MIKEL MUSEL HRÁT, VYHROŽOVALI RODINĚ

10.02.2007, 11:24
Aktuality
Jon Obi Mikel odehrál v úterý celých devadesát minut z přátelského utkání proti Ghaně. Tento fakt hodně rozezlil manažera Joseho Mourinha, podle jehož slov měl nigerijský záložník poraněný stehenní sval. 19letý fotbalista Chelsea nyní objasnil, proč nastoupil...

Jeho rodině totiž po oznámení Joseho Mourinha začalo být vyhrožováno smrtí. "Nigerijští fanoušci vyhrožovali mé rodině. Myslí si, že jsem si v reprezentaci začal vybírat zápasy. Stále jsou rozzlobení, že v říjnu nabudu hrát v Lesothu v kvalifikaci o Africký pohár národů. Jenom pár lidí ví, jak moc jsem to měl doma v poslední době složité. Zkrátka jsem nemohl riskovat. Je to hanba, všechno se ubírá špatným směrem, ale pouze Bůh ví, co by se stalo s mojí rodinou, pokud bych v tom zápase nenastoupil," prozradil údajně Mikel v rozhovoru pro bulvární deník The Sun.

Manažer Jose Mourinho na konci minulého týdne ohlásil Mikelovo zranění. Letní posila z Lynu Oslo odehrála pět zápasů v řadě a stěžovala si na bolesti ve stehenním svalu. Portugalský kouč nechtěl nic riskovat a svému svěřenci naplánoval dvoutýdenní odpočinek.

"Jestli byl Jose Mourinho naštvaný? Určitě. Byl mým postojem hodně zklamaný, snad se mi podaří mu to vysvětlit. Doufám, že pochopí, co se mohlo stát a pod jakým tlakem jsem se ocitl. V našem posledním zápase proti Charltonu jsem cítil bolest, a tak jsem se rozhodl úterní utkání vynechat. Vysvětlil jsem to funkcionářům nigerijského týmu, když se objevily výhrůžky, promluvil jsem si s klubovým lékařem, podle jehož tvrzení mé tělo přestávku nepotřebovalo," pokračoval dále Mikel, který však nakonec musel odehrát více, než původně zamýšlel.

"Doktor mi řekl, že pokud opravdu musím hrát, bude to nejdéle na jeden poločas. Jenomže kvůli zraněnému lýtku nemohl nastoupil Wilson Oruma z Marseille a vše se tak hodně zkomplikovalo. Ze strany nigerijských funkcionářů na mě byl vyvíjen velký tlak a i když jsem se jim to snažil vysvětlit, neposlouchali mě," uzavřel svůj smutný příběh Mikel.

V Chelsea se v posledních letech stává tradicí, že je někomu vyhrožováno smrtí. Minulý rok měl kvůli románku s modelkou Keeley Hazellovou podobné problémy záložník Joe Cole. Na Stamford Bridge se bojí cestovat i fotbalisté soupeřova týmu. V utkání s Readingem se újmy na zdraví obávali obránce Royals Ibrahima Sonko a záložník Stephen Hunt, kteří na podzim zranili oba brankáře Blues - Petra Čecha a Carla Cudiciniho.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

smutné..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, jestli je to pravda, tak je to šílený, ale nechávám si rezervy na to, že Mikel kecá, už několikrát se tak zachoval...

Reagovat
HOST*1860

stava tradici? kdyz se neco stane dvakrat je to tradice?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele