MALDINI: ZAVŘÍT STADIONY JE BEZVÝZNAMNÉ

07.02.2007, 12:27
Aktuality
V Itálii by dnes mělo padnout definitivní rozhodnutí, kdy se na Apeninském poloostrově opět probudí k životu fotbalové soutěže. Odsouhlasen podle všeho bude návrh začít hrát již v neděli, a to bez fanoušků. Proti tomuto řešení se ohradil například Paolo Maldini...

"Byla by to absurdní situace, tento sport by tím pouze ztratil na významu. Bude spíše lepší zastavit ligu na další týden, protože hrát fotbal za zavřenými dveřmi bude znamenat smrt fotbalu," prohlásil kapitán milánského AC.

Důvodem všech těchto spekulací jsou páteční výtržnosti v Catanii, kde byl po utkání s Palermem zabit 38letý policista Filippo Raciti, dalších zhruba sto osob pak bylo zraněno a muselo být převezeno do nemocnice. Tamní svaz okamžitě zastavil všechny fotbalové soutěže a o jejich dalším osudu by mělo být jasno dnes. Podle všeho se začne hrát již o víkendu, což po včerejší schůzce naznačil prezident Palerma Maurizio Zamparini. "Nemůžeme to déle odkládat. Dohodli jsme se znovu začít již tuto neděli, konečné rozhodnutí ale padne až zítra."

S tímto rozhodnutím Maldini souhlasí, ovšem pouze částečně. "Události z Catanie nemají s fotbalem nic společného. My, jako hráči, musíme v takovýchto situacích jít příkladem. Je to společenský problém, s fotbalem to nemá co dělat. Pokud by záleželo na mně, vrátil bych se k fotbalu okamžitě," prozradil svůj názor Maldini.

Pokud se skutečně bude hrát již v neděli, mohou si šance na shlédnutí prvoligové kopané dělat fanoušci pouze ve třech městech. Italský svaz by mohl pustit fanoušky na utkání v Římě, Turíně a Palermu, jejichž stadiony splňují bezpečnostní opatření. Těm vyhovuje i stánek v Sieně, ta však má podle původního rozpisu na programu utkání v Cagliari.

Autor: Tomáš Pavlík / teamtalk.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

taková zem a nemá pořádné stadiony do prdele.

Reagovat
HOST*Márty

Je to pravda...Itálie je jedna z nej zemí ve fotbale...mistři světa...skvělý kluby...ale do stadionů jaksi zapoměli zainvestovat...tak doufám co nejdřív bude náprava a bude opět Serie A nej....

Reagovat
HOST*alegre

Na čele s Klubem důchodců AC Milán! Italská liga je dnes asi tak na 6. místě na světě, co se kvality fotbalu týče. Stadióny? Hrůza! Fandové? To samé...

Reagovat
Shevchenko

máš pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel má pravdu. A ten titul z MS na tom niz nemění.

Reagovat
smazaný uživatel

nic...

Reagovat
HOST*

asi před 2 měsíci byla vyhlášena jako první za uplynulý rok...

Reagovat
Il Principino

Blázníš?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele