Mandžukić je znovu bez práce, AC Milán s ním neprodlouží smlouvu

24.05.2021, 17:45
Aktuality
Jenom na měsíce se bude počítat působení Maria Mandžukiće v milánském AC. Chorvatský útočník před třemi dny oslavil 35. narozeniny a dodatečným dárkem se nestane nová smlouva, ta stávající končí a vedení Rossoneri mu nový kontrakt nenabídne...

"Jsem vedení vděčný za to, že mi dalo tuto příležitost. Chci poděkovat technickému týmu za jeho vynikající práci a také spoluhráčům, nejsou to jenom skvělí fotbalisté, ale i báječná parta kluků," napsal na sociálních sítích.

"Těší mě, že jsme tento fantastický klub vrátili do Ligy mistrů. Všem v klubu přeji do budoucnosti jenom to nejlepší," rozloučil se Mandžukić.

Mandžukić měl v průběhu svého působení na Apeninském poloostrově i zdravotní problémy a nakonec plnil jen roli náhradníka, celkem zasáhl do jedenácti soutěžních zápasů a nedal ani jednu branku. Vedení ho získalo v lednu jako volného hráče, tím byl od červencového odchodu z katarského celku Al-Duhail.

Mandžukić nešel do zcela neznámého prostředí, jelikož italskou Serii A znal už díky působení v Juventusu. Vedle toho v minulosti oblékal dresy Dinama Záhřeb, Wolfsburgu, Bayernu Mnichov a Atlética Madrid.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (66)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Měl vytvořit bestiální duo vrahů s Ibrou a nakonec si chudák skoro nekopl

Reagovat
Rox

To určitě ne. Měla to bejt jen záplata za Ibru, ale nakonec se do hry bohužel ani nedostal. Prodloužení by nedávalo smysl. AC potřebuje momentálně Belottiho.

Reagovat
Beči

Souhlas, Belotti by byl skvělý. Mohl by pravidelně rotovat s Ibrou, který bude stejně zřejmě častěji zraněný a měli bychom kvalitu na hrotu zajištěnou.

Reagovat
FORZAMILAN

Belottiho jsme chtěli už dávno, ale vždy to ztroskotalo na nesmyslný ceně

Reagovat
El-Pistolero-68

Coz uz by ted nemuselo.

Reagovat
Rox

Snad budeme aktivní. Kromě Belottiho to chce nutně ještě jedno křídlo a nebál bych se střelit i Leaa. Klidně i nějaký větší změny. Aspoň že po letech máme nějakej základ.

Reagovat
Cechino

proc Leaa?

Reagovat
El-Pistolero-68

Druhý Balotelli.

Reagovat
AngryPrd

Reagovat
Ragazzo d'oro

Protože je priserne náladovej a naprostou většinu zápasu se potácí absolutně bez zájmu.

Reagovat
AngryPrd

Anooo, suhlas !

Reagovat
Freedo

A je fakt takový terno? Když si odmyslím branky z penalt...

Reagovat
smazaný uživatel

Dinamo a konec kariéry

Reagovat
oli9

Reagovat
LeonardoUžoa

Slusne przneni jinak krasne kariery

Reagovat
Furia Ceca

https://www.football-italia.net/171122/bonucci-they-were-ready-our-funeral

Tenhle sráč taky vždycky vylejzá, kdy se mu to nejvíc hodí... Přitom svýma výkonama Juventus sám pohřbívá x let. Kéž by Inter prodal De Vrije a jako náhradu si vybral svýho namachrovanýho odchovance

Reagovat
Recoba Inter

Tak to teda snad ani náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

"Těší mě, že jsme tento fantastický klub vrátili do Ligy mistrů." rekl Mario ktery v 11 utkanich nedal branku ani asistenci pouze fasnul 2 zlute a snizil si ctyr nasobne cenu na prestupovem trhu

Reagovat
mojmira

Nekecal, odmakal to, v kabině snad taky pomohl... úplně bez problému půlrok.

Reagovat
smazaný uživatel

vzdyt hral 287 min. a v lize 205 v 10ti zapasech ! kdyz nastupujes na 20 min tak se ceka ze se nejdes prochazet :D:D a 11 matchu vs pul rok ktery mel historicky nejvetsi frekvenci matchu

Reagovat
Furia Ceca

A zdrzel se jednoho mesicniho platu.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

čtyřnásobné snížení tržní ceny za hráče bez smlouvy asi nebude minimálně pro něho znamenat problém

Reagovat
smazaný uživatel

Od trzni ceny se nezridka reflektuje i plat a jeho statistiky z poslednich 2 sezon mu ke kvalitnimu kontraktu taky neprispejou .

Reagovat
pistacik11

V jeho veku fakt veľký problém

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.football-italia.net/171152/maignan-arrives-milan

ACM , zajímalo by mě, kolik skutečně chtěl Mino pro sebe (psalo se i 20 M). Každopádně doufám, že Gigiovi nabídne Juve a spol. max 5 mega, ne že bych neměl Gigia v oblibě, jen mi přijde, že sebou nechává vytírat podlahu snad ze všech nejvíc a Raiola je doslava jeho pasák.

Reagovat
Kaka14

Ťažko mu Juve dá iba 5M, keď v Miláne sa mu zdalo 8M malo …..

Reagovat
smazaný uživatel

Nevěřím, že o něj bude po tom všem velký zájem a pokud třeba Juve zůstane jedinou možností, můžou si stanovit podmínky oni. Do AC už se nevrátí, takže je jedno kolik mu nabízeli.

Reagovat
Kaka14

Juve urcite nie je jedina moznost .... takze ked ho chcu, budu si musiet priplatit a zbavit sa Scestneho s velkym platom...

Reagovat
EXoRcIsT

ale kto by ho zobral ? RM Barca MU MC Liverpool Atletico Bayern maju brankarske jednicky . Mozno Chelsea alebo Juve nic ine

Reagovat
Kaka14

Ešte minimálne PSG, Inter možno aj Real

Reagovat
smazaný uživatel

Ať půjde kamkoliv, minimálně 10 dostane.

Reagovat
smazaný uživatel

Barcu neberu jako kandidáta, když chtějí Depaye a Aguera stlačit na 5 M / rok. Pak zbývá PSG, které ale prodloužilo s Navasem a nemyslím si, že je Gigi lepší hráč. Mendyho už vidí jako top 10 gólmana v Evropě, takže Chelsea také nedává smysl. A zbývá jen to Juve, jako taky očekávám, že jej Raiola protlačí, ale i když sleví na podpisovém bonusu, tak s 2letou smlouvou to bude 20+ mega na sezónu, přičemž daní celý plat. To bych snad šel radši po Lenovi nebo Ter Steganovi.

Já to myslel tak, že mu trochu přeju situaci, kdy bude třeba jediný zájemce a bude si diktovat podmínky. Jinak je třeba si uvědomit, že i když mu je 22, tak pro jeho klub to může být situace, jako kdyby si co dva roky musel kupovat nového gólmana. V tomhle je Raiola neodhadnutelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to podobně se situací v jiných klubech, jen teda Gigi je za mě lepší než Navas. Ale s novým podpisem smlouvy to úplně smysl nedává. Zbývá tedy Juve. Raiola musí ubrat. Žádný klub Gigimu nedá 10+, pokud to nebude smlouva minimálně na 3 roky. Každopádně bych ho v Juventusu bral, i za tu cenu, že s ním je v jednom balíčku i Raiola. Pokud půjde do Juve, tak smlouvu na méně než tři roky nečekám a bude to minimálně 12m ročně čistého plus bonus. Ale nejdřív musí pustit Ronalda, jinak je to zcestný a neekonomický. S Raiolou to bude boj v každém případě.

Reagovat
Kixi Syhimour

*scestný

Nic proti, jenom mi přijde dobré to vedět.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za opravu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
1899-1995

Donnarumma tedy prý nakonec neprodlouží a na konci měsíce zadarmo. Mám z toho smíšené pocity, na jednu stranu už bude klid, ale asi všichni věřili že zrovna Gigi bude součástí “nového” AC a dotáhne je daleko.

Reagovat
milanista9

Určitě jsem nevěřil. Jestli je to pravda, tak jsem rád, že tenhle případ Ordinace v růžový zahradě končí. Konečně. Lepší než poslouchat zkrz něj žvásty jeho nenasytného agenta.

Reagovat
Milan.B

Presne tak

Reagovat
1899-1995

To máš pravdu, alespoň bude klid a konec této ságy. Uvidíme, třeba Maignan bude dobrá náhrada, ale kvalitativní rozdíl mezi Ligue 1 a Serií A je dle mně ješte dost velký. Druhá věc je, že se vedení nedokázalo domluvit alespoň na nějaké alternativě jak z Gigia získat nějaký peníz, přece jen je to top class brankář s potenciálem růstu na ceně.

Reagovat
AngryPrd

Nech ide prec aj turek. Pridu hraci, ktori si budu dres vazit a podavat v nom lepsie vykony. Som si tym isty. Forza AC !

Reagovat
Morgue

No jenomže Raiola, nezastupuje jenom Rumáka, ale i mnoho dalších celkem schopných fotbalistů, takže je celkem pravděpodobné, že Railoy nezbavíš už jen proto, že myslím děla agenta i Zlatanovi. Jen s tím rozdílem že Zlatan si ho evidentně umí zkorit...

Reagovat
AngryPrd

Ja som rad za kazdeho hraca co odide prec. Ked ho raz nieco taha prec nech ide. Neskor by sa to iba odzrkadlilo na nestabilnych vykonoch a zbytocne by sa roznasala zla nalada v klube okolo toho celeho. Podla mna Gigi bude velmi lutovat, casom....

Reagovat
smazaný uživatel

Maignan bude super náhrada. Je to idiot pokud půjde k přímý konkureci.

Reagovat
smazaný uživatel

to, ze je to idiot uz vieme...

Reagovat
AngryPrd

Uprimne sa na neho tesim. Bude vyborny.

Reagovat
Morgue

A jak je na tom s kopací technikou? Ono stejně 90% brankářů kope lépe než Donaruma když nad tím tak přemýšlím. Nebudete tedy Maignan v těch 10% odpadlíků doufám.

Reagovat
smazaný uživatel

Neznám ho detailně, ale párkrát jsem ho viděl v letošní sezoně a zdá se mi dost komplexní. 26 let, ideální náhrada.

Reagovat
Shevchenko

Vůbec mi nebude chybět. Po těch letech mi fakt k srdci nepřirostl.

Reagovat
maras93

Tak Gigio půjde, to už je jasný. Trochu jsem čekal, že zůstane, když jsme se dostali do LM, ALE na druhou stranu mě to tolik nemrzí. Ne že bych si myslel, že je Donna špatný brankář, ale spíš už jsem za ty roky otrávenej tou ságou a neustálými požadavky Raioly. Podle mě to Raiola zamýšlel celou dobu a nakonec má, co chce. Říct si totiž 15m. € - 20m. € jako feečko za podpis prodloužení smlouvy je fakt hnus. Jsem rád, že na to Maldini neskočil. Klidně, ať jde.

Maignana jsem nesledoval, ale dle recenzí od ostatních se na něj těším a věřím, že bude obstojnou náhradou za Donnu. Ten ať si v budoucím klubu alespoň odpustí ukazování na znak a všechny tyhle rádoby gesta, jak má klub rád. Na jeho faleš neni nikdo zvědavej.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu by mě zajímalo, jaké požadavky ve skutečnosti měli. Podle zpráv 10 M plat, 10 M pro Gigia, 15 - 20 M pro Railu a k tomu smlouvu na dva roky? To je i pro Juve s Barcou moc.

Reagovat
maras93

Juve ušetří na Ronaldovi, tak mu to dají. A je otázkou, jestli Raiola tohle bude chtít i po ostatních.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud skutečně odpadne Ronaldo a s ním i Ramsey, tak to je ušetřených takřka 40m na výplatní pásce, s čímž už by se dalo dobře manévrovat. Raiola je chytrej parchant, on to někde protlačí.

Reagovat
maras93

Noo, jsem zvědavej. Buď skončí v Juve nebo v PSG. Napadá mě možná ještě Chelsea, ale tam by, podle mě, Raiolovi nedali takový bláznivý feečko. Trochu mě napadá, jestli si to neřekl jen tady nashvál, aby měl o důvod víc nepřijmout nabídku. Viděl, že v AC už ten prostor do budoucna na vyšší mzdu moc nebude a on to potřebuje dojit, tzn. říct si o vyšší prachy vždy po max. 2-3 letech.

Jinak Ronaldo od vás podle mě půjde. Po tomto vyjádření mi to přijde zase o trošku víc reálnější: https://www.football-italia.net/171151/ronaldo-%E2%80%98i-achieved-my-target-juventus%E2%80%99

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, Raiola teď může "slevit" a natáhnout dotyčný klub na další smlouvě, nebo na výkupní klauzuli, případných procentech z prodeje, těch cest má dost.

Koukám na to stejně, Juve nebo PSG. Všude jinde mají brankáře na dostačující úrovni. Spekulace o Barce, free Gigim a prodeji Ter Stegena mi přijde trochu ujeté, i když ekonomicky by se jim to asi vyplatilo. Chelsea reálně nevidím. Při té dvojici, co mají, by museli minimálně jednoho střelit a tím bych si nebyl tak jistý. Jsem zvědavý, jak tato sága skončí.

Četl jsem, ale pořád nevěřím a mám obavy. Vyčkávám a doufám. Už se z něj podojilo dost peněz a sportovních cílů, které se stanovily před třemi lety, se nedosáhlo. Tím pádem je to "fifty-fifty". Sportovně i ekonomicky jeho setrvání zkrátka nedává smysl. Rok, maximálně dva při nějaké údržbě, ale do budoucnosti je to spíš ztrátová záležitost. V tuhle chvíli je tak trochu žábou na prameni. Chci věřit v lepší zítřky.

Reagovat
maras93

Barca mi taky nedává smysl. S Chelsea souhlas, tam by musel odejít jeden z brankářů.

Ohledně celé té záležitosti okolo Ronalda souhlasím. Četl jsem i další názory k Ronaldovi pod jinými články a mám na to stejnej názor.

Reagovat
Morgue

Mě sere, že jde zadarmo... Mělo se z něj aspoň něco vytřískat. Každých 10M je dobrých na přestupy. A že odchází takhle je dle mého selhání vedení, že ho nevykoplo už dřív aspoň za nějakou almužnu.

Reagovat
maras93

Tak zamrzí to, ale na druhou stranu asi do poslední chvíle věřili, že se dohodnou. Zvlášť když byla reálná varianta, že budeme hrát LM.

Reagovat
maras93

Já jsem hlavně vděčnej vedení, že mu na to nekývli. Upřímně doufám, že nekývnou ani Hakanovi na ty jeho požadavky.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Eldarion

Reagovat
Kaka14

tak odchadzazadarmo, ale ked ho podpise Juve na 5 rokov za 10M, tak su to 100M naklady .... takze zadarmo to pre Juve urcite nie je.. to iste by bolo pre nas,keby ostal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele