Messi a Guardiola přispěli na boj s koronavirem milionem eur

25.03.2020, 08:56
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (78)

Přidat komentář
Y.N.W.A

správný, chtěl bych vidět doktory, jak v čase krize klubu sponzorujou platy hvězdám, to by se určitě nestalo

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf??? To jako vážně nebo jste sjetý? Takovou blbost jsem dlouho nečetl

Reagovat
Pepe1911

já osobně jsem poslední dobou sjetý celý den, teď jsem se probudil, tak jdu hned napravit tu střízlivost

Reagovat
Y.N.W.A

vážně ne, ani nejsem sjetej... je to ta třetí možnost, níže pod odkazem se o ní dočtete více a věřte nebo ne, v diskuzích je dost častá, lidé jako vy, by si to měli uvědomovat, aby pak nedocházelo ke zbytečnému napadání

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ironie

Reagovat
smazaný uživatel

Geniálně použita ironie. Proč by měl lékař sponzorovat klub? Jo a bere lékař miliony za svou profesi?

Dost nemístná ironie

Reagovat
_Blind_

Reagovat
Y.N.W.A

"ironie vyslovuje něco podstatně jiného než skutečně míní: může přehánět, zastírat nebo říkat přímý opak" ... a ano, řekl bych, že někteří špičkoví doktoří na světě berou miliony, stejně jako pár světových fotbalistů....

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně u nás se na nás doktoři totálně vysrali - hlavně specialisté. Zavřeli všechno. Za akutní berou jen to co ohrožuje přímo život. Bolavé zuby, šílená bolest ruky, urologické potíže, onkologická kontrola atd - to vše prakticky nefunguje, mám to všude kolem sebe i u sebe. Když už to někdo zvedne aspoň tak tě odkáže na např. Motol kde tě pochopitelně už vůbec nikdo nevezme. Vtip je v tom, že zavřeli doktoři co pomůcky mají - třeba moje obvodní. Máš curkovku? Na to ti sere tesák, dneska frčí koronavirus. Tohle chování je neetická zrada a doktorům u nás v této situaci není za co moc děkovat - když pominu tu, pořád ještě, menšinu co dělá Koronavirus jenž sice není obyčejnou chřipkou, ale medializace je naprosto šílená

Reagovat
bobis21

Nevím odkud máš informaci o tom že pomůcky mají, ale mám v rodině lidi ze zdravotnictví a nemají nic! U nás na poliklinice (jediné zdr. zařízení ve městě) se kvůli tomu dokonce jeden lékař nakazil, ale to ti je jedno, ať si klidně pochcípají, že? A je naprosto v pořádku že ve chvíli kdy tyto pomůcky nemají zavřou - jinou možnost vzhledem k hygienickým pravidlům nemají. Stěžuj si u Babiše, ne na doktory.

Reagovat
Y.N.W.A

Tak ja mam jen mezi spolužákama asi 10 doktoru a meleš pekny kraviny, duvod je ten, ze nemaj pomucky a musej zustavat v karantene, totální selhání státu

Reagovat
Y.N.W.A

Vinit v tyto dobe lekare je fakt uplne mimo, hlavne nezapomen hodit hlas gerojovi Babisovi, kterej ted nastesti za vsechny doktory zaskakuje

Reagovat
alcantara

Reagovat
kilobyte

A nemocné děti se taky moc nepředvedly, ani víčko neposlali.

Reagovat
bobis21

Reagovat
Heresy

Reagovat
iamek

Reagovat
FUnk

Reagovat
soukup

Reagovat
Mercury

Reagovat
Belveder

Reagovat
F_C_B

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
valloire

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Coniglio

Reagovat
Puskas

Ale zase by třeba tu nebo to operaci věnovali hráčům.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Leo

A Pogba 27000

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo doopravdy, někdo jen fakenews a falešné PR

Reagovat
JM

24.03. Ronaldo vybaví nemocnice v Lisabonu a Portu

Cristiano Ronaldo a jeho agent Jorge Mendes pomůžou portugalským nemocnicím v boji s pandemií koronaviru. Společně kompletně vybaví oddělení nemocnic Santa Maria v Lisabonu a Santo Antonio v Portu. Lisabonská nemocnice od útočníka Juventusu a Mendese dostane deset lůžek včetně ventilátorů, přístrojů na monitorování srdce nebo vybavení pro transfuzi. Do Porta pak pětinásobný nejlepší fotbalista světa pošle 15 obdobně vybavených lůžek pro jednotku intenzivní péče. (ČTK)

Reagovat
smazaný uživatel

Už zase?

A teď je to už jako fakt, nebo se někdo zase jen jakože ukecl?

Reagovat
Nihilister

JIří nebuď píča, díky

Reagovat
Mrvinho

Přej si radši jednorožce.

Reagovat
Generalní Gladiator

Hezký,ale ty hotely mě zahřály u srdíčka ještě víc.

Reagovat
risk je zisk

Tohle je o dost lepší než hotel, nebo nějaké peníze. Takhle dostanou ty nemocnice okamžitě to, co potřebuji.

Reagovat
Losinho

a culés jsou klasicky za dementy

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Coniglio

Veľké prádlo u Messiovcov

Manželka: Zlato, vyprala som čierne. Vo vrecku v nohaviciach boli nejaké peniaze.

Leo: koľko?

Manželka: Drobné.

Leo: Daj na charitu

Reagovat
ADM

Much wow

Reagovat
Mercury

Reagovat
hornito

Reagovat
Riviera Kid

Reagovat
REPLIKATOR

Snížili si základ daně

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle zpráva ve mně nevzbuzuje moc pozitivních dojmů. Kdyby přispěl třeba 50M€, tak by se u mě ten člověk okamžitě stal modlou a vzorem na zbytek života, ale když si jeden den přečtu, že je to nejlépe vydělávající sportovec světa s ročním příjmem přes 100M € a druhý den tohleto, tak mi to připadá spíše jako výsměch. A proč si myslím, že by přispívat měl? Protože za fakt, že vydělává tolik peněz vděčí pouze obyčejným lidem, kteří zcela dobrovolně a bez vnějšího tlaku sport sponzorují z vlastních peněz.Mohl by to společnosti vrátit.

Reagovat
smazaný uživatel

panebože

Reagovat
2miguel1

Odhliadnuc na to aku hlupost si napisal sa na to podme pozret matematicky.

Messi ma prijmy okolo 100mil€ kde pri 50% dani mas 50mil € za rok. Daroval milion, co su 2% z rocneho prijmu. Priemerny cech zarobi cez 1300€ mesacne, dane neviem ake mate ale tipujem okolo 20%. Velmi zaokruhlene vychadza, ze pomerovo by mal kazdy cech prispiet okolo 300€ na boj proti coronavirusu( ak mas na novy iphone, mas aj na to aby si raz v zivote poslal 300€). Dajme tomu, ze okolo 3 miliony su zarobkobo cinne osoby a ak by kazdy prispel, bola by naraz miliarda eur na boj proti corone. S 99% pravdepodobnostou vsak viem ze ty a tebe podobni neprispeju ani euro ale budu nadavat na Messiho, preco neprispel viac

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl bych na to reagovat i dlouze, ale nema to cenu, protoze jsi takovej jen radoby matematik, co zcela ignoruje logiku. Napriklad kolik penez beznymu cloveku zbyde po odecteni nutnych nakladu na zivot?

Ale jinak, oni by lidi meli penize na koronavirus, kdyby vsechny penize neutratili za boty adidas, kdy vice jak polovina z ceny sla do kapsy sportovcum. Tipuju, ze kdyby lidi meli pravo volby, zda chteji dat pulku z ceny bot do sportu nebo na dobrocinnost, tak si vetsina zvoli tu dobrocinnost. A tady maji sportovci moznost ukazat charakter a vsechny ty pulky cen z bot, co se jim diky sponzorskym smlouvam nahromadily v kapsach, nyni muzou za vsechny ty lidi, co moznost volby nemeli, dat ty penize na dobrocinnost. A prosim, neargumentujte mi tim, ze si nemusim kupovat boty adidas. Kdyz chces dobry boty, tak si znackovy proste koupit musis.

Ja si ale nedelam iluze, ze na tomhle webu mou logiku muze nekdo pochopit.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro slabomyslne: Nechapejte se tech bot. Sponzori fotbalu jsou i vyrobci automobilu, vyrobci potravin, obleceni, proste vsichni. Clovek nemusi mit o sport vubec zajem a stejne ho nechtene sponzoruje, protoze si jde koupit automobil, ktery nutne potrebuje d

na cestu do prace. Co ma chudak delat, kdyz je cena auta prepalena, aby automobilka mohla kryt sponzorsky zavazek vuci sportovnimu klubu. Chudak clovek mohl mit auto a desetinu levnejsi, ale nema a nema, takze mu nezbyly penize, aby poslal neco na boj s koronavirem.

To jsou vsechno jen priklady. Hlavni je tohle: Zasluznost sportovcovy cinnosti jako sportovce = 0. Kam se sportovec hrabe na lekare, zemedelce, vedce a kdekoho jeste. Jsou to z absolutniho hlediska uplny nuly a topi se v penezich jen diky zvracenosti spolecnosti v otazce nastavenych hodnot.

A nakonec, muj prvni prispevek je muj subjektivni pohled. Pokud by dal pulku nebo cely svuj rocni plat, tak by pro me byl Buh. Tohle je OK, milion Eur urcite pomuze, a to hodne, ale citim, ze jeho spolecensky zavazek je mnohem vyssi. A prosim, neptejte se me, zda bych taky dal svuj rocni plat. Dal bych klidne 3, kdybych mel uz z prvniho vydelecne cinnyho roku dost penez na zajisteni zbytku svyho zivota.

Reagovat
Pharrell

smekám , skvělý postřeh a komentář , super a i souhlasím..

Reagovat
soukup

Takhle ty věci ale přece nefungují.

Sponzoring většinou není dar, to je možná na úrovni, když lokální firma sponzoruje klub v divizi a ví, že za svý peníze zpět nic nedostane, protože je to posraná divize. Na globální úrovni mají firmy moc dobře spočítané, kolik jim různé typy a různé cíle sponzoringu přinesou. I sponzoring typu "pošleme hračky do dětského domova" je většinou propočítaný skrze to, že prostě budou u lidí za ty hodný a vrátí se jim to.

Cena auta není "přepálená" kvůli tomu, že automobilka sponzoruje fotbal, ale většinou tím, že se chce orientovat na nějaký segment trhu a s tím je spojená nějaká cenotvorba. Naopak sponzoring fotbalu jim pravděpodobně v dlouhodobém horizontu přinesl větší obrat a zisk, takže by mohli dát svá auta třeba levněji, kdyby chtěli.

Kdyby byl sponzoring vyhazování peněz jen tak z legrace s tím, že si to pak vynahradím tak, že budu mít své výrobky dražší, tak by přece každá rozumná firma žádný sponzoring nedělala. Zaprvé by tím vyhazovala peníze a zadruhé by ještě ohrožovala svou pozici na trhu tím, že by musela být dražší než konkurence, která ten sport nesponzoruje.

No a jestli se sportovci topí v penězích, protože má společnost zvrácené hodnoty, tak to je taky kapánek složitější

Reagovat
smazaný uživatel

Tvou logiku nikdo nepochopí, protože někdo takhle naivní se těžko hledá.

Z jakých bot se půlka ceny někomu dává? Tohle slyším prvně. I ve fanshopech jde do klubu 10% z ceny dresu.

To co píšeš nemá hlavu ani patu.

Reagovat
2miguel1

tak povedzme Bazosovi, Gatesovi, Ronaldovi, Messimu, Abramovicovi nech to cele zaplatia a my sa zas zbavime zodpovednosti. Je choré aby mal futbalista také peniaze ale ako vsetko na tomto svete, dopyt len suvisi s ponukou. Messi je platený tak dobre len preto, lebo nikto nieje lepsi v jeho obode ako on. Plati sa za originalitu. Verím tomu, ze aj najlepsi doktor na svete ma niekolko milionov eur za rok, urcite nie tolko ako Messi ale na niekolko zivotov ma urcite a bohvie ci aj on dal nieco.

Chybou sme my ludia, lebo sme sa naucili kupovat si kazdy rok nove tenisky, novy mobil, nove oblecenie, vratit sa trochu k menej konzumnemu zivotu. Nikto nevravi aby si dal rocny plat, staci aby si trochou prispel a takto sa kvazi zacal zaujimat. Lebo pokial len budes sledovat ze Messi vsetko zaplati, budes pokracovat v konzumnom zivote ako doteraz. Teraz myslim cloveka, nie teba osobne. Ak by si prispel, mozno by si uvedomil ze je na case aby sme zacali kazdy jeden sam od seba zacat menit svet.

Reagovat
jsemdement

Zpatky k faktu, Messi by nejspis 50M€ poslat mohl, aniz by mu to provetralo penzenku. Kolik Cechu muze poslat +- cely rocni plat? Aha, tady je kamen urazu .

Reagovat
iamek

Ty vole

Reagovat
Garbicz

Reagovat
Keboto

Reagovat
king23

Jedné na této zprávě mě překvapilo, že EURO už je za 27,7, toje šílenost

Reagovat
Pharrell

hm tjn..

a $ dolar skoro 26?

Reagovat
OTASi

ekonomice absolutně nerozumím...proč slábne koruna vuči euru, když koronavirus ničí celou evropu? česko je na tom ještě relativně dobře...

Reagovat
king23

Dobrá otázka. Myslím, že v prvé řadě je potřeba si uvědomit, že koruna je platidlo poměrně malého počtu lidí (ve srovnání třeba s USD či EUR), takže je logické, že je náchylnější na vnější vlivy a fluktuace jejího kurzu je vyšší.

Za druhé - kurz každé měny se řídí nabídkou a poptávkou (ostatně skoro jako všechno v tržní ekonomice). A o korunu byl ještě před měsícem značný zájem, jelikož naše centrální banka zvyšovala úroky, zatímco evropská centrální banka měla úroky pořád skoro nulové - tj. vyplatilo se kupovat koruny, protože slibovaly vyšší zúročení. I proto se před tím měsíce propadl kurz CZK/EUR pod 25. Jenže jak přišel koronavirus, přišla i panika a ti, co do toho investovali se toho začali zbavovat rychle - zkrátka v této době není čas na riziko. A proto koruna tak rychle oslabila.

Závěrem ale bych řekl - díky bohu za ot, že korunu máme. Sice je teď šílenej kurz, kterej nás, kteří chceme cestovat poškodí, ale celkově je Česko exportní zemí (vyveze víc než doveze), takže každý, kdo bude prodávat do zahraničí obdrží více korun za svoje zbožé, což může v době "pokoronavirové" pomoci rychleji nastartovat ekonomiku. No a pokud by to bylo hodně zlé, tak tu pořád máme centrální banku, která může prodat EURa, kterých má teď ohromné množství z doby kdy intervenovala a udržovala uměle kurz na 27 CZK/EUR.

Reagovat
Kepy_FCB

Jak myslíš že se bude vyvíjet inflace?

Reagovat
king23

Ty jo, tohle není úplně můj obor, ale tady fakt těžko říct.

Záleží asi na tom, jak velká bude recese, obecně inflace roste v období, kdy je ekonomický růst, takže pokud bude pokles, mohla by se inflace zmírnit.

Reagovat
F.Torres

je jasně definovaný inflační cíl, který má ČNB držet. Nicméně tím, že se uvolní otěže, tak by měla být inflace kolem 3-4 % (kvantitativní uvolňování a snížení úrokových sazeb uvolní peníze do oběhu), nicméně ČNB by měla vůči tomu poté zakročit a držet to co slibuje (inflace mezi 1-3 %). Je třeba zase na druhé straně zohlednit to, že podniky nebudou přidávat zaměstnancům na mzdách, což zase tu inflaci trochu zkoriguje.

Reagovat
bobis21

Jelikož je ta stabilní inflace definována jako primární cíl ČNB, měli by upřednostňit inflační cíl před případným uvolňováním nebo snižováním sazeb. Problém je že posilovat kurz je mnohem složitější než jej oslavovat, takže se jim to dost možná nepovede (pokud bude hodnota czk dál padat)

Reagovat
F.Torres

tak ČNB by měla být nezávislá, což se nyní neděje nejen u nás. Sledují trochu jiné cíle a podléhají tlaku veřejnosti a trochu na oplátku jim vláda navyšuje pravomoce. To je přesně to, co se nemělo stát Chápu, že je třeba reagovat, ale ne takto. ČNB si tím pokazí něco, co si dlouhodobě budovali - důvěru.

Reagovat
bobis21

Pokud ČNB poruší svůj dlouhodobý cíl, zmizí i poslední důvod mít korunu. Pokud nebudou předvídatelní ve svém jednání, neexistuje důvod si korunu nechávat.

Reagovat
F.Torres

Reagovat
OTASi

Díky za osvětu, dává to smysl

Reagovat
Salfovic

Celosvětové krize vždycky nejvíc odserou malé měny.

Reagovat
iamek

Super. Snad to vydrzi, než otevřou směnárny

Reagovat
smazaný uživatel

Směnárny jsou normálně v provozu.

Reagovat
valloire

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele