Mexičanům má vrátit lesk opět Aguirre

04.04.2009, 15:46
Aktuality
Jenom několik týdnů byl bez práce Javier Aguirre. Bývalý kouč Atletika Madrid se včera večer stal novým trenérem mexického národního týmu, o jehož kormidla nahradil Švéda Svena-Görana Erikssona...

"Toto jmenování bylo odsouhlaseno prvoligovými kluby a výborem národního týmu," stojí v prohlášení tamního svazu.

Aguirre se vrací do důvěrně známého prostředí, mexický kouč svou reprezentaci vedl již na světovém šampionátu v roce 2002. Jeho další kroky vedly do Španělska, nejprve vedl Osasunu, až do letošního února pak trénoval Atletiko Madrid.

Eriksson vedl Mexičany od června loňského roku, kdy vystřídal místní legendu Huga Sáncheze. Z posledních sedmi zápasů vyhrál se svými svěřenci jediný, navíc fanoušky pobouřil tím, že do reprezentace začlenil čtyři hráče, kteří nemají mexický původ. Prohra s Hondurasem (1:3) byla druhá v řadě, Mexiku po ní navíc patří nepostupová čtvrtá příčka. Eriksson se může těšit na slušné odstupné, dostane totiž tři a půl milionu dolarů.

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jsem na ně zvědavej

Reagovat
smazaný uživatel

dobry krok, skvely trener, ktery je zvedne

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že Mexiko by měl vést pokud možno domácí trenér, zřejmě mají tamní hráči specifickou mentalitu. Jediný cizinec, který tam neshořel, byl Milutinovič

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele