McClaren u anglické reprezentace skončil

22.11.2007, 10:24
Aktuality
Podle očekávání byl dnes odvolán kouč anglické reprezentace Steve McClaren. Vaz mu zlomil neúspěch v kvalifikaci na EURO, který zapříčinila včerejší domácí prohra s Chorvatskem.

Po včerejší prohře 2:3 s Chorvatskem svolala Fotbalová Asociace jednání na dnešní půl desátou dopoledne. Už od včerejška bylo téměř jisté, že na schůzi dojde k McClarenově odvolání. Sám trenér na jednání nedorazil a zůstal s týmem na hotelu.

Steve McClaren převzal anglickou reprezentaci po Švédu Erikssonovi loni v létě, po patnácti měsících však jeho angažmá skončilo. Bývalý trenér Middlesbrough se tak zapsal do historie jako muž, který na lavičce Anglie vydržel nejkratší dobu.

Jelikož odvolanému kouči platila smlouva až do mistrovství světa v roce 2010, dostane McClaren od FA tučné odstupné. Podle britského tisku by se mělo jednat o dva a půl milionu liber.

Aktuální je nyní otázka McClarenova nástupce. Horkým favoritem je podle médií i sázkovýcj kanceláří Martin O'Neill z Aston Villy, šance se také dávají Portugalci Mourinhovi nebo Brazilci Scolarimu.

Autor: Radim Šantrůček / sportinglife.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Měli ho vyhodit už dávno. Horší trenér tam ještě nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak

Reagovat
frank

já to říkal od zašátku, ale nikdo mě neposlouchal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takovy trener to je biiida... ale anglickou repre nemam rad takze mi to vyhovuje ale s takovyma hracema by mel na ME postoupit jaky koliv trener...

Reagovat
smazaný uživatel

právěže si nemyslím, že by měla Anglie nějakej speciální hráčskej materiál. Plno mediálních hvězd, plno tváří svých týmů a málo opravdovejch fotbalistů. Dalším mínusem je absence i jen průměrnýho gólmana

Reagovat
rufus

Já bych dal šanci Greenovi, včera mě Carson docela zklamal, bylo na něm docela vidět, že ten tlak nezvládá.. jinak mi ho ale je teď celkem líto

Reagovat
smazaný uživatel

Uz davno som pisal, ze ten trener za moc nestoji.

Ale Anglani by mali prehodnotit svoj futbal celkovo. Liga sice kvalitna, ale az na vynimky hraju anglicki hraci nalinkovani upracovani futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

na zápasy anglie potažmo všech mužstev z ostrovů sem se těšil. jejich fans dokázali v hledišti navodit krásnou fotbalovou atmosféru a jejich zápasy z tohoto hlediska patřily k nejlepším. nepopírám, jsem fan anglického fotbalu, i jsem si v duchu přál se dostat na jejich zápas na euru, ještě kdyby třeba hráli v salzburku ! bohužel taková je realita a snad to jejich činovníky na svazu k něčemu nakopne ! po bitvě je každý generál, ale to, že něco nebylo dobře bylo dost vidět už mnohem a mnohem dříve. myslím si, že to této ráně se v údajně hrdým albionu začne něco dít. pokud ne, může nástupce mclarena vybírat hráče opravdu z nižších soutěží. čus

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni píšete, jak je McClaren špatný trenér, ale ptám se: dle čeho tak všichni soudíte??? Vy všichni ho znáte osobně nebo co? Koukám, že každý si zde hraje na odborníka a přitom do těch opravdových souvislostí nikdo nevidí

Reagovat
smazaný uživatel

McClaren se dostal k repre jen kvůli tomu, že jaksi nikdo další nebyl na skladě. Chtěli anglickýho trenéra, ale těch opravdu kvalitních je málo. Jestli vůbec nějakej.

McClarenova předchozí trenérská kariéra vůbec nebyla nijak oslňující...

Reagovat
smazaný uživatel

jenze todle angazma fakt podělal.Kritika je zaslouzena.

Navic na to abys trenera moh oznacit za spatnyho ho nemusis znat osobne.

PS.a o jakej opravdovejch souvislostech mluvis?

Kecy,kecy kecy.McLaren to proste podelal a mel postoupit a anglii.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem souvislosti jako atmosféra v kabině, důvěra trenéra v hráče a naopak.... Tohle nemůže posoudit laik z řad veřejnosti, chápu, že v tisku se třeba objeví spoustu článků, takže si člověk může udělat jakž takž obrázek, ale to podstatné stejně pořád jaksi uniká... Na druhou stranu se musí zamyslet hráči nad svými výkony, protože pokud Lampard, Gerrard a další jsou tahouny ve svých klubech, tak proč netáhnou i repre? Těch aspektů je povícero pochopitelně a my, co jsme tady to stejně nevyřešíme.

Reagovat
smazaný uživatel

To že je McClaren slabej trenér, bylo znát od úplnýho začátku. Často hledal výmluvy a to jak skládal mužstvo, bylo chvílema směšný.

Ale zároveň je pravda, že Anglie je spíš mediálně silná reprezentace. Tým má spoustu slabin, ale téměř vždy mají hráči silný řeči, ale skutek utek. Je zarážející, že Anglie nedokázala za posledních 20 let (možná dýl) vyprodukovat solidního brankáře. Vlastně všechny top anglický kluby mají zahraniční brankáře a celkově je tam Angličanů málo. Arsenal vlastně ani není anglickej tým, kromě toho, že sídlí v Londýně. A ostatní na tom nejsou o moc líp.

Hrdej Albion prostě spadnul na držku a čeká ho těžká práce, aby se z toho dostal. Protože tohle vlastně není překvapivý vyřazení, to je jen důsledek čím dál slabší výkonnosti a vůbec stavu anglickýho fotbalu (nemyslím ligu, ta je skvělá).

Reagovat
smazaný uživatel

celkem slušnej a hlavně pravdivej názor, gratuluji tomaso25, když se podíváme zpátky na působení anglických trenérů u repre., tak to nestálo za nic. ano mediálně nejsilnější repre. nepředváděla na hřišti vůbec nic co by stálo za zmínku. tipuji na lavičku opět cizince (prachy na to maj), martinovi ve ville ten rozjezd taky trval déle.

sem zvědavý zdali se krach na evropské "burze" odrazí na návštěvnosti premiership (viz víkend).doufám, že ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, vše řečené je pravda, navíc anglická liga je nejlepší, ale proč? Právě proto, že v ní hraje spoustu zahraničních hráčů, protože kdyby tam hráli převážně jen Angličané, tak by liga vypadala jako ve Skotsku, plno tvrdých soubojů a nic moc fotbalové krásy. Jen to nasazení...

Reagovat
smazaný uživatel

"Potrestali jsme Anglii za její aroganci.Mají to, co si zasloužili za to, že nás podceňovali. Ale můžu je na příští léto pozvat na náš krásný Jadran,"

Krásně řečeno

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak dobře jim tak namyšlenejm primadonám,na jadran at jedou příští léto aspon se podívaj k moři místo eura,když u nich v zimě se to nedá

Reagovat
smazaný uživatel

jj, sú to volové, nemám ich v láske Espana

Reagovat
smazaný uživatel

bez anglanu to bude na nic,skoda pro fotbal i fanousky§§§

Reagovat
Devil

Jo jo , taky me to sere , ale muzou si za to sami !

Reagovat
smazaný uživatel

fanoušci chtějí fotbal ne anglii. Anglie hraje dlouhodobě ho*

Reagovat
smazaný uživatel

To odstupné, které mu ti hlupáci dají za předčasné ukončení smlouvy, by měl věnovat nějaké fotbalové akademii, aby anglii mohl vyrůst taky nějaký ten fotbalista

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele