Milánští bědují nad koncovkou. Rooney: Zasloužená výhra

17.02.2010, 10:49
Aktuality
Osmifinále Ligy mistrů mezi AC Milán a Manchesterem United se muselo fanouškům líbit. K vidění byla spousta šancí a také pět gólů. Méně radosti ale měli domácí příznivci, kteří museli přijmout prohru rossoneri 2:3, přestože milánský tým měl více šancí.

Milán začal dobře, už ve třetí minutě skóroval Ronaldinho. Pak ale třikrát přesně střílel Manchester, konkrétně Scholes, Rooney a znovu Rooney. AC v závěru korigoval Seedorfem.

"Myslím, že jsme v prvním poločasu hráli opravdu dobře. Dali jsme první gól a měli nejméně tři další dobré šance," hodnotil zápas domácí záložník David Beckham. "Ve druhém poločasu měl hodně šanci soupeř a bohužel pro nás byl produktivnější. Naštěstí se trefil i Clarence, takže je boj pořád otevřený."

Beckham nastoupil proti svému bývalému klubu, v odvetě se představí na Old Trafford, kde hrál do roku 2003. "Bude to úplně jiný zápas než dnes. Pro nás bude klíčové, abychom proměňovali šance," uvedl anglický záložník. "Já osobně se velmi těším. Už první zápas měl skvělou atmosféru a fanoušci byli výborní. V Anglii to bude podobné, jen bych si přál lepší výsledek."

V táboře hostí vládla spokojenost, Manchester může jít do odvety s dobrými vyhlídkami na postup do čtvrtfinále. "Začátek byl pro nás zklamáním, ale dokázali jsme se vrátit do zápasu. Ve druhém poločasu jsme se zlepšili a celou dobu byli lepším týmem, konečný výsledek jsme si plně zasloužili," prohlásil útočník Wayne Rooney.

Ani manažerovi United Alexi Fergusonovi se nelíbil začátek zápasu. "Byl to doslova katalog chyb. Začátek domácím hodně pomohl a my jsme znervózněli. Naposledy jsme tu dostali dva rychlé góly a už to opět vypadalo špatně. Tentokrát jsme se ale oklepali a nakonec to bylo dobré," prohlásil skotský kouč.

"Klíčovou věcí pro nás byla lepší práce s míčem a hlavně jsme dokázali využít Rooneyho. Cítil jsem, že by mohl na Milán platit a dnes byl fantastický," chválil Ferguson. V závěru zápasu dostali hosté branku a přišli o vyloučeného Carricka. "Byl to karneval, to se už nemělo stát. Teď musíme zvládnout naši práci na Old Trafford a postoupit," doplnil.

Autor: Radim Šantrůček / football365.com

Komentáře (338)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele