Mikel si pochvaluje změnu atmosféry po odchodu Mourinha

22.02.2016, 19:09
Aktuality
Obrat k lepšímu nastal nedávno pro Johna Obiho Mikela. Nigerijský záložník se na podzim pod vedením Joseho Mourinha mohl těšit jen ze sporadické akce, pod Guusem Hiddinkem už ovšem tradičně neschází v základní sestavě. A z výměny trenéra prý dle Mikela těží celá kabina...

"Hned v první den, jakmile Guus přišel, se atmosféra změnila. Hráči se cítí uvolněněji, vědí, co se po nich chce, a svou práci vykonávají ve větším klidu," tvrdí 28letý Mikel, který po změně režimu nechyběl v základní sestavě pro sedm ligových kol v řadě.

"Lidem rozdělil povinnosti a očekává, že si je osvojí, a zasazuje se o to, že je budou plnit způsobem, jaký je jim blízký. Nestará se o cizí záležitosti," vypočítává dále nigerijský středopolař, patrně v narážce na Mourinhova extempore před novináři.

Konkrétně John Obi Mikel tedy nemá důvod si na Guuse Hiddinka stěžovat a důvěru mu ostatně vrací vrchovatě; v minulém týdnu vstřelil potenciálně rozdílový gól na půdě PSG.

A rozkvést by mohl třeba i Eden Hazard, jenž se včera při debaklu Manchesteru City v FA Cupu (5:1) podílel na třech brankách - tedy stejném množství gólů, které dohromady obstaral na prostoru předešlých 24 zápasů.

Proto není divu, že si Mikel - už celou dekádu člen kádru Blues - velmi přeje Nizozemcovo setrvání. A dle svých slov v tom rozhodně není sám. "Chci, aby zůstal. Je to záležitost majitele, klubu a vedení. Oni budou muset rozhodnout. Ale pokud se zeptáte hráčů, 98 nebo 99 procent z nich si bude přát jeho setrvání," nepochybuje Mikel.

Zdali Hiddink bude v čele londýnského velkoklubu pokračovat i po konci sezony, to je zatím ve hvězdách a závisí to mimo jiné na veteránově vlastním úsudku. Sám John Obi Mikel by každopádně zůstat měl. Momentálně je na Stamford Bridge vázán do léta 2017, přičemž dle informací Mirroru již jedná o prodloužení stávající smlouvy.

Autor: Tomáš Daníček / africanfootball.com, transfermarketweb.com

Komentáře (477)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele