Manchester United se kvůli koronaviru propadl do ztráty

21.10.2020, 17:58
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (28)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Glazers out hned teď!!

Reagovat
Tomanatura

Dluh klubu na konci června stoupl na 474,1 milionu liber z 203,6 milionu na konci června 2019. Podle klubu k tomu přispěly mimo jiné vyšší investice do hráčů a odklad sponzorských plateb.

Reagovat
Sandstorm

Do ztráty se kvůli koronaviru dostane hodně lidí.

Reagovat
Lacko_Boh

Neni to kvoli vysokym platom? ッ

Reagovat
smazaný uživatel

ale ved nejzdravsia platova politika

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
J0EL

Reagovat
smazaný uživatel

Dostala korona vírus, tak zato

Reagovat
Busby babes

ne, je to diky vypadku prijmu. Mame nejvetsi stadion, takze prichazime o nejvic penez z matchday revenue. Mame nejvic sponzoru a ti vsichni ted setri, kde se da. Atd.

Platy sly minuly rok dolu diky ucasti v EL, protoze skoro vsichni maji klauzule o snizeni mezi 15-25 procenty v pripade neucasti v LM.

Reagovat
eder

Škoda, že ne do pekla...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Swarley

Tam jsme doma

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
stiflerovamama

buffstream este frci ?

Reagovat
Člen_zlořádu

Manchester United's net debt has officially gone up a staggering 132.9% in the last 12 months, yet the Glazers still took out their annual £23m dividend and remain the only Premier League owners to take out annual dividends.

Reagovat
martin.b

United paid out £11.9 million in the second offering of the year, taking the total for 2020 to £23.2 million, only £100,000 less than in 2019.

Doplním srovnáním s ''dobrým'' rokem 2019, kdy byli United alespoň v CL a neprobíhal žádný Covid...ekonomický dopad koronaviru pro majitele = 100k

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád vám jako lepší majitelé přijdou Glazerovci, kteří to mají jenom jako zdroj příjmů, než Roman, který do Chelsea jako fanda pumpuje prachy?

Reagovat
Lacko_Boh

Ani jeden, vsetko su to kokoti. Takže TAK!

Reagovat
Golasso

Jestli ti Glazerovci podnikají ve sportu, tak mi to přijde určitě jako "zdravější" model, než že si miliardář z jiného odvětví koupí klub jako hračku. Takové vlastnictví do značné míry ignoruje tržní situaci v daném sportu, protože např. výkyvy skrz COVID se Chelsea do určité míry netýkají – minimálně z toho hlediska, že když klub finančně zariskuje a situace nebude dobrá, tak má externí zdroje vycházející z méně zasaženého odvětví, které to "vyžehlí". Nebude to samozřejmě ideální situace, ale furt to může ovlivnit rozhodování při zvažování rizika, např. při nákupech hráčů.

Ještě horší je ale sportwashing v podání mecenášů z Arábie, kteří víceméně reprezentují státní moc nějakého "ne úplně ok" režimu.

Reagovat
Busby babes

no z pohledu fanouska to zdravejsi model neni, kdyz nas porad srazi dolu. Jsou nekompetentni k rizeni a rozhoduji o vecech, kterym nerozumi. Vyvadi obrovske penize z klubu, ktery brutalne zadluzili. Samozrejme pro Glazery je skvelej business model, kdyz koupili klub za asi 250 milionu liber vlastnich penez a od te doby vyvedli z klubu pres miliardu. ale z pohleud fanouska je to takove dost na hovno. Nemluve i o dalsich vecech jako to, jak vypada stadion, do ktereho taky nevrazili skoro nic (krome vytvoreni nejakych korporatnich lozi)...

Ale ano, mohou byt i horsi majitele, treba sejci.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já si troufám tvrdit, že třeba Roman má k šejkům daleko. Je fakt na strašný porci zápasů, zachránil tradiční anglickej klub. Podle všeho ho chce předat v rodine. Snaží se v klubu stavět na legendach. Fakt mi to přijde daleko sympatičtější.

Někomu můžou vadit vazby na Putina, taky mi to vadí. Na druhou stranu britský soud nějaký ovlivňování vyvrátil.

Radši bych měl taky tradičního britského majitele z nějakého hezkého odvětví, ale po těch letech mi ten hate na Romana přijde fakt už zbytecnej když si to srovnám s tím jak jsou na tom United, sejci , Barcelona třeba a vlastně i Arsenal to v tomhle nemá zrovna svezi

Reagovat
Busby babes

zachranil tradicni klub, ktery v sezone, kdy je kupoval hral LM? ale no tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Finančně. Vždy byli v prdeli.

Reagovat
martin.b

U Abramoviče byly kontroverzní spíš začátky, prvních 5-6 let kdy přiváděl Shevchenky, Ballacky, Torrese, Decy apod a byl jedním z prvních východňáků, co začal rozhazovat, tím se u lidí dostal na úroveň praktik šejků. Momentálně už klub funguje ekonomicky řekl bych ok. Otázka je, jak se bude vyvíjet jeho politický ''problém'' s vládou UK, který by mohl komplikovat vývoj klubu pod jeho řízením.

Reagovat
r.mrazik

ok ekonomicky nefunguje...porad do toho roman strka prachy...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nemusel by a uroven by zásadně nespadla.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Luc-Luc

normalni, ztraty budou mit vsechny kluby, mozna ne City, ti to zase nejak ochcijou nadhodnocenymi sponzorskymi smlouvami

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele