Micoud ukončil kariéru

18.09.2008, 11:16
Aktuality
Johan Micoud již nikdy nezasáhne do soutěžního zápasu. Francuzský záložník a mistr Evropy z roku 2000 si nedokázal v létě najít nového zaměstnavatele, a tak se v 35 letech rozloučil s aktivní kariérou...

"Toto je ten pravý moment pro to přestat hrát," řekl Micoud v rozhovoru pro francouzský deník L’Equipe.

Micoud během své kariéry hrál například Cannes, po povedeném působení v Bordeaux pak přestoupil do Parmy. Z Itálie následně zamířil do Werderu, v jehož dresu se stal jednou z největších hvězd německé nejvyšší soutěže. Brémy poté opustil před dvěma lety, aby se vrátil do Bordeaux. Druhé působení v Girondins pro něho už tak úspěšné nebylo a v létě letošního roku mu nebyla prodloužena smlouva.

Micoud s Bordeaux v roce 1999 slavil mistrovský titul, o pět let později pak Werderu výraznou měrou pomohl k německému double. Ve francouzské reprezentaci nastoupil jenom k sedmnácti zápasům, což bylo velkou měrou zapříčiněno tím, že Micoud patřil do stejné generace jako legendární Zinedine Zidane. V roce 2000 byl součástí týmu, který v Belgii a Nizozemsku vybojoval titul mistra Evropy.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
bakasa

Pamatuju si jak jsem jednou čekal na tiketu na poslední zápas Brémy proti někomu(to už si nevzpomínám)na cca 11000,- ,měl jsem poločas na Brémy a když už jsem jsem trhal tiket tak tam Johan v nastevení 1.poločasu vymetl z přímáku šibenicu

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi dobrý hráč. Zvlášť ve Werderu měl opravdu povedené roky.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím, je to škoda,mohl eště nějaký ten rok hrát

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, že už skončil ve Werderu hrál výborně!!!

Reagovat
smazaný uživatel

vynikající hráč, řekl bych že ještě rok mohl v Bordeaux odkopat . Postavili se k němu špatně jako k ikoně klubu ....

Reagovat
smazaný uživatel

skvely futbalista,tvorca hry, malo doceneny.Mohol hrat v dobrej forme este tak 1-2sezony.Na fr.prvu ligu urcite ma.

Reagovat
smazaný uživatel

skvělý hráč,,,škoda že končí

Reagovat
smazaný uživatel

Mel fakt smulu ze je ze stejne generace jak Zidane,protoze vice strartu za repre by mu podle me jeste vice vykonostne prospelo.

Reagovat
honziss

Fotbalista vynikající, o tom žádná. Nicméně Werder si po jeho odchodu koupil Diega, takže na něj fanoušci zapomněli asi rychleji, než kdekdo očekával. V Bordeaux hrál taky dobře, nicméně za ikonu Girondins bych ho nepovažoval. To by tam musel odehrát své nejlepší roky a odehrát aspoň 10 sezón na špičkové úrovni. A v repre měl opravdu smůlu, že byl "ten horší" z možná nejlepší generace Francouzů.

Reagovat
smazaný uživatel

vynikající hráč. budeš nám chybět johane

Reagovat
smazaný uživatel

Jako fanousek Brem nemuzu dodat nic jineho nez li SKVELY FOTBALISTA.Pro me jeden z nejlepsich. I diky tobe je Werder Bremen tam kde je DIKY!!!

Reagovat
Yanek

Můj velkej oblíbenec...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele