MANCHESTER CHCE PRODAT BARTHEZE

01.05.2003, 18:12
Aktuality
V Anglii se začátkem týdne objevily informace, že dny gólmana Fabiena Bartheze v Manchesteru United jsou sečteny. Manažer Rudých ďáblů Alex Ferguson prý už ztratil trpělivost a rozhodl se francouzského reprezentačního brankáře prodat...

Fabien Barthez byl před třemi lety, když do Manchesteru přicházel z Monaka za téměř osm miliónů liber, považován za jednoho z nejlepších brankářů na světě. Za United od té doby nastoupil ve 139 zápasech a i když byl většinou oporou, poslední dobou jsou jeho výkony hodně nestabilní. Důvodem, proč se jej chce Ferguson zbavit, je prý nedostatek koncentrace ve velkých zápasech. Poslední kapkou zřejmě byla odveta čtvrtfinále Ligy Mistrů proti Realu Madrid, v níž Barthez příliš nezářil, a na dvou ze tří gólů má svůj podíl.

O minulém víkendu, kdy United bojovali o veledůležité body v Tottenhamu, zůstal Barthez na lavičce, mezi tyčemi jej nahradil Roy Carroll. "Vypadá to, že nejsem dost dobrý. Nevím, jakou mám budoucnost," svěřil se Barthez po utkání přátelům.

Je jasné, že pokud Barthez odejde, bude Manchester potřebovat nového brankáře. Náhradníci Carroll a Ricardo nedosahují kvalit potřebných pro tým jako je Manchester. Britská média už vytipovala tři favority – jsou jimi finský reprezentant Antti Niemi ze Southamptonu, Paul Robinson z Leedsu a Carlo Cudicini z Chelsea. Kromě nich se ve spekulacích objevuje také český gólman Petr Čech ze Stade Rennes, nebo Turek Rüstü Recber z Fenerbahce, který by mohl být zadarmo. O Recbera, který zářil v tureckém dresu na loňském světovém šampionátu, se však vážně zajímá Arsenal.

V brance Manchesteru United se od odchodu Petera Schmeichela vystřídalo už osm brankářů, jen Barthez se výrazněji prosadil. Kromě něj zkoušeli štěstí věčný Schmeichelův náhradník Raimond van der Gouw, zmiňovaní Carroll a Ricardo, dále pak Paul Rachubka, Andy Goram, Massimo Taibi a Mark Bosnich.

Autor: Petr Starý

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chudak Faby :( Jesi odejde tak doufam ze do Monaka!

Reagovat
antimadrista

Barthez se nemusí bát, že by neměl práci, až ho Manchester pustí, tak po něm vystartují jiný kluby.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy Schmeichela plnohodnotně nenahradil, Manchester může jeho prodejem jenom získat.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud Fabi odejde tak na nem budu dycky vzpominat v dobrym!! Jak me budou chybet ty jeho skvely minely!

Reagovat
PJ

To je pravda, na Petera ani zdaleka nemá... A myslim že toho jen tak někdo nahradit nedokáže...

Reagovat
HOST*

Bartez neumí kopat do balonu ale o tom jeste neví hlavne že před prankou hraje víc nohama než rukama ale do balonu se ani netrefí. Je to idiot a pro manchester je akorat.

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapce, ty mu nesahas ani po kotniky! To co dokazal on na to ty bys nikdy nemel, tak raci zalez do kouta a zpituj svedomi!

Reagovat
HOST*

Myslím si, že Čech by pro Manchester nebyl špatnej kauf! Co víc si Manchester může přát, mladého talentovaného brankáře, ze kterého si může vychovat opravdu gólmana světové extratřídy! Jinak si myslím, že Barthez má už svůj Zenit za sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Barthez toho udelal pro MU hodne! Preju si aby odesel do Monaka a vytahl ho do Ligy Mistru na naky dobry pozici! Cech je extratrida uz ted!

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester neměl moc z čeho vybírat, takže nákup Bartheze rozhodně nebyl špatnou volbou. Je (nebo byl?) rozhodně lepší než Bosnich, ale jeho kariéra se už pomalu chýlí ke konci. Ve francouzském nároďáku bych dal šanci někomu jinému - Frey, Landreau, Ramé, Coupet, .....

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak prave Landreau by se me v brane "Rudych Dablu" libyl! Rame je nak starej uz ne? Coupet ujde a Freye moc neznam! Kde hraje?

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se zase hodně líbí právě Frey, stabilní opora Parmy! Landreau půjde v létě na dračku určitě víc než Čech (jen idiot si může myslet, že přestoupí do Realu). Coupeta mám rád, jeho zákrok v LM proti Rivaldovi asi před 2 lety, to jsem v životě nikdy jindy neviděl! Ramé už má svůj věk, ale svou šanci by si možná zasloužil - je tak na Barthezově úrovni.

Reagovat
Josifek

Nechytal Frey taky ta Inter???

Reagovat
smazaný uživatel

Chytal. Inter ovšem udělal chybu - vyměnil jej za Tolda. Francesco bude ještě pár let světovou třídou, ale co potom? Frey bude na špici minimálně dalších 10 let a do budoucna v Parmě asi nevydrží.

Reagovat
HOST*jerry

coupet je fakt dobrej,obratnej,rychlej a ma neskutečnej přehled o hře.jenže si myslím že se mu z Francie moc nechce.Barhtez by se mel vratit do monaca,tma ho uznavali a mel tam nejvetší uspechy.

Reagovat
HOST*

Manchester si přeje zkušeného chyby nedělajícího brankaře, tím Čech ještě není

Reagovat
Irek

Best Of GoalKeeper Ever !!! !!! !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele