Mistrem ukončené francouzské ligy je PSG

30.04.2020, 18:32
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (106)

Přidat komentář
Whitemedia

A Lyon je v háji..

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Vraj sa v tejto veci chystajú podať trestné oznámenie na vedenie francúzskej ligy. Inak taká divná sezóna pre nich. Mali aj dosť dobrých momentov a vyslovene nevybuchli. Tie body stratili najmä vďaka tesným prehrám práve s priamymi konkurentmi o pohárové priečky...

Reagovat
Seydou Doumbia

Právě že většina těch ztracených bodů byli totálně propadáky, kdy hráli jako někde v přeboru a rozum člověku zůstával stát nad tím, čeho ještě jsou schopní...sezona fungovala jen v LM, ale v lize ten tým neměl prakticky žádnou tvář

Reagovat
PH8

Reagovat
Pipo123

Dobrá blbosť

Reagovat
smazaný uživatel

Proč 3/4 odehraný

Reagovat
Liquid

Rennes do LM

Reagovat
kattos

Koubek se asi tluče do palice

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

s tim tragédem by se takhle vysoko neumístili

Reagovat
TheMally11

Reagovat
smazaný uživatel

ty vypadni hovádko vylízaný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný nevidím do všech jeho důvodů, ale ten přestup jsem nikdy nepochopil. Až na argument -lepší liga, je Rennes jako klub úplně jinde hlavně v posledních letech. Pořád s potencialem jít dál, když dobře vedenej je to stabilní klub top 7 ve Francii s účástí v EL. Mají za sebou během posledních 10 let několik silných týmů a slušné hráče. Vyhrál pohár a měl evropskou ligu a přestoupil do týmu, mezi jehož největší úspěchy se oficiálně řadí postup z 2.Bundesligy.

Reagovat
cetto

Já nechápu, proč toto furt dokola někdo vytahuje. Už se milionkrát všude psalo, že Rennais s ním už nepočítali na pozici jedničky, Mendyho měli domluveného půl roku předem a zaprvé Koubka chtěli zpeněžit a zadruhý Koubek chtěl chytat. Takže Koubek šel do horšího, protože lepší ho už nechtěli.

Reagovat
PH8

Fakt? Já to slyším poprvé, myslel jsem že to bylo Koubkovo rozhodnutí, že prostě nechtěl být už ve Francii. Nemáš nějaký odkaz k přečtení prosím?

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
REPLIKATOR

dobře mu tak

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
Neuminho92

110 milionů euro a ještě vstupenky ze zápasů, krása. To jsem zvědav kolik týmů odstartuje nový ročník Nevím proč se ještě nemohlo s rozhodnutím počkat a nemohli přijít s nějakým navrhem třeba šefove te ligy za vládou, za jakých podmínek by se dohrát mohlo/nemohlo. Takhle vláda vydá zákaz a to, že bude tak pulka týmů nejméně totálně v hajzlu s financema je jim uplně jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolosálna pičovina... ... Ale aspoň OM po rokoch v skupine LM

Reagovat
Pharrell

OL

Reagovat
Nikikrew

Slušná kravina

Reagovat
fff

Ak nie je mozne dohrat sezonu, tak ukoncenie s tym, ze sa necha tabulka tak ako je (alebo sa pojde podla priemeru bodov) je najnormalnejsie riesenie. Idealne nie, no taktiez nie je idealna situacia ako taka.

Reagovat
smazaný uživatel

Ti se nemažou se sestupujícíma.

Reagovat
Creespoo

Proč prostě nepočkají, nikdo neví co a jak bude za 2 měsíce.. Sezonu můžou ukončit vždycky, nikde není psáno že se v září rozjede nová sezona 20/21.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože frantíci..

Reagovat
Gazdo

Z tych vyspelych krajin je to fakt asi najhorsi narod

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Hector17

Obecně mi africké země nepřijdou jako vyspělé. Oni si to možná o sobě myslí, ale fakt nejsou.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel

Za doby apartheidu to tak mohlo zdanlive platit .. ve 21. stol. ma Afrika navrch pred vsemi ostatnimi svetadily a regiony .. mrkni kolik obyvatel je ve svetove stredni tride v Africe a pak kolik v CR btw:D:D staci kdyz si vyjadris pomer v procentech .. mozna prijdes na neco co ti unika;)

Reagovat
kilobyte

Jako že v Africe je větší podíl ve střední třídě a výš než v ČR? Kdo tam teda umírá na hlad a chudobu?

Reagovat
smazaný uživatel

Migranti z Evropy.

Reagovat
smazaný uživatel

a cesko kde je pres 10% obyvatel a tedy o neco vetsi % domacnosti v dluhove pasti. Kde mas pred soucasnou krizi nezamestnanost pod 5% jen diky tomu ze se do ni nepocitaji lide dlouhodobe vyrazeni ze soc. systemu, pak vezni a lidi co maji duchod na psychickou invaliditu a lidi kteri se ze systamu snazi vymanit (tech je samo tak malo ze nevytvori statistickou odchylku ale opomenout je nemuzes) a ta se ted diky postupnym krachum nejedne spolecnosti ci firmy min. zdvojnasobi. Zeme kde neni dost prostredku pro duchodovy system dnes natoz ve chvili kdy bude aktualni nam samotnym. Vetsina kapitalu je tu ze zahranicnich zdroju. Centralni banku mame rizenou (i kdyz to vetsina zemi) take zahranicnimi vlivy (cesi z ni nevlastni zhola nic ani obezivo ktere vydava - na kazde bankovce je jasne napsano ze je majetkem CNB ty jsi max jeji prozatimni drzitel .. pokud neveris natoc se na soc site jak tech par papirku ktere "vlastnis" likvidujes;) uz ti soud vysvetli jak to funguje) .. mimo to statni dluh se do konce roku 2025 zdvojnasobi jelikoz se ted rozkradaji statni dluhopisy kterym se pozmenila doba obchodovatelnosti a splatnost:D:D .. zmena zakona ma pry prinest do zeme penize realne se ale za desitky mil. korun start up-uji miliardari a my to postupne v nejblizsich letech budeme splacet skrz inflaci ..

Reagovat
kilobyte

Máš pravdu. Do pěti let očekávám velkou migrační vlnu z Evropy do Afriky.

Reagovat
smazaný uživatel

lol, ale chápu, že to nemyslíš vážně, tady se trollí vostošest

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.theafricareport.com/17210/where-africas-rich-live/

https://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2017/05/africa-poor-stealing-wealth-170524063731884.html

https://edition.cnn.com/2017/05/05/africa/africa-wealth-report/index.html

https://cpp-luxury.com/africas-number-of-millionaires-on-the-rise/

https://www.visualcapitalist.com/map-cities-hold-africas-wealth/

V Africe stejne jako JA extremne rychle stoupa pocet lidi ve stredni a vyssi svetove tride. Samozrejme zaroven pribyva chudych kteri nevidi za 12 hod prace denne ani 1USD .. Nicmene nejen Cina tam presouva veskerou vyrobu a technologie. To ze v Africe drime nejvetsi ekonomicky potencial si uvedomuje snad kazdy kdo ma alespon trochu prehled o tom jake maji nerostne zdroje oproti ostatnim kontinentum a jak rychle tam roste populace (nezadrzitelne). Popravde jsem hodne zvedav jak bude takova evropa cca v roce 2050 konkurovat s 650mil. obyvatel temer 3mld Africe, kde bude polovina obyvatel ochotna s usmevem delat dlouhe roky 72 hod smeny na tyden za 50USD na ruku .. Vzdelanosti nas dotahnou protoze ve vyspelych zemich o nej naopak klesa zajem a oni by si klidne nechali useknout koncetinu jen aby mohli dochodit alespon stredni stupen vzdelani. A pokud si nekdo mysli ze nas zachrani vynalezavost tak opravdu maji min. pocet globalne uzivanych patentu ale mrkni se na rozmanitost jejich kultur a kvalitu produktu co delaji a srovnej s cinou nebo ceskem. Kdyby napr. vstoupili na globalni trh s nabytkem zbankrotuji veskerou konkurenci a to zdaleka neni jedine odvetvi ve kterem to jsou tady schopni prevalcovat uz dnes ..

Reagovat
smazaný uživatel

JA je btw myslena Jizni Amerika ne ze by to neplatilo napr i o Mexicu, Belize a nekterych statech na stredu ...

Reagovat
kilobyte

Takže v Africe mají větší procento střední třídy, protože je tam půlka populace ochotná pracovat za třetinu naší minimální mzdy za dvojnásobný čas?

Reagovat
smazaný uživatel

tam patri lide s prijmem na hlavu v domacnosti nad 1800USD mesicne .. (cisteho) .. ano takovych lidi je v Africe vice nez v Evrope .. takze samo populace zvlast te s kupou deti se to netyka ale porad to co zbyde neni takova bida jako napr v CR ..

Reagovat
kilobyte

Můžeš mi říct z čeho čerpáš? Nejdříve mi tvrdíš, že polovina Afriky bude makat za 200USD a pak že velká část bere nad 1800USD.

Reagovat
smazaný uživatel

netvrdim ze velka cast .. Tvrdim ze to neprimerene vetsi pocet nez napr v CR o statech na vychod ani nemluve .. odkazu tu par vysse je ackoli to jsou jen mikro prehledy .. na tema ekonomika Evropy potazmo Afriky bude sepsano dat vic nez dost a kdo hleda najde;) Jo mame se v CR neporovnatelne lepe nez napr Somalci ale se spoustou mest bys menil. Napr jedno (ne-li nejdrahsi) nejdrahsich mest na planete je v Africke Angole a tam by si najem a jidlo mohlo dovolit stezi horni 1% obyvatel CR 


Reagovat
kilobyte

Ale ti nejbohatší nejsou střední třída. Ty články jsou o milionářích. Navíc se v nich píše, že Afrika drží jen 1% bohatství, i když mají 16% z celkové počtu obyvatel. Průměrně má kupní sílu 1.900USD, přitom světově je to 27.000USD.

Takže dost pochybuji, že mají větší střední třídu.

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.scmp.com/news/world/africa/article/3042762/living-africas-most-expensive-city-where-rents-rival-new-york-and

https://africa.com/most-affordable-and-most-expensive-african-cities/

https://www.reuters.com/article/us-africa-cities-chad/new-york-rents-in-the-sahara-living-in-africas-most-expensive-city-idUSKBN1YN03M

Takovy Chad 6mil. lidi zije v chudobe (min. plat 100USD/mesic) .. ale ma pres 18mil obyvatel (a kazdym dnem vic a vic) a ty najmy 2tis USD za 2+kk tam opravdu lide plati a poctem jich je vic jak v cele Praze a jestli si myslis ze maji jen na najem nebo zijou v cim dal vetsim dluhu a neresi se to tak gratulace .. napr. mas i dalsi staty a oblasti .. hold nemuzes vychazet z toho co ti cpe pred ksicht mass medialni sum ktery chce Afriku prezentovat jako chudou a potrebnou nasi pomoci .. ve skutecnosti je tam vetsina konfliktu rozdmychavana umele a za pomoci zahranicnich fondu prave proto aby jsme alespon chvili jeste mohli byt konkurence schopni .. nasi vnuci uz nebudou ..

Reagovat
kilobyte

Jak mi tohle má dokázat, že v Africe je větší střední třída? Že tam mají velká a drahá města nic nedokazuje.

Reagovat
smazaný uživatel

to nema smysl .. pokud neumis zaklady matematiky jako porovnat dve cisla s uplne rozdilnym radem vrat se na zakladni skolu;)

Reagovat
kilobyte

Ale ty dvě čísla kolik procent lidí je ve střední třídě jsi mě nedal? Jenom tady ukážeš články, které si možná ani nečetl. Protože kupní síla Afriky je oproti Evropě desetkrát menší. A to že mají pár drahých měst nic neznamená.

Reagovat
smazaný uživatel

rekl jsem ze tam je neporovnatelne vice obyvatel stredni globalni tridy nez v CR .. uz jen tim ze maji 16 mest drahsich nez Praha a nektere z nich i o dost drahsi nez metropole typu Paris je to celkem zretelne .. Jenom ti lepe situovani obcane v nich daji o mnoho vetsi cislo nez je pocet obyvatel v CR .. samo chudoba tam je cca u 40% obyvatel na takove urovni ze si to tezko dokazeme predstavit .. ale temer 20% africanu je na tom dnes velice dobre (mnohem lepe nez 99% cechu abys tomu rozumnel a bavime se o cisle nekde mezi 230-280miliony obyvatel .. kupni silu samo maji mensi nez Evropa kdyz jsou v ni kolonialni velmoci jako Anglie ktere zasadne vyvezli veskere bohatsvi az po zrna obili kdyz je museli opoustet (kolonie) take jim dost skodi IMF (international monatery found, world trade organization a dalsi vcetne jiz umele zminovanych konfliktu .. clanky cetl do jednoho ale ty nejak ignorujes jejich obsah nebo si jen natvrdli a prijde ti ze necely pul milion cechu co nezije v nouzi nebo jako socky neco znamena ..

Reagovat
kilobyte

Tady máš celosvětový porovnání průměrných platů:

https://www.worlddata.info/average-income.php

ČR 20k USD

Nejbohatší Bostwana skoro 8k USD

Nejlidnatější Nigérie (šestina celé Afriky) 2k USD

Možná tam mají i bohaté lidi, ale většina Afriky je chudá. V Chadu je průměrný plat 55 dolarů/měsíc. Takže třeba na jednoho člověka, který by bral 2 tisíce vychází tak 300 lidí s platem 50 dolarů.

Reagovat
smazaný uživatel

cesi maji prumer mesicne 1700USD jo? :D hele nejlepsi je ze muzes verit cemu chces ;)

za me jsou preci jen krapet smerodatnejsi burzovni indexy, hodnota nerostnych zdroju, sila pracovniho trhu, schopnosti a udrzitelnost rustu atp .. neprezentuji nazor ale fakta.

tahle diskuze nema moc smysl protoze je ignorujes jen kvuli neustalemu oponovani .. vytahl si za celou dobu jednu dost pochybnou stranku a to jeste z ocividne nesmyslnymi udaji .. ver cemu chces ale pokud mas ci budes mit potomky dbej na to at dojedou min. po doktorat jinak je dost mozne ze si v dospelosti nebudou schopni najit jakekoli uplnatneni.

Reagovat
kilobyte

V superhrubý mzdě to je 1700USD. Nerostný zdroje nic neznamenají. Venezuela má velká naleziště ropy a lidí jsou tam chudí. Naopak z těch nerostných zdrojů 99,9% obyvatel nic nemá a často kvůli tomu ještě trpí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
PH8

Reagovat
ratusek

Reagovat
risk je zisk

Však to udělali dobře. Mělo by to tak být všude.

Reagovat
smazaný uživatel

Neudělali. A doufám, že je ostatní nenapodobí.

Reagovat
nevros

Presne tak, mam pocit, ze politici maji kristalovou kouli, kdyz resi co bude za 2 a vic mesicu. Ale tady nikdo nevi, co bude za tyden.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PH8

Tebe by mě v tom případě bylo opravdu líto Juve o bod, Porto o bod, Barca o 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Juve a Barcu beru, ale Porto mě netrápí jako fanouška Sportingu. Dokonce jim ten titul přeju letos.

Reagovat
PH8

Moje chyba, myslel jsem že jsi fanoušek Benfiky

Reagovat
pobody's nerfect

Protože ještě potřebují mít 2 měsíce na stavkovani

Reagovat
Foppy

Z článku: "vláda až do září kvůli pandemii nového typu koronaviru zakázala všechny velké sportovní akce"

Reagovat
Creespoo

Já jsem to četl, jen mi nepřijde taktické ukončovat sezonu, když není jisté, že se další sezona rozehraje, respektive jak a kdy.

Reagovat
smazaný uživatel

No jasný. Ale stejně je lepší sezónu ukončit až v červnu/o prázdninách, než hned teď. Co když se náhodou situace razantně zlepší?

Reagovat
Gazdo

Reagovat
VojtovaChelsea

nechají to takhle sestupující nebo se budou ještě tahat někam vejš?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Elmas

Takže dorovnali Saint-Étienne v počtu titulů.

Reagovat
Seydou Doumbia

ASSE 10, svině 9

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
REPLIKATOR

Cože

Reagovat
smazaný uživatel

Velice brzké ukončení. S tím jediným nesouhlasím. Jinak udělení titulu za mě v pořádku. Opět jiná situace, jako v Nizozemsku. PSG vedlo zase o veliký rozdíl a nikdo by je nedohnal. Takže vše v pořádku. Teď záleží, co udělají ostatní týmy, zdali se s tím smíří nebo se někam odvolají, ale zase, 28 kol měli na to, aby zabojovali, všechny týmy až na dva mají po 28 zápasech. Život je holt kolikrát krutý, ale tohle je za mě spravedlivé. Okrást PSG o jasný titul by byl aspoň za mě nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

*měly

Reagovat
smazaný uživatel

Mě je francouzská celkem jedno, ale když se podívám třeba na postupy ze druhé tak tam to na těch prvních 2 zase tak jasný není...

Reagovat
smazaný uživatel

Viedli o 12b hralo sa o 30, oni o 33 tak "nikdo by je nedohral" je blbost...nasrac

Reagovat
Müllered

Gratulace PSG k titulu a teď ještě, aby ho nedostal Liverpool a virus bude mít na svědomí další tisíce mrtvých.

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
REPLIKATOR

20:49 Lyon chce žalovat vedení Ligue 1

Vedení francouzské ligy chce žalovat Lyon. Důvodem je předčasné ukončení sezóny a ponechání pořadí před jejím přerušením, načež Lyon ze sedmého místa bude poprvé od roku 1997 chybět v pohárové Evropě. (sport-express.ru)

Už je to tady

Reagovat
DieryVonry

Tak to ještě bude nějakou dobu Benzema v Reálu

Reagovat
Kuba408

Dá se to pochopit, že jsou nasraní a to měli hrát ještě finále poháru, kde by měli teoreticky šanci zabojovat, taky o evropu :D

Reagovat
Seydou Doumbia

nebo vyhrát LM, že...

Reagovat
Luc-Luc

Aulas nezvlada

Reagovat
RadekVonCZE

Panebože Aulas

Reagovat
smazaný uživatel

PSG ten titul věnovalo lidem v první linii v boji s koronavirem, takže by se jim neměl počítat do statistik.

Reagovat
LokoLFC

Ještě měli koupit balenou vodu a 2kg vlašáku s rohlíkama a odvézt to sestřičkám do nemocnice.

Reagovat
Luc-Luc

OM a Rennes v LM

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
Ferguson6

Remeš v EL

Reagovat
eleven11

RC Lens! Skvelí fanúšikovia a hlavne

https://fr.wikipedia.org/wiki/Derby_du_Nord#Supporters

Reagovat
Shevchenko

A mají pěkný stadion, na kterém jsem byl.

Lens počet obyvatel: 31 000

Kapacita Stade Bollaert-Delelis: 38 000

Reagovat
Stannis Baratheon

Drnovice počet obyvatel 1300

Kapacita: 6380

U Lens je, to dáno tím, že se nachází v hustě obydlené metropolitní oblasti kde je nalepené město na městě, a Lens je v podstatě jejich ligový zástupce, aby byli dohromady alespoň trochu konkurenceschopní.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz nemas na to dokoncit jeden projekt, nemel bys zacinat dalsi !

Reagovat
pobody's nerfect

Ja ja jippie jippie yeah

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele