Mertens se z Neapole ještě nechystá, doufá v aktivování opce

06.12.2021, 21:09
Aktuality
Dries Mertens (© AFP)
Svou devátou a dost možná poslední sezonu v Neapoli kroutí Dries Mertens. Zkušený belgický útočník má kontrakt jen do konce června příštího roku a v uplynulých týdnech se vrátil do základní sestavy, na odchod zatím nemyslí a rád by své působení pod Vesuvem zaokrouhlil na deset let...

Mertens přišel na Apeninský poloostrov v červenci 2013 z PSV Eindhoven. Za italský klub zatím sehrál 373 utkání a nastřílel 141 branek.

"Mám to tady rád a doufám v prodloužení. A jestli k němu nedojde, tak si podáme ruce a já klubu poděkuji za všechny ty roky, během nichž jsem mohl za Neapol hrát," prohlásil.

"Hrát za Neapol je čest a já dříve nebo později budu muset tak jako tak odejít, ale snad to bude co nejpozději. Klubu se daří, hraje za něj spousta skvělých fotbalistů a já své místo budu muset přepustit někomu mladšímu. Ve smlouvě je zakotvena opce, Neapol může kontrakt automaticky prodloužit a já doufám, že tak učiní," dodal.

Mertens na jaře oslaví 35. narozeniny a letos přišel o začátek ligového ročníku. Do sestavy naskočil začátkem října a v Serii A nastřádal už pět zásahů, všechny zaznamenal v posledních čtyřech zápasech.

Autor: Tomáš Pavlík / sport.sky.it

Komentáře (6)

Přidat komentář
Remt

Reagovat
mastakillah

Tady není jiná možnost než prodloužit. Pořád nám Ciro dává něco navíc, co žádný jiný z hráčů v sobě nemá. Spíš mě napadá otázka co pak? Kdo by jej typologicky mohl nahradit ... moc takových hráčů mě nenapadá

Reagovat
smazaný uživatel

Toho bych se nebál. Když hrál Cavani a odcházel, všichni se báli, co bude po něm. Přišel Higuaín a skoro nikdo si na něj nevzpomněl. Když odešel Higuaín, najednou se odpálil Mertens. V mezičase ještě Neapol zvládla nahradit třeba Hamšíka, něco nemyslitelného. Dneska vede tabulku i po těch všech odchodech a změnách.

Něco mi říká, že ani nemusí sahat nikam moc daleko. Insigne, Lozano, Osimhen...myslím, že někdo z nich může v klidu vyletět a dát zapomenout na Mertense. Přijde mi, že v Neapoli je to víc o systému, než o jednotlivých hráčích. A vepředu tam kvalita docela je, já osobně věřím, že jakmile bude Osimhenovi držet zdraví, on bude tou palebnou silou.

Reagovat
mastakillah

Cavani i Higuaín jsou střelci a zakončovaté akcí. Dries je konstruktivní hráč, který dokáže vymyslet něco navíc, něco neočekávaného a do toho dává spousty gólů a spousty jich připravuje. Stmeluje kolektiv a všichni kolem jej mají rádi. Nikdo takový v Neapoli není.

Reagovat
Zark

Proč se mu vůbec říká Ciro?

Reagovat
Petrinho17

Tak hlavne nech Spalleti nezabudne každý zápas v 55. minúte spraviť výmenu Mertens-Petagna

Tým pádom všetka útočná snaha Neapola končí. Absolútne nerozumiem, prečo zápas čo zápas za akéhokoľvek stavu nasadzuje Petagnu, ktorý neprinesie vôbec ale vôbec nič. Hráč vhodný akurát tak na úroveň Spezie, či Empoli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele