Mexiko před Gold Cupem trápí zranění opor i špatná forma

02.07.2015, 19:42
Aktuality
V Mexiku by si zřejmě dovedli představit mnohem vydařenější přípravy na blížící se Gold Cup. Ten začíná již za týden, přičemž El Tri v posledních dvou dnech ztratili dvě klíčové opory v obránci Héctoru Morenovi i útočníkovi Javieru Hernándezovi, mezitímco se dál potýkají s mizernou formou...

Jako první z nominace vypadl 27letý stoper Héctor Moreno, kterému se vrátily problémy se zánártní kůstkou. Tu mu operovali již před šesti lety a nyní bude dle doktora mexické výpravy potřeba implantát při dalším zákroku vyndat.

Pro Morena jde tak o další smolný konec sezony; tu loňskou završoval na mistrovství světa, kde si v závěrečném mexickém vystoupení na turnaji zlomil holenní kost. Tentokrát tedy do dění šampionátu vůbec nezasáhne a na soupisce ho nahradí Oswaldo Alanis z Chivasu.

Možná ještě větší oslabení potom pro El Tri představuje čerstvá ztráta v pohodě hrajícího střelce Javiera Hernándeze, který si z Gold Cupu 2011 odnesl zlatou kopačku pro nejproduktivnějšího kanonýra. Tehdy při poslední zlaté jízdě svého národního týmu nasázel úctyhodných sedm branek.

Letošní edice se však populárního Chicharita týkat nebude. Javier Hernández totiž během včerejšího přátelského duelu s Hondurasem v souboji s Beckelesem nešťastně dopadl na pravé rameno a následně se potvrdily ty nejhorší obavy ze zlomeniny klíční kosti.

"Je to těžké, mohlo se to stát každému z nás, ale je to Chicharito a my moc dobře víme, co to znamená - je naším střelcem, naším nejlepším hráčem," smutnil po bezbrankové remíze další mexický tahoun Andrés Guardado.

U obou zraněných hráčů lze takto navíc pravděpodobně hovořit o tom, že byly zhaceny jejich plány na letní přesun.

Javier Hernández v uplynulé sezoně hostoval z Manchesteru United v Realu Madrid a hovořilo se o jeho trvalém odchodu, místo toho však hrotový útočník kvůli měsíční rekonvalescenci zmešká i začátek letní přípravy. Héctor Moreno z Espanyolu byl potom spojován s transferem do AC Milán.

Pro Mexičany jde o zvláště nepříznivé zprávy vzhledem k tomu, že stále ještě ladí formu a zatím se rozhodně nezdají být na turnaj adekvátně připraveni. Trenér Miguel Herrera v nedávných přátelských zápasech vyzkoušel systémy se třemi i čtyřmi obránci a různými počty středopolařů, aby nakonec žádný uspokojivý recept nenašel.

Koučovo experimentování se podepsalo mimo jiné pod to, že El Tri nyní čekají na výhru už sedm mezistátních utkání v řadě. Za to na druhou stranu může také nevydařená Copa América s ‘béčkovým’ výběrem, z něhož na preferovaný Gold Cup cestuje pouze šikovný ofenzivní záložník Jesús Manuel Corona.

Na kontinentálním šampionátu pro celky ze střední a severní Ameriky Mexičané touží napravit minulý semifinálový nezdar s podceňovanou Panamou. Devítinásobní mistři tento ročník vykopávají 10. července s Kubou.

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

škoda, mexiku jsem přál. Viděl někdo hrát Carlose Fierra?

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Mám ich síce rád, ale musím držať palce Jürgenovi, ten borec s Amíkmi dokàzal nemožné a ďalší úspech si zaslúžia....Herrera aspoň finále

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam že to vyhra Herrera,len amici to nesmu vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Čo pre nás chystá EF ku Gold Cupu?

Reagovat
fantomas

Emmm těžko říct, možná ještě nějaký preview, ale určitě nic extra, co se celýho turnaje týče.

Reagovat
xhejl

nestíháte? tohle by náhodou bylo ohromně zajímavé...

Reagovat
fantomas

Spíš si nejsem uplně jistej tim, že by o to byl zájem. Ale něco asi podniknem nakonec

Reagovat
oli9

Tak GC šel vždycky tak nějak mimo mě. Nechápu tam ty pozvané týmy třeba Brazílie, Kolumbie , Peru které tam v minulosti několikrát startovali. Něco o tom bych určitě přivítal na eurofotbalu

Reagovat
Bayernista18

USA!

Reagovat
smazaný uživatel

to je tak kdyz se vykasles na mnohem prestiznejsi copu ameriku.. USA jasnej winner

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele