Mancini zůstává trenérem Itálie, prodloužil do roku 2026

17.05.2021, 20:59
Aktuality
Roberto Mancini se takřka na den přesně před třemi roky stal trenérem italského národního týmu a v této funkci bude pokračovat i nadále. Tamní svaz s ním dnes prodloužil smlouvu, služby někdejšího kormidelníka Interu Milán, Galatasaraye nebo Manchesteru City si pojistil až do roku 2026...

Mancini s reprezentací postoupil na mistrovství Evropy a velmi dobře s ním začal i kvalifikaci o postup na mistrovství světa do Kataru, v jejímž rámci Italové vyhráli první tři zápasy shodně 2:0. Celkem Itálie neprohrála v 25 po sobě jdoucích zápasech a atakuje rekord ze třicátých let minulého století (30 duelů).

"Chtěli jsme dát naší práci kontinuitu. Mancini během dvou let odvedl vynikající práci a posunutí stávajícího projektu bylo povinností jak vůči svazu, tak i vůči fanouškům," prohlásil předseda svazu Gabriele Gravina.

"Rozhodnutí podporují všichni ve federaci a také sponzoři. Teď chceme vyhrát trofej, která nám chybí už několik let," nastínil další plány.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
Arsenalista

Jen proto aby ho po euru vyhodili.

Reagovat
Slavia10

Určitě ho vyhodí, když vytvořil nejsilnější Itálii posledního desetiletí. Conte sice taky vyhraval, ale pod Mancinim Itálie mnohem více dominuje ve svých zápasech, nebál bych se je dát po Francii jako druhého favorita. A Mancini potvrzuje roli podceňovaneho trenéra, protože bez debat je kvalitní trenér.

Reagovat
Salfovic

No ještě to potvrdit na ME.

Reagovat
smazaný uživatel

No s tím favoritem úplně nesouhlasím. Ale je pravda, že si v kvalifikaci vedli výborně.

Reagovat
Modroočko

Reagovat
Furia Ceca

Co že otočil...?

Ale pro Itálii dobře , protože kvalitních italských trenérů je čím dál míň.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele