McClarenovi Anglie nechybí

01.04.2009, 16:42
Aktuality
Bývalý trenér anglické reprezentace Steve McClaren nelituje svého přesunu z Britských ostrovů do Nizozemí a tvrdí, že svůj nový život v Twente miluje. Momentálně se mu totiž v jeho novém působišti nebývale daří.

McClaren s tímto klubem v létě podepsal dvouletý kontrakt a již během své první sezony s ním zažívá velké úspěchy. FC Twente je překvapením pro celou Evropu. Současná druhá příčka klubu zaručuje předkolo Ligy mistrů. Ale i samotný fakt, že slavný Ajax Amsterdam na něj ztrácí tři body a loňský mistr PSV Eindhoven dokonce bodů dvanáct, je potěšitelná skutečnost.

McClaren připustil, že díky změně prostředí se konečně nemusí zabývat svými dřívejšími problémy. "Anglie mi nechybí. Zažívám tady skvělé časy. Do práce jdu s potěšením a nemám tady potíže s tiskem. Miluju zdejší kulturu, " řekl 47letý trenér.

Bývalý kouč Anglie také vyjádřil kompliment šéfovi klubu Munstermanovi. Tomu také přičítá velký podíl na úspěchu klubu v Poháru UEFA. "Pořád z něj vyzařuje ambice dosáhnout úspěchu. Ale vše co řekne, také splní. Před pěti lety se mu lidé vysmívali, když tvrdil, že postaví nový stadion. To bylo v době, kdy se klubu nedařilo,” sdělil McClaren.

Autor: Pavel Mašlaň / football365.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ferguson sice svůj odchod všemožně zastíral a oddaloval, nicméně stará pravda říká – roky nezastavíš. Vedení Manchesteru United učinilo legendárnímu kouči vstřícné gesto a zároveň do něj volžilo plnou důvěru v tom, aby si sám vybral svého nástupce. Skotský kouč už podle předchozích náznaků oslovil právě Mourinha, který se v létě vyplatí ze svého kontraktu s Interem Milán.

Celá trenérská rošáda se upekla při rozpravě nad lahví dobrého vína, jak se stalo dobrým zvykem těchto dvou mužů již v předchozích letech, kdy se potkávali v Premier League ještě jako sokové. Fergusona prý nenapadl nikdo jiný, kdo by byl schopen pokračovat v jeho práci. Sám Mourinho pak opět projevil sobě vlastní sebejistotu, když uvedl, že jeho „přesun na Old Trafford byl vlastně jen otázkou času“.

Oba trenéři si přijdou na své i po finanční stránce. Zatímco Ferguson bude od Manchesteru pobírat doživotní rentu, Mourinho se vcelku očekávaně stane nejlépe placeným koučem v Premier League i na světě. Portugalcova roční gáže by měla činit 12 milionů liber.

Mezi fanoušky Red Devils však panují obavy, s čím Mourinho do nového působiště přijde. I když je záložník Cristiano Ronaldo, největší hvězda týmu, jeho krajanem, pravděpodobně si bude muset sbalit kufry. Mourinho je totiž stále „The Special One“ a přítomnost dalšího fotbalového elegána mu není příliš po chuti. Dva kohouti na jednom smetišti se zkrátka nesnesou.

Mourinho chce poslat Ronalda za 120 milionů liber do Realu Madrid, aby si poté mohl přivést své bývalé ovečky z Chelsea – Didiera Drogbu, Franka Lamparda a Johna Terryho. Opačným směrem by se naopak mohl stěhovat stárnoucí Rio Ferdinand a jako brankářská výpomoc Petru Čechovi i Edwin van der Sar. A těm, kteří si stále ještě myslí, že výše uvedené řádky jsou pravdivé, přeje Premiership.cz příjemný první aprílový den!

peknej forek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ani sa necudujem ked ho tam nazvali hlupakom s dazdnikom

Reagovat
smazaný uživatel

On Anglii asi taky nechybí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
Paddy

Reagovat
terry

V Twente odvádí skvělou práci.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda ze odysiel ..... Namiesto neho dosiel magor Capello

Reagovat
smazaný uživatel

skoda pro soupere, no

Reagovat
smazaný uživatel

copak? capello ti nenominuje owena a to se ti nelibi?

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak s MCclarenom Anglicky futbal prezival najlepsie casy ......

Reagovat
smazaný uživatel

ty asi nemas moc rad anglicany co?

Reagovat
smazaný uživatel

no treba priznat ze McClaren mal aj smolu, nevysiel mu jeden zapas, a to ten najdolezitejsi.. ale tak urcite to neboli najlepsie casy..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale aj tak neamal skoncit ........ Je to moj nazor , a ked sa to niekomu nepaci (sebyk) , tak nech sem nepise......

Reagovat
smazaný uživatel

Text příspěvku odporoval pravidlům pro komentáře a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Kily

nebyla mazaná tvoje citace, ale příspěvek předcházející, tudíž se smazaly i všechny reakce. A zkus se trochu uklidnit

Reagovat
smazaný uživatel

ja jsem klidny, dobre to jsem nevedel, priznavam svou chybu, ale minule jsem nerekl nic a komentar mi byl smazan, protoze jsem rekl tupec cloveku co se smal slovenstine

Reagovat
Kily

však tě taky nikdo nekamenuje jenom mi prostě čím dál tím víc vadí jak tady spousta lidí křičí ohledně cenzury a tak, aniž by se zamyslela nad vlastní chybou

Reagovat
smazaný uživatel

ja jsem priznal svou chybu a kricim jenom proto, ze nekdy nejsou mazany daleko horsi prestupky.

Reagovat
Kily

nejsou a hned to vysvětlim - na mazání tady není nikdo nastálo, nikdo nekontroluje příspěvek od příspěvku. Mazat můžeme vlastně jenom dva s tim, že hlavní náplň práce je úplně jiná. Snažíme se smazat co nejvíc vulgarit, reklam a dalších hloupostí, co tady nemají co dělat, ale jelikož nejde být tady od rána do večera, tak se prostě stane, že tady spousta špatného zůstane (pořád si ale myslím, že je lepší smazat alespoň něco, než vůbec nic - s tím asi budeš souhlasit). V tomhle ohledu to chce trochu pochopení, samozřejmě že do budoucna se tohle snad změní k lepšímu

Reagovat
smazaný uživatel

chapu to, ok budu se snazit, aby nebylo treba mazat me komentare, mozna by to slo vyresit zvysenim pcotu povolanych mazat, pokud to samozrejme jde, v takovych veceh se moc nevyznam

Reagovat
Kily

už jsme se o tom v rychlosti bavili, ten počet se zvýší

Reagovat
smazaný uživatel

ok, to jsem rád, díky ti za vysvětlení a omlouvám se, budu se snažit polepšit, aby se mnou nebyla moc práce

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš McClaren nechybí Anglii

Reagovat
smazaný uživatel

asi o deset komentaru vejs napsal kancik uplne to samy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tys tu chyběl...

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že co nejdřív nastoupí Hašek na svaz a Rada vypadne, a vezme si sebou Rozehnala a spol.... Naše reprezentace potřebuje přestavbu, klidně by mi nevadilo, kdybychom na jeden turnaj nepostoupili, pokud by to znamenalo zapracovávání hráčů jako Morávek, Šimůnek, Necid a spol do repre....Ale takhle to dál nejde

Reagovat
smazaný uživatel

kua, špatnej článek pardon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele