalu přitom nechce.

Dlouho se hovoří o odchodu ještě jednoho hráče - Anatolije Tymoščuka. Poslední novinkou bylo, když generální ředitel Bayernu Uli Hoeness prohlásil, že 1. července čekají Tymoščuka v Mnichově. Co na to říkáte?
Tymoščuk opravdu má ve smlouvě bod, který mu dovoluje odejít ze Zenitu v případě konkrétní nabídky. Tento bod vstupuje v platnost 1. března, přesně dva roky od začátku jeho kontraktu. Bayernu tedy stačí zaplatit potřebnou sumu.

Je řeč o 15 milionech euro?
Anatolij, jestli bude chtít, sám stanoví částku. Ale jste blízko. Nyní se nacházím ve Stuttgartu, kde Bayern hraje s místním klubem v německém poháru. Po zápase mám schůzku s představiteli Bayernu. Tak jako tak jednou budu muset projednat možný odchod Tymoščuka.

Jsou nějaké nabídky ohledně Pavla Pogrebňaka? Jak říká sám hráč, v letošní sezoně zůstane v Zenitu. Avšak za rok mu končí smlouva a klub za něj nemusí dostat ani kopějku...
Právě dnes přišli s nabídkou představitelé anglického Blackburnu. To, co oni slovně nabídli se prakticky přesně shoduje s tím, co chceme my. Jestli během pár dnů dorazí i oficiální nabídka na papíře, spojíme se s Pogrebňakem a budeme ho přesvědčovat o přestupu do Blackburnu.

Podobné je to s Malafejevem, jehož kontrakt končí příští rok...
Tady bych to neviděl nijak dramaticky. Promluvili jsme si o podmínách spolupráce. Sláva chce hrát za Zenit a Zenit ho chce ve svých službách. Prvního února se mužstvo vrátí ze soustředení v Emirátech, sedneme si a co nejdříve tato přání stvrdíme podpisem.

Co byste řekl o budoucnosti Domingueze, který přijel pozdě na soustředení v Emirátech.
Dominguez ještě nedorazil ani do Petrohradu. Upřímě nás jeho chování už dlouho znervózňuje, nevzpomínám si, kdy nepřišel pozdě z dovolené a nevymyslel si absurdní omluvu. Teď nám najednou řekl, že onemocněl. Přitom Alejandro nějak zapomněl, že před týdnem měl odcestovat do Dubaje. Kromě pokuty ho čeká i druhý trest. Na druhé soustředění pojede s druhým mužstvem. Shodí nadbytečnou váhu, nabere formu a uzdraví se... Pak budem přemýšlet co dál.

Bývalý klub Domigueze River Plate se k vám neobrátil ohledně jeho hostování?
Ne.

Ještě jeden opozdilec na soustředění v Dubaji - Fatih Tekke, který už dávno projevil zájem odejít z týmu.
Jeho agent dostal za úkol vést jednání s případnými zájemci. Zatím ale žádné varianty nejsou.

Italský tisk píše o tom, že Zenit jedná s Juventusem o přestupu Vincenza Iaquinty za 13 milionů euro. Je to tak?
Bavili jsme se s nějakými lidmi, něco na způsob agentů, kteří nám nabídli Iaquintu. Přibližně za tuhle sumu. Ale máme dobré vztahy s Juventusem a ti nám nabídli ještě jinou sumu, mnohem skromnější. Pravda, Juventus se nijak zvlášť nesnaží Iaquintu prodat. A nepřistoupili jsme k jednání. I když Iaquinta figuruje na široké soupisce hráčů, kteří nás zajímají.

Jaké pozice plánuje Zenit posílit především?
Především musíme vědět kdo z mužstva odejde a kdo zůstane. Ale podle Dicka Advocaata potřebuje mužstvo útočníka a středního obránce. Na to se při práci budeme zaměřovat.

Autor: Martin Olšovský / fczenit.blog.cz, sovsport.ru

Komentáře (62)

Přidat komentář
smazaný uživatel

...a prosim neresit Arsavina, nema to bejt clanek o nem sam uz jsem tu o nem nechtel videt ani radku

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo to je?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je Arsavin?

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel, že pochopíš...

Reagovat
smazaný uživatel

No, nechapu. Koho myslis?

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem naznačit, že zapomene kdo to je.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak... jsem natvrdlej

Reagovat
smazaný uživatel

Stane se.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Za kolik jste ochotni vykoupit Jesúse?

Reagovat
smazaný uživatel

TO je rozhovor s reditelem zadna mlha, zadne lzi, jasne a konkretni vyjadrovani, jasne a konkertni informace

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak pokud odejde Pograbňak, Aršavin, Tekke, Dominguéz i Tymoščuk - a vy koupíte někoho jako Semšov, tak jste dobře v prdeli...

Reagovat
smazaný uživatel

Pogrebňakův odchod by mě překvapil, přeci jenom kvalitních ruských útočníků není nikdy dost vzhledem k přísnějším limitům. Podle Mitrofanova je zádrhelem v jednání s Blackburnem fakt, že neodehrál potřebný počet zápasů za reprezentaci, aby dostal pracovní povolení.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne.... odchod Pogrebnaka a jeste ted v tuhle chvili by byl celkem citelnou ranou jeste vzhledem k situaci kolem ostatnich utocnejch hracu

Reagovat
smazaný uživatel

Věsměs mám podobný názor, akorát bych přidal, že podle mého jsou u fotbalistů pracovní povolení a nic, a jenom to limituje fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

Udajne to Blackburn chce ukecat na to, ze Pogrebnak je nejlepsi strelec poharu UEFA. Doufam ze se to nepovede...

Reagovat
$dolar$

Doufam ze odejde jak Tymoch tak i Dominguez a Pogrebnak a ze Arsavin zustane, nic horsiho se totiz Zenitu nemuze stat. Jinak Mitrofanov

Reagovat
smazaný uživatel

Taky ti preju jenom to nejlepsi

Reagovat
$dolar$

Ale ne, jsem zbytecne zlej Kazdopadne vam moc nepreju

Reagovat
smazaný uživatel

"Podle anglické strany Aršavin požaduje roční plat v Arsenalu ve výši 3,5 milionu liber čistého. Vzhledem k vysokým daním by je Andrej stál ročně 6,5-7 milionů."

To su dane a odvody v ENG 100%?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to divny no ....zrejme nejaky zvlastni sazby pro prijmy sportovcu, treba nekdo bude vedet.

Reagovat
smazaný uživatel

Ked sa pise hrac XY ma plat 100 000 libier tyzdenne myslis ze je to v cistom?Vi nekdo?

Reagovat
smazaný uživatel

musíš počítat rozdíl čisté a SUPERHRUBÉ mzdy. u nás je taky superhrubá mzda dvakrát vyšší než čistá.

Reagovat
afc

Pokial viem,tak Arshavin ma v Zenite vyse 100tisic tyzdenne,to znamena 400tisic mesacne,takze za sezonu to je 4,8mega a tam sa pise o nejakych 2,2mega.Tak ako to je?

Reagovat
smazaný uživatel

Tech 100 tisic tydne mas odkud?

Reagovat
afc

pisali to vsetky denniky,106tisic tyzdenne

Reagovat
afc

Arshavin není spokojen s tím, že by v Arsenalu dostával menší plat, než dostává v Zenitu. Ruská superstar v současné době vydělává 106 tisíc eur týdně, což je částka, kterou si Arsenal nemůže dovolit. Anglický gigant nabízí 80 tisíc eur, což by znamenalo, že by byl Arshavin nejdražším hráčem v Arsenalu, ale playmaker není s touhle nabídkou spokojen

Reagovat
smazaný uživatel

Zrejme se jedna o hrubej tydeni plat. V rozhovoru se mluvi o cistejch castkach.

Reagovat
smazaný uživatel

Ide o to ze on vyzaduje 3,5 mega rocne cisteho,co je asi 7 mega hrubeho..pokial viem v Anglicku sa pri velkych platoch platia kurevsky velke dane ...aj 50%...takze 7 mega hrubeho je mesacne asi 120 000 libier...co nikdy nedostane,to dostaval Henry po rokoch oddanosti a prospechu..Takze ked ma byt rusak takyto pazravy, nech si zostane tam kde je...Bud hra fotbal pre potesenie alebo nech sa strci.80 000 mesacne satci na "zivobytie" velmi bohato...dovidenia rusak

Reagovat
smazaný uživatel

At to mas odkudkoliv, veril bych spis rediteli klubu...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

idiot....

Reagovat
smazaný uživatel

A to video u toho je uplne dojemny

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle se děla mediální hrdina, být malým fanouškem Zenitu tak mě to silně ovlivní a budu si myslet, že Šavu prostě musel odejít a že je to hrdina

Reagovat
smazaný uživatel

hrdina?

Reagovat
smazaný uživatel

Respektive, že on dovedl Zenit k UEFE a repre k bronzu - prostě, že je to hrdina, který má jenom kladné vlastnosti, aspoň takhle bych to chápal jako dítě...

Reagovat
smazaný uživatel

A nejsi? V poslední době se mi zdá, že se až moc projevuješ "dospěle"...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak řekněme, že mé chápaní je trochu výše než u dítěte...

Reagovat
smazaný uživatel

Opak jsem netvrdil...

Reagovat
$dolar$

No ted me napadlo ze bych se mel asi omluvit, posledni dobou se chovam jak dement

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Asi za to muz ta zmutovana chripka

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsme taky nachlazený a můj rozum mi zůstal, akorát jsem arogantní, ale to není na škodu

Reagovat
smazaný uživatel

Vítej v klubu...

Reagovat
smazaný uživatel

city nejako nereaguju newim preco nekupia pogrebnaka alebo arshavina penazi maju plnu rit arshavin chce velky plat zenit za neho velke penaze tak preco nekupa pogrebnaka alebo arshavina podla mna su obaja lepsi ako santa cruz ktory ma 27 rokov a pogrebnak ma 25

Reagovat
$dolar$

Arshavina nepotrebuji.

Reagovat
smazaný uživatel

a preco chcu potom santa cruza ? ved aj on je utocnik ako arshavin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

comu sa smejes?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tomu, ze Arsavin neni utocnik jako Santa Cruz

Reagovat
smazaný uživatel

srovnávat Cruze a Arsavina

Reagovat
smazaný uživatel

ale ja mam na mysli aj pogrebnaka a okrem toho by sa santa cruz prestupom do city pokazil

Reagovat
smazaný uživatel

"ved aj on je utocnik ako arshavin" - tady o Pavlovi není řeč

Reagovat
smazaný uživatel

ok ok ale pred tym som pisal aj o pogrebnakovi

Reagovat
smazaný uživatel

to je jedno

Reagovat
smazaný uživatel

úlet

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že ten přestup krachne!! Jen by tam dělal zbytečné dusno a blbou atmosferu

Reagovat
smazaný uživatel

a okrem toho by takeho pogrebnaka ziskali rychlejsie ako by mali dva tyzdne vyjednavat so santa cruzom

Reagovat
smazaný uživatel

to je komediant ted arsavin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele