Minelář Drobný veze na Skoty ranec starostí

29.08.2011, 12:33
Názory a komentáře
Česká stopa ve skončeném čtvrtém kole Bundesligy se jeví hodně nešťastně. Skoro jako obludná ťápota. Tedy hlavně ta spojená s Hamburkem, i když nic moc pozitivního nepřinesl ani další legionář z Leverkusenu...

Defenziva týmu ze severu Německa začíná být už tak trochu k smíchu. Co je horší, veze se s tím Jaroslav Drobný, brankář české reprezentace, kterou teď čeká klíčová fáze kvalifikace. Na Skoty si při Čechově absenci předpokládaný strážce brány národního celku veze pěkný ranec. Gólů a starostí. Tři a půl inkasované branky na zápas. Pomalu, aby si hledal v deníčku, kdy něco naposledy chytil. Němečtí novináři už jej pojmenovali "minelářem".

Nikdo v soutěži na tom není hůř. Ani druhý z hamburských Čechů David Jarolím nepomohl ke kýženému bodovému zisku v souboji celků ze dna tabulky. Nepomohlo ani to, že tým dvakrát vedl. Ambiciózní klub se s novým ředitelem Arnesenem stal jakýmsi podivuhodným mládežnickým odkladištěm Chelsea. Mix londýnských nadějí se zkušenými hamburskými matadory předvádí těžko stravitelnou fotbalovou podívanou, neskutečný herní chaos, z něhož zatím vzešel jediný získaný bod. Nic tak hrozného se neděje, zní přesto alespoň navenek od šéfů klubu.

Za gólmanem stojí kouč Michael Oenning, věří v jeho zkušenosti. Sám si zatím může blahopřát, že nezdařený start týmu do soutěže ještě ustál.

Nezadařilo se ani Michalu Kadlecovi v dresu Leverkusenu. Před reprezentační pauzou má jasno o tom, že si po dvou zápasech v národním týmu ten nejbližší ligový nezahraje. Trest za červenou kartu udělenou za faul na Götzeho jej nemine. Bayer může těšit, že s mistrovským Dortmundem v partii ne vždy karetně vyvážené uhrál bod za bezgólovou plichtu.

To větší radost si užívá Bayern Mnichov. Opět zvítězil, a to na půdě Kaiserslauternu díky hattricku útočníka Maria Gómeze 3:0. V součtu s LM vyhrál v pátém soutěžním utkání za sebou bez inkasovaného gólu. Manuel Neuer, letní brankářská posila ze Schalke, drží čisté konto 478 minut. Neinkasoval od De Camargovy trefy v prvním kole s Mönchengladbachem.

A ještě zmínka o dalších českých zástupcích: Roman Hubník se vrátil do základu Herthy a hned z toho bylo vítězství proti Stuttgartu. Tak aspoň něco málo slibného z pohledu reprezentace. Místo v základu má zdá se jisté Tomáš Pekhart z Norimberku, i když poslední výhru nad Augsburgem obstaral jeho kolega z ofenzivy Esswein.

Freiburg se stoperem nereprezentantem Pavlem Krmašem doma porazil 3:0 Wolfsburg, na jehož lavičce na první start v novém ročníku čeká Jan Polák. Zatím marně stejně jako na Bílkovu pozvánku do národního týmu. Nedočkal se jí ani Jan Morávek. Po skvělém rozjezdu do sezóny zůstává v Schalke stranou. Jeho spoluhráči po úspěšné pohárové resuscitaci s HJK Helsinky jako první udolali i hit letošní bundesligy, Borussii Mönchengladbach. Jediným neporaženým celkem tak zůstává Hannover, Mohuč se Zdeňkem Pospěchem mu ale sebrala aspoň bod.

Autor: Václav Procházka / redakce české verze Eurosportu

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že ve Skotsku bude chytat Laštuvka A klině vyzkoušet i toho Bolka ze Senice, ze Slovenska jdou na něj skvělé reference...

Reagovat
naheCZ

prej má jít do Newcastlu (Bolka)

Reagovat
smazaný uživatel

tam si nekopne

Reagovat
Mastný Chobot

stačí keď pochytá.

Reagovat
smazaný uživatel

(bolka)??co to znamená to je jeho přezdívka ?

PS:Jmenuje se Bolek když už

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Laštůvka na tom není o moc líp, teďka dostali doma čtyrku od Dynama

Reagovat
domingo

Kdo tyhle bulvarni hemzy pise?

Reagovat
smazaný uživatel

s tím Drobným to sice je přehnané, ale jinak...

Reagovat
domingo

Nevim no, prijde mi, ze to ma naprosto nulovou informacni hodnotu a navic debilni nadpis. Takovy clanek na sport.cz.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Reagovat
smazaný uživatel

a proč by článek stůj, co stůj měl mít informační hodnotu? glosy a zamyšlení mají v žurnalistice své nezpochybnitelné místo

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě on chytne zrovna třeba proti Bayernu další 3-4 goly,ale hned je z něj minelář za 2 chyby

Reagovat
smazaný uživatel

To je prostě úděl brankářů. Celý zápas musíš být v pozoru, stoprocentně soustředěný, musíš si dávat pozor, aby ses udržoval v tempu... pak přijde jeden ostřejší zákrok po půlhodině, brankář je ztuhlý, ještě dostane přes hubu, protože udělal chybu. On může udělat jednu, střední záložník deset, ale ve výsledku je pokažený zápas vždy vina brankáře.

Reagovat
smazaný uživatel

Páni a dámy, potrebujem od Vás radu. Kde sa dajú bez problémov stahovať záznami zápasov v HD resp. v dobrej kvalite z rôznych líg?

Ďakujem.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
maras93

Každý dělá chyby. To rýpání do českých brankářů je už únavné. Každý na ně plive, když nemají zrovna svůj den nebo nejsou zrovna v dobré formě, ale že kolikrát předvedli skvělé zákroky, díky kterým ten tým vyhrál, na to už každý zapomene snadno.

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem, super

Reagovat
smazaný uživatel

To patrí tebe kancik !

Reagovat
smazaný uživatel

Jak málo stačí k radosti... Není zač.

Reagovat
smazaný uživatel

Drobný byl měl chytat

Reagovat
djwenca

Bulvár - bohužel jsou tady takový,kteří nejenom že se nedívaj na zápasy, ale nečtou ani tady ty články a jen díky nadpisu pak napíšou - A TO HO CPETE DO REPRE JO?

Reagovat
smazaný uživatel

tak třeba já jsem to psal ještě před posledním zápasem kdy udělal tu/ty chyby

Reagovat
Tomanatura

Reus si za reprezentaci znovu nezahraje

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
Tomanatura

Mně už to k pláči nepřijde

Reagovat
JozkokozleJ

Tak zas ceske reprzentacne okienko Bundesligy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele