Mistrovský Salcburk přebírá trenér Hütter

13.05.2014, 08:54
Aktuality
Rakouského mistra Red Bull Salcburk povede od nové sezony trenér Adi Hütter. Nahradí Rogera Schmidta, kterého nedávno angažoval Bayer Leverkusen.

Čtyřiačtyřicetiletý Hütter dosud v nejvyšší soutěži odtrénoval jedinou sezonu. V minulém ročníku dokázal vybojovat s nováčkem Grödigem překvapivé třetí místo a účast v předkole Evropské ligy.

V Salcburku už někdejší záložník působil jako hráč a také v roli trenéra juniorky. "Naším velkým cílem bude dostat se do Ligy mistrů a ve skupině si nejen zahrát, ale hrát v ní důstojnou roli," řekl Hütter. Milionářskému klubu se do prestižní soutěže dlouhodobě nedaří dostat. Loni vypadl senzačně v předkole s lucemburským Dudelange, v právě končící sezoně Salcburk nestačil ve stejné fázi na Fenerbahce.

V klubu si od nového trenéra slibují, že Red Bull bude pod jeho vedením předvádět útočný fotbal. "Herní filozofie, kterou diktoval v Grödigu, je blízká té naší. Chceme hrát dobrý fotbal a zároveň být úspěšní," prohlásil sportovní ředitel Ralf Rangnick. "Mám před sebou hodně úkolů, ale strach nemám. Je přirozené dávat si vysoké cíle," doplnil Hütter.

Autor: Radim Šantrůček / ČTK, transfermarkt.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
Pipo123

Adolf

Reagovat
Kucka

Reagovat
BrainBlender

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Filip12

zajímavý kouč

Reagovat
smazaný uživatel

SIEG !

Reagovat
10

jeho rodiče mají zajímavej smysl pro humor

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

nebo to jsou náckové

Reagovat
smazaný uživatel

Anšlus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele