Mata je v Anglii spokojen. Uvidíme, co se stane, říká o budoucnosti

12.12.2018, 15:49
Aktuality
Manchester United před sebou má hodně těžkou druhou polovinu sezony a v jejím průběhu bude muset na dotazy ohledně budoucnosti odpovídat Juan Manuel Mata. Španělskému záložníkovi na Old Trafford běží kontrakt jen do konce června a aktuálně je poměrně pravděpodobné prodloužení spolupráce...

Třicetiletý Mata se dostal například do hledáčku Atlética Madrid, španělskému celku ale čáru přes rozpočet zřejmě udělá postoj samotného fotbalisty. Ten je v anglickém velkoklubu spokojen a dle médií se blíží podpis nového kontraktu, ten má být platný do léta 2022.

"Mohu k tomu říct jen to, že v Manchesteru a Anglii jsem šťastný," sdělil Mata novinářům.

"V Anglii za sebou mám několik let a jsem velmi šťastný, že jsem součástí tohoto neuvěřitelného klubu. Uvidíme, co se stane," dodal.

Mata je odchovancem Realu Madrid a první větší kroky ve světě velkého fotbalu udělal po brzkém odchodu do Valencie. V srpnu 2011 přestoupil do Chelsea, od ledna 2014 je pak hráčem Manchesteru United.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (69)

Přidat komentář
Whitemedia

Manchester ho zničil..

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Whitemedia

Mourek ho jen odstřelil pryč z Chelsea, dodělal ho Manchester

Reagovat
r.mrazik

tak urcite

Reagovat
kilobyte

A kdo ho tam dodělal?

Reagovat
Sandstorm

LVG

Reagovat
r.mrazik

presne...pod moyesem byl po prichodu od modraku uzasny...

Reagovat
habinity

Murko ho nacal v Chelsea a dokonci ho v United

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Sandstorm

To je tak na dva roky s opcí no.

Reagovat
Ross Geller

Já četl s opicí

Reagovat
icka

Na lavicku a jako back up dobry hrac. Ale jestli se chcou ucka posunout tak misto neho urcite nekoho jineho.

I kdyz letos ma v PL za 11 zapasu pouze 600+ minut.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bastaron

Takový hodně horší Isco.

Reagovat
Sandstorm

Na to že je Isco v Realu tak to neni zase takova hitparáda. To Mata by mohl být v Realu svyho času větším tahounem.

Reagovat
patas92

Tenhle hodně horší Isco měl sezónu (12/13), o které se hodně lepšímu Iscovi může jenom zdát

Reagovat
čutalista

on celkově hrál v chelsea parádně, ale holt mourkovi se borci co uměj hrát fotbal tehdá nehodili... tak jich pár vyházel, že na to u něj nemaj no, dva má teď v teamu a další je taky v manchesteru, jen v tom modrém, todl mu nikdy neodpustím, prostě a jednoduše rozpustil team co měl neskutečně skvěle složenej, třeba pro pepka by to tehdy byl luxusní materiál(to je jen takové zasnění na konec) neříkám, dal dohromady team co ve výsledku udělal dva tytuly...ale i tak, za jakou cenu :((

Reagovat
blade115

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Svatej

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky, že jsou to dva rozdílní hráči.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ross Geller

Isco vyhrál 4x Ligu mistrů, o tom se může Matovi jen zdát.

Reagovat
mayday

Isco je sice asi talentovanější, ale jako hráč skoro na hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

To je strašná blbost. Hráči jako Arda Turan nebo Isco mají svou nenahraditelnou roli v pragmatických taktických systémech, kde působí jako magnety, které zmírňují nebo dokonce vyvažují nepoměrné rozložení převahy ve časové hře s míčem. Tím vytvářejí bránícímu týmu možnost kvalitně kontrovat či stabilizovat mentální rozložení sil. V tomhle byl Arda Turan svého času nejlepší na světě a teď jím je Isco. To, že se od něho očekává úplně něco jiného není jeho chyba, ale chyba trenérů. V tomhle byla velikost Zidaneho, ten tomu skutečně rozuměl a dokázal se svým hráčem pracovat tak, aby byl pro mužstvo co nejplatnější a nebyl nikým jiným než na co má nejvnitřnější předpoklady. Zidane ze svého mužstvo v podstatě vytvořil jakýsi platónský stát, který určí každému ve společenství takový úkol, pro který se nejvíce hodí.

Reagovat
mayday

Samozřejmě má svou roli, hraje v Reálu, hrát fotbal umí. Ale já jsem si ho nikdy neoblíbil, jak chce furt držet balón, dostane ho u levé lajny, může to rychlé rozdat, dlouhej balón, zrychlit hru, ne, on je schopnej v chůzi koupat protihráče a přejít s ním k pravé lajně, podívejte se, jak držím balón a nikdo mi ho nevezme. To je věčná debata o něm, jestli drží moc nebo nedrží balón. Mně se tyhle typy hráčů nelíbí.

Reagovat
smazaný uživatel

To respektuju. To ale nemění nic na tom, že od Isca se obecně očekává něco jiného než co umí a než čím může být.

Reagovat
mayday

Tak to souhlasím, má fotbalově na to, aby byl naprosto top, to jo.

Ale jeho herní projev nebo alespoň většina zápasů, co jsem kdy viděl, tak se mně osobně vůbec nelíbí no.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je právě ta mýlka. Protože on už top byl a to pod Zidanem. Ale v úplně jiné roli, než která se od něho očekává a spoustu lidí to nepostřehlo, protože nahlíží fotbal požadavkama estetiky, údernosti, jednoduchosti, produktivity. To co dělalo Zidaneho fotbal nebyl Ramos, Marcelo, Kroos, Modrič nebo Ronaldo, ale právě Isco. Protože ho propojoval. Jeho role tomu fotbalu dávala stabilitu a smysl a dovolovala ostatním, aby se soustředili jen na to, v čem jsou skutečně nejlepší. Isco je nedoceněný, protože ho v očích veřejnosti jeho vysoké fotbalové schopnosti předurčují k produktivitě. Ale takovým on nikdy nebude. Nemůže jím být, protože má daleko blíž k Arda Turanovi než třeba k Hazardovi. Neexistuje jeden nejlepší, ale spoustu nejlepších ve spoustě rozmanitých rolích. Akorát ta Iscova není tak vidět, s tímhle problémem se potýká třeba i Griezmann.

Reagovat
mayday

Je to možný, může to být pravda, co píšeš. Ale pro mě jako občasnýho fanouška, kterej si sem tam zapne zápas Reálu a chce vidět fotbal, tak, zopakuju to znova - mně konkrétně, to Isco dost často zkazil. Protože třeba ve chvíli, kdy může dát kolmou hráči do sprintu, tak se zastaví a otočí a vede to a vede to a vede to... A odevzdá úplně nesmyslně bekovi, protože už nemá komu.

Ale těch debat jsem už vedl o Iscovi několik. Já mám radši rychlejší přímočařejší fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak už jsem napsal, tohle moc rád respektuju. Někdy mě tu lidi nařknou, že jsem dobrý rétor a musím mít vždycky pravdu. Ale na tohle ti už nemůžu napsat nic. Tady se prostě všechna slova vyčerpávají, protože to co se ti líbí je pro mě pravdivé a svaté. Děkuju za fajn debatu.

Reagovat
mayday

Já samozřejmě taky respektuju tvoje názory, 100 lidí, 100 chutí, objektivně asi oba máme trochu pravdy. Někteří ocení ten jeho hloubkovej přínos, někdo pak okamžitej projev na hřišti.

Hlavně když si lidé v klidu slušně řeknou svoje názory s argumenty, pak není problém si vyměnit pár příspěvků.

Reagovat
smazaný uživatel

jo

Reagovat
Azazelo RD

To by mě opravdu zajímalo, kdo tě nařkl z toho, že jsi dobrý rétor.

Reagovat
smazaný uživatel

Sám se nazval dobrým rétorem. Ale co, proč si to nepočítat, že :)

Reagovat
smazaný uživatel

Oba dva jen nemáte dostatečný přehled o mé historii zde. Ti, kteří to udělali vědět budou.

Reagovat
Azazelo RD

To, že se vyjadřuješ zbytečně komplikovaně a "sofistikovaně", z Tebe nedělá dobrého rétora.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže tvůj/potažmo váš předpoklad, že jsem se o tom zmínil, abych si to připočetl k dobru, není správný. Já jsem to na základě toho, že mi to tu bylo v minulosti několikrát vytýkáno (že je se mnou těžká debata, protože ji vždy dokážu rozvinout tak, abych v ní vyhrál) chtěl naopak vyvrátit a dokázat, že dokážu respektovat i cizí pevný názor, nejen svůj. Mně jde především o to pokusit se rozkrývat složitost věcí a reagovat tam, kde je jako složité sám vnímám. Tam, kde si myslím, že nelze jednoduše říct správné/špatné. Rétor dobrý nejsem, i když jsem byl škodolibě potěšen, když jsem tak byl označen. Škodolibě, protože přesměrovat svůj záměr ze složitosti meritu probírané věci na jednoduché označení svého protivníka jako rétora, naznačovalo lenost a tendenci říct prostě to, že s tebou se nemá smysl bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to jen problém toho, že věci a jevy jsou nekonečné a tak složité samy o sobě, že je pro lidi jednoduší přenést debatu o nich do osobní roviny mezi to, že mám pravdu já, anebo ty a nic mezi tím. Je to problém nevíry v přírodu, ve věci, v lidi.

Reagovat
smazaný uživatel

V jejich složitost a rozmanitost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v dnešní době je důležité vyjádřit se ke všemu, svůj úkol jste splnili.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém těchto hráčů je dobře vidět třeba na v posledních letech vysmívaném Arda Turanovi. Jehož fotbalové dovednosti byly tak moc do očí bijící, že ho s docela velkou pompou koupila Barcelona, aniž by si tam uvědomili, kým vlastně Turan je. Že není tahovým hráčem do postupného útoku, ale žroutem míčů. Možná stačilo, aby se občas koukli na jeho bídu v lize, kde se ve hře do plných většinou jenom znuděně potloukal a pravidelně nedokázal vymyslet vůbec nic. Nebyl to totiž myslitel ani tahový hráč. Ani Isco jím není. Jsou to spíš ony magnety, za pomocí, kterých dokážeš rozptýlit tlak soupeře a připravit si podmínky pro získávání půdy pod nohama. Protože tihle hráči dokážou sežrat míč, ukázat lepšímu soupeři jaké to jsou oproti nim nuly a získat pro svůj tým sebevědomí ponížením dominance soupeřových hráčů. Fotbal je z velké části psychika.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohol by si nejak viac vysvetliť, aká je presne rola týchto hráčov? Celkom som tomu nepochopil, v akom systéme a aké úlohy teda majú mať?

Reagovat
technecium

Tohle je poměrně zajímavá myšlenka, akorát s ní nesouhlasím. Nerozumím totiž tomu, proč nějaký tým potřebuje hráče, který předržuje míče. Pokud hraješ z bloku, tak potřebuješ hráče, kteří umí individuálně skvěle vystihnout moment pro podporu útoku a zároveň s tím mít co nejlepší tah na branku (typicky Mourinhovy týmy před rokem 2012). No a tam se ti hráč, co předržuje míče nehodí, protože zpomaluje přechod do nebezpečných prostorů.

No a pokud hraješ dominantně na míči, tak hráče, co předržuje míč nepotřebuješ, protože pro efektivní hru na míči potřebuješ jeho rychlou cirkulaci.

A s tím, že Isco je podobný typ hráče jako Arda nesouhlasím už vůbec, protože Arda byl v Atleticu univerzální ofenzivní hráč, který zvládat hrát na víc postech a právě tím byl pro bránící Atletico extrémně důležitý. Kvůli tomu, že uměl hrát skvěle po celé ploše útočné třetiny hřiště. Ne kvůli tomu, že předržoval míče.

Isco je typ fotbalisty, kterýho bych v týmu nechtěl, protože se zcela cíleně utápí v nesmyslných kličkách a neumí vystihnout ten správný čas pro přihrávku nebo střelu. Dojeli na to Španělé na MS, když na něm postavili svůj útok.

Reagovat
kvasha16
Reagovat
kiwwi

[YOUTH WATCH] Shola Shoretire comes on for Burkart to become the youngest player in Uefa Youth cup history aged 14 years & 314 days as United win 2-1 over Valencia and are through to the knockouts stage

a co ste robili vy, ked ste mali 14 rokov?

Reagovat
masly008

modlili se aby nad námi nebyl žalud jako mourek.

Reagovat
kiwwi

ono to pred pol rokom vyzeralo, ze by mohol ist Mourinho k vam namiesto Wengera?

Reagovat
masly008

nestraš tvl.to si nezasloužíme.

Reagovat
kiwwi

nepochopil...

Reagovat
Mastný Chobot

ja hej

Reagovat
Lacko_Boh

úprimne, v 14tich to ešte so mnou vyzeralo fajn

Reagovat
blade115

Svým způsobem mě jeho odchod sere ještě víc než ten KdB nebo Lukaka... Fakt geniální hráč, u nás ty dvě sezony byl úplně top. Sympaťák jak žádný jiný, inteligentní a na jeho hru se prostě koukalo nádherně. Hned bych ho bral zpět...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

a ty jeho blogy...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Spalovač šancí

Neprodlužuj, máš poslední šanci dostat se do nějakého top klubu.

Reagovat
masly008

už asi ne.viděl bych to na týmy typu valecia sevilla.

Reagovat
smazaný uživatel

Harry Kane has been involved in 16 goals in 16 Champions League appearances (13 goals, 3 assists).

Reagovat
kiwwi

a v kalendarnom roku to ako ma?

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Seydou Doumbia

Zpátky do Valencie.

Reagovat
Cechino

on uz je v Utd 5 let? ten cas neskutecne leti

Reagovat
niflheim

<3

Reagovat
John Obi Mikel

Do Realu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele