Metzelder je v případě zisku trofeje připraven ukončit kariéru

07.09.2012, 21:06
Aktuality
Už poměrně brzy by se mohla uzavřít kariéra Christopha Metzeldera. Někdejšímu německému reprezentačnímu obránci je 32 let a nemá místo v základní sestavě Schalke, kde s ním pro další roky už nepočítají. A bývalý hráč Dortmundu a Realu Madrid je připraven pověsit kopačky na hřebík v případě zisku nějaké trofeje...

Metzelder má smlouvu jenom do konce letošní sezony a vedení mu už sdělilo, že s ním nový kontrakt nepodepíše. Celek z Gelsenkirchenu hodlá sázet na mladší hráče a podle tamních médií by z Mainzu chtěl jako náhradu získat o jedenáct let mladšího Jana Kirchhoffa.

"Klub má svou filosofii a tou je soustředit se na mladé hráče. A mladí hráči zatím odvádějí skvělou práci. Tuto filosofii chápu a respektuji ji," naznačil Metzelder v rozhovoru pro WAZ, že je smířen s dalším osudem v Schalke.

Metzelder v minulosti získal ligové tituly s Borussií Dortmund a Real Madrid, se Schalke pak na konci předloňské sezony slavil triumf v domácím poháru. Pokud by se mu pak povedlo v Gelsenkirchenu letos vybojovat další trofej, byla by to patrně jeho poslední.

"Pokud bychom vyhráli trofej tak, jako v roce 2011 a následovala by velká oslava, ukončil bych kariéru," prozradil hráč, jehož často limitovaly zdravotní problémy.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

těch starších hráču je mi líto, věk se hold nedá zastavit. "Jsi starej a už s tebou dál neprodloužíme "....ta chvíle musí člověku podlomit kolena. Když pařim FMko, tak si aspoň ty vysloužilé hráče vždycky nechám v trenérském týmu, jako dík za to, co pro ten klub odvedli. A to by si podle mě zasloužil třeba Del Piero, a nejen on, těch případů je určitě i více....

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas i s tím FMkem

Reagovat
smazaný uživatel

Pffff, takové špatné trenéry v týmu nechci. Jen kvůli jménu u mě práci nezískají. Z těch všech vysloužilých hráčů se vyplatí jen Ronaldo jako scout, jinak to je bída

Reagovat
smazaný uživatel

když je necháš trenovat jen jednu určitou věc, tak jim ten atribut postupně stoupá. Třeba Ledlyho Kinga jsem měl jenom na obranu, Ronaldinha na techniku, van Nistelroije na útok atd. atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád je to moc času a výsledek není jistý. Radši sáhnu po osvědčené kvalitě nebo pár vygenerovaných wonderkids trenérů

Reagovat
smazaný uživatel

tak když chceš nejvyšší kvalitu po celou hru, tak okamžitě podepiš Ricarda Monize, Paca Ayesterana a jim podobný. Já si zakládám na těch vysloužilejch hráčích a vždycky mi to klapalo

Reagovat
smazaný uživatel

Filipova legenda ♥

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

32 let, to je vážně děda.

Reagovat
Arne

Ještě by končit neměl. Že se neprosadí přes Höwiho, Matipa a Papu je jasný, ale není to žádná tragédie, všechno ohromná kvalita. Ve více než poloviny bl klubů by furt kraloval, třeba u nás by mohl, pokud postoupíme.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

jo...a abychom nezapomněl - Metzelder - HUHUHU!!!

Reagovat
Josifek

To jo, mohl by být skvělým lídrem obrany v průměrném klubu BL, byla by škoda, aby končil, mohl by ještě předat spoustu zkušeností..

Reagovat
jv

Musel by ale přistoupit na radikální snížení platu, jinak je to asi neproveditelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák podobnej případ jako Kozel taky stoper jak víno ale zranění ho dál nepustila ale tak metze si aspon zahrál i v realu a za repre

Reagovat
smazaný uživatel

celej kozel

Reagovat
smazaný uživatel

já mu teda nikdy nepřišel na chuť, jsem rád že nehraje. Ale tu oslavu, tu bych mu přál :-)

Reagovat
Bayern +

Tak to este v sestdesiatke budes na stoperovi, Chris.

Reagovat
Arne

Pokud nepočítáš superpohár, tak čekáte na trofej déle než Schalke.

Reagovat
Bayern +

A jo, ono je tam "trofej"... Ja som cital titul.

Reagovat
jv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele