Messi dal za Miami znovu gól a slaví s novým týmem první trofej

20.08.2023, 11:38
Aktuality

Argentinec Lionel Messi získal s Interem Miami první trofej. Sedminásobný vítěz Zlatého míče skóroval i v sedmém zápase za svůj nový tým a přispěl k výhře ve finále Leagues Cupu. Miami zvítězilo v sobotu na hřišti Nashvillu po dramatickém rozstřelu 10:9 na penalty. V normální hrací době skončil zápas 1:1.

Messi otevřel skóre ve 23. minutě po svojí typické akci. Před velkým vápnem obešel obránce a přes další tři soupeře vypálil do horního rohu branky. V dresu Miami dal už desátý gól. Všechny nasbíral v Leagues Cupu, v němž se utkávají týmy z MLS a mexické ligy. V MLS by měl úřadující mistr světa debutovat v dresu aktuálně nejhoršího týmu soutěže v sobotu 26. srpna.

Za Nashville vyrovnal v 67. minutě Fafá Picault. Reprezentant Haiti, který se v roce 2015 při krátkém působení neprosadil v pražské Spartě, se trefil hlavou v pádu po rohovém kopu.

Messi jako první skóroval také v rozstřelu. Dlouhou sérii ukončila až nepovedená penalta gólmana Nashvillu Elliota Panicca.

Šestatřicetiletý Messi, který strávil většinu kariéry v Barceloně, rozšířili svou rekordní sbírku už o 44. trofej. Do Miami přišel po vypršení dvouleté smlouvy z Paris St. Germain. Následně klub, jehož spolumajitelem je David Beckham, angažoval další bývalé hráče Barcelony Sergia Busquetse a Jordiho Albu.

"Museli jsme do týmu zapracovat spoustu nových hráčů, ale udělalo na mě velký dojem, jak se to povedlo," uvedl na tiskové konferenci trenér Interu Gerardo "Tata" Martino, pod kterým Messi hrál v argentinské reprezentaci a v Barceloně. Kouč přišel k týmu na konci června. "Potřebovali jsme potrénovat, aby se tým dostal do formy. Říkal jsem si, že nám tenhle turnaj může pomoct, když budeme hrát o měsíc déle. A teď jsme šampioni," řekl Martino.

Autor: ČTK

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

král

Reagovat
Mönchengladbach

Dokonalý nástup v novém klubu.

Reagovat
Mercury

velka parada zatim

Reagovat
Heresy

Nemam prcka rad ale skvele se predvedl

Reagovat
O.Giroud

na to, že v MLS majú najmenší počet bodov aj keď majú menší počet zápasov, ale teda patrili k tomu najhoršiemu doteraz tak asi pekný výsledok no

Reagovat
YNWA__MSN

GOAT

Miami poslední a prohráli co mohli.. A přišel Messi, vítězná šňůra a už první trofej

Reagovat
ACSeRw!n

az to ukaze v Saudi Pro League, tak se muzem bavit o nejakym goutovi

Reagovat
Pony Slaystation

Přesně, a pak ještě ve Fortuna lize...

Reagovat
LuckyCharlie

Vzhledem k tomu, že narážíš na rivalitu. Je hodně těžké kousat to, že je prostě někdo lepší v jiné lepší lize než u velbloudů co?

Týpek co si na písečku vodí šmudly a pak je ještě naštvanej a jde se vyvztekat, že nedostal cenu za hráče turnaje. Kňů.

Jinak ten tvůj "gout" docela řádí v nové sezóně

Reagovat
Well

Jo ta liga je urcite hodně kvalitní, když druhý tým ve finále táhne borec z Haiti, co se neprosadil ani ve Spartě. MLS je uplne stejná bida jako ta slavna Saúdská liga...

Reagovat
El Cid z City

Sesbírej se z krajíce chleba a neskákej jim pořád do pastiček, už i mně tě začíná bejt líto..

Reagovat
Well

Rad bojuji s větrnými mlýny. Ne ono spíš jsem se pár dní zpět díval na ty nejlepší hráče v tom Leagues Cupu a docela mě to zklamalo a vlastně Miami je asi jediný tým na který bych se podíval skrz to Barcelonske trio + Taylora, pak Monterrey skrz Canalese a ještě LA skrz Velu ale jinak mi to přišlo jako strašná bída.

Reagovat
dantetomas
Reagovat
Pride

Viděl si někdy nějaký sestřih MLS? Tam se prostě nebrání. Většina obránců z té ligy by si nekopla ani ve Zlíně. Takže ten tvůj argument, že je to lepší než Saudská liga je sračka.

Reagovat
Kiss Me Polka!

Pořád lepší než ta retired "liga", kde soupeři slaví ronalduv gol

Reagovat
Gazdo

Akoze to branenie je tak fakt zaujimave. To nie je ani individualne tam to vyzera ze cela liga sa dohodla na tom ze sa nebude branit

Reagovat
sokar

zato v arábii, čo miesto rehabilitácie chodia do baru, by mali obránci aj na premier league

Reagovat
Pablos

Vím, že teď budu vypadat jak, kdybych se probudil z komatu po 10 letech... ale proč vlastně se používá to označení goat ? Chápu nebo alespoň se domnívám, že to bude něco jako king ve významu... ale něják mi uniká proč ? Proč zrovna koza kurva Jj asi bych si to mohl najít... ale ptát se mě baví víc

Reagovat
michalbarca

greates of all times

Reagovat
Pablos

jo takhle ona je to zkratka... dík

Reagovat
Jordi Alba

Když dáš místo "time" to "times" se s na konci, tak to znamená něco jinýho.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Přijde mě, že se omlouváš, protože se ptáš na jednoduchou věc ( možná to tak není). Jen mě přijde normální se zeptat. Nechápu některé lidi, že si z toho pak dělají prdel.

Reagovat
Pablos

Tak prvně mi šlo o to, že to označení GOAT se používá strašně dlouho a tak to může být divný se ptát až teď... ono mi to je vlastně úplně fuk, ale nudím se v neděli v práci, zítra ráno odjíždím na dovolenou, takže se to šíííííleně vleče, tak jsem si řekl... oká dnes to rozlousknu A ohledně zmínce o hledání... jj je to takovej předem obranej faktor... že píčo když bych si to chtěl fakt najít tak si najdu... ale vole čteš dobře, ptám se nehledám

Reagovat
Jordi Alba

Greatest of all time - je něco jako nejlepší z nejlepších co kdy byl, je a bude "navždy", ale trošku jiný, než kdybys řekl jenom to forever (v překladu navždy).

Greatest of all times, co ti napsal někdo nahoře je buď blbě napsaná první varianta a nebo by si tím mohl myslet třeba nějaký tvoje období života, který prožíváš.

A nebo sem kokot a používám to celou dobu špatně, no.

Reagovat
Pablos

Hele význam té zkratky jsem pochopil, ať už byla napsána dobře nebo špatně ....stručně je to pro mě king či prostě nejlepší z nejlepších. Já furt kurňa nechápal tu kozu ...oni ještě vlastně i dělají to gesto protažení bradky jakože koza (kozel), tak mi to tam furt haprovalo, proč tvl ...že by nějaká mýtická postava z nějáké bajky Ale jako nebylo to prostě pro mě tak důležité, abych se po tom opravdu pídil už u zrodu.

Reagovat
Kiss Me Polka!

No je dost divný se ptát, když máš k dispozici internet, kde odpověď najdeš do 5 s..

Reagovat
dantetomas

on s tym prisiel Mouhamad Ali ked sam seba nazval Greatest of All Time a dokonca si z GOAT urobil oficialny trademark

Reagovat
Pablos

tvl tak to už vůbec nevím

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
naheCZ

Protože jsou jak malý děti...

Reagovat
Doomblade

On taky nepřišel jenom Messi, že.

Reagovat
Pablos

A teď asi otázka, která se nabízí... měl by na Mol cup ?

Reagovat
Alons0

První kolo proti Kosmonosům by ještě zvládnout mohl.

Reagovat
Cotton

Ten kdyby hrál tady, tak je možná i v Jablonci a Liberci vyprodáno

Reagovat
Pablos

Ach Jablonec.... Messi řecht řecht řecht

Reagovat
Moshe Dajan

Pokud dal Silný v prvním kole Mol Cupu 11 gólů, Messi by dal 55.

Reagovat
Pablos

no to by musel stihnout do 15 minut ale ...pak už zrakvenej

Reagovat
Cotton

Reagovat
acko_bez_naflusu

Reagovat
Hurrikane

Celoživotní fanoušek CR7 musí napsat, že LM10 > CR7.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Spagetka

LM10 > CR7 napise i nefotbalovy fanousek, nechapu to neustale srovnavani s CR7, ktery byl vzdycky o kategorii nize. Nicmene CR7 oproti zbytku ma tez svoji kategorii a pak dlouho nic. Neskutecne, ze jeden nastavil latku o level proti ostatnim a Lio to dokazal nastavit jeste o jeden vyse proti nemu.

Reagovat
Hurrikane

Sto lidí, sto chutí..

Reagovat
Well

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele