Messi si reprezentování užívá, možná pojede na šesté MS

02.12.2023, 09:36
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Lionel Messi nevyloučil, že by si mohl zahrát i na mistrovství světa v roce 2026, kde budou argentinští fotbalisté obhajovat loňský titul z Kataru. V době turnaje v USA, Mexiku a Kanadě mu bude 39 let. V rozhovoru s televizní stanicí ESPN Messi uvedl, že nyní jeho myšlenky ohledně reprezentační kariéry směřují jen k mistrovství Jižní Ameriky v příštím roce, kde budou Argentinci rovněž v roli obhájců trofeje.

Po triumfu v Kataru Messi uvedl, že šlo o jeho poslední mistrovství světa, ale nyní to tak nevypadá. "Zdálo se, že po loňském mistrovství světa (v reprezentaci) skončím, teď chci být s týmem víc než kdy jindy. Zažíváme mimořádné časy. Chci si to užít naplno, bez přemýšlení, co bude za dva tři roky, což ve fotbale je hodně," uvedl nejlepší hráč a druhý nejlepší střelec šampionátu v Kataru, který pro něj byl pátým MS v kariéře. Na šesti světových šampionátech dosud žádný fotbalista nehrál.

"Dokud se budu cítit dobře a budu dál schopen podávat nějaké výkony, půjdu do toho," řekl k pokračování v národním mužstvu, za které hraje od roku 2005. "Teď myslím jen na Copu América, abych si tam zahrál. Pak se ukáže, jestli budu i na mistrovství světa, nebo ne. Budu ve věku, v kterém se normálně na mistrovství světa hrát nedá," řekl Messi, jemuž se dlouho triumfy s reprezentací vyhýbaly.

Na Copě América předloni uspěl po třech druhých a jednom třetím místě. Z mistrovství světa má také stříbro z roku 2014. "Titul mistra světa mi dodal klid díky vědomí, že ve své profesi mohu dosáhnout všeho," uvedla bývalá hvězda Barcelony a Paris St. Germain, která od léta hraje v MLS za Inter Miami.

Autor: ČTK

Komentáře (50)

Přidat komentář
GabrielBatistuta

Reagovat
GabrielBatistuta

Na Copě América předloni uspěl po třech druhých a jednom druhém místě.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
veikko

Vůbec se nedivím, že ho to teď musí neskutečně bavit po těch letech,kdy to kvůli hloupému systému musel tahat skoro sám. On navíc neztrácí vůbec nic ze svých kvalit. Na reprezentační úrovni je to pořád nejlepší hráč na světě a Argentina šlape jako hodinky. Btw teď na MS U17 zářil Claudio Echeverri. Třeba se podaří, že hned po konci Messiho budou mít podobně geniálního hráče.

Reagovat
celeb

po tých ťažkých rokoch, keď albi-celestes chýbali kvalitní záložníci, beci, stopéri či brankár to musí byť teraz pre neho konečne radosť hrať vo funkčnom tíme, navyše bez obrovskej psychickej záťaže. Kým si to užíva a zároveň je prínosom pre tím tak prečo nie.

Reagovat
Csaplárova past

Vždyť na tom MS to tahal taky sám

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
technecium

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
technecium

Ty obvykle koukas na jiny zapasy nez vsichni ostatni

Reagovat
John Obi Mikel

Ne ty jenom zadupáváš výborné výkony ostatních hráčů do země

Reagovat
Well

Přesně jak píšeš.

Reagovat
Csaplárova past

Messi byl uplne u vseho. Jsem presvedceny o tom, co jsem napsal. Tvoril, prihraval a daval goly. Tohle MS bylo o jedinem muzi ..

Reagovat
Well

No a úplně opomeneme to, že obranná hra Argentiny byla taky naprosto výborná a skoro všechny zápasy vedla, což se hraje lépe než dohánět skóre.

Reagovat
John Obi Mikel

Naprosta hovadina, Argentina měla skvělého gólmana (i když debila), pevnou obranu, pracovitou zálohu (Enzo, de Paul, MacAllister), kreativního Messiho, dobrého Alvaréze a vynechávám skvělou práci trenéra, který to dal dohromady.

Reagovat
technecium

Kolik presne golu dala Argentina bez Messiho prinosu? Dik

Reagovat
John Obi Mikel

Ty máš dost

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
mistr129

Jasně že říct o někom že něco tahá sám je přehnaný, ale jak myslíš, že by Argentina skončila bez Messiho? Dost možná by měla problém se skupinou, přes Nizozemce už by určitě nepřešla

Reagovat
John Obi Mikel

Má na tom hodně velký podíl, taky jsem ho tam zmínil. Ale dotáhnul sám je naprostá hloupost. Právě zapojení ostatních hráčů bylo tím klíčem, které oddělilo úspěch a neúspěch.

Reagovat
Well

Ale to můžeš říct i stoperske dvojici, například teď proti Brazílii Messi nebyl skoro vidět a stejně to rozhodl Otamendi, ten tým je nyní výborný po všech stránkách.

Na MS ho také podporoval v utoku Alvarez, AdM či vyborni krajní obránci, takze mu davali moznost vyniknout, ne kazdy by ti tam delal takovou podporu. On je mozek té hry, je nejvíc vidět a kopal penalty, takze logicky ma největší kredit, protože ten tlak bral na sebe. Ale troufám si říct, že by nevyhráli ani třeba bez Martineze, Otamendiho nebo MacAllistera, kteří se rozehrali na tom MS do životní formy. Martinez, co pochytal, Otamendi mel snad kazdou hlavičku a MacAlister toho strašně moc vybojoval uprostřed.

Podle mě byl hlavně důležitý zápas s Mexikem, kde to Messi skvěle trefil, spadla z nich ta deka po zapase s SA a pak už rostli každým zápasem, to kdyby nedal, tak nejspíš končí ve skupině

Reagovat
El Cid z City

I Maradona( předvedl nejlepší výkon všech dob) potřeboval pomoc spoluhráčů,defenzíva fungovala výtečně, Pumpido,Ruggeri(nejlepší JA stoper), Buruchaga hrál úžasně, ve finále se trefili Brown s Valdanem. Bez skvělého náhradíka Materazziho a jeho výkonu, kterým překročil svůj stín a vstřelil branku Francii by to Itálii vyšlo stěží..atd. Řeč není o kvalifikaci s Brazílií,ale o MS. Martinez bezesporu druhej klíč, nedá mi to si zaspekulovat, ale úzkej kádr Argentiny mu "pomohl" stát se nesmrtelným, mít Argentina možnosti jako Francie nebo Portugalsko, žádná prodloužení nebudou a kdo by mluvil o Emilianovi? Di María odehrál v PO pár minut proti tulipánům a 64 proti Francii-ano, klíčovejch- je zázrak, že se bez takového hráče vůbec dostaneš do finále, zase víc tíhy na Messim. Střídání Di María-Acuña(šílenost) nebo de Paul-Paredes(šilenec, toho tam fakt nechceš). Francie si mohla dovolit udělat ze Salibu náhradníka, roky jsem měl na očích Otamendiho a teď Diase, to jsou stopeři jiných kvalit, srovnání Cancela s Acuñama, Tagliafikama, Montielama.když už fandís Portugalsku je nebe a dudy.

Reagovat
Well

Se vším souhlasím, těch stavebních kamenů tam prostě bylo více. Hlavně bych nezapominal i na skvělé skládání sestavy, vlastně většinu zápasů odehrála Argentina bez klasických křídel a doplnovali to neskutečně právě obránci a kdyz bylo potřeba, tak to doplnil treba ten AdM a změnilse obraz hry. Zrovna Cancelo na MS byl hrozný, když ho porovnáš na MS a nyní je to jiný hráč, me se treba mnohem více libil Mendes do zranění. Otamendi se mi nikdy nějak moc nelibil, ale na MS zahrál výborně a v repre má ty vykony doted super. Tam si to prostě sedlo dokonale, na papíře neměli nejlepší sestavu, ale byla tam největší bojovnost. Maradona v 86 hrál v zivotni formě, v ideálním věku a dokazal pokrývat strašně moc prostoru, Messi měl za sebou hrozně moc těch dříčů a mohl se soustředit více na tvorbu hry, vzhledem k věku, ale už potřeboval větší podporu spoluhráčů. Proto pořád je pro mě Maradona největší výkon ve fotbale.

Reagovat
El Cid z City

Souhlasím. Jenom k Otamendimu- výkony na MS v roce 2010 a 2018 byly hodně podprůměrné(2014 chyběl).

Reagovat
Csaplárova past

Nepamatuju si vykony vsech jednotlivcu, ale postupovalo se po Messiho golech nebo vytvorenych sancich. Bez Messiho by to byl uplne jiny mancaft a fotbal se hraje na goly a tech by Argentina moc nedala. Ten clovek hral za tri ...

Reagovat
Well

Reagovat
Rox

Tahal a Argentina neměla ani zdaleka nejlepší tým na MS. Jenže každej hráč narozdíl od předchozích MS za Messiho bojoval a nic nevypustil.

Reagovat
fabec1222

Věřim, že i CR7 to do toho MS dá. Portugalci teď budou mít super silnej tým.

Reagovat
factor

Reagovat
John Obi Mikel

Ronaldovi by bylo 41, nevěřim tomu, že by reprezentoval

Reagovat
fabec1222

Poslední roky je pro něj repre víc než klub. V klubech už vyhrál co šlo, ale ten titul z MS mu prostě chybí. Plus i mediální zájem ze strany pořadatele. Nedivil bych se, kdyby se ho snažil po dojetí smlouvy u Arabů získat nějaký klub z USA s tím, že tam bude dělat i propagaci pro MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Když člověk vidí, jak on na sobě pořád pracuje, tak zrovna u něj bych se tomu vůbec nedivil.

Reagovat
DrQQ

42 ročný Roger Milla bol platným hráčom za Kamerun na MS v USA v roku 1994, dokonca strelil aj gól. U Cristiana by som sa veľmi nečudoval keby sa mu podarilo niečo podobné.

Reagovat
John Obi Mikel

Jasné může se stát cokoliv. Na jednu stranu Portugalsko je jinde než Kamerun, na stranu druhou CéErSedmička je jinde než Milla. Jde taky o to, jestli by třeba zkousnul roli žolíka.

Reagovat
mayday

No myslím si, že on by reprezentoval úplně v klidu

Otázka jak to uvidí trenér nebo fotbalová veřejnost v Portugalsku obecně.

Kdyby bylo na něm, tak se tam napíše i v pětačtyřiceti.

Reagovat
Benfica

tak ono to po MS vyzeralo, že už to s ním ďalej nepôjde a ešte potom čo sa presťahoval do SA.. a vida, on tam stále je a ono to celkom aj funguje.. možno by som však nejak optimalizoval jeho čas na ihrisku.. striedanie v 60 minute (in/out to je jedno) by bolo celkom ok (pre dnes, v 2026 ťažko povedať, jeho úloha by mohla byť podobná ako Figova v 2006)

Reagovat
mayday

Z té Saúdské ligy jsem neviděl nikdy ani minutu, takže nedovedu posoudit, jakou kvalitu/až jakou nekvalitu tam mají ty týmy od pátého místa dolů. Ale je fakt, že hvězd je tam dost a on je furt nejlepší střelec, furt ty góly dávat bude.

Jestli to bude stačit na repre úroveň na ME nebo snad na MS na tři roky, to už je otázka. Že by přijmul roli zolika, to si nemyslím.

Reagovat
Benfica

To tú rolu žolíka neprijal ani Figo nejak veľmi a boli z toho 2 dobré turnaje (Euro 04, MS 06) neviem ťažko povdať..

ja som SA ligu niečo v léte videl, ale nepamätám čo za tými už vôbec.. potom čo začala NFL, NHL, ehf liga majstrov na také srandy nie je čas

Reagovat
mistr129

Tak Figovi tehdy bylo 34, to je trochu rozdíl

Reagovat
Benfica

Tak ale 34 bolo take maximum pre repre.. vtedy.. teraz sa to trochu posuva

Reagovat
technecium

Ronaldo se bude snazit hrat tak dlouho, dokud bude chtit hrat Messi, aby si uchoval vic golu za karieru. Je to jeho jedina motivace.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci trolit, ale neměli by se právě kvůli tomu s Ronaldem rozloučit? On sice dává góly Maltě atd., ale proti silnějším už není platný jako před lety. Je tam Leao a další skvělí útočníci a u Bruna Fernandese mi přijde, že bez Ronalda v sestavě hraje daleko lépe. Oni asi taky nebudou mít nejlepší vztah, když podle CR byl nejlepší spoluhráč v MU Dalot ... Aby je rozprcaná kabina netáhla dolů jako Belgičany.

Reagovat
fabec1222

Jj, to Ronaldovo ego je další věc no. A zrovna s dalším kokotským trenérem se ho asi nepodaří zkrotit.

Reagovat
Benfica

Fun facts:

tedaRonaldo Malte ešte gól naozaj nedal

-proti Malte Portugalsko hralo len 2x v Q na MS 10, v jednom zápese tuším ani nehral

-ani porti Gibraltaru nedal - 1 možný zápas (neviem či hral)

-proti takému San Marínu ani nemal možnosť dať gól

Reagovat
technecium

Uz na MS byl pro ne brzda, neumim si predstavit, ze by se tam zuby nehty udrzel dal

Reagovat
Salfovic

Stačí když je bude trénovat nějakj posera.

Reagovat
Rox

Jen ať pokračuje . Popravdě z portugalsky reprezentace jde slušnej strach, ale s Ronaldem jsou porad hratelný.

Reagovat
CHONG

Vůbec nepochybuji, že tam bude...

Reagovat
Mönchengladbach

V tom případě bude muset Ronaldo hrát na domácím MS 2030, aby ho trumfnul.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele