Mintál se vrací do Norimbergu

02.05.2012, 14:45
Aktuality
Bývalý slovenský reprezentant Marek Mintál sa vracia do miesta pôsobenia, kde zažil najväčšie úspechy vo svojej kariére. S klubom z nemeckého Norimbergu sa dohodol na trojročnej spolupráci. Nepôjde však už o angažmán v A-tíme Bundesligy, ale v rezervnom mužstve.

Bývalý hráč MŠK Žilina je stále hráčom Hansy Rostock, ale keďže sa klubu v II. Bundeslige nedarilo a vypadol do tretej, zmluva so tridsaťštyriročným záložníkom končí. Po roku sa tak vracia do dôverne známeho miesta, podľa abendzeitung-nuernberg.de bude členom rezervného tímu v Regionallige a popri tom pracovať na trénerskej licencii. Tá by tak mohla byť reálna v roku 2013.

Mintál sa k návratu vyjadril krátko, ale výstižne: "Teším sa domov," reagoval Marek Mintál. Jeho poradca Peter Hammer dodal, že spolupráca ešte nie je stopercentne vybavená, no bude sa jednať už len o formalitu: "Najneskôr do štrnástich dní by malo byť všetko spečatené v písomnej podobe."

Najlepší strelec Bundesligy v sezóne 2004/2005, keď nechal za sebou také mená ako Klose, Berbatov, či Makaay odohral za bavorský klub počas deviatich rokov celkovo 208 zápasov. Vsietil 75 gólov a pred piatimi rokmi sa tešil aj zo zisku nemeckého pohára. V Hanse Rostock pôsobil od leta minulého roka, za budúceho treťoligistu sa presadil päťkrát.

Autor: Ľubomír Hudačko / sport.sk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

len si rob licenciu za pár rokov nech sa uživíš

Reagovat
smazaný uživatel

v 34 rokoch sa ešte kľudne mohol držať v základe Norimberku, škoda toho poklesu výkonnosti..

Reagovat
smazaný uživatel

Phantom

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele