Mak se mohl poprvé naplno radovat z gólu

20.02.2011, 22:06
Aktuality
Slovenský mládežnický reprezentant Róbert Mak se o víkendu radoval nejen z výhry Norimberku nad Frankfurtem 3:0, ale také ze své druhé bundesligové trefy v kariéře. Devatenáctiletý útočník měl radost o to větší, že jeho trefa poprvé znamenala body pro Norimberk.

Domácí se proti Frankfurtu dlouho nemohli prosadit. Nakonec se jim to povedlo třikrát, v 87. minutě na rozdíl dvou branek zvyšoval Mak.

"Mé pocity po gólu byly úžasné. Byl to sice již můj druhý zásah v Bundeslize, jenže až teď jsem se mohl pořádně radovat, protože ten první znamenal jen korekci výsledku na 1:3," připomněl mladík zápas s Kaiserslauternem.

"Dostal jsem spoustu gratulací od známych a přátel. Ten gól se mi velmi líbil. Říkali mi, že jsem si počínal jako zkušený třicátník," pokračoval Mak s úsměvem. "Nastoupil jsem na dvacet minut a snažil jsem se být aktivní. Napadal jsem soupeřova hráče a donutil ho k chybě. Pak jsem si všiml, že gólman je venku z branky, a pokusil jsem se ho překonat. Jsem rád, že to vyšlo."

Mak se premiérově dostal do slovenské jednadvacítky, má za sebou i debut, přestože letošní rok je pro něho vůbec prvním v seniorské kopané. Doufá také v další úspěchy. "Určitě mi ten gól může pomoci. Zda-li budu dostávat další příležitosti, je jen a jen na trenérovi. Já jsem velmi rád, že ve svém věku mohu hrát jednu z najkvalitnejších soutěží na světe. Věřím, že se mi bude dařit i nadále," zakončil odchovanec Slovanu Bratislava, který působil také v akademii Manchestru City.

Norimberk se díky páteční výhře dostal už na velmi solidní osmou příčku a na pátý Mainz ztrácí už jenom dva body. Mužstvo, které obvykle zachraňuje účast v první lize, tak má našlápnuto na boje o evropské poháry. Bavorský klub neprohrál už pět zápasů v řadě, z toho čtyři vyhrál.

Autor: Ľubomír Hudačko / profutbal.sk

Komentáře (11)

Přidat komentář
božský John

Borec

Reagovat
Ferguson6

Mainz je už 5.?? ...........................ale v každom prípade nám z Maka rastie dobrý hráč, len nech nastupuje a odvádza podobné výkony

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam, kde patří. Možná by mohl být ještě níž

Reagovat
Pipo123

mohol by dostať do budúcna aj viac priestoru ?

Reagovat
smazaný uživatel

v další sezoně po odchodu Schiebera nejspíše ano... navíc se pomalu zkracuje čas Mintála - a Maka by se měl tedy prodlužovat...

Reagovat
Pipo123

u Schiebera neni šanca že zostane ? VFB je v pekných sračkách, ak by ešte zostúpili

Reagovat
smazaný uživatel

Schieber se chce vrátit

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Je na dobré cestě Hlavně aby nedopadl např. jako Fenin

Reagovat
jv

Tak on hlavně zatím není na takové úrovni, jako byl Fenin.

Reagovat
smazaný uživatel

no fenin v jeho veku hral za teplice, a tento chlapec ma za sebou uz manchester city, tak neviem o com tocis!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele