Marocký obránce Benatia se ve 34 letech rozhodl ukončit kariéru

09.12.2021, 17:03
Aktuality
Medhi Benatia před měsícem nastoupil k utkání proti Galatasarayi a odehrál poslední profesionální zápas v kariéře. Zkušený marocký obránce se dnes rozloučil s tureckým celkem Fatih Karagümrük a nejednalo se o jeho jediné sbohem, zároveň totiž pověsil kopačky na hřebík...

"Už od malička jsem měl jenom jeden sen, chtěl jsem se stát profesionálním fotbalistou. Musel jsem kvůli tomu bojovat, tvrdě pracovat a obětovat strašně moc věcí, každá etapa mojí kariéry pak přinesla další nové cíle. Měl jsem štěstí a stal se profesionálem, ale jak ostatní v téhle práci říkají, nejtěžší není podepsat první smlouvu, ale včas se rozloučit. Zahrál jsem si v největších soutěžích a po patnácti letech poctivých a věrných služeb se nyní rozhodl uzavřít kariéru," sdělil dnes Benatia.

34letý Benatia oblékal dresy Marseille, Lorientu, Tours, Clermontu, Udinese, AS Řím, Bayernu Mnichov, Juventusu nebo katarského Al-Duhailu a do Turecka přišel letos v srpnu, za Fatih Karagümrük nakonec odehrál jenom šest zápasů.

Nyní už někdejší marocký reprezentant byl za rok 2013 zvolen nejlepším fotbalistou své země a během kariéry vyhrál několik trofejí. Ve své sbírce má tři italské, dva německé a jeden katarský titul, se spoluhráči z Juventusu a Bayernu Mnichov několikrát opanoval i Coppa Italia (1x) a DFB-Pokal (2x).

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vásquez ho zničil.

Reagovat
10

víceméně ano

Reagovat
madridcan

To neviem kto je...ale Vazqueza zničil on tromi končatinami

Reagovat
Kuba94

Kdo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň jsem zjistil že to je Medhi a ne Mehdi

Reagovat
Remt

Vždy jsem myslel že Mehdi

Reagovat
Kucka

Reagovat
Gimme

V Římě to bylo hrozný zvíře Od odchodu z AS už Řím nemělo AS takhle dominantního stoper

Reagovat
10

Manolas?

Reagovat
Gimme

Mehdi se mi líbil víc

Reagovat
Alons0

Medhi!

Reagovat
Francesco Totti AS

Chybíš nam

Reagovat
smazaný uživatel

u vás byl špičkovej

Reagovat
Kadlitko

Je hezké, že takové dvě legendy fotbalové zavítají na pokec na Eurofotbal

Reagovat
Kadlitko

* fotbalové legendy

Reagovat
smazaný uživatel

díky , chodím sem už pár let ale motivace na udělaní učtu chyběla , poté mne však zaujal level místních diskusí tak jsem podlehl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele