Marcelo dodrží smlouvu v Realu Madrid, pak by se měl vrátit domů

08.12.2021, 15:01
Aktuality
Marcelo před patnácti lety jako mladíček přestupoval z Fluminense do Realu Madrid a v tuto chvíli se rýsuje jeho návrat do mateřského klubu. Zkušenému brazilskému obránci v hlavním městě Španělska končí smlouva a zajímá se o něho několik týmů z Jižní Ameriky, podle posledních zpráv se už rozhodl a za několik měsíců podepíše kontrakt s Fluminense.

Bílý balet za Marcela v lednu 2007 zaplatil 6,5 milionu eur a tato investice se mu mnohonásobně vrátila, krajní obránce dlouhé roky patřil do základní sestavy a vypadl z ní až v posledních letech, svou měrou se pod to podepsala i množící se zranění.

Marcelo za Real Madrid do této chvíle odehrál 533 zápasů a v nich vstřelil 38 branek. Se spoluhráči vybojoval řadu trofejí - čtyřikrát pozvedl nad hlavu ušatou trofej pro vítěze Ligy mistrů, pětkrát se stal šampionem Španělska a dvakrát se radoval z triumfu v Copa del Rey, k tomu všemu je třeba připočítat vyhrané světové šampionáty klubů (4x) a Superpoháry (3x Evropský a 4x Španělský).

Marcelo koncem sezony oslaví 33. narozeniny a letos zatím naskočil jenom k pěti soutěžním zápasům, vedle Fluminense o jeho příchodu uvažuje i konkurenční Botafogo.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (37)

Přidat komentář
Juan Román Riquelme

Gracias por todo, uno de los mejores carrileros de la historia. Gracias! Gracias! Gracias!

Reagovat
Aldeano

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Srdcař a skvělý fotbalista!

Reagovat
Pony Slaystation

Na Brazilce skvěle konstantní a dlouhotrvající výkonnost. Úplná anomálie.

Reagovat
Reggie

Cože? Opravte mě, jestli se pletu, ale je to právě naprostá klasika. Už tak 3 sezóny je to dost bída. Takže klasicky do 30 let maximálně.

Reagovat
Hunt

Tohle tvrzení hlavně ale už moc neplatí o defenzivních hráčích ne? T. Silva, Fernandinho, Dani Alves, Fernando, Miranda, Filipe Luis.

Reagovat
Kily8

Celé to je nezmysel. Ofenzívny, rýchly hráči sú neustále atakovaní nebezpečnými zákrokmi zozadu. Neymar, Ronaldo, Jesus sú pod neustálym rizikom zranenia, robia veci vo veĺkej rýchlosti a prichádzajú zranenia. Naopak defenzívny hráči idú do súbojov s predu, oni sú iniciátormi tvrdých stretov, sú na nich pripravení. Keď vidíte niektoré zápasy PSG s St. Etiene, Marseile....tak zákroky na Neymara sú brutálne...

Reagovat
Reggie

Máš pravdu, vždycky to platilo spíš pro ofenzivní hráče. Ještě bych přidal např. Lúcia, Roberta Carlose nebo třeba Cafú.

Reagovat
Kejza

stačilo si přečíst tvůj komentář

Reagovat
Reggie

Reagovat
Kejza

nebo Naldo. A já jsem teda vždycky vnímal brazilský top defenzivní hráče jako dlouhověký. Vždyť třeba Cafu a R. Carlos nebo pak Lucio hráli na vrcholu taky dlouho, rozhodně byli top i po třicítce.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Kily8

Nezmyselná debilita, že na brazílce: Th. Silva, Alves, Lucio, Pepe, Dante, Rivaldo.... v Európskych súťažiach ich nájdeš desiatky, keď sú extrémne dlhovekí... a nezačni, že obrancovia a útočníci, alebo praváci a ĺaváci, v každej kategórii nájdeš plno dlhovekých. Rovnako, ako nájdeš plno predčasne vyhasnutých európanov Gotzeov....len brazílčania majú suverénne najviac hviezd, v každej súťaži na svete ich je plno, takže sú najviac viditeľní...

Reagovat
smazaný uživatel

shorturl.at/hnwT1

Reagovat
misinho7

Legenda

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Kocour Klapuška

Wow! Toto jsem ještě nečetl!

Reagovat
madridcan

Balík Higuain, Marcelo, Gago za cca 15 miliónov aj to som veľa povedal

Reagovat
Kily

já mám za to, že jenom Gago byl asi za dvacet

Reagovat
madridcan

Tiež keď som to odoslal, tak som si to išiel pozrieť a dáva ti zapravdu transermarkt, ktorému ja veľmi neverím. Môžeš/môže to mať pravdu, ale by som prisahal, že proste tak si to pamätam.

Nie sú tam aj bonusy? Veď rovno po polroku vyhral titul a rok ďalší

Reagovat
Kily

může být, častokrát jsem si všiml, že TM ty částky pak automaticky aktualizuje podle bonusů

Reagovat
king23

Legenda! 15 let dobré práce

Škoda, že nevydržel v TOP formě ještě trochu dýl, ale na brazilce i tak slušné.

Reagovat
oli9

profík. A přesně tak , má se vracet domů...

A jako přestoupit z amateřského klubu do Realu a po letech zase zpátky klobouček

Reagovat
wyqinac

chtel jsem ti vynadat za ten amatersky klub, ale byl to asi matersky klub

Reagovat
oli9

jo takový dvojsmysl

Reagovat
Remt

Z amazerskeho šel mezi amatéry, mě to sedí dokonale

Reagovat
pantondavo

Za ty prachy luxus, ale nejak se nemuzu zbavit pocitu, ze v 33 by mel hrat o par levelu vys.

Reagovat
king23

Zvláštní že se tak zhoršil během jedné sezony. Podobně jako Arbeloa. Těžko říct, jestli vůbec bude mít na první ligu v Brazílii.

Reagovat
pantondavo

Třeba ztratil motivaci, vůbec bych se nedivil, já osobně kdybych už nedával 100% výkon, tak bych se taky vysral na hraní za velkoklub, ten tlak je tam enormní.

Reagovat
John Obi Mikel

Brazilci to takhle občas mají.

Reagovat
Al Capone

Neskutečný frajer

Reagovat
rel7

Kdyby mi někdo na začátku jeho angažmá v Realu řekl že pomalu překoná Roberta Carlose nevěřil bych ale jemu se to málem povedlo škoda že si výkonnost neudržel stejně dlouho, i tak díky za vše

Reagovat
zidane78

Nechapem co na nom ludia videli,nekutocne ma sral ze sa nevedel vracat na svoju poziciu resp. vracal sa s poklusom a pritom sa pozeral na protiutok supera R.Carlos je ako LB pre mna neprekonatelni kral,a nemyslim si ze zazijem nejakeho lepsieho ako on.

Reagovat
rel7

Samozřejmě že RC je jeden z nejlepších, možná nejlepší LB historie kopaný, já narážel na to jak se Marcelo za ty roky vyhrál a ve své době byl x let v top 3 LB na světě a právě po odchodu RC ho myslím že zastoupil dobře, Real měl zase dlouho vystaráno.

Reagovat
eder

V jakém smyslu "překoná"? V počtu trofejí, vstřelených gólů nebo odehraných zápasů?

Reagovat
Josifek

Je to borec a je neskutečné, že už je to 15 let od jeho příchodu Každopdáně legenda, ten přestup s Pipitou v podobné době se sakra vyplatil

Reagovat
Aldeano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele