MANCHESTER: NABÍDKA PŘIJATA!

11.06.2003, 00:44
Aktuality
Manchester United vydal zprávu, kterou vyrazil dech snad všem svým fanouškům. Stojí v ní, že klub přijal nabídku Barcelony, konkrétně prezidentského kandidáta Joana Laporty, na přestup 28letého Davida Beckhama. Pokud se prý kapitán anglické reprezentace dohodne s katalánským klubem na podmínkách smlouvy, dá Manchester jeho přestupu zelenou...

"Manchester United potvrzuje, že se jeho zástupci setkali s Joanem Laportou, vážným kandidátem na post prezidenta FC Barcelony. Ze setkání vzešla nabídka Barcelony na koupi Davida Beckhama. Při splnění všech podmínek, především zvolení Joana Laporty do funkce prezidenta a dosažení dohody mezi Barcelonou a Davidem Beckhamem, bude tato nabídka akceptována," stojí v prohlášení na oficiálních internetových stránkách klubu.

Přesná částka, kterou Laporta nabízí, není známa, ale měla by se pohybovat v okolí 30 miliónů liber. Přibližně takovou částku je prý Manchester ochoten akceptovat. Překonána je však teprve první ze tří překážek největšího přestupu léta. Laporta musí vyhrát prezidentské volby a dát dohromady dostatek peněz, což pro zadluženou Barcelonu nemusí být jednoduché. A poslední, zřejmě největší překážka, je přesvědčit Beckhama k podpisu smlouvy. Ten totiž v době, když byl tématem číslo jedna jeho odchod do Realu Madrid, vyjádřil své přání zůstat v Manchesteru co nejdéle. Před několika dny se však nechal slyšet, že nikdy neřekl, že v Manchesteru zůstane do konce kariéry a nepřímo tak připustil, že by mohl odejít. "Jsem hráčem United, ale vím, že i v takovém týmu dochází ke změnám. Dokud mě však budou chtít, zůstanu," řekl Beckham.

David Beckham, který je v současné době na dovolené ve Spojených státech, se zatím k těmto jednáním staví negativně. "David byl velmi překvapený a zklamaný, když se o rozhodnutí United dověděl. Cítí však, že je pouze zneužíván v předvolební kampani v Barceloně a setkání s panem Laportou nebo jeho zástupci odmítá," reagoval na zprávu Beckham prostřednictvím svých poradců, společnosti SFX. Laporta ale zůstává optimistický: "Až se Beckham vrátí z dovolené, začneme s ním jednat."

Přesvědčený o úspěchu je také Sandro Rossell, který vede Laportovu předvolební kampaň. "Doufám, že budeme mít příležitost se s ním po neděli [po volbách] setkat. Od samého začátku jsme jednali s Peterem Kenyonem a když jsme mu prezentovali náš projekt, který by měl Barcelonu opět dostat mezi nejlepší na světě, byl s ním spokojen," uvedl Rossell. "Projekt jsme prezentovali také finančním institucím a Beckhamův přestup bychom financovali z bankovních úvěrů," poodhalil Rossell další neznámou velkého obchodu. "Svůj projekt představíme také Beckhamovi, ukážeme mu město a naše příznivce a doufáme, že bude spokojen. Nijak jeho jméno nezneužíváme, chováme se přesně podle pravidel FIFA. Nejprve se dohodnout s klubem, pak přejít k jednání s hráčem," dodal.

Jisté je jedno – fakt, že United přijali nabídku na prodej Davida Beckhama, znamená zásadní obrat v dlouho se táhnoucím příběhu jeho možného letního odchodu. Přestože stále trvá na tom, že chce zůstat na Old Trafford, je pravděpodobné, že na přestup kývne, pokud mu Manchester dá najevo, že se jej s klidným srdcem zbaví. Ovšem i když tento obrat přišel spolu s nabídkou Barcelony, je také téměř jisté, že přijdou i nabídky odjinud. Především jsou zmiňovány milánské Inter a AC, které by vzhledem k faktu, že je Beckham skutečně na prodej, mohly akceptovat pro ně dosud nepřijatelných 30 miliónů liber. Mimo hru není ani Real Madrid, který sice prohlásil, že nemá zájem, nebylo by to však poprvé, co by svůj názor změnil.

Sága přestupu anglického kapitána ještě rozhodně není u konce a zřejmě bude hlavním tématem letních přestupových spekulací. Pravděpodobnost jeho naplnění však ještě nikdy nebyla tak vysoká, jako nyní...

Autor: Petr Starý

Komentáře (51)

Přidat komentář
HOST*

to je naprostá blbost!! NemaJÍ HO ČÍM ZAPLATIT!!

Reagovat
HOST*malescu

barcelona ma sice finan¨ční porblémy, ale kdyby získali Beckhama, získali by velké peníze jen z prodeje jeho dresů a zájem sponzorů by o tento klub neuvěřitelně vzrostl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je fakt divny. Myslim ze MU se z nakyho duvodu by se odilo aby ten Laporta byl prezidentem. Beckham je neprodejnej. Presne jak rekl ze ho stve ze je soucasti takovych "politickych" udalosti ze si pripada jak figurka. Ale jeste ze rekl ze s Barcou jednat nebude. Nikam neprestoupi!

Reagovat
antimadrista

Už spadla klec kamaráde.

Reagovat
HOST*

Presne tak. Jen tak pro zajimavost, nejnovejsi dres Savioly stoji 70 eur. Kolik by stal dres Beckhama?

Reagovat
smazaný uživatel

To není blbost. Od teďka mám konečně jasno,komu přeju ve volbách-Laportivi. S Beckhamem dokážeme všechno!! Nejen na dresech,ale i na jiných suvenýrech ohledně Beckhama vyděláme MILIONY. Hoši to bude melounů!!

Reagovat
antimadrista

... a titulů !

Reagovat
antimadrista

My máme tolik finančních zdrojů kamaráde, že si můžem koupit koho chcem.

Reagovat
HOST*

to je naprostá blbost!! NemaJÍ HO ČÍM ZAPLATIT!!

Reagovat
antimadrista

Doufám PJ, že až Beckham přestoupí do Barcy, tak se na ni nebudeš zlobit :-)

Reagovat
PJ

Jestli Beckham opravdu přestoupí, tak pojedu do Španělska a ten váš slavnej Nou Camp vypálim... Ale stejně tomu nevěřim. Sice mi fakt vyrazili dech, ale pořád si myslim, že Beckham nebude chtít odejít a nakonec podepíše novou smlouvu v United. A i kdyby ne - myslim že nabídka Barcy nezůstane osamocená a Beckham si vybere někoho jinýho, někoho, kde se bude hrát Liga Mistrů... Ale pokud opravdu odejde, tak mě pěkně nas....

Reagovat
smazaný uživatel

To je mi taky divný, že je ochoten jít do klubu bez LM. V Barceloně asi ví nejlépe, kde je pravda a pokud ji Laporta má, vítězství ho nemine! Do Madridu ho tolik nepotřebujeme, ale přesto bych musel uznat mistrovský tah. Kupovat tímto stylem, to byl nápad Realu a po AC Milán to asi začne praktikovat i Barcelona.

Reagovat
PJ

Jenže on neni ochoten tam jít :-)

Reagovat
antimadrista

Víš co, tady jde o prachy. Beckham, jako každej jinej člověk na světě by pro prachy udělal všechno. A věř mi, že v Barce dostane víc. Na Manchesteru Utd. mu vůbec nezáleží.

Reagovat
antimadrista

S tim chlapec nic nemůže udělat. Pokud se kluby již dohodli, tak je o jeho budoucnosti už rozhodnuto. Na jeho názoru vůbec nezáleží.

Reagovat
PJ

Hehe, to je dobrá blbost... Když nebude chtít odejít, tak prostě neodejde...

Reagovat
antimadrista

Laporta dostane Barcu opět na vrchol.

Reagovat
HOST*Amigo Barca

Beckham v úterý potvrdil, že má s Laportou dojednanou smlouvu. Od začátku sem fandil Bassatovi, ale Laporta je lepší a mladší(41). Merenguesi, Beckham by vám váš tým pokazil. Hádal by se s Carlosem o přímáky. A navíc, Figo má taky svoje kvality a týmu i samotnému Figovi by přesun na levo vůbec nesvědčil. Figo ví, že je lepší, tahle výměna postu by ho zabila.

Reagovat
PJ

Nesmysl, Beckham nic nepotvrdil. A ani nepotvrdí a nedojedná...

Reagovat
antimadrista

Laporta je náš novej generál.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si taky myslím, že Beckham by Real akorát tak rozhodil. S přímákama to není jen o Carlosovi, tam jsou na to další čtyři a už teď je to vždy velký debatní kroužek. A skoro nikdy to neskončí brankou. Za toho Figa díky, dnes už se najde málo fanoušků, co stále oceňují jeho kvality. Luis ještě ukáže, že je neprávem odepisovaný!!!

Reagovat
antimadrista

Po jeho odchodu z Barcelony, už nestojí za nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu,Amigo Barca. Já jsem taky nejdřív fendil Bassatovi,ale leporta je asi pro Barcu lepší. Pak je taky pravda to s tím Figem,i když někdy proniká z levěho křídla, (i u nás to tak bylo) zpava je tak 3x nebezpečnější!! Beckham půjde k nám.

Reagovat
smazaný uživatel

Figo byl nejlepším křídlem 90.let i kvůli tomu, že dokázal včas měnit pozice.Dokázal zaútočit nejen zleva, ale i ze středu. Navíc se vždy pyšnil úžasně přesnou střelou, v nejlepších časech v Barce pomalu nevypálil mimo tyče. Ale zleva hrát prostě nebude. Přece se v sestavě neobjeví pětice: Beckham, Zidane, Figo, Raúl, Ronaldo. To je vyloučeno! Takže Figo nebo Beckham? Určitě Luis a za 2 roky Joaquín.

Reagovat
HOST*saviola7

Beckham by byl parádní!!! Ale dneska jsou na internetu zprávy, že on osobně do Barcelony nechce a že by šel raději do Realu. Tak uvidíme za pár dní, až bude po volbách. Ale jestli si tím Laporta získá jen prezidentské křeslo a pak ho nepřivede, nebudou ho mít lidi zrovna v oblibě!!!

Reagovat
antimadrista

To je vyloučeno, pokud Laporta vyhraje, Beckham přijde.

Reagovat
smazaný uživatel

Začínám tušit zradu. Těch článku ve spojení Beckham - Real Madrid se objevuje stále víc a víc. Kdyby se tak stalo, tak by byli všichni naštvaní. Fans Manchesteru, Barcelony i Madridu (někteří).

Reagovat
smazaný uživatel

Laporta je snad čestný a dobrý chlap. Ale jestli udelá to co psal Saviola7,tak ho nebudu mít rád ani já. Beckham si to s tím příchodem do Barci rozmyslí,a nekonec bude rád ,že bude u nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Beckham v pondělí nepřestoupí na Nou Camp, tak ho 100% získá Real.

Reagovat
smazaný uživatel

To se pleteš.

Reagovat
antimadrista

V neděli přijdou volby, v pondělí Beckham!

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak! Koho typuješ jako budoucího presidenta?!? Já Bassata,ale chci Laportu.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že rozdíl nebude o víc než tisíc hlasů, ale asi vyhraje Bassat. V kolik to vůbec začíná?

Reagovat
smazaný uživatel

Já to taky neim. Typoval bych kolem šesti. Antimadrista to ale určitě bude vědět.

Reagovat
antimadrista

V kolik hodin to přesně začne, to nevim, ale výsledek bude uveřejněn okolo 23:00. Tohle je historická událost, myslim si, že to vyhraje Joan Laporta.

Reagovat
antimadrista

Bude to velmi těsný, bude to jedno z nejnapínavějších voleb v historii klubu. Myslim si, že Laporta dneska bouchne šampáňo.

Reagovat
antimadrista

NEUVĚŘITELNÝ!! Real Madrid má prej s Beckhamem tajnou dohodu, která mu přísně zakazuje, aby přestoupil do Barcelony! TOHLE JE VÁLKA!!!! Barca vs. Madrid! OPĚT!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si na to zvykni. Vedení Barcelony totálně prochrápalo poslední 3 roky, zatímco Florentino zmapoval terén a podmanil si hráče světové špičky. Beckham k vám nepůjde, to už je jasné!

Reagovat
smazaný uživatel

Madridáci jsou hovada!! Oni chcou Beckhama,jen aby jsme ho neměli my a teď tahle smlova! To je maras. Volby snand vyhraje Laporta.

Reagovat
antimadrista

Laporta musí vyhrát !

Reagovat
antimadrista

Nejen, že nás nemáte rádi, ale teď nám začínáte kazit i obchody, to si nenecháme líbit !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

My vás nemáme rádi, ale vy nás přímo nenávidíte.

Reagovat
HOST*Smaaller

hovno vole ,,real uz je tak rozmatlenej ze nevi coby...nakup ronalda byl dobrej tah ale koupit beckhama k zidanemu,figovi,joaqinovi je uplna blbost..prilis moc hvezd skodi,,,na celej madrid by se pak vztahnul hroznej tlak!!!!!!!!!!!beckham by mnel jit do barcelony......ikdyz ho nemam rad................stejne je nejlepsi juventus

Reagovat
smazaný uživatel

Moje řeč!! Já Beckhama taky nemusím,ale v Barce bych ho rád viděl. Mohl by se hodit. A tím juventusem tos hrubě nedal. NEJLEPŠÍ JE BARCA A NIKDO JINÝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
HOST*saviola7

Ale v barceloně nakonec asi neskončí. Laporta už se začíná vymlouvat. Prej, že neslíbil, že přivede Beckhama, ale že vybuduje silný tým. Doufám, že když ho nepřivede, koupí alespoň dobré hráče. Ale Beckham je Beckham. Barcelona takovou vůdčí osobnost potřebuje. Dřív to byli Figo s Rivaldem. Už je na čase, abychom měli v týmu někoho z nejlepších fotbalistů na světě. Kluby jako Barcelona takové hráče potřebujou!!!

Reagovat
antimadrista

Laporta je čestnej chlap a plní sví sliby.

Reagovat
smazaný uživatel

To teprve poznáme, ale začátek neměl nejšťastnější. Už začíná být všem pro smích. Ať jde Becks do Milána, alespoň nebude strašit u nás a zároveň neposílí naši největší domácí konkurenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky věřím,že to Joan soplní. Vůdčí osobnost je u nás třeba Frank,nebo Luis,to stačí!!

Reagovat
antimadrista

To bych neřek. Při jeho zvolení fanoušci mu tleskali ve stoje.

Reagovat
HOST*Smaaller

Tak to ne barcelonaku,,,,juventus je nejlepsi ,,,,(Ikdyby spadli do serie B a vypadli v predkole tak je budu zboznovat,,sou to borci,,,barca taky neni spatna ale juve je juve....a co se tyce realu--A JDE DO PRDELE I S FIGEM ZIDANEM,BECKHAMEM,,,,,,,,,,Smrt realu

Reagovat
smazaný uživatel

S tím Realem naprosto souhlasím!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele