Mintála čeká 2. rozlučka s Norimberkem

20.07.2012, 11:10
Aktuality
Bývalého slovenského reprezentanta a legendu nemeckého klubu FC Norimberg, "fantóma" Mareka Mintála, čaká ďalšia rozlúčka. Zajtra sa na easyCredit-Stadion predstaví uradujúci majster Bundesligy Borussia Dortmud a návrat do štruktúr klubu rodáka z Bytčice tak dostane status veľkolepý. Pozdraviť by ho malo asi 30 000 ľudí.

V uplynulej sezóne pôsobil Mintál v drese Hansy Rostock ešte ako aktívny hráč, ale klub napriek tomu zostúpil z II. Bundesligy o súťaž nižšie a tak sa bývalý hráč MŠK Žilina sťahuje opäť do Norimbergu, kde ešte bude hrať za rezervný tím a popritom pracovať na trénerskej licencii. V drese A-tímu ho však teraz čaká mimoriadna, už druhá rozlúčka, súperom bavorov bude tentokrát šampión z Dortmundu: "Keď mi to prvýkrát oznámil predseda klubu Martin Bader, pomyslel som si: Fantastické! Myslím si, že Dortmund je v ostatných dvoch rokoch najlepší nemecký tím. Hrá vynikajúci futbal a má skvelého trénera. Káder je skvele vyvážený na každom poste a ja sa už veľmi teším na tento duel. Diváci chcú vidieť kvalitný futbal s množstvom gólov. Mňa osobne by najviac potešilo, keby som jeden dal aj ja," povedal.

Jednu poctu už Mintálovi funkcionári klubu pripravili, bolo to pred rokom v máji, keď súperom mu vtedy bol tím z Hoffenheimu. Ten zvíťazil 2:1, ale to, čo predviedli fanúšikovia sa len ťažko opisovalo slovami: "Bolo to fantastické, nikdy na to nezabudnem. Tento klub a jeho fanúšikovia pre mňa zostanú navždy najlepšími v kariére i živote," doplnil Marek Mintál - najlepší strelec Bundesligy zo sezóny 2004/2005. Za Norimberg odohral v rokoch 2003 až 2011 celkovo 208 zápasov, v ktorých strelil 75 gólov. V rozlúčke si bude môcť vybrať spoluhráčov a na trávnik vybehne s tradičnou jedenástkou.

Autor: Ľubomír Hudačko / profutbal.sk

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

fantom

Reagovat
Xavi8

Jeden z mojich najoblubenejsich slovenskych futbalistov, ktorych som zazil.

Jednoznacne si takuto rozlucku zasluzi

Reagovat
smazaný uživatel

Sice jsem ho nikdy neviděl hrát, ale je to ten nejlepší hráč na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: co se dělo, že nebyl dokončen zápas mezi Kölnem a Regensburgem?

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, bouřka a tipáč to vyhodnotil jako vadu

Reagovat
smazaný uživatel

Vždy som rozmýšľal prečo nikdy nešiel do väčšieho klubu po sezone kráľa strelcov. To o neho nebol záujem, alebo mal k Norimbergu taký silný vzťah ?

Reagovat
smazaný uživatel

a dal ho

Reagovat
smazaný uživatel

ou jéé!! legenda a fantom průměrného německého klubu. By mě zajímalo kolk rozluček měl třeba Nedvěd.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele