Mason musel po srážce hlav na operaci, jeho stav je stabilizován

23.01.2017, 08:32
Aktuality
Velice smutnou dohru má poslední včerejší utkání anglické Premier League mezi Chelsea a Hullem. Po souboji s Garym Cahillem totiž musel být do nemocnice urychleně odvezen hostující záložník Ryan Mason, který se nyní po operaci proražené lebky pravděpodobně stále ocitá v ohrožení života...

K nepříjemnému střetu došlo už ve 12. minutě a Masonovi se následně přímo na trávníku dostalo složitého, zhruba devítiminutového ošetření, v jehož rámci mu byla nasazena i kyslíková maska.

Z nosítek byl potom 25letý středopolař přemístěn do ambulance a přilehlé nemocnice. Ještě včera v noci Mason podstoupil operaci a Hull City záhy na stránkách uvedl, že se fotbalistův stav podařilo alespoň stabilizovat.

Ohrožení života či trvalé následky nicméně stále nelze vyloučit; bulvární list Daily Mirror jako první přišel s informací o proražené lebce a krvácení do mozku. Klubem byla zatím potvrzena pouze první část domnělé diagnózy s tím, že má Mason "příští dny strávit v nemocnici".

"Snažil jsem se dostat k centru a srazili jsme se hlavami. Byla to obrovská rána. Přeji mu jen to nejlepší a doufám, že to nebude nic vážného," prohlásil po utkání druhý aktér incidentu Gary Cahill, který se dle slov svého trenéra Conteho ve zbytku první půle sám necítil nejlépe, vzápětí ale gólem potvrzoval výhru Chelsea v poměru 2:0.

Ryan Mason je nyní v péči lékařů nemocnice St. Mary’s, která se dle informací Guardianu pyšní jedním z nejlepších londýnských traumacenter se specializací na vážné úrazy v důsledku dopravních, ale i sportovních nehod.

Doufejme tedy, že je středopolař Hullu v těch nejlepších rukou. Celý EuroFotbal mu tímto přeje brzké a plné zotavení.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com, hullcitytigers.com

Komentáře (386)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele