Mexiko ve finále porazilo Panamu a podeváté vyhrálo Gold Cup

17.07.2023, 08:20
Aktuality
Oslavy mexických repreezntantů (© AFP)

Mexiko podeváté vyhrálo Gold Cup. V nedělním finále mistrovství Severní a Střední Ameriky porazilo 1:0 Panamu. Jediný góly zápasu dal v 88. minutě Santiago Giménez.

Mexiko se ve finále představilo potřetí za sebou a na trůn se vrátilo po čtyřech letech, když v roce 2021 podlehlo v boji o zlato USA. Titulem alespoň částečně odčinilo nevydařené mistrovství světa, kde poprvé od roku 1978 vypadlo už ve skupině.

Mexiko k titulu dovedl dočasný kouč Jaime Lozano, který se reprezentace ujal před měsícem a smlouvu měl pouze pro Zlatý pohár. Co bude s koučem dál, zatím svaz neoznámil.

Lozano by však rád pokračoval, mimo jiné i proto, že Mexiko bude spolupořádat mistrovství světa v roce 2026. "Moc rád bych byl u toho, je to můj sen. Když u toho budu, udělám pro úspěch všechno. Když ne, budu týmu aspoň fandit," prohlásil.

Panama naopak ani potřetí ve finále neuspěla. O titul si neúspěšně zahrála také v letech 2005 a 2013. "Tým bojoval do posledního dechu a nemůžu hráčům vůbec nic vytknout," řekl trenér Thomas Christiansen.

"Hráči si někdy po prohraném finále sundávají stříbrné medaile, ale já jsem jim řekl, že by naopak měli být pyšní na to, co tady dokázali a jaký fotbal na turnaji hráli," přidal dánský kouč.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
shitcool

Skvělé výkony Mexika na Gold Cupu jsou jasným ukazatelem toho, jaký potenciál má tento tým. Vzpomeňme, že finálové vítězství bylo zajištěno gólem v posledních minutách zápasu, což ukazuje na mentalitu bojovníků, kterou má mexický tým.

Co se týče trenéra Lozana, zdá se, že jeho krátkodobé vedení týmu přineslo mnoho pozitiv. Jeho touha pokračovat v roli trenéra, zejména s blížícím se mistrovstvím světa v roce 2026, by mohla znamenat, že by Mexiko mohlo pokračovat ve svém vzestupu.

Také stojí za zmínku, že toto vítězství je pro Mexiko jakýmsi vykoupením po nevydařeném mistrovství světa. Je to důkaz toho, že i po pádu je možné vstát a vrátit se silnější.

Na závěr bych řekl, že tato výhra zvedne morálku mexického týmu a jejich fanoušků a poskytne jim motivaci, kterou potřebují k dalšímu rozvoji. Důležitý je také vliv, který může mít tato výhra na další generaci mexických fotbalistů, kteří vidí, jak se jejich národní tým zvedá z těžkostí a dosahuje úspěchu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
sound la

Reagovat
Top5scout

Mexiko a vzostup? Veď keby USA poslali to najsilnejšie, tak si neškrtnú, ako tomu bolo pri ich poslednom zápase.

Reagovat
inferno08

Jsi drzý čert!

Reagovat
misomy6

V tom zapase si to o mna Mexičania pokazili… provokácie a zákroky ako z poslednej ligy na dedine…bohužiaľ Mexico

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FruFru

To psalo AIčko ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Už tu bylo takových komentů více.

Reagovat
Seydou Doumbia

nikdo nečte příspěvky, skoro nikdo neposlouchá podcasty a brzy ani nikdo nebude psát komentáře no

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
PBLead

Přiznávám, že zajištění finálového vítězství gólem v posledních minutách zápasu skutečně ukazuje na bojovnou mentalitu mexického týmu. To je vlastnost, kterou si vážím a která je nezbytná pro úspěch v jakémkoli sportu.

Nicméně, je třeba si uvědomit, že spoléhání na poslední minutové góly může být rizikové a nepředvídatelné. Závislost na takových dramatických momentech naznačuje, že mexický tým možná není schopen udržet si vedení během celého zápasu a spoléhá se na šťastné okolnosti.

Jsem přesvědčen, že pro dlouhodobý úspěch je důležité vybudovat taktickou disciplínu a schopnost udržet si vedení během celého zápasu. To vyžaduje pevnou obranu, efektivní útoky a schopnost kontrolovat tempo hry. Pouze spoléhat se na dramatické momenty může být neudržitelné a vystavit tým zbytečnému riziku.

Tím nechci zpochybňovat důležitost bojovnosti a vášně v týmu. Ty jsou klíčové pro překonávání překážek a dosahování úspěchu. Nicméně, je také důležité vybudovat stabilní základy, které týmu umožní kontrolovat hru a efektivně soutěžit na mezinárodní úrovni.

Mexický tým má skutečně potenciál, který se projevil na Gold Cupu. Je však důležité, aby se nezaměřoval pouze na dramatické okamžiky, ale aby pracoval na svém herním stylu a taktické konzistenci. Takový přístup by mohl vést k dlouhodobějšímu úspěchu a posunout Mexiko mezi světovou fotbalovou elitu.

Reagovat
shitcool

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
alias

Mexiko mě herně příliš nepřesvědčilo přestože turnaj vyhrálo. Překvapilo mě Haiti a Guatemala. Jinak turnaj měl zajímavou úroven a hrálo se většinou velice útočně, zejména v základních skupinách.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele