MAKELELE POCHYBUJE

23.05.2007, 18:34
Aktuality
Claude Makelele, jeden z nejlepších typicky defenzivních záložníků ve fotbalovém světě, nyní váhá nad svojí budoucností. Dlouholetý francouzský reprezentant se v nabitém kádru Chelsea přestal prosazovat do základní jedenáctky, a proto je logické, že se mu hlavou honí myšlenky o tom, jestli je ještě týmu prospěšný.

Postu defenzivního záložníka se dnes říká právě podle tohoto středopolaře tmavé barvy pleti. Čištění prostoru před stopery zvládá Makelele dokonale. Jenomže trenér Jose Mourinho začal v londýnském velkoklubu více využívat jiné hráče. A Makelele po skončení sezóny tedy váhá. Zůstat v Chelsea, nebo se rozloučit. Zájemců o jeho služby je po celé Evropě dost a dost. Je málo trenérů, kteří by takového pracovitého hráče ve svém kádru nechtěli.

Největší kamenem úrazu je Makeleleho reprezentování. Jose Mourinho je přesvědčen, že hráč v takovém věku si nemůže dovolit hrát za národní tým a současně působit v některém ze špičkových evropských klubů. Makelele totiž není nejmladší. Je mu již čtyřiatřicet. Trenér to svému svěřenci dal jasně najevo a také kvůli tomu Makeleleho vyřadil na velkou část sezóny ze základní jedenáctky. Velký díl na tom měli ale také rychle se zlepšující mladíci v kádru Chelsea, Obi Mikel a Lassana Diarra. Ti dokázali, že na velký fotbal mají, a plnohodnotně Francouze nahradili.

Makelele, který má v Chelsea smlouvu ještě na jeden rok, proto cítí, že by si nezahrál ani v příští sezóně. Jeho šance ještě pravděpodobně sníží příchod Steva Sidwella z Readingu. Sám hráč však nemůže dělat nic, dokud se k této situaci nevyjádří vedení klubu. Jeho agent prohlásil Jimmy Ladjemi: "Claude má v Chelsea platnou smlouvu. Budeme čekat a uvidíme, jak se situace vyvine před příští sezónou. Nemůžeme jednat s jiným klubem, protože můj klient je pod smlouvou. Samozřejmě není překvapením, že je o něho zájem. Je to velice kvalitní a platný hráč, ale my s tím nyní opravu nic neuděláme. První impuls musí přijít od vedení."

Cleude Makelele přestoupil do Chelsea v roce 2003 z Realu Madrid za šestnáct milionů liber a byl důležitým článkem týmu, který vybojoval dva tituly v Premier League.

Autor: Ondřej Štícha / eurosport.yahoo.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*bonifác

Claude Ukulele

Reagovat
HOST*villa

Reagovat
HOST*madridcan

jak malo treba k ludskej spokojnosti

Reagovat
smazaný uživatel

no nevím, jestli to myslel tak, jak jsem to pochopil, ale jestli jo, tak to vtipný je

Reagovat
HOST*f23

Makelele je dobrej hrac a ne nahodou letos chelsea nevyhrala premier league, prichod shevchenka, ballacka... vyradili z jedenactky cola, robbena a makeleleho

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Mikel je pořád slabý čajíček oproti Makelelemu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele