Manchester United dojednal prodloužení hostování útočníka Ighala

01.06.2020, 13:14
Aktuality
Odion Ighalo před sebou má další měsíce na Old Trafford. Nigerijský útočník přišel v zimě na hostování z čínského celku Shanghai Shenhua a nyní se měl vrátit do Asie, všechny strany se ovšem nakonec domluvily na prodloužení jeho působení v Anglii do konce ledna příštího roku...

"Splnil se mu sen a snad se mu povede dokončit to, co začal a získá s námi trofej. Shanghai Shenhua se vůči nám choval skvěle, hráči dovolil zahrát si za jeho vysněný klub," řekl manažer Ole Gunnar Solskjaer.

Ighalo před přerušením sezony stihl osm soutěžních startů a v nich dal čtyři góly. V Evropské lize se trefil proti Bruggám a LASKu Linz, začátkem března pak dvěma zásahy přispěl k postupu v FA Cupu přes Derby County.

Manchester United je v tabulce Premier League na pátém místě a ve hře zůstává ve dvou pohárových soutěžích. Ve čtvrtfinále FA Cupu se střetne s Norwichem a po výhře 5:0 v Rakousku je více než jednou nohou ve čtvrtfinále Evropské ligy.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (172)

Přidat komentář
kaaspis

To je dobře

Reagovat
ManUnited

Reagovat
pobody's nerfect

ocekavane

Reagovat
smazaný uživatel

rozumne

Reagovat
r.mrazik

supr...bylo videt,ze krytim mice je oproti ostatnim uplne jinde

Reagovat
vodka

+ tou aktivitou, když někdo běží dopředu i bez toho, aniž by počítal, že mu tam někdo pošle balon, tak vytváří velký prostor, kam to může záloha poslat..

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
bourbon

tak jak ? se vemou, se nevemou ?

Reagovat
ACSMan

Musíš to dokoukat až do konce a ne hned vypínat po ejakulaci.

Reagovat
niflheim

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Člen_zlořádu

. Ještě Sancho, Grealish, za tři dny Saúl v létě stoper k Harryho velké hlavě a můžeme se další do dvou let těšit na to.......jak se dále Liverpoolu a City díváme na záda

Reagovat
Beči

Reagovat
Salfovic

Kdyby jen těm, tak by to byl progres jako kráva.

Reagovat
Člen_zlořádu

Tak furt jsou to dva největší rivalové, ty se počítají nejvíc

Reagovat
Busby babes

tolik nam nechybi.

Reagovat
Erdovec

na Liverpool jen 31 bodů za minulou sezónu a 37 bodů za tuto sezónu (v 29 zápasech)

Reagovat
Busby babes

ano, presne na to jsem narazel.

Reagovat
Likan7

Nejde o bodový odstup, alespoň v tomhle kontextu. Jde tu o směr, kterým jsme se vydali a který je snad, podle posledních indícií, konečně ten správný. 5 let se nakupovali sračky...faktem je, že od příchodu Oleho, tak jsme ještě nešlápli vedle. O tom to je. ten tým vypadá zdravěji, hladověji...osobně se mi na United kouká nejpříjemněji za poslední roky.

Reagovat
stiflerovamama

Nie nie, stačia 1-2 hráči, ako posledných 5 prestupových období.

Reagovat
Likan7

Reagovat
icka

Reagovat
Busby babes

jednou trefime ty spravne.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Cobra

Reagovat
adoxx

V Číně je ho škoda

Reagovat
KnoxXx

skvela sprava

Reagovat
Pharrell

Reagovat
r.mrazik

Hráči Liverpoolu před dnešním tréninkem demonstrativně poklekli seřazení na středovém kruhu. Vyjádřili tak podporu sílícím protestům proti rasismu ve Spojených státech. Klub fotografii doplnil na sociálních sítích heslem "V jednotě je síla" a hashtagem #BlackLivesMatter. (bbc.co.uk)

tohle by se za Suareze nikdy nestalo...nikdy!!

Reagovat
El-Pistolero-68

Rabováním a žhářstvím proti rasismu, yes!

Reagovat
protiproudu

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Tolstobik

Reagovat
Salfovic

Fuj, tomuhle fandit

Reagovat
Swarley

Stevie tam tehdy nějaký poklek nacvicoval

Reagovat
Mato178178

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
kiciN

Reagovat
pingla

Reagovat
smazaný uživatel

Chi chi cho cho

Reagovat
Front hell

Pokud podpořili boj proti rasismu tak v pohodě. Pokud podpořili demonstrace (rabování,ničení cizího majetku, násilnosti)tak jsou kluci hodně mimo. Ptáčkové ve zlaté kleci,co ví o životě hovno.

Reagovat
mistr129

#AllLivesMatter

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
stiflerovamama

Je tam aj potvrdené, že ten skutok mal rasový podtón, alebo bol proste ten policajt magor, ktorý by rovnako postupoval aj keby išlo o jedinca bielej rasy ?

Reagovat
Busby babes

no to je ten problem, bilym se tohle nedeje nebo nedeje v takovem mnozstvi. Uprimne moc nevim na co se ptas? jestli u toho ten policajt rval: ted te pridusim ty negre zasranej? no, nerval...

Reagovat
stiflerovamama

Ako nižšie pridal Chazy, či trebárs nemal minulé prešľapy a podobne. Lebo samozrejme nájdu sa u policajtov aj rasisti, aj ľudia ktorí sú agresívni či je človek biely alebo čierny, aj normálni ľudia. Tak či je adekvétne označovat to za rasistický čin, a stým spojené aj tie protesty. Lebo tých prípadov sa deje určite viac, na bielych aj čiernych, ale ako píše Chazy rieši sa to čo je natočené. Lebo klˇudne to mohol byť magor, ktorý by postupoval rovnako aj pri inom zákroku a inom človeku.

Zaujímavá je trebárs v USA aj tá debata o tom keď policajti často nestrieľajú do nôh a útočníkov zabijú. Za to sú dosť kritizovaní. Ale zase minule som videl video zo zákroku, ked muž očividne na drogách s nožom kráčal za policajtmi, v jednom okamihu sa rozbehol tak ho strelili do nôh, týpek sa postavil ako nič, rozbehol sa ku kolegovi toho policajta, na čo už nestihli zareagovať a zrazu mu držal nôž pod krkom. Takže niekedy je ľahké hodnotiť a kritizovať, keď tím ľuďom ide často krát o ich život.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Busby babes

ono je tohle dost slozita otazka. Ten rasismus je ve statech hodne institucializovanej. At uz to mas pristup ke vzdelani, zdravotni peci, pracovnim prilezitostem etc, pokud ses chudej cernoch, tak mas vsechno podstatne tezsi. https://www.youtube.com/watch?v=ZT1zCK7aX4k

tohle video hraje dost na city, ale ta podstata je pravdiva.

Na druhou stranu policiste vedi, ze zas v cernosskych ctvrtich, ktere jsou samozrejme chudsi a zlocin tam vic jede, maji vetsi sanci, ze se dostanou do pruseru. Problem je, ze pak drsne pristupujou i v momentech kdy to neni treba. Better safe than sorry je hezka zasada, jen trochu na hovno v momente, kdy nejdriv strili a pak az mysli. A to tema se objevuje prakticky porad x desitek let. A muzeme to videt i my, hlavne diky kinematografii... a muzes si vybrat, jestli kouknes na Jako zabit ptacka nebo treba Just Mercy. Coz je dalsi vec, pristup ke spravedlnosti. Opet, jako chudej cernoch ses vetsinou v hajzlu, policie a soudce maji cernocha, podezreleho a vic je casto nezajima. V te Alabame treba na zaklade neprimych dukazu za jeden den poslali cernocha na celu smrti. A to je bezna praxe. A to tema muzes videt i prakticky v kazdym sportovnim filmu nebo i sitcomech jako Fresh prince a podobnych... a ti autori ty namety odnekud cerpaji, vidi to okolo sebe a tak... Tyhle veci proste nejsou novinkou poslednich par let.

Reagovat
smazaný uživatel

Institucializovanej rasizmus? Nie je to len kulturny rozdiel? Co presne je institucialiovany rasizmus a kde je ten problem?

Reagovat
Busby babes

https://cs.qwe.wiki/wiki/Institutional_racism

jinak je to v zasade to, co tam pisu. Mensi dostupnost tech zakladnich veci jako kvalitni vzdelani, zdravotni pece, pristup ke spravedlnosti etc...

Reagovat
protiproudu

Hrozná sračka to video. Hned to že jsou zakázané komentáře :D S tím běž rovnou do prdele. Další hned je první otázka, jestli jsou rodiče stále manželé. To přeci přesně vypovídá o hodnotách, která ta který sociální i kulturní skupina lidí vyznává. Ti co spolu nejsou nemají touhu spolu zůstat ani v zájmu svých dětí. Naopak ti co ano mají v životě vyšší hodnoty. Nikdo snad nikoho netlačí to rozvodu...

Ty jsi prostě místní demagog jako hromada dalších kreténu tady, které až olízne dospělí život, tak se z toho poserete.

Reagovat
Busby babes

to video sracka neni samozrejme. komentare jsou vypnute nejspis kvuli lidem jako ses ty. A jak jsem psal, ta podstata tam jen spravna. A u nas plati to same. deti rodicu se zakladnim vzdelanim maji daleko mensi sanci na lepsi dosazene vzdelani nez deti stredoskolaku/vysokoskolaku. A to v rovnostarskem cesku, kde je vzdelani az na VS zadarmo (v zasade. protoze platit treba kolej nebo tak pro chudou rodinu samozrejme zase sance snizuje). No a tohle v USA vynasob milionkrat..

btw je super, jak si ten argument o rodicich vubec nepochopil a jeste se tim prijdes pochlubit... jak presne to dite muze za to, ze se rodice rozvedli/nejsou spolu?

Jj, co ja vim o dospelem zivote...

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Nihilister

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kiwwi

Reagovat
raduinho

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/taygang98/status/1267269447708028929

nebo treba tohle. dovedes si predstavit, ze by tam takhle nakracel velkej cernoch s poloautomatickou puskou? Navic v illinois kde neni open carry weapon... uz by lezel na zemi spoutanej v lepsim pripade, zastreleny v horsim...

Reagovat
vodka

Reagovat
protiproudu

Bílím se to neděje? Nelži tady rasisto.

Reagovat
Busby babes

nauc se cist.

Reagovat
Chazy

https://pbs.twimg.com/media/EZHKCWVWkAIDDmE?format=jpg&name=medium

Není nad tím moc pochyb vzhledem k jeho kariéře, hlavně je takových činů v posledních letech prostě až moc. Nebo spíš až moc odhalených, natočených. Holt ten rasismus v US má neuvěřitelně hluboký kořeny a hodně se nad tím přivírají oči, takže prostě když se fakt narodíš s chutí pobít v životě pár černých, kariéra v policii je hodně lákavá. Je to smutný vůči majoritě policistů, kteří takoví prostě nejsou, ale co člověk nadělá.

Každopádně je to dobrý důvod k protestům a řešení, dosah toho je neuvěřitelný, když to došlo až do PL. Ale to mi taky přijde nahovno - těch vražd byla hromada a nikdo to moc neřešil, až když je někdo vyloženě umučený k smrti na veřejnosti, tak to najednou ten dosah má.

Nicméně že jsou ty protesty násilný, to je strašný neštěstí. Ale i tam mi přijde na druhou stranu úsměvný, kolik lidí to najednou řeší a pohoršuje se nad tím, často to jsou ti samí lidé, co podporovali žlutý vesty v násilnostech

Reagovat
Busby babes

"těch vražd byla hromada a nikdo to moc neřešil" no zrovna u tebe bych to necekal, kdyz prezident US kvuli tomu defakto bojkotoval NFL, protoze to hraci zacli resit/upozornovat na to.

Nebo myslis, ze jako nikdo neresil nejak legislativne?

Reagovat
Chazy

Nee, myslím to společensky. Bylo pár hráčů, co protestovalo, NFL to zatrhla, a to, jak se k tomu vyjádřil třeba Art Rooney a nebo další, to bylo fakt výmluvné. Podařilo se na ten problém poukázat, ale dosah to moc nemělo.

Tady vyjadřují podporu i Rashfordi a další, nebo hráči jako Brady, co v minulosti se vůči tomu spíš distancovali. Ale to taky může být tím, že hraje u Bucs a ne v týmu, co stojí za Trumpem.

Ta krutost a neúcta vůči tomu člověku založená jen na tom, že je černý, prostě je něčím, co lidmi doopravdy pohlo. Na těch demonstracích je neuvěřitelný množství bílých, to dřív nebylo

Reagovat
Busby babes

jasny, ted uz te chapu.

btw Glazerove se taky snazi byt s Trumpem kamosi. Poradaji fundraisingy z ajeho znovuzvoleni.

Reagovat
vodka

k poslednímu odstavci - nijak neobhajuju rabování apod., ale historie podobných situací je tam už roky a pokud se stane něco takhle flagrantního, tak je jasné, že to bouchne podobným způsobem. nejsmutnější je, že nejvíc hoří ty části měst, kde je to nejmíň potřeba...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono hlavně jde o to, že mírumilovné protesty má prostě každej u prdele. Politici nad tím jenom mávnou rukou a řeknou ať si protestují. Když ti ale lidé povstanou a začnou být agresivní, tak už si to příště policajti dvakrát rozmyslí, než použijou násilí.

Co mě ale dost zajímá - konzervativci vždycky hájili 2nd amendment kvůli tomu, že to má být pojistka proti vládě, která si dvakrát rozmyslí, jestli svoje občany začne brutalizovat, pokud budou mít v rukách zbraně. Budou teď teda podporovat zpětné násilí proti policajtům/armádě?

Reagovat
Mastný Chobot

najšokujúcejšie je, ako mohol byť takýto človek stále policajtom

Reagovat
r.mrazik

na me si odjistoval pistoli mestak ve frrantiskovych laznich,kdyz jsem stal kousek od prechodu a nabiral znameho...

i u nas jsou hovada

Reagovat
Luc-Luc

no vidis a kdybys byl cernej, tak z toho muzes udelat rasovou otazku

Reagovat
r.mrazik

kdyby ten policajt rikal neco o cernych svinich,tak bych mohl

Reagovat
fenixLFC

keby bol cierny tak uz policajt striela, to je pointa

Reagovat
r.mrazik

Nevím...každopádně pravda je klasicky částečně v obou táborech, ale oba tábory se chovají jak mrdly...

Osobně tipuji, že k bílému by se choval jinak..na druhou stranu by to nejspíš mělo opodstatnění (to chování jinak k bílému)...ale jouda to byl tak nebo tak, přeci jen někoho takhle zabít...

Reagovat
Busby babes

alibisto...

Reagovat
r.mrazik

...

Já tam prostě teď už žádnou světlou stranu síly nevidím

Oba tábory se chovají jak kreteni v určitých situacích

Policajt musí být odsouzený...psychopati, co ničí majetek rabujou pak taky

Reagovat
Busby babes

protoze davas do jednoho taboru protestujici a rabujici. To neni stejnej tabor.

Reagovat
r.mrazik

tak v urcitych momentech se to protina...samozrejme jako vzdy,zalezi na lidech

ale ze se ty protesty zvrhly je dost zrejmy

Reagovat
Busby babes

na ty protesty se jen nabalili kreteni, co rabuji. a jen nekde. Vetsina protestu je porad pokojna.

Reagovat
r.mrazik

stejne jako k policajtum se nabalilo par kretenu...vetsina je dobrych

a tak je to se vsim

vis jak to myslim

Reagovat
iamek

Reagovat
uff

Lenže problém je v tom, že tá brutalita je pomerne častá. Poväčšíne na černochoch.

Reagovat
r.mrazik

ale to ja preci nerozporuju

Reagovat
Svatej

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r.mrazik

Jinak je slušná náhod, že před 14 dny šel na netflixu film na tohle téma...Queen and slim...

Reagovat
Salfovic

Ta vlajka je historická i rasistická.

Reagovat
Kovi81

Reagovat
iamek

Reagovat
Busby babes

Reagovat
RadekVonCZE

#BecauseLootingMatter

Reagovat
Swarley

Pěkně pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

35. Pre: justice for George Floyd.

Odporúčam aj tento remix v hlavnej úlohe s best Mc of All time.

https://m.youtube.com/watch?v=HRP5BFM2gxY

Reagovat
Whitemedia

36. pro manžely, manželky, partnery a partnerky

Reagovat
smazaný uživatel

Rooom

Reagovat
Whitemedia
Reagovat
smazaný uživatel

topolanek

Reagovat
Whitemedia

Taky mě překvapilo, že jsem tam na něj narazil

Reagovat
bbbauch

Takze Saul k nam jo? To bych si nechal libit

Reagovat
Swarley

Reagovat
niflheim

Reagovat
Sandstorm

Co je to zase za novou hloupou módu uctívat nebezpečného vyfetovaného černocha? Gréta nebaví, korona už také ne, tak začneme podporovat Kuntu Kinteho. Co přijde příště? Už se těším.

Reagovat
Chazy

Většině lidí, co mají nějaký srdce, je prostě proti srsti, že neozbrojený člověk, co se vzdal a nebránil se, je bezdůvodně umučený k smrti. Já nevím, jestli si to video viděl, ale je to fakt vrchol nechutnosti, a že je to ze strany policie, tje fakt skandální

A nikdo neuctívá nikoho, prostě jen je to něco, co je těžký přijmout. Tahle věc je o zhnusením neúctou, ne o vyjadřováním úcty komukoliv

Reagovat
Sandstorm

Tak ta rasistická prasata, co si říkali policisté, snad dostanou adekvátní trest. Ale dělat z toho zavražděného muže po celé západní polokouli mučedníka, mi přijde velmi nevhodné a přehnané. Ať si to vyřeší amíci v té jejich křišťálové demokracii.

Reagovat
Chazy

Já to chápu. Mnou to fakt pohlo a kdybych měl miliony sleďů, taky bych jim k tomu něco řekl

Reagovat
protiproudu

Většině lidí, co mají nějaký srdce, je prostě proti srsti, že malomocný hovada ničí obchody, majetek, živobytí co budují, klidně i desetiletí, prakticky jejich sousedi.

Reagovat
Chazy

Reaguješ offtopic. V tomto vláknu se neřeší rabování

Reagovat
Elliasson

Video jsem neviděl, ale na druhou stranu, takhle ničit, rabovat jedno město. To je stejně hnusné.

Reagovat
Mastný Chobot

Veď to nikto neschvaľuje

Reagovat
Elliasson

To je pravda. Teda, schvaluje. Ty tisícovky hlupáků, kteří to dělají.

Ale to je jedno. Máš pravdu. Asi to bylo nechutné zabití a jsem proti jakémukoliv rasismu.

Reagovat
Busby babes

a on to nekdo schvaluje?

Reagovat
TopinB

Jop

https://www.sportingnews.com/us/nba/news/espn-nba-reporter-tweets-george-floyd-protests/1eefhr1gpdx791oxlllizoun9i

Je dost možné, že jich je víc,ale tohohle si pamatuju díky té otočce

Ale je to škoda, těch pár blbců, co rabujou, budou přímým důvodem pro přitvrzení opatření

Reagovat
Busby babes

ok, mel jsem upresnit, on to tady nekdo schvaluje?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, nikto. Preto sa to deje takto masívne

Reagovat
Chazy

Si to pust, je to šílenost

Reagovat
niflheim

wtf

Reagovat
pedroLFC

Jsi dement

Reagovat
Luc-Luc

mne bylo jasny hned, jak jsem o tom cetl, ze se toho levicova media a social justice warriors chytnou a udelaji z toho rasovou otazku, nicmene tady v tom pripade konkretne se ti policajti zachovali jako uplni curaci, hlavne ten, co mu klecel na krku a jeste se u toho naramne bavil, samozrejme na urcity skupiny obyvatel plati prisnost, ale tohle bylo hodne pres caru...

Reagovat
uff

Podla mňa by to belochovi nespravil. Žiaľ aj k tým nepokojom asi muselo skôr či neskôr prísť. To umieranie sa deje príliš často.

Reagovat
andrew96

Kdo má být ta "určitá skupina"?

Reagovat
Luc-Luc

neprizpusobivi (white trash, black trash)

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Nikikrew

https://twitter.com/m_d_mccoy/status/1267503074018578438?s=19

Beloch urobil to iste a nič z toho nemal.

Išlo tam jednoznačne o rasistický motív

Reagovat
Luc-Luc

to byl ten stejny policajt ?

Reagovat
Nikikrew

neviem ale je to tak dolezite? Myslis si, ze ten policajt nebol rasista?

Reagovat
Luc-Luc

ja nevim, me jenom fascinuje, ze ma tolik lidi hned jasno a co je horsi, ze tolik lidi haze vsechny policajty do jednoho pytle

Reagovat
Nikikrew

Urcite nehadzem a preto ani taketo radiklane protesty odsudzujem ale nechce sa mi verit, ze dokaze spravit policajt taky cin bez nejakeho dovodu, navyse ked platil sfalsovanou bankovkou. Taktiez oficialna pitva preukazala, ze nafetovany nebol

Reagovat
Luc-Luc

uvidime, jestli mu dokazou rasismus, ja si myslim, ze dost policajtu si takto rado zaklekne klidne i belocha, protoze at chceme nebo ne, u policie pracuji obycejni lide, kterym muze obcas rupnout v palici a navic to ani nejsou castokrat zadni raketovi inzenyri, ja jsem se vzdycky ridil tim, ze policajtovi se neodmlouva, policajt se poslechne na slovo a hlavne se s nim nepere, policajt se maximalne natoci a pak se na nej poda stiznost

Reagovat
Nikikrew

Ako mohol takyto policajt prejst psychotestami? Uprimne nechapem pretoze to co spravil ma daleko od normalnosti.

Ja som teda nastastie nikdy nemal problemy s policajtom a urcite k nim treba jednat rozumne, neoplati sa s nimi hadat alebo vyjednavat. Riadim sa tym, ze ako sam sa spravas k niekomu, takisto ti to bude vratene.

Reagovat
andrew96

To snad racionálně uvažující jedinec ani nedělá. Nicméně je evidentní, že to není pouze otázka individuálních odchylek, ale má to co dělat se systémovým nastavením celého policejního aparátu, který produkuje násilí od bezpečnostních složek — které je mj. založeno i na rasovém podtextu.

Reagovat
Luc-Luc

tomu nerozumim, jakoze maji americti policajti nekde v procedurach kontrolovat na ulici vic cernochy nebo k nim byt vic nekompromisni ?

Reagovat
andrew96

Tvrdá data k takovému závěru svádí, byť do toho nevidím tak, abych hned vyjádřil korelaci. Nicméně v zemi, kde je čísly podložena vyšší pravděpodobnost smrti černocha po policejním zásahu, se na náhodu moc věřit nechce a stojí za to hledat příčiny.

Reagovat
Luc-Luc

tvrda data ? muzu poprosit link ?

Reagovat
andrew96

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/bohacek-amo-usa-floyd-podcast-vinohradska-12_2006020600_bar

Máš to i s komplexní analýzou problému, zasazenou do širokého kontextu.

Reagovat
Luc-Luc

nezlob se na me, ale ja jsem chtel link na ta tvrda data, to, co jsi tu postnul, je hrozna jednostranna antitrumpovska propaganda, ten clovek navic dost nebezpecne pausalizuje a tim rozdeluje spolecnost...asiati maji v USA take problemy nebo to jsou jenom hispanci a cernosi ?

Reagovat
andrew96

Nevím, v čem jede propagandu a paušalizuje, naopak to celé zasazuje do širokého rámce, který se netýká jen jedné vraždy. Ale ok, něco zde:

https://www.washingtonpost.com/graphics/investigations/police-shootings-database/

https://www.dw.com/en/african-americans-face-deadly-endemic-police-violence-in-us/a-53646354

Reagovat
Luc-Luc

afroamericani nemaji v USA problem jenom pri zatykani jak vidno, ale i u soudu :

"African Americans are incarcerated at more than 5 times the rate of whites."

https://www.naacp.org/criminal-justice-fact-sheet/

Moc nechapu, jak muzou v takove rasisticke zemi zustavat, ze neemigruji, to by skoro mohlo byt na politicky azyl, podle tech clanku

Reagovat
andrew96

Však ano, celé to pasuje do hluboké rasové problematiky, o které se v podcastu hovoří.

Reagovat
Busby babes

ano, chudej cernoch moc dobryho pravinka nesezene no...

Reagovat
Luc-Luc

to ani chudej beloch

Reagovat
Busby babes

ano, ale chudych belochu je porad mene nez chudych cernochu. Napriklad.

Reagovat
Luc-Luc

no jo, komu se neleni, tomu se zeleni

Reagovat
Busby babes

Reagovat
andrew96

Tak jednoduché to ale není, což ses ostatně dozvěděl z podcastu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono jde i o to, že tam mají soukromé věznice, které potřebují někoho věznit. A co vím, tak to splývá i se soudnictvím, které zase posílá do vězení více lidí. A existuje lehčí terč, než chudý černoch?

Reagovat
smazaný uživatel

wow, a tam je aka korelacia zase? Je uplne logicke mat zlozky v rasovom podtexte, kedze je to identifikacny faktor cislo 1.

Reagovat
smazaný uživatel

zle som si ta precital

Reagovat
iamek

To co se stalo je proste spatne, ale to co se děje je ještě horší. Majitele soukromých firem za to můžou? Dneska videa jak na ferovku normálně vykradaji byty/baráky ve washingtonu i když tam jsou majitele. Snad tam ten mamrd Trump brzo pošle armádu a ten policajt dostane klidně doživotí. Tohle už s protestama nemá nic společného.

Reagovat
Busby babes

nebezpecny byl cim? vyfetovany? lol

Reagovat
smazaný uživatel

Wtf

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Čo je to (znovu) za "logiku" tvrdiť, keď niekto podporí boj proti policajnej brutalite, tak apriori podporuje rabovanie?

Reagovat
uff

Reagovat
iamek

Reagovat
avicii

Dnes som bol informovaný že požiare zakladajú policajti.. Ze sa mam lepšie informovať? To ozaj?

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
smazaný uživatel

Tak o tom, že ten policajt si zaslúži patričný trest hádam ani diskutovať nemusíme. S tým súhlasí každý človek.

Ide skôr o to, že tento prípad so sebou vlečie agendu BLM, victimhood culture, kde rabovania a násilnosti (nie až do takejto miery) boli prítomné už skôr. Kde sa problémy neriešia racionálne. kde neexistujú riešenia len výkriky, iracionalita a fanatizmus.

A tiež "I do not agree but I understand" znamená v podstate, síce nejdem rozjebať hneď teraz mesto, ale keby to prišlo sem tak sa pridám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fascinuje ma, koľko hnevu je v ľuďoch. Nie len tam, ale všade vo svete. Dúfam, že na Mars sa bude robiť výberove konanie a osídlia ho len duševne zdraví jedinci zo Zeme.

Reagovat
Luc-Luc

to je klasika, neco podobneho se delo pri demonstracich zlutych vest ve Francii, kdy ruzne mensiny a antifa delaly bordel a doplaceli na to ti slusni demonstranti, neinformovane verejnosti muzou tyhle dve veci splynout zvlast, pokud media informuji tak, jak informuji

Reagovat
pa3ce

Reagovat
smazaný uživatel

Padl tu názor, že se ta policejní brutalita (hlavně proti černochům) děje často. Jsou na to nějaká konkrétní čísla, například počet brutálních incidentů a oproti tomu počet celkových policejních zásahů v US? Samozřejmě je s tím potřeba něco dělat, ale přijde mi, že někteří, co tu zmiňují, že toho bylo už moc, si neuvědomují, jak jsou US velké a kolik toho normálně policie dělá.

Reagovat
hona.kub

v USA žije 330mil obyvatel - 60% bělochů , 18% hispánců , 13 % černochů , 6% asiatů , zbytek ostatní ( https://www.census.gov/quickfacts/fact/table/US/PST045219 )

zde jsou počty vražd za rok 2018 rozřazeno dle rasy obětí a útočníků ( https://ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/2018/crime-in-the-u.s.-2018/tables/expanded-homicide-data-table-6.xls ) - vyplývá z toho, že mnohonásobně více bude Tvým vrahem muž černoch (dle výše uvedeného rozdělení obyvatelstva) s čím také souvisí tyto statistiky ( https://www.ojjdp.gov/ojstatbb/crime/ucr.asp?table_in=2&selYrs=2018&rdoGroups=1&rdoData=r )

a zde ( https://mappingpoliceviolence.org/nationaltrends ) si můžes naklikat, kolik cajti v odbodí 2013 - 2019 zabili lidí dle ras, bělochů dvakrát více něž čenochů...

jsou to volně dostupné informace poskytované americkými úřady

Reagovat
smazaný uživatel

Pýtal sa na niečo iné.

Reagovat
hona.kub

vzal sem to tak nějak obecně, nelze se ale divit tomu, že policajt bude při zatčení postupovat jinak vůči černochovi a vůči bělochovi, protože tak nějak podvědomě ví, že v konfrontaci s černochem mu jde více o život...

Reagovat
Busby babes

"2013 - 2019 zabili lidí dle ras, bělochů dvakrát více něž čenochů..." A tohle muze byt ten problem. Belochu je 5krat vic, ale pomer zabitych policii tomu uplne neodpovida.

"vyplývá z toho, že mnohonásobně více bude Tvým vrahem muž černoch " Tohle bych mozna chtel trochu rozvest. Ja tam teda vidim neco jineho. Nebo takhle. Pro cernocha bude pravdepodobnejsi, ze bude zabit cernochem. Tady bude mozna velky vliv gangu, ale tezko takhle soudit...

Reagovat
hona.kub

ad 1) tak mezi černými obyvateli je procentuelně více kriminálníků (i když je jich 5x míň), takže ten poměr je takový, jaký je

ad 2) s tím souhlasím, že se vraždí černoši hlavně mezi sebou, právě kvůli válkám gangů.. ale asi taky černoch zabije více bělochů, než běloch, proto je můj subjektivní pocit takový

Reagovat
Busby babes

ale asi taky černoch zabije více bělochů, než běloch

vsak si dal primo odkaz na tabulku, ktera uvadi, ze cernoch zabil 514 belochu a beloch 2667 belochu, nebo tu tabulku ctu spatne?

Reagovat
vodka

ty statistiky moc nejsou, nemá je ani FBI

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele