Mexiko načalo obhajobu na Gold Cupu vítězně, Curaçao prohrálo

10.07.2017, 09:17
Aktuality
Dnešní porce zápasů Gold Cupu nabídla první vystoupení obou předloňských finalistů. Obhájci z Mexika si poměrem 3:1 poradili se Salvadorem a roli favorita potvrdila také Jamajka, která Curaçau vrátila dva týdny starou porážku z finále Karibského poháru a zvítězila 2:0...

Nutno podotknout, že Jamajka byla tehdy bez většiny svých největších opor, a to se dnes brzy ráno potvrdilo. Curaçao sice při svém prvním vystoupení na šampionátu od roku 1973 vzdorovalo až do 58. minuty, pak už ale na gól odpovědět nedokázalo ani za pomoci žolíka Slávisty Gina van Kessela, který střídal jako první.

V druhém utkání se tentokrát Mexiko vyhnulo blamáži z roku 2013, kdy coby úřadující šampion zóny CONCACAF nezvládlo vstup do turnaje a podlehlo Panamě. Tentokrát i s "béčkem", neboť největší hvězdy startovaly na Konfederačním poháru, převezlo Salvador.

Klíčem k mexickému úspěchu se ukázal být 29letý křídelník Elías Hernández, který jeden gól vstřelil a na zbylé dva asistoval. Od svého debutu roku 2010 přitom dosud Hernández v národním týmu plnil úlohu okrajového hráče, dnes však zlobil na levém i pravém křídle a blýskl se krásným vítězným volejem.

"Máme novou generaci hráčů a ti si musejí zvyknout na takovéto zápasy. Naším cílem je, aby to alespoň někteří z nich dotáhli na mistrovství světa," řekl asistent trenéra Mexika Luis Pompilio Páez, který dnes na lavičce Mexika plní vedoucí úlohu kvůli trestu hlavního kouče Osoria.

Autor: Tomáš Daníček / espnfc.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
Posledni Kovboj

Van Kessel Buntes

Reagovat
smazaný uživatel

Chválím normální nadpisy

Reagovat
smazaný uživatel

Mexiko

Osobne si myslim zeby to tohto roku mohla daleko dotiahnut aj Costa Rica

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš Kostarika?

Reagovat
smazaný uživatel

igen

Reagovat
Inter Eterno Amore

Meixko tam má prakticky ligoý výber .. určite to dáva šancu kostnatným riciam a pod. teamom druhého sledu

Reagovat
smazaný uživatel

A ligovy vyber tam ma aj USA, co je tiez skoda

Reagovat
smazaný uživatel

Curaçao vzdorovalo? Zápas jsem neviděl, ale statistika říká, držení míče 57%-43%, střely na bránu 6-6, střely celkem 21-13.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, vzdorovalo, mělo tak 5 - 7 strel na bránu

Reagovat
smazaný uživatel

autor ctk takze ten zapas nevideli a ani si ty statistiky nejsou schopni prphlednoit..

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak autor tomas danicek, to je to same..

Reagovat
fantomas

Reagovat
Azza

Reagovat
andrew96

Kde je zmínka o GvK? My chceme ČTK!

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak tam je

Reagovat
andrew96

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Neuminho92

Jsem zvědav jak dlouho vydrží Kessel ve Slavii, podle mě nejvyšší čas aby udělal pápá, hráč který nehraje základ ani za Curacao ve Slavii, neprosadil se koneckonců ani v Polsku Trener Curacaa radši nechá hrát borce ze slovenské ligy Jangu, Nepomucana který byl loni rád za 2. portugalskou nebo Hooie, který toho za poslední dva roky víc promarodil než aby hrál a stejně se prosadil jen ve 2. nizozemské... Očividně hráč jenom do počtu. Jinak jsem včera zapl ten přenos na druhou půlku a Kessela jsem u balonu moc neviděl. Byl to takový zápas o hovně, který měl skončit 0:0 ale největší hvězda Curacaa v bráně si nechala dát celkem směšný gol a pak už Jamajka jen bránila a hrála na protiutoky no mohli dát i více branek z těch protiutoku, bohužel jejich kombinace a umění s míčem byli na urovni naší druhé ligy, takže asi tak a bůhví jestli vůbec to.

Reagovat
rezba

Bohužel Jamajka šťastnějším. Na druhou stranu hráči z Jamajské ligy dokázali uhrát vyrovnanou partii s hráči jako Cuco Martina nebo Bacuna. Smutné. Ve finále Karibského poháru rozhodl golman Jamajky, včera Room.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele