Michael Laudrup již není manažerem Swansea

04.02.2014, 21:01
Aktuality
Swansea City bude mít po roce a půl nového manažera. Ze své funkce byl totiž dnes odvolán Michael Laudrup, ačkoliv předseda waleského klubu Huw Jenkins ještě včera nechtěl od odvolání dánského lodivoda nic slyšet. Mužstvo dočasně povede kapitán Garry Monk...

Swansea z posledních deseti zápasů v Premier League vyhrála jediný a v našlapané dolní polovině tabulky má k dobru na sestupové pozice pouhé dva body. O víkendu ji čeká derby s Cardiffem, ve kterém mužstvo z lavičky povede Garry Cork.

"Je to rozhodnutí, které jsme udělali velmi neradi, ale které je v souladu s nejlepšími zájmy Swansea City a jejích fanoušků. Je to poprvé za téměř deset let, kdy jsme se rozloučili s manažerem touto cestou," uvedl Huw Jenkins, který ještě včera nechtěl o změně na lavičce ani slyšet.

Devětačtyřicetiletý Laudrup přišel na Liberty Stadium v létě 2012 a loni s klubem vyhrál ligový pohár, díky němuž se tým kvalifikoval do Evropské ligy. Někdejší dánský reprezentant dříve vedl Mallorcu, Spartak Moskva, Getafe a Brøndby.

Autor: Petr Vaněček / bbc.co.uk

Komentáře (850)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele